Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעקבות "הארה" שקיבלתי מ-"מאסטרו הפורום" בשרשור קודם שלי על פיאסטה,

אני מצרף לתחרות את ההונדה ג'אז היבריד האוטומטית, אומנם יקרה יותר מהפיאסטה ב-20K בערך (בגרסתה ההיברידית אותה אני מעדיף), אך בהחלט יש לה כמה יתרונות שעשויים להצדיק לפחות חלק מההפרש בין המחירים.

מנהיגת מבחן התרשמתי מהפיאסטה בלבד, ובעיקר בעיר.

הונדה ג'אז - התרשמתי (מאד!) באולם התצוגה, אך טרם נהגתי בה.

מבחן חשוב מבחינתי זה נסיעות בינעירוניות, כשהמאפיינים שהכי חשובים לי הם נוחות נסיעה , ביצועים, וצריכת דלק (לפי סדר זה).

לפני תחילת נסיעה -

אין ספק מי מנצחת. הג'אז הרבה יותר מרווחת , וכוללת כמה פתרונות יצירתיים

להגדלת המרווח לנוסעים, או הגדלת שטח וגובה ההטענה, באמצעות כל מיני קיפולים והזזות של המושבים האחוריים.

כך שאם עלולה להתעורר מחלוקת לגבי "מי יפה יותר", אז אין ויכוח בשאלה "למי העיצוב החכם יותר"!

גם מבחינת אבזור, הג'אז מנצחת בגדול, במיוחד בגרסת exclusive, בזמן שפיאסטה

אפילו לא מוצעת בארץ בגרסה ה"פלטינום" שהייתה אמורה לספק תחרות ראויה בקטגוריה זו.

(אפשר אולי רק דרך איילון-מוטורס, לפי "מצב העניינים").

בנסיעה -

לפחות על הנייר, לג'אז אמור להיות יתרון משמעותי מבחינת צריכת הדלק , גם בעיר וגם מחוצה לה.

אך גם הפיאסטה מאד חסכונית, כך שלא ברור לי במבחן-אמת עד כמה הפער משמעותי.

ביצועים - הפורד באמת מרגישה די זריזה, בעיקר גמישה מטורים נמוכים.

ההונדה - הבנתי שבזכות המומנט החזק שמתוגבר מהמנוע החשמלי, היא די זריזה במהירויות נמוכות.

קצת פחות ברור לי איך היא ביחס לפיאסטה במהירויות גבוהות.

הנאה מנהיגה, ושליטה על ההגה - המבחנים מהללים את הניהוג של הפורד , בזמן שההיגוי של הג'אז חוטף

ביקורות על תחושת ה"ניתוק" שלו.

בנהיגה בפורד, אכן חשתי היגוי מאד חד וכייפי. (הרבה יותר מהנה מזה של הקליאו למשל).

אך כאמור, זה פרמטר שקצת פחות קריטי מבחינתי.

איך הן "ראש בראש" משאר הבחינות?

שוב, בעיר קשה לי להאמין שיש הבדל משמעותי ביניהן, אבל הייתי רוצה לדעת מחוץ לעיר, איזו מהן תוכל לספק שיוט יותר שקט ונוח

בנסיעות ארוכות, וכשצריך את הכוח (עקיפה, או כבישים הרריים), אז יש מספיק ממנו.

תודה מראש!

עידו

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

המחיר של הג'ז הוא הזוי, לא פחות. אם רוב הנסיעות שלך הן מחוץ לעיר הצריכה תהיה דומה. החיסכון של ההיבריד הוא בעיקר בנסיעות עירוניות. מבחינת יציבות על הכביש, ביצועי מנוע, איכות נסיעה ונוחות נסיעה, הפיאסטה מנצחת - כך שבמהירויות גבוהות אין ממש תחרות פה. הג'ז לא חזקה ולא נוחה במיוחד, ומיועדת בעיקר לעיר, שם היא כאמור מאוד חסכונית. כמו שציינת היא מאוד מרווחת ופרקטית, אבל המחיר שלה מתקרב לרכבים משפחתיים חזקים יותר.

פורסם

מבחינת איכות נסיעה הפיאסטה מנצחת בגדול.

המושב יותר מוצלח (משתנה מנהג לנהג), המתלים של הפורד טובים לעומת הבינוניים מינוס של הג'אז.

בנוסף במהירויות בינעירוניות הג'אז מאוד מושפעת מרוחות צד ובשילוב ההגה הקל מידי והמנותק היא מרגישה פחות בטוחה מהפיאסטה.

בעניין צריכת הדלק בג'אז, מחוץ לעיר תשיג משהו כמו 16-17 ק"מ לליטר (אם אתה נהג מאוד רגוע וסבלני, ולומד לנהוג את המכונית באופן חסכוני תוכל להתקרב יותר לכיוון ה20 ק"מ לליטר), במשולב הממוצע הוא באיזור 15-16 ק"מ לליטר.

שים לב שבימים חמים מאוד תיאלץ לבטל את מצב "אקו" כדי לקבל מזגן שעובד במלוא התפוקה ולא יכבה בעצירות וצריכת הדלק (במיוחד בתוך העיר) נפגעת.

לאור מחירה הגבוה אתה צריך לסוע דיי הרבה כדי להתקזז בהוצאות הדלק, ואז גם יש את עניין הפשרה באיכות החיים, אחרת היא פשוט לא כדאית.

פורסם

בלי קשר לשאלה מי טובה יותר, שים לב שהג'אז עומדת להיות מוחלפת. כשאני קניתי ג'אז בשנת הדגם האחרונה שלה קיבלתי 9000 שקל הנחה.

אז, שלא תעז לשלם את המחיר הרשמי

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם (נערך)

מבחינת יציבות על הכביש, ביצועי מנוע, איכות נסיעה ונוחות נסיעה, הפיאסטה מנצחת

.

מבחינת איכות נסיעה הפיאסטה מנצחת בגדול.

חברים, מה אני אגיד לכם - פסק דין החלטי ומשכנע! :)

האמת שגם לי היתה תחושה שזה הכיוון, מעיון במספר מבחני דרכים (אוטו, iCar ועוד),

רק לא הייתי בטוח לגבי ה-"עימות הישיר" מול פיאסטה.

יחד עם זאת הייתי שמח לקבל עוד איזה אימות לדברים ממישהו שגם נהג בג'אז , ועדיף - יותר מכמה סיבובים ליד סוכנות הונדה.

מה דעתכם על הג'אז החדשה , שצפויה להגיע עוד מספר חודשים?

מנוע 1.5, 133 כ"ס, 30 קמ'/לליטר (על הנייר...) נשמע טוב, לא? אולי שיפרו עוד כמה דברים שכדאי לחכות להם?

אם ימכרו אותה במחיר דומה, אז אולי זה כבר כן יהיה שווה.

טוב, מה כבר "מאיר" יכולים לעשות, לנסות למכור סופר-מיני ב-140K?? זה כבר באמת תהיה הגזמה פראית!

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

הג'אז היא אחלה של מכונית בבועה, אך בעייתית כאשר מתייחסים גם למחיר הגבוה שדורשים עבורה ביחס למתחרות. היא יותר פרקטית, מרווחת יותר וכניראה שתהיה גם חסכונית יותר אבל לא באופן משמעותי (10-15 אחוז לטובת הג'אז?). בכל שאר הדברים הפיאסטה טובה יותר, היא נוחה יותר (ונוחה בכלל) וחביבה מאוד לנהיגה (הג'אז בכלל לא בכיוון בתחום הזה). מושבים טובים יש בשני הדגמים, אלו של הפיאסטה יותר רכים עם תמיכת צד טובה יותר (אם אתה בחור גדול זה יכול להיות חיסרון).

לג'אז יש יתרון מובהק בשמירת ערך ואמינות, הפיאסטה לא הכי אמינה בעולם ויש לה ירידת ערך נוראית (אולי קצת תתאזן לאחר שיותר ויותר רוכשים פרטיים שמים עליה יד לאחרונה)

כפי שכתבת, בקרוב תגיע ג'אז חדשה לחלוטין, גדולה ומרווחת עוד יותר עם מנועים טובים יותר וגירסה היברידית אמיתית (ולא הקשקוש של IMA שחסכוני רק אם ממש נוהגים בעדינות). המחיר לא צפוי להשתנות כך שאתה נשאר באותה הדילמה.

אם אתה כבר בעמדת המתנה, הייתי ממתין לראות את הפאביה החדשה שתחישף ממש בקרוב - מעמד הר סיני מספר 2.

פורסם

אתם נותנים למחיר של ג'אז משקל גבוה מידי בהחלטה שלכם. עזבו את המחיר הקטלוגי של הג'אז ההיברידית, הוא לא רלוונטי היום. כל מי שיעשה אפצ'י בסוכנות של הונדה יקבל הנחה יפה. מי שיש לו פטור מהרופא ולא יכול להתעטש יכול להיכנס לאתרים של מבצעי רכב ולקבל הנחה אפילו יותר גדולה.

מצד שני, לא הכנסתם לשיקולים שלכם את הגיר הרובוטי של הפיאסטה שכבר ידוע כבעייתי וכזה שהופך ללא נעים לשימוש לאחר כמה עשרות אלפי קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
חברים, מה אני אגיד לכם - פסק דין החלטי ומשכנע! :)

האמת שגם לי היתה תחושה שזה הכיוון, מעיון במספר מבחני דרכים (אוטו, iCar ועוד),

רק לא הייתי בטוח לגבי ה-"עימות הישיר" מול פיאסטה.

יחד עם זאת הייתי שמח לקבל עוד איזה אימות לדברים ממישהו שגם נהג בג'אז , ועדיף - יותר מכמה סיבובים ליד סוכנות הונדה.

מה דעתכם על הג'אז החדשה , שצפויה להגיע עוד מספר חודשים?

מנוע 1.5, 133 כ"ס, 30 קמ'/לליטר (על הנייר...) נשמע טוב, לא? אולי שיפרו עוד כמה דברים שכדאי לחכות להם?

אם ימכרו אותה במחיר דומה, אז אולי זה כבר כן יהיה שווה.

טוב, מה כבר "מאיר" יכולים לעשות, לנסות למכור סופר-מיני ב-140K?? זה כבר באמת תהיה הגזמה פראית!

הבנתי מהפוסט הפותח שנהגת בפיאסטה אבל לא בהונדה. למיטב ידיעתי וגם ניסיוני תנאי נסיעת המבחן בסוכנות מאיר הם מהמשופרים וכוללים נסיעה ללא מלווה צמוד מטעמם ומשך זמן גמיש יחסית. שווה לנצל זאת ולהתרשם באופן בלתי אמצעי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אתם נותנים למחיר של ג'אז משקל גבוה מידי בהחלטה שלכם. עזבו את המחיר הקטלוגי של הג'אז ההיברידית, הוא לא רלוונטי היום. כל מי שיעשה אפצ'י בסוכנות של הונדה יקבל הנחה יפה. מי שיש לו פטור מהרופא ולא יכול להתעטש יכול להיכנס לאתרים של מבצעי רכב ולקבל הנחה אפילו יותר גדולה.

מצד שני, לא הכנסתם לשיקולים שלכם את הגיר הרובוטי של הפיאסטה שכבר ידוע כבעייתי וכזה שהופך ללא נעים לשימוש לאחר כמה עשרות אלפי קילומטרים.

היי,

בעקבו הפוסט שלך הטרחתי את עצמי לסוכנות הונדה בחיפה בכדי לבדוק האם אכן הג'ז ההיברידית נמכרת המחיר של 100K ש"ח.

בסוכנות קיבלו אותי בסבר פנים ונציגה נחמדה הסבירה לי על הרכב.

כאשר הגענו לדבר על המחיר היא ציינה כי מחירון הרכב עומד על 118K ש"ח אך כעת יש להם מבצע והיא יכולה לרדת עד 113K ש"ח ולכלול גם מערכת מולטימדיה.

כאשר אמרתי לה שהמחיר גבוה מידי וכי ראיתי פרסומים באינטרנט במחיר של 100K ש"ח היא הייתה מופתעת וציינה שאין לה שום אפשרות לרדת לאזור מחיר כזה.

המקסימום שהיא יכלה לעשות זה להוסיף הלוואות בתנאים טובים יותר או פחות ואולי לרדת עוד אלפיה במחיר, אך שום דבר אשר קרוב בכלל למחיר של 100K ש"ח.

היא שאלה אותי האם מדובר ברכישה דרך ליסינג מימוני, כלומר יד-1 0ק"מ, ואני אמרתי לה שלא כתוב באתר ושאין לי מושג.

היא שוב חזרה וציינה כי אין ליבואן הרשמי כזה מחיר ולא משנה כמה שמיניות באוויר היא תעשה..

ואני שואל, צביקה פיק, יכול להיות שאתה מטעה את הגולשים וגורם להם שאפר לקבל את הג'ז ההיברידית במחיר של 100K ש"ח מהיבואן?!

כמובן שאני יותר מאשמח לגלות שלא זה המצב ואכן יש לך דרך לקבל את הרכב בכזה מחיר ללא רישום יד-01 מליסינג או כל גוף אחר.

לגבי הג'ז עצמה,

עיצוב הפנים פשוט מכוער, עם חומרים מהעשור הקודם. כול הפלסטיקה קשיחה וחלולה והעיצוב עמוס במשטחים מיותרים.

מזכיר לי מאוד את הסיוויק הקודמת שהייתה לאימי, גם אותה לא אהבתי.

מושב הנהג לא נוח כאשר מרגישים בליטה מעצבנת שתקועה באמצע הגב (גם זה תואם את הסיוויק הקודמת).

המושבים האחוריים דווקא נוחים יותר מזה של הנהג ויש מרווח נאה לברכיים אך הרכב צר כמו כל סופר מיני.

תא המטען נראה קטן מאוד, תורמת לכך העובדה שרצפת תא המטען מוגבהת מדף דלת המטען (עקב גלגל ספייר שכנראה לא אמור להיות שם על פי תכנות המהנדסים).

לדעתי זה פוגם קשות בתא המטען כאשר כל פתיחת תא המטען עשויה להיות מלווה בנפילת חפצים החוצה, חבל..

לגבי אבזור, אני באמת שלא יודע על מה פותח השרשור מדבר.

הרכב מגיעה עם אבזור בסיסי ביותר לא משהו לספר עליו לחבר'ה.

יש מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית (ברכב התצוגה הייתה מערכת רגילה ומקורית) וללא שליטה מההגה, יש ארבע חלונות חשמל (כאשר זה של הנהג גם אוטומטי), יש מראות חשמליות ובקרת אקלים וזה פלוס מינוס.

יכול להיות שפות"ש התכוון לדגם המאובזר יותר שמגיע עם חישוקים קלים, בקרת שיוט, מראות מתקפלות חשמלית, גג פנורמי (אם כי אני לא בטוח שזה לא בתוספת מחיר) ושליטה על המערכת מההגה?!

אם כן, אז המחיר עוד יותר גבוה מהמחיר המוגזם מלכתחילה..

במחיר שנושק ל-115-120K ש"ח אני חושב שאין בכלל מה לקחת את הרכב הזה בחשבון, אלא אם כן הוא עושה מעל 1:20 משולב.

במחיר כזה כבר הייתי מעדיף לעבור לקבוצת המשפחתיות אשר יתנו כל כך הרבה יותר תמורת תוספת זניחה יחסית.

לדעתי האישית הפיאסטה עדיפה בהרבה מהג'ז, וזה עוד לפני שבכלל ביצעתי נסיעת מבחן (ונסיעה זה לא הצד החזק של הג'ז).

אומנם באם המחיר היה אכן 100K ש"ח אז הייתה כאן דילמה, כי סה"כ לג'ז צפויה סחירות ושמירת ערך טובה משמעותית מאשר הפיאסטה, אך בהפרש מחיר של 20K ש"ח, לא תודה!

פורסם

איפה כתבתי שבהונדה מוכרים את הרכב ב-100 אלף ש"ח? כתבתי שכל מי שעושה אפצ'י בסוכנות יקבל הנחה יפה וזה אכן המצב בפועל. הנה למשל ציטוט ממייל שקיבלתי מיחסי הציבור של הונדה לפני משהו כמו חודש:

הונדה מקיימת מרתון מכירות לרגל יום איכות הסביבה המצוין ב- 5.6

ומציעה את המבצע הכי איכותי ואטרקטיבי בסביבה:

עד 10,000 ₪ הנחה + מערכת מולטימדיה מתנה על דגמי ההיברידיות:

• הונדה ג'אז (שמחיר המחירון שלה החל מ- 117,900 ₪)

לפי החשבון שלי - מדובר ב-107-108 אלף ש"ח לפני מיקוח נוסף.

כתבתי גם שבמוטורי ההנחה גדולה יותר, וזה אכן המצב. במוטורי כתוב במפורש שמדובר ברכב 0 קילומטרים יד 01. זאת הסיבה שניתנת ההנחה. כל אחד יעשה את השיקולים שלו אם כדאי לו אם לא כדאי לו. שוק חופשי.

נראה לי שאתה נעול על הפיאסטה הרובוטית ונסיעות המבחן בקליאו ובג'אז היו רק כדי להרגיע את המצפון. כל מה שנותר לי לאחל לך זה להתחדש ולהנות מהרכב!

פורסם

אם התכוונת לרכישה מליסינג אז היית צריך לציין זאת.

בדרך כלל משווים תפוחים לתפוחים.

מליסינג ניתן להשיג גם את הפיאסטה ב-87,000₪ או מאזדה 2 ב-80,000₪..

בכל אופן, הציטוט שלך מהמייל שקיבלת מטעה.

ההנחה שקיימת על הג׳ז ההיברידית היא 5,000₪ ולא 10,000₪.

חשבון פשוט גם אני יודע לעשות ויוצא שהג׳ז עולה במבצע כ- 113,000₪ לפני אגרות.

לגבי מצפוני, חבל שאתה יורד לרמה כזו.

אומנם אכן הייתי יותר משבע רצון מהפיאסטה שהייתה לי, אך בכל זאת החלטתי לבדוק את כל האלטרנטיבות הקיימות לפני שאני רוכש שוב רכב חדש (ולא משנה עכשיו איזה).

פורסם

טוב שבדקת את כל האלטרנטיבות, הלוואי וכל מי שקונה רכב בישראל היה עושה את זה, גם אם זה רק כדי לחזק את הדיעה שהייתה לו קודם.

תתחדש ותהנה מהרכש החדש.

• תוכן חדש...