Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום וברכה.

אנחנו הורים ו2 ילדים שגרים בגליל העליון ומחפשים את הרכב הבא.

היום יש לנו סקודה רומסטר ואנחנו מאוד מרוצים אבל הצרכים השתנו.

בתוכנית: נסיעה לפחות פעם בשבוע הלוך-חזור לת"א בנוסף לנסיעות באופן כללי.

התקציב לנו: סביב 80,000

אנחנו זקוקים ל:

1. אוטו חסכוני בדלק

2. תא מטען מרווח

3. שלא יקרעו אותנו במוסך על טיפולים וכו'.

4. נוחה לנסיעה - למשל היתה לנו פורד פוקוס לפני והיא היתה מאוד כבדה על הכביש בקושי הצליחה להעביר הילוכים, הרומסטר הרבה יותר נוחה

בדקנו למשל:

טויוטא פריוס - תא המטען שלה קטן מידי ולא מספיק לציוד של משפחה ל4 ימים למשל, מעצבן להנדס את הבגז' לפני כל נסיעה :-)

רנו סניק - טיפולים יקרים ולא חסכונית

מה דעתכם על קאשקאי ידני?

**פתוחים לכל רעיון: היברידי, ידני, דיזל - יו ניים איט..

מה אתם מציעים? סופ"ש נעים וממוזג לכולם

תודה

עריכה אחרונה על ידי dara_masala
פורסם

קשה לנבא עלויות טיפולים לרכב יד שנייה, זה תלוי מאוד איך טיפלו ברכב. אם הזניחו את הרכב ובנוסף הגיל שלו מתקדם- סיכוי גדול שעלויות הטיפולים יהיו גבוהות.

אני חושב שקיה סיד סטיישן (אפילו דיזל) או יונדאי I30 סטיישן תתאים לכם מאוד.

כמה ק"מ אתם נוסעים בשנה?.

עוד אופציה טובה למרות שיקרה לשנה- הונדה סיויק 2010, סדאן. תא מטען גדול ורכב מאוד מרווח, נוח, וחסכוני בדלק.

אופציה אחרת - טויוטה אוונסיס שנת 2009 הצורה החדשה, אפילו בגרסת סטיישן אם יש. אוטו מעולה, חסכוני בדלק (עקב הגיר הרציף) אמינה מאוד,

לחבר טוב היה אותה במשך 4 שנים והוא מתגעגע לרכב.

הערה- כל רכב שיטופל ע"י חלקי חילוף איכותיים - יעשה רושם שהטיפול שלו יקר, אבל משתלם לטפל בחלקי חילוף איכותיים לטווח הארוך.

פורסם (נערך)

איתמר - תודה.

עד היום נסענו כ- 20000 בשנה אבל מעתה נתחיל לנסוע לת"א פעם בשבוע. כלומר 40,000 ק"מ בשנה.

עריכה אחרונה על ידי dara_masala
פורסם

רנו פלואנס דיזל תפורה עלייך.

הבעיה שבמחיר הזה תכנס רק אחת חרושה בקילומטרים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לשלאתך לגבי הקשקאי משפחתי שכרה כזאת לטיול ארוך והיה מאוד מרווח גם תא מטען וגם תא הנוסעים

שכרנו את הדגם 2000 אוטומט והמנוע היה מאוד חזק לסיכום חזק ונוח+אפשר לרדת איתו קצת לשבילים

שמכונית משפחתית רגילה לא תוכל.

רועי

פורסם (נערך)

אני מציע שתבדוק בעצמך ותעשה נסיעת מבחן על כ"א מהדגמים שציינו כאן ותחליט מה נוח לך. אני במקומך הייתי הולך לכיוון של האוונסיס או של הקיה סיד סטיישן עם מנוע דיזל.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

עם קילומטראז׳ שנתי כזה, צריכת הדלק של הקשקאי תשאב להם את הכיס.

לדעתי רנו פלואנס דיזל היא ה-מכונית המתאימה לכם בה׳ הידיעה. חסכונית, יש לה תא מטען ענק ונוחות נסיעה טובה. עלויות הטיפולים במוסכים המורשים לא זולות, אבל גם לא יקרות במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לסיויק סדאן יש תא מטען קטן (390 ליטר), נוחות לא משהו וגם בטיחות טעונת שיפור, היא אכן זריזה ויחסית חסכונית (בסטנדרטים של משפחתומטית בנזין) אך יקרה.

היברידי בתנאים הרריים יהיה חלש ובזבזני מדיזל ואם פריוס לא עונה על הצרכים מבחינת בגאז', אז אין מה לחפש אצל ההיברידיות של הונדה.

יש אופציה של משפחתית סטיישן (יונדאי I30 למשל) מוסבת לגז, כדאי לבדוק אם באיזורים בהם אתם נוסעים באופן תדיר יש תחנות שמוכרות גז.

האופציה ההגיונית ביותר היא דיזל, הבעיה שמדיניות המיסוי במדינתנו היא אנטי דיזל ולכן המבחר מצומצם.

רנו פלואנס דיזל (1.5) היא אופציה טובה, אולי באמת יהיה קשה למצוא אחת עם ק"מ סביר, אך שווה לנסות, אמנם גם פה ציוני מבחני הריסוק מעט מאכזבים, אך היא מרווחת, נוחה, חסכונית, חזקה ובעלת תא מטען גדול.

מגיעה בידני ואוטומט (גיר רובוטי כפול מצמדים), יש להניח שעלויות התחזוקה של הידנית לאורך זמן יהיו מעט נמוכות יותר, לא יודע עד כמה זה יהיה משמעותי.

בנוסף סיטרואן C3 פיקאסו, דומה בתפישתה לרומסטר (מיניוואן מבוסס על מכונית קטנה), מציעה מרווח מצויין ל4, ותא מטען לא רע בכלל שבזכות מבנה 5 דלתות מאפשר העמסה מרובה.

גם היא מצויידת במנוע טורבו דיזל (1.6) ומגיעה בגיר ידני או אוטומטי רובוטי (חד מצמדי) שפעולתו פחות חלקה מגיר אוטומטי רגיל, אך בתנאי נסיעה מחוץ לעיר הוא פחות מפריע, לאוטומטית יש גם יתרון בדמות מערכת דימום מנוע אוטומטית בעצירות, חסכוני בדלק, אך שוב בתנאי הנסיעה שלכם כנראה שהיא לא תניב חסכון משמעותי.

גם כאן מדובר במכונית נוחה יחסית, אך סביר להניח שתרגיש פחות יציבה מהרנו בכבישים המפותלים, אך אני לא חושב שיש מקום לחשש, אחרי הכל מדובר במכונית מודרנית שמצויידת בABS וESP.

היא אמורה להיות מעט זולה יותר מהרנו ולהציע צריכת דלק דומה (1:20 מחוץ לעיר זה נתון ריאלי, בגליל העליון כנראה שקצת פחות).

מבחינת בטיחותית, שוב, לא מדובר בטופ, אך סביר.

יש גם דגמי דיזל של סקודה ופולקסווגן אך הם יקרים יותר.

פורסם

הכי חשוב לכם זה חסכוני אז איך קשקאי?!

עם כזו נסועה רק הייבריד או דיזל.

יש לי נסיון עם הקשקאי וגם עם הפריוס:

נסענו לצפון 4 אנשים עם פריוס 2010 וציוד ל-3 ימים לדייג, מנגל, 2 ציידניות, סירה מתנפחת ענקית, 2 אוהלים ועוד.. והכל נכנס פיקס. צריכת דלק 20 ק״מ לליטר עם מזגן. אחרי תקופה נסענו לאותו מקום רק שרצינו להיכנס לשטח. ניסינו להעמיס לקשקאי שלנו את אותו ציוד ולא נכנס לא משנה מה ניסינו. משמעותית פחות מקום וגם עשה 10 קמ לליטר עם מזגן. מנוע 2,000 סמ״ק אוטומט.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...