Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין השנים 2006-2009 הייתה לי פורד אסקורט ידנית מודל 92 . ניקנתה בזמנו ב- 4000 ש"ח וגמעה בממוצע 15000 ק"מ לשנה (מד הקילומטרים הגיע ל 100000 , התאפס, ועצר בסוף על - 30,000 ק"מ) .

הצריכה הממוצעת הייתה כ- 11 ק"מ לליטר, ברובו בינעירוני.

מבחינת ההוצאות האחרות:

ביטוח (חובה + ג) - כ- 2500 ש"ח לשנה.

טסט - 930 ש"ח לשנה.

החלפת שמן - בוצעה באופן עצמאי פעם אחת לשנה, באיזור ה- 200 ש"ח.

החלפת צמיגים ב- 1000 ש"ח - מיד לאחר קנית הרכב.

מלבד זאת - לא היו הוצאות אחרות. מידי פעם הוספתי מים לרדיאטור (בערך ליטר מים כל 1000 ק"מ, בשל נזילה מצינורות סדוקים), הוספה של כחצי ליטר שמן מנוע בערך כל 5000 ק"מ והחלפת נורות עצמאית.

בכל השנים הרכב לא הייה מעולם במוסך, לא לטיפולים ולא לצורך תיקון. עבר תמיד טסט (עם הוספת תוסף לדלק לפני הבדיקה כדי למנוע כשלון על זיהום)

ההערכה שלי שהעלות הכוללת של "תחזוקה ותיקונים" ברכב הספציפי הזה הייתה אפסית, בהשוואה לפותח השרשור. מאידך, אני מודע למזל הענק שהייה לי.

החיסרונות - מראה חיצוני מצ'וקמק (חלודה, פגיעות חניה) וחוסר מזגן. האישה לא הרשתה שאחנה את הרכב ליד הבית .

נמכר בזמנו ב- 2000 ש"ח (מחיר מחירון) . הקונה התלונן על שריטה בחלון הקידמי. הלכנו ביחד למגרש גרוטאות, קניתי חלון אוריגינלי ב- 100 ש"ח שהוחלף בהמשך אצל זגג רכב עבור סכום של 200 ש"ח נוספים. הכסף ממכירת המכונית שימש כמיקדמה לקנית אייפון חדש.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברגע שאתה קונה רכב מתחת ל-5000 שקלים, זה או שנוסעים איתו עד שהרכב הולך או שאפשר למכור אותו במצב נסיעה כמעט באותו מחיר שקנו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איזה פוסט יפה ומושקע.

לי היתה יונדאי אקסנט 2 דלתות שנת 96 1.3 ידני קניתי איותה בפחות מ2000 כולל העברת בעלות. מחיר מצחיק. לא הייתי צריך לשים כלום באוטו. הכל עבד טוב. מכרתי אותו רק בגלל שלילה אחד נרדמתי בנהיגה וקיבלתי סטירה מהברזלים בצד הכביש. אפילו הנזק שנגרם לא היה כזה אייה ייאי חוץ משריטה לאורך האוטו ופנסים קדמי אחורי שטיפה יצאו. אחרי האוטו הזה הבאתי גולף. חברים קרובים אמרו לי חבל מכרת. אוטו כזה משאירים כאוטו שני. תאמת? צודקים. חבל באמת שמכרתי אותו היה פשוט אוטו מושלם. שים דלק וסע.

הפועל חולון אהבת חיי

פורסם
אין בעיה ספציפית עם פונטואים, הבעיה בכלל לא ברכב אלא בבעלים שהיו לו.

בגלל שפונטו בתפיסה זה רכב זול, בעלים של רכבים כאלה לרוב מושכים תקלות, מתעסקים בקומבינות ומחפשים איפה אפשר לחסוך עוד 15 שקל.

יוצא שלפני קניה של פונטו צריך לעשות בדיקה לבעלים לפני בדיקה של הרכב.

וואו לגמרי. הלוואי והיה אפשר.

קלאסיות - הקרם דה לה קרם, הדובדבן שבקצפת. ממממ...

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לפני שבוע הפונטו האהובה נמכרה.

עכשיו אפשר לסכם בצורה סופית מה הייתה עלות האחזקה.

החזקתי את הרכב סה"כ שנתיים ו-11 חודשים.

את סיכום השנתיים ניתן לקרוא בהודעה הראשונה.

ב-11 החודשים הנוספים בוצעו התיקונים הבאים:

הוחלף מצבר (400 ש"ח)

הוחלפה משאבת מים (160 ש"ח) וטרמוסטט (50 ש"ח, הוחלף ללא סיבה ממשית, סתם כי כבר ריקנתי את נוזל הקירור יחד עם החלפת משאבת המים)

בוצע טיפול שכלל בין היתר החלפה של נוזל בלמים, פילטר דלק, גם הוחלף מחזיר השמן של גל הזיזים בגלל נזילה.

גם בוצע פרוייקט קטן בסמוך למכירה של הרכב, הוספת מחזיק כוסות למסגרת של ידית ההילוכים. למרות שבקושי זכיתי להנות ממנו:

סה"כ במשך כמעט 3 שנים החזקת הרכב, כולל הכל, עלתה מעט פחות מ-40 אלף ש"ח.

הרכב נמכר ב3500 ש"ח.

אז אפשר לסכם ששנתיים ו-11 חודשים בהם נסעתי ברכב הישן שלי עלו 36,250 ש"ח. כאלף ש"ח לחודש.

אוסיף שבמשך כל הזמן שהרכב אצלי נצברה נסועה של 23 אלף ק"מ.

ביום שישי בשבוע שעבר בשעה 6:45 נסעתי עם הפונטו 98 לרמת גן,

בשעה 16:00 כבר הייתי בבאר שבע עם פונטו איבו 2010 8).

מכרתי וקניתי משני אנשים שונים, הרגשתי קצת כמו סוחר ממולח בסוף היום.

הספקתי אפילו לצלם את החלפת המשמרת:

10931122_10153196544206878_6047143909684314886_n.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

תתחדש!

מבחינה מכאנית אין הרבה הבדל בינהן, אתה מיד תרגיש בבית [emoji3]

פורסם

תודה בוקי.

לי לא נשבר שום דבר.

אבל כן היה בא לי להתחדש לרכב נעים יותר.

וכמובן יש את עניין האישה שבערך כבר שנה וחצי רוצה החלפה.

פורסם

2. נשבר ה*** מהתעסקויות על הרכב.

מתישהו כולם מגיעים לזה.

זה למה בזמנו החלפתי קסנטיה במיצובישי לנסר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קבלו תיקון בעניין המצבר, חל בלבול וכתבתי אותו גם בסיכום השנתיים הראשונות וגם אתמול.

בעצם הדבר היחיד השנה שלא היה חלק מהחלפה שגרתית הוא מחזיר השמן של גל הזיזים. את משאבת המים אני לא מחשיב כי הוחלט לא להחליף אותה יחד עם רצועת התזמון מכיוון שהייתה עוד תקינה ולא הייתה לי בעיה להוריד שוב רצועת תזמון במיוחד בשביל החלפת המשאבה.

הרוב הגדול של ההחלפות היו דברים שמבוצעים בצורה שגרתית אצל כל רכב שעבר את שנותיו הראשונות, וככל הנראה אצטרך להחליף גם בפונטו איבו שלי בבוא היום.

אלו הדברים שהצריכו החלפה נטו בגלל שהרכב ישן:

משאבת דלק (280 שקל)

צינור מים (100 ש"ח)

יוניט בלם (45 שקל)

גומיות שסתומים (21 שקל)

מחזיר שמן גל זיזים (25 ש"ח)

אגב רציתי שוב לרכוש רכב זקן בצורה מתקדמת ואשתי הציבה אולטימטום. בקושי על גראנדה פונטו הסכימה להתפשר.

פורסם

תתחדש!

מאוד אוהב את הצבע הלבן של האיבו - אבל אני די משוחד.... :)

איזו גרסא רכשת? ACTIVE/DYNAMIC?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

עברתי (בפעם השנייה) על השרשור - לא מבין את המבקרים, אני כולי תקווה שחברי הפורום כאן מתחלקים בין כאלה שאוהבים לנהוג, לכאלה שאוהבים להזיע קצת בשביל הרכב - לא מבין למה בנאדם שמוכן להשקיע 3 שעות בפדיקור-מניקור לרכב (יעני דיטיילינג) רושם שהמכאניקה זו התעסקות, או שהאדם הסביר לא יטפל בזה. לדעתי - הרבה יותר קל להחליף בלמים מלעשות פלסטלינה (לראייה זה גם עולה הרבה פחות במוסך).

ממזרשמן ודייב, תסלחו לי אם זה פוגע - אבל אני לא מבין מה עושה בפורום רכב מי שלא אוהב להתעסק ברכבו (או לחילופין מעדיף פחית בסיסית על פני מכונית עם ערך מוסף כלשהו).

נ.ב.

תתחדש!

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...