Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מצ"ב בתמונה 5 מוצרים שעניינו אותי, בהם הייתי מעוניין להשתמש לשטיפה שוטפת של הרכב.

כמובן שאין לי כוונה לרכוש את כל המוצרים וידוע לי כי חלקם עושים את אותה העבודה כמו האחרים - ובכוונה ציינתי את כולם על מנת לשמוע חו"ד ולקבל את התרשמותכם ולדעת מה מבניהם הכי כדאי (אחד-שתיים מתוכם).

ראשית, הייתי מעוניין במוצר לשטיפה יבשה של הרכב - ולכן אני מתלבט בין ה-OPT לבין ה-Go Green.

לאחר השטיפה - הייתי מעוניין להשתמש באחד משלושת החומרים האחרים (אוטם צבע - Chemical Guys Jet Seal 109/ווקס - Chemical Guys Extreme Depth/גלייז - Chemical Guys Black Light) להוספת שכבת הגנה על הרכב מפני השמש, לשלשת ציפורים ומזיקים אחרים וכן להוסיף אפקט של ברק לצבע.

אציין, כי בשני החומרים לשטיפה יבשה שציינתי מדובר על חומרים שמכילים ווקס כך שאני נוטה יותר לאוטם צבע/גלייז לאחר השימוש במוצר השטיפה היבשה.

אציין גם שמדובר ברכב בצבע שחור.

תודה מראש!

ללא שם1.png

פורסם

את התרסיס ניקוי יבש אני לא מכיר, ואני לא משתמש בONR כשטיפה יבשה, עדיף שטיפה רגילה (לא הבנתי מתי זה אמור לבוא בכלל מבחינתך, לפני יישום של החומרים האחרים או אחרי).

לגבי שלושת החומרים האחרים באופן עקרוני מיועדים לשימושים שונים.

הגלייז - נותן ברק (מיועד בעיקר ליישום מתחת לאוטם צבע ע"מ לתת לצבע ברק שאין לאוטם בניגוד לווקס).

האוטם - נותן הגנה חזקה וארוכה (יחסית).

הווקס - נותן הגנה יחסית קצרה אבל ייתן עומק וחום לצבע שהאוטם לא ייתן.

אתה יכול להשתמש בכולם ביחד או בשנים או באחד.

כולם ביחד ייתנו לך הגנה לאורך זמן, ברק וחום לצבע.

BL+109 ייתן הגנה לאורך זמן וברק.

ED+BL ייתן ברק וחום (לא מקובל להשתמש בשילוב כזה בדרך כלל כי בסך הכל התוצאה תהיה דומה גם בשימוש בכל אחד מהם בנפרד).

109 ייתן הגנה לאורך זמן אבל ברק קצת לוקה בחסר.

ED ייתן עומק וחום לצבע אבל הגנה קצרה יותר.

הערה- במידה ואתה מחליט ליישם את כולם ביחד את הBL תשים ישירות על הצבע עצמו כי הוא מכיל בין השאר חומרי ניקוי ופוליש עדינים, את ה109 וED הסדר פחות משנה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

תודה על התגובה!

מספר שאלות:

1. מקריאה מרובה פה בפורום ובעוד מקורות אכן הבנתי שאחד מההבדלים המרכזיים בין אוטם צבע לווקס הוא שווקס נותן עומק וחום לצבע. השאלה שלי היא האם ניתן להוסיף לצבע רכב שחור עומק? וחום? נראה לי שבגלל שזהו צבע כהה האפקט היחידי שניתן להוסיף לו הוא ברק, לא?

2. עד כמה הגלייז באמת נותן ברק לצבע? מהתרשמות בסרטונים ביוטיוב הרכב תמיד נראה לי אותו הדבר ב"לפני" וב"אחרי" השימוש בגלייז... והאם הוא לא מושך יותר שמש וכתוצאה מכך מזיק לצבע?

3. בשני המוצרים של השטיפה היבשה נכתב שהם מכילים גם ווקס. האם האפקט של הווקס אכן יתקבל מחומרים אלו?

פורסם

1. כן, ווקס ייתן מראה יותר טוב.

2. רוב הרכבים שרואים בסרטונים הם כאלה שעברו פוליש, מה שנותן ברק לאוטו זה פוליש בגלל זה ההבדל שאתה רואה הוא מזערי, מנסיון עם BL על רכב חדש בהחלט יש הבדל (בעיקר למי שלא בקיא בתחום)

3. הוקס ייתן ברק אבל הוא לא יישאר לאורך זמן.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

תבין, הוקס נותן את המראה הרטוב יותר, את הברק. לכל צבע ניתן להוסיף עומק. זה שזה שצבע שחור זה לא אומר שום דבר.

במידה ואני איישם כרגע גלייז לדוגמא Black Light אתה תראה הרבה יותר עומק בצבע הרכב.

לגבי התרשמותה גלייז אני יכול לתת לך דוגמא שאני זוכר על פרוייקט שביצע המשתמש rsM משו כזה על הרנו מגאן האדומה שלו,

ואתה תוכל לראות הבדלים בין השימוש לפני ואחרי הגלייז. אין דבר כזה מושך יותר שמש.

אם אתה רוצה להגן על שכבת הצבע מפני השמש ולמנוע הידבקות של לכלוך לצבע הישיר עצמו ולהגן על הצבע, יש מה שנקרא אוטם צבע

שהוא בעצם יוצר מין שכבת הגנה מעל פח הרכב וכך כל לכלוך שנדבק, לא יושב ישירות על צבע הרכב אלא על שכבת ההגנה שנקראת אוטם.

יש מוצרים רבים בעלי עמידויות שונות, ואופני יישום שונים. ממליץ לך לבצע חיפוש ולהמשיך לשוטט ולקרוא עוד שרשורים בפורום שעמוסים במידע רב.

לגבי שטיפה יבשה לא התעניינתי אף פעם בנושא הזה כך שלא יכול לענות לך בעניין הזה. לפי דעתי, שטיפה יבשה רק יכולה להזיק ולהוסיף סווירלים.

ממליץ לך לשטוף שטיפה רגילה עם 2 דליים.

Seat Leon 1.8T 248Hp//2017

Stage 1 // Revo

• תוכן חדש...