Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי טויוטה קורולה 2001 שעברה 155000 ק"מ . בטיפול במוסך מורשה שמו לי שמן מסוג 10W30 אנרג'י.

כרגע חסר לי שמן ואני מעוניין להוסיף , יש לי שמן מנוע 10w40 של חברת rheinol חצי סינטטי.

יש בעיה כלשהי להוסיף לשמן הקיים את הסוג שיש לי ?

לא יודע כמה זה קשור , אבל הרכב שורף שמן בערך כל 3000 ק"מ כחצי ליטר שמן.

תודה מראש.

פורסם

אפשר להוסיף קצת מהשמן 10W-40 להשלמת מחסור בשמן .

בגדול - רצוי שיהיה לך שמן מהסוג שיש במנוע ואיתו תבצע השלמה כאשר חסר .

המחסור בשמן של 0.5 ליטר ל 3.000 ק"מ , הוא לא קריטי .

אפשר ורצוי לבדוק את מצב המנוע - ואם יש קצת בוצה שמן שרוף סמיך בדפנות ובראש המנוע - כדאי לבצע פלאשינג .

בד"כ אחרי פלאשינג נכון וניקוי המנוע , יש ירידה בצריכת השמן .

כדאי להתייעץ עם המוסך המטפל . מאחר ובמנועים של טויטה בשנים האלה יש לפעמים בעיית בוצה .

ראה דיון כאן - יש הסברים .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showth...95%D7%A6%D7%94

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?286767-האם-הטויוטה-שלי-זקוקה-לפלאשינג&highlight=%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?337820-קורולה-2001-האם-לבצע-פירוק-קרטר-לניקוי-בוצה&highlight=%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92

ד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?515097-פלאש-ליונדאי-לנטרה-1-6L-2000-אוטומטית-עד-כמה-מסוכן-למנוע&highlight=%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לקחתי את הרכב פעמיים כבר למוסך מורשה טויוטה עקב בליעה מוגזמת של שמן. אמרו לי שאין הרבה מה לעשות , ופשוט לבדוק כל הזמן שמן ולהוסיף כאשר חסר.

פורסם

אצלי בעיר(לוד) מוכרים 10W30 של טיוטה,בכללי קפוץ למוסך וקנה מהם בקבוק של ליטר ותתחיל לחפש חנות חלפים שמוכרת שמן איכותי בצמיגות הזאת.

הרבה בעלי טיוטה שמים 10W40,אבל זה לא פתרון לצריכת שמן.

פורסם

ישמע טיפשי לשאול אבל בכל זאת- בדקו שאין נזילות שמן כלל ?

אם אין,פתח כאשר הרכב קר והמנוע מדומם פקק שמן ותוכל לראות כפי שאייל כתב אם יש בוצה.

מכאן הטיפול כפי שאייל כתב ואני מציע,לפרק גם אגן שמן כדי שהניקוי יהיה יסודי ויעיל יותר.

לאחר כל התהליך,יש להשתמש בשמן איכותי,בצמיגות מתאימה (בדוק אולי צריך להחליף צמיגות) ומסנן שמן מקורי כמובן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אל תערבב! 10W30 הוא סינתטי מלא מן הסתם ו-10W40 הוא חצי סינתטי. ממש לא מומלץ לערבב בין סינתטי למינרלי\חצי סינתטי.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
אל תערבב! 10W30 הוא סינתטי מלא מן הסתם ו-10W40 הוא חצי סינתטי. ממש לא מומלץ לערבב בין סינתטי למינרלי\חצי סינתטי.

א. אפשר להוריד את מפלס החרדה, לא יקרה שום דבק אם הוא יערבב קצת בין השמנים.

ב. 10-30 אנרג'י? לא נשמע סינטטי מלא, תקן אותי אם אני טועה.

ג. לפות"ש: האם יש בוצה במנוע?

פורסם
א. אפשר להוריד את מפלס החרדה, לא יקרה שום דבק אם הוא יערבב קצת בין השמנים.

ב. 10-30 אנרג'י? לא נשמע סינטטי מלא, תקן אותי אם אני טועה.

ג. לפות"ש: האם יש בוצה במנוע?

אין לי מושג לגבי ה10-30 אם הוא באמת סינטטי מלא , גם לא מצאתי שום פרטים עליו באינטרנט

לגבי ג. סליחה על הבורות , איך אני יודע אם יש בוצה במנוע ?

פורסם

השמן ששמו לך הוא דק מדי בטמפ' העבודה של המנוע לרכב שלך. שמן בצמיגות 10W/40 עדיף לרכב שלך. ניתן גם להוסיף עד ליטר שמן של 10W/40 לשמן הקיים ללא שום בעיה. בהמשך כמובן עדיף לבצע החלפת שמנים לשמן מאותה הצמיגות.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

תפתח את מכסה מילוי השמן, אתה רואה בוץ חום-שחור או משטח כסוף מבריק?

על מדיד השמן יש סימנים בצבע חום או שאחרי ניגוב קל הוא נקי?

פורסם
השמן ששמו לך הוא דק מדי בטמפ' העבודה של המנוע לרכב שלך. שמן בצמיגות 10W/40 עדיף לרכב שלך. ניתן גם להוסיף עד ליטר שמן של 10W/40 לשמן הקיים ללא שום בעיה. בהמשך כמובן עדיף לבצע החלפת שמנים לשמן מאותה הצמיגות.

יתכן שמוסך מורשה טויוטה טועה לגבי הצמיגות המתאימה ושם לי שלא לצורך 10-30 ?

פורסם
המוסך לא טעה הוא פשוט עובד לפי הספר,עדיף מוסך כזה מאשר אחד ששם שמן מינראלי(מוסכי יונדאי).

ומי אמר שהשמן שממלאים במוסך המורשה לא מתאים ?

אשמח לראות קבלה עם הפרטים של השמן שממלאים במוסך המורשה של יונדאי וגם את המלצות הייצרן.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...