Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב הינו יונדאי I20 שנת 2009 עם 125200 ק"מ. בשבוע שעבר הוחלפו 4 צמיגים, בוצע כיוון פרונט וכן הוחלפו צלחות בלימה קדמיות (תוצאת Samko, איטליה) ורפידות קדמיות (תוצרת TRW, ספרד).

בזינוק מהמקום ובנסיעה בשיוט הרכב לא מושך ונוסע חלק, גם בסיבובים הכל בסדר, משום מה רק שבולמים חזק במהירות גבוהה (מעל 100 קמ"ש) הרכב קצת מושך ימינה (מתחת למהירות זו הכל בסדר והרכב לא מושך בבלימה).

אני לא יודע אם הבעיה הייתה קיימת לפני כן מכיוון שלא אני נוסע על הרכב אלא אישתי, והיא טוענת שהכל בסדר והרכב נוסע טוב מאוד

(אני יכול להישבע שיש משיכה ימינה בבלימה, אפילו לצלם).

בנוסף, הרכב עבר היום טסט בלי שום בעיה, הכל יצא תקין.

ממה יכולה לנבוע הבעיה? האם יכול להיות שצריך להחליף נוזל בלמים או לנקז אויר מהמערכת? (הרכב היה בליסינג אצל קל אוטו ואין לי פירוט על הטיפולים (ז"א יש לי היסטורייה מתי עשו טיפולים ובאיזה מוסכים, אבל לא איזה טיפולים ומה החליפו בכל טיפול).

בדקתי לחץ אויר, מילאתי לפי הוראות יצרן הרכב, יכול להיות שמשאבת הניפוח בתחנת הדלק לא מדוייקת?.

יש לציין שהתגובה של הרכב השתפרה פלאים, התגובה של הברקסים חדה הרבה יותר וגם מבחינת אחיזה בסיבובים, נסיעה בשיוט,

אבל עדיין, התופעה הקטנה הזו מדאיגה אותי.

תודה רבה,

איתמר.

פורסם (נערך)

הבדיקות בטסט - לא הייתי סומך עליהן יותר מדיי. לא יודע אם יעלו על זה או לא (זה לא משנה. אינך רוצה למצוא עצמך סוטה בבלימת חרום/בלימה חזקה).

על המוסכניק שלי - כן סומך (אחרת - תחליף... :wink:)

השאלה מה המוסכניק שלך בדק ואיך (עכשיו, ולאור התלונה הספציפית שלך - יש במה להתמקד - פרונט של הרכב).

עריכה נוספת - שאלה: האם אתה בטוח שהתופעה לא היתה קיימת לפני החלפת הצמיגים + צלחות בילום ?

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת 2

alfa 156 2.5.

פורסם

עכשיו שאלתי את אישתי שוב אם היא בטוחה ב 100% והיא טוענת שהתופעה הייתה קיימת אבל לא בצורה משמעותית. כך ניראו הצמיגים לפני ההחלפה:

yzomzdqwit0n.jpg

ymqjzojiwn2n.jpg

כמו כן בבלימה הרכב היה רועד גם לאחר החלפת הצמיגים. החלפתי צלחות+רפידות וכניראה מכיוון שהבלימה והאחיזה השתפרו מרגישים את המשיכה ימינה בצורה משמעותית יותר.

ביצעתי עוד סדרה של בדיקות. ביצעתי בלימת חירום בכביש ריק על 100 קמ"ש הרכב אכן משך ימינה אבל מיד שב לנוע ישר, יכול להיות שזה מצב תקין וזו פשוט פעולה של מערכת חלוקת הבלימה או שבכל מקרה כדאי לגשת למוסך? (שוחחתי עם בעל מקצוע שאני מכיר והוא אמר שכניראה הבעיה במשאבת בלם אבל צריך לבדוק את הרכב).

פורסם

תודה רבה לכולם.

הבוקר ניגשתי למוסך מורשה יונדאי באשקלון, גם משם יצאתי מאוכזב ועם טעם מר בפה (בשרשור אחר כתבתי כאן על מעלליהם במוסך מורשה אחר בדרום).

ניגשתי מוקדם למוסך, פתחתי כרטיס ותיארתי את הבעיה. אנשים שהיגיעו לפניי נכנסו, אין לי בעיה כי המוסך טוען שהם היו מוזמנים. אוקיי.

המתנתי כמעט 45 דקות, עד שמנהל העבודה החליט להתייחס אלי, והיחס היחיד שקיבלתי הוא שאין לו זמן לבדוק לי את הרכב,

ואם אני רוצה אז רק עוד שעתיים. ביקשתי ממנו אפילו שיבצע נסיעת מבחן, רק שיבדוק אם בכלל יש בעיה, כי יכול להיות שככה הרכב בולם מכיוון שתיארתי לו שהרכב חוזר לקו ישר.

הוא סרב, וטען שיש לו מלא עבודה (לא היו שם הרבה רכבים, אבל ניחא). אפילו 5-10 דקות לנסיעת מבחן אין להם זמן.

לצערי, גם משם יצאתי מאוכזב. בצ'מפיון מוטורס היו מוצאים לי זמן, אני בטוח.

אני אחפש מוסך אחר, או שאגש למוסך "הסרן" בבאר שבע בשבוע הבא, עליו אני סומך ב 100% ואני יודע שהוא מקצועי מאוד ואמין.

פורסם
תודה רבה לכולם.

הבוקר ניגשתי למוסך מורשה יונדאי באשקלון, גם משם יצאתי מאוכזב ועם טעם מר בפה (בשרשור אחר כתבתי כאן על מעלליהם במוסך מורשה אחר בדרום).

ניגשתי מוקדם למוסך, פתחתי כרטיס ותיארתי את הבעיה. אנשים שהיגיעו לפניי נכנסו, אין לי בעיה כי המוסך טוען שהם היו מוזמנים. אוקיי.

המתנתי כמעט 45 דקות, עד שמנהל העבודה החליט להתייחס אלי, והיחס היחיד שקיבלתי הוא שאין לו זמן לבדוק לי את הרכב,

ואם אני רוצה אז רק עוד שעתיים. ביקשתי ממנו אפילו שיבצע נסיעת מבחן, רק שיבדוק אם בכלל יש בעיה, כי יכול להיות שככה הרכב בולם מכיוון שתיארתי לו שהרכב חוזר לקו ישר.

הוא סרב, וטען שיש לו מלא עבודה (לא היו שם הרבה רכבים, אבל ניחא). אפילו 5-10 דקות לנסיעת מבחן אין להם זמן.

לצערי, גם משם יצאתי מאוכזב. בצ'מפיון מוטורס היו מוצאים לי זמן, אני בטוח.

אני אחפש מוסך אחר, או שאגש למוסך "הסרן" בבאר שבע בשבוע הבא, עליו אני סומך ב 100% ואני יודע שהוא מקצועי מאוד ואמין.

ראשית אומר שמה שאתה מתאר זה תקלה בטיחותית ואל לך להזניח ולהתמהמה בתיקון הבעיה

שנית אני רוצה לספר לך כי מוסכים מורשי יבואן כיום עובדים כמעט רובם על זימון תורים וזה מהווה כמעט 80% מהפעילות היומית של המוסך וכל לקוח שמגיע על תקלה באופן לא מתוכן יאלץ ברוב המקרים להמתין או יותר מכך גם להשאיר את הרכב

תקלה כמו שלך זה גזל זמן רציני כי צריך לצאת לנסיעת מבחן על כביש מהיר ופנוי שיכול להיות שיש כזה כביש אבל הוא מרוחק מהמוסך ואז לבצע בלימות

זה עניין של לא פחות מחצי שעה שעה רק לאתר את התקלה ולהתרשם ממנה מקצועית וזה עניין של משהו מקצועי ולא כל מכוונאי

לכן התבקשת באופןו מובי לי כמון לההמתין

מציע לך להבא לקבוע תור או להשאיר את הרכב כ זו תקלה בטיחותית ואסור שתסע ככה ולא לא קמ אחד נוסף

• תוכן חדש...