Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במנוע ללא הטורבו (5FW) היו מספר בעיות.

במנועים הראשונים, גל הזיזים היה נאכל בקצה, והיה צורך להחליף ראשי מנוע, סולונואידים של התזמון שסתומים המשתנה.

גם במנוע הנ"ל היתה בעיה בשרשרת התזמון. היו מספר מנועים שהיתה נוצרת בוצה עקב מרווח הטיפולים של 30,000 ק"מ.

בעיות בממירים קטליטיים, חיישני חמצן, סלילים וכו'.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מה בדבר מנוע ה1.6 120 כ"ס שקיים אצלנו בC4 שנת 2012, דגם המנוע הוא 5FS? לו ישנן בעיות מיוחדות וידועות?

מצורפת שגרת טיפולים של רכבי סיטרואן הנמסרו החל מתחילת 2012.

IMG_20140719_185213.jpg

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

המנוע זהה, מלבד תוכנת המחשב שלו.

שים לב, שבמפרט טיפולים צומצמו מרווחי הטיפולים לכל 20,000 ק"מ ומצתים כל 40,000 עקב התקלות שהמנוע הזה סבל עקב מרווח טיפולים גדול.

אבל לסיכום העיניין, המנוע הזה יחסית אמין, וללא תקלות יקרות בצורה משמעותית.

המנוע עם הטורבו זאת צרה צרורה, ואני ממש מרחם על האנשים שקנו את הרכב עם מנוע כזה.

לעיתים לפני קניה של רכב, שווה לקרוא קצת בפורומים ולהבין למה נכנסים.

פורסם

תודה על התשובה. כרגע הרכב באחריות לעוד שנתיים וקצת. מלבד טיפולים שוטפים בזמן, יש משהו ספציפי שיש לשים עליו דגש?

פורסם

המנוע של המיני קופר 1.6 ללא טורבו נמצא ברכבים הבאים:

207, C3, C4, 308

ובנוסף, ב 208, 2008, ב C3 פיקאסו (יש גם גירסת 1.4 למנוע הזה, לא יודע עד כמה דומה ל 1.6). וב DS3.

פורסם

צודק. לא זכרתי את כל הדגמים באותו הרגע.

בכל אופן, אילו שני המנועים הבולטים בהיצע של PSA בארץ( בחו"ל רובם דיזל).

פורסם

אחלה, כבעלים של פיג'ו 3008 שנת 2011 עם 45K ק"מ, האם אני צריך להתחיל לדאוג?!

האמת שבזמן האחרון התחלתי לחשוב על להחליף רכב אך לא מצאתי משהו שמשתווה לרמה שלו (ובדקתי את כול הקטגוריה בערך), אך בהתחשב במה שנאמר כאן אני מתחיל לחשוב שוב.

האם כל המנועים סובלים מהתקלה או שמדובר באחוז קטן מן המנועים?

האם יש טעם לפנות למוסך ולבקש לבדוק את מנגנון שרשרת התזמון עכשיו, כל עוד יש אחריות?

אם כן, יש איזה מוסך מומלץ באזור חיפה? (כרגע מטפל בצמרת אך לא ממש מרוצה מהם. אגב ביקשתי מהם לבדוק את המנוע כולל שרשרת התזמון והם טענו שהכל בסדר...)

אגב, עד עכשיו החליפו לי זוג בולמים אחוריים משום שחשדו שהם דולפים (לדעתי זה קצת פישי וגורם לי לחשוב שהמוסך מנצל את העובדה שהרכב באחריות), בנוסף הוחלפה גם משאבת דלק אשר הפסיקה לעבוד באופן מפתיעה ברגע שהרכב יצא מן המוסך (כמובן שהרכב נכנס תקין לגמרי).

והכי הזוי זה שבשביל להחליף את הכפתור של מחשב הדרך בידית המגבים החליפו את כל ההגה כולל כ"א וכל הידיות...

בקיצור, מה לבקש מהמוסך לבדוק ברכב כבדיקה מונעת ואיפה לעשות זאת?

פורסם

אגב, עד עכשיו החליפו לי זוג בולמים אחוריים משום שחשדו שהם דולפים (לדעתי זה קצת פישי וגורם לי לחשוב שהמוסך מנצל את העובדה שהרכב באחריות),

למוסך לא כ"כ משתלם לבצע תיקונים באחריות, משתי סיבות:

1. הוא לא מרוויח כלום על חלקים, פשוט מזדכה על חלקים תקולים ומקבל חדשים.

2. מחיר שעות העבודה בתיקונים באחריות נמוך יותר ממחיר שעת עבודה ללקוח רגיל.

הרווח בעבודות האלו מאוד נמוך, ולכן לא נראה לי ש"מנצלים" את האחריות.

הרבה יותר משתלם בזמן הזה לבצע תיקון אחר ברכב אחר שכבר לא באחריות.

פורסם

2. מחיר שעות העבודה בתיקונים באחריות נמוך יותר ממחיר שעת עבודה ללקוח רגיל.

הרווח בעבודות האלו מאוד נמוך, ולכן לא נראה לי ש"מנצלים" את האחריות.

הרבה יותר משתלם בזמן הזה לבצע תיקון אחר ברכב אחר שכבר לא באחריות.

מאחר ואין לי מושג בהסדרים של המוסכים עם היבואן אני מקבל את מה שאתה אומר.

פשוט נראה לי קצת חשוד שבולם אחורי הולך לאחר 35K ק"מ של נהיגה רגועה מאוד.

לשם השוואה, הקאמרי שלי עם 115K ק"מ ועוברת כל יום 14 פסי האטה במהירות של 80 קמ"ש (כביש פנימי במפעל) והבולמים תקינים לחלוטין.

יש לציין שגם ה-3008 עברה טסט ולא גילו נזילה בבולמים (על פי מיטב ידיעתי הם בודקים זאת בטסט) והרב הרגיש מצוין לפני החלפת הבולמים (ונשאר אותו הדבר בדיוק גם לאחר מכן).

פורסם

אלא כמובן (וזו אפשרות תיאורטית בלבד שאיננה נוגעת למוסך זה או אחר) שהמוסך מפרק מרכב שבאחריות חלקים תקינים, מרכיב במקומם חלפים תקינים חדשים ע"ח היבואן והחלקים שפורקו משמשים כחלקים תחליפיים לכלי רכב תקולים שאינם באחריות - החלקים שפורקו מכלי הרכב שמחוץ לאחריות הם שנשלחים אל היבואן.
פורסם (נערך)
אחלה, כבעלים של פיג'ו 3008 שנת 2011 עם 45K ק"מ, האם אני צריך להתחיל לדאוג?!

האמת שבזמן האחרון התחלתי לחשוב על להחליף רכב אך לא מצאתי משהו שמשתווה לרמה שלו (ובדקתי את כול הקטגוריה בערך), אך בהתחשב במה שנאמר כאן אני מתחיל לחשוב שוב.

האם כל המנועים סובלים מהתקלה או שמדובר באחוז קטן מן המנועים?

האם יש טעם לפנות למוסך ולבקש לבדוק את מנגנון שרשרת התזמון עכשיו, כל עוד יש אחריות?

אם כן, יש איזה מוסך מומלץ באזור חיפה? (כרגע מטפל בצמרת אך לא ממש מרוצה מהם. אגב ביקשתי מהם לבדוק את המנוע כולל שרשרת התזמון והם טענו שהכל בסדר...)

כן, תתחיל לדאוג. בטורבו שלי בשלב הזה כבר הייתי אחרי החלפת קיט ראשון, התלוננתי על בעיות סחיבה, הזעת שמן ואכילת שמן. גם הוחלף לי כבר המוח של המזגן וחלק שאחראי לניתוב האוויר שלו. בדיעבד, צדקתי בהכל. הזעת השמן היתה מצינור הנשם שיורק שמן בחלק העליון מימין (מחלה של כל המנועים האלו). בעיות סחיבה נבעו מהתזמון הדפוק ו/או מצתים שנוטים להישרף ו/או פיח ו/או סעפת הפליטה ו/או הטורבו. מאז הכל כבר הוחלף.

אל תבנה על המוסך - הייתי בשלושה של הרשת בחיפה-נצרת, ובכולם טענו שאני שיכור והאוטו בסדר. המוטיבציה שלהם לאתר תקלות נמוכה מאד כל עוד לא נדלקת מנורה של תקלה. רק אז, ואחרי שהאוטו כבר לא באחריות, פתאום מצאו הכל :-(

שילמתי מכיסי על המון ליטרים של שמן, גם כאשר היה צריך להחליפו בגלל טיפול באחריות. זו מדיניות היבואן. ובשנה הרביעית הם לא מכסים כמעט כלום, ובפרט לא את הקיט טיימינג. גם פלגים יקרים שהולכים מהר (לא סוגרים את ה- 60k שהיצרן מציין במרווח טיפולים) אינם באחריות כי זה בלאי כמובן. כל התקלות מוכרות היטב באחוז ניכר מהרכבים. שלא ימכרו לך סיפורים שזה חוסר מזל שלך.

אני בטוח שלא בדקו לך כלום בצמרת - כדי לבדוק פיסית את אורך השרשרת הם צריכים להתאמץ מאד, ואף אחד לא יפצה אותם על כך (700 ש״ח עלות בדיקה). לכן הם מחכים שתידלק נורה של זיהום אוויר, מבקשים ״הוראות״ מהמחלקה הטכנית, ורק אז ניגשים לעבודה. תיכנס עם רכבך אחרי האחריות למוסך, ותראה איך פתאום הם מוצאים דברים בלי לעבור דרך המחלקה הטכנית. זה בדוק.

עריכה אחרונה על ידי eyalzo
פורסם
כן, תתחיל לדאוג. בטורבו שלי בשלב הזה כבר הייתי אחרי החלפת קיט ראשון, התלוננתי על בעיות סחיבה, הזעת שמן ואכילת שמן. גם הוחלף לי כבר המוח של המזגן וחלק שאחראי לניתוב האוויר שלו. בדיעבד, צדקתי בהכל. הזעת השמן היתה מצינור הנשם שיורק שמן בחלק העליון מימין (מחלה של כל המנועים האלו). בעיות סחיבה נבעו מהתזמון הדפוק ו/או מצתים שנוטים להישרף ו/או פיח ו/או סעפת הפליטה ו/או הטורבו. מאז הכל כבר הוחלף.

אל תבנה על המוסך - הייתי בשלושה של הרשת בחיפה-נצרת, ובכולם טענו שאני שיכור והאוטו בסדר. המוטיבציה שלהם לאתר תקלות נמוכה מאד כל עוד לא נדלקת מנורה של תקלה. רק אז, ואחרי שהאוטו כבר לא באחריות, פתאום מצאו הכל :-(

שילמתי מכיסי על המון ליטרים של שמן, גם כאשר היה צריך להחליפו בגלל טיפול באחריות. זו מדיניות היבואן. ובשנה הרביעית הם לא מכסים כמעט כלום, ובפרט לא את הקיט טיימינג. גם פלגים יקרים שהולכים מהר (לא סוגרים את ה- 60k שהיצרן מציין במרווח טיפולים) אינם באחריות כי זה בלאי כמובן. כל התקלות מוכרות היטב באחוז ניכר מהרכבים. שלא ימכרו לך סיפורים שזה חוסר מזל שלך.

אני בטוח שלא בדקו לך כלום בצמרת - כדי לבדוק פיסית את אורך השרשרת הם צריכים להתאמץ מאד, ואף אחד לא יפצה אותם על כך (700 ש״ח עלות בדיקה). לכן הם מחכים שתידלק נורה של זיהום אוויר, מבקשים ״הוראות״ מהמחלקה הטכנית, ורק אז ניגשים לעבודה. תיכנס עם רכבך אחרי האחריות למוסך, ותראה איך פתאום הם מוצאים דברים בלי לעבור דרך המחלקה הטכנית. זה בדוק.

מדבריך אני מבין כי ניתן לשמוע מבעוד מועד כי קיימת בעיה בשרשרת? האם הכוונה היא לנקישות בהתנעה קרה כפי שנשמעות בסרטונים של בעלי מיני המסתובבים ברשת?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

באיזה ק"מ הוחלפו המכלולים הנ"ל, איזה אוטו? האם היית בשגרת טיפולים כל 15K ק"מ או יותר?

אני יש לי C5 2011 שעשה עד עכשיו 30K ק"מ, קניתי אותה עם 22K מבחור שעשה טיפולים כל שנה ללא קשר לק"מ. האוטו בשנה 4 אחריות. יש לי תקתוקים על הבוקר.

הייתי בצמרת בחיפה, החליפו כל המכלול של הטיימנג, היבואן לא מכיר באחריות אך כמחוות רצון טוב השתתפו ב 30% מחלקים בלבד.

אחרי חודש מהטיפול אני עדיין שומע תקתוקים בהתנעה קרה, האוטו נשאר ללילה אצלם, פירקו ובדקו שוב. אך לדבריהם הכל תקין, השרשרת במקום ללא שום בעיה. זה הקול של המנוע על הבוקר כי ישנם הרבה מכלולים הדראולים בתוך המנוע הזה, ועד שהכל משתמן ישנו קול של תקתוקים.

אגב, לא הייתה שום הודעה של תקלה או חוסר סחיבה לא לפני ולא אחרי הטיפול.

אך איך שאתם מספרים פה, אני מתחיל לפחד שעם הזמן אתחיל לטבוע בבוץ הזה, במיוחד שאני נוסע הרבה (30K בשנה)

פורסם
באיזה ק"מ הוחלפו המכלולים הנ"ל, איזה אוטו? האם היית בשגרת טיפולים כל 15K ק"מ או יותר?

אני יש לי C5 2011 שעשה עד עכשיו 30K ק"מ, קניתי אותה עם 22K מבחור שעשה טיפולים כל שנה ללא קשר לק"מ. האוטו בשנה 4 אחריות. יש לי תקתוקים על הבוקר.

הייתי בצמרת בחיפה, החליפו כל המכלול של הטיימנג, היבואן לא מכיר באחריות אך כמחוות רצון טוב השתתפו ב 30% מחלקים בלבד.

אחרי חודש מהטיפול אני עדיין שומע תקתוקים בהתנעה קרה, האוטו נשאר ללילה אצלם, פירקו ובדקו שוב. אך לדבריהם הכל תקין, השרשרת במקום ללא שום בעיה. זה הקול של המנוע על הבוקר כי ישנם הרבה מכלולים הדראולים בתוך המנוע הזה, ועד שהכל משתמן ישנו קול של תקתוקים.

אגב, לא הייתה שום הודעה של תקלה או חוסר סחיבה לא לפני ולא אחרי הטיפול.

אך איך שאתם מספרים פה, אני מתחיל לפחד שעם הזמן אתחיל לטבוע בבוץ הזה, במיוחד שאני נוסע הרבה (30K בשנה)

אצלי מדובר ב- C4 טורבו 2010 עם 150 כ"ס. לא בדיוק אותו מנוע אבל אותן הצרות.

טיפולים כל 15-20K במקום 30K, בעיקר כי הרכב דרש ביקורים במוסך בגלל תקלות, אז כבר עשיתי על הדרך מבחירה או בכפיה.

מהזיכרון - טיימינג 35K וגם 85K. טורבו 105K. מצתים 50K וגם 85K (היו שרופים לגמרי).

את הרצון הטוב של לובינסקי אני מכיר היטב - אחרי 20 שיחות טלפון וכמה מכתבים תמיד מקבלים משהו בסוף.

לא צריכים להיות לך שום תקתוקים. את התשובה "זה נורמלי" כבר שמעתי הרבה ברשת היבואן. הם לא באמת בודקים ולא באמת יודעים מה יש לאוטו. תמיד מחכים שתידלק נורה ותופיע תקלה במחשב. מאחל לך שהיא לא תידלק אף פעם, או שתידלק לך חנוכיה בזמן האחריות.

גם אני עכשיו בצמרת. את גזית נטשתי אחרי שהם "בדקו תלונה שלי" ואמרו "זה נורמלי" אבל במצלמה שיש לי באוטו הסתבר שהם אפילו לא הזיזו אותו מהמקום, וזאת כאשר מנהל שירות אומר לי בטלפון "הרכב עכשיו על הליפט". במוסכים קוראים לזה "טיפול שמש".

אני לא מצטער שקניתי, כי המנוע כיף. אבל אי אפשר למכור, ודי נמאס למממן את לובינסקי ולהגיע למוסך כל הזמן. מי שרק רוצה ליסוע לעבודה ולא אכפת לו איך, שלא יתקרב למנועים האלו. עדיף כל מנוע גדול אחר. למשל 2.4 שיש לי בגרנד ויטרה, ולמרות שאוכל קצת יותר דלק הוא לא עולה לי אפילו שקל בתחזוקה. רק שמן וסע לשלום.

פורסם

יש לי תקתוקים רק בהתנעת בוקר לחצי דקה בערך, לא הכי חזקים. אך ישנם.

גם זה לא תקין לדעתך?

אגב, בכניסה השניה לצמרת, רואים שפירקו משהו במנוע, כי כמה דברים כמו כבל או צינור קטן היו מחוץ לתפס פלסטיק שלהם.

• תוכן חדש...