Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

בויכוח לילי, כפי שניתן לראות לפי השעה שבה נכתבה ההודעה, עלתה הסוגיה החוקית בדבר מצלמות דרך.

יעילותן של מצלמות אלו בטיפול בעבירות תנועה קלות שלא היו ולא נבראו, ברורה לכולם. ע״ע אי עצירה בתמרור עצור ושאר סרטוני יוטיוב מוכרים.

השאלה היא אחרת, באילו מקרים משטרת ישראל יכולה לזמן או להחרים מצלמה כזו כראיה כנגד בעל המצלמה במשפט על עבירות תנועה עם פגיעה בנפש או ברכוש.

ואסביר מדוע אני שואל, האם בהסתכלות כללית, מצלמה כזו יכולה ביום מן הימים לפעול כנגדי כגורם הרשעה בעברה כלשהי. והאם בעצם כך, ה״כדאיות״ בהחזקת מצלמה כזו, יורדת.

חשוב לציין - העניין תיאורטי לחלוטין, ומעולם לא ביצעתי אפילו תאונה קטנה (חמסה חמסה, טפו טפו טפו).

תודה לעונים.

פורסם

ההוי,

הפתרונות:

1. להתקין ליד המצלמה כפתור להשמדה עצמית למקרה של תאונה

2. לחפש מצלמה מאובטחת ששומרת את הקובץ מקודד וצריך קוד בשביל לצפות

3. במקרה תאונה לשלוף הכרטיס מהמצלמה ולהחביא בתחתונים (רצוי של החברה)

מפנה את תשומת לבך שהסתרת ראיות עלול להוות שיבושי חקירה.

לעומת זאת, אי מתן קוד לקובץ יכול לחסות תחת הגנה של הפללה עצמית

בהצלחה

אוהד

פורסם
ואסביר מדוע אני שואל, האם בהסתכלות כללית, מצלמה כזו יכולה ביום מן הימים לפעול כנגדי כגורם הרשעה בעברה כלשהי. והאם בעצם כך, ה״כדאיות״ בהחזקת מצלמה כזו, יורדת.

חשוב לציין - העניין תיאורטי לחלוטין, ומעולם לא ביצעתי אפילו תאונה קטנה (חמסה חמסה, טפו טפו טפו).

תודה לעונים.

אתה "עבריין מועד", "פוגע ובורח", "מעלים ראיות סדרתי" ו"מסוכן לציבור". איזה מזל שזה תאורטי לחלוטין.

ארז רונן

פורסם
אתה "עבריין מועד", "פוגע ובורח", "מעלים ראיות סדרתי" ו"מסוכן לציבור". איזה מזל שזה תאורטי לחלוטין.

אני לא בטוח שהבנתי את הכוונה שלך בהודעה הזו.

פורסם
אני לא בטוח שהבנתי את הכוונה שלך בהודעה הזו.

תודה לעונים.

האם תתכן האפשרות, שבמידה ומצלמה כזו מותקנת ברכבך ואתה מעורב בתאונה חו"ח עם הולך רגל, האם כדי לא להפליל את עצמך, תוריד את המצלמה?

עצם העובדה, שהעניין הזה עלה בדיון עם חברך, ושאלת את הפורום את שאלת ה"כדאיות", מעוררת מחשבות לגבי איך תנהג בזמן אמת. כמובן שמדובר בתאוריה בלבד.

ארז רונן

פורסם (נערך)

לא yoavz, לא מתכוון שח"ח ייקרה משהו ואז הוא יינסה להתחמק מאחריות.

אלה שנניח שחו"ח עצרו אותו וטענו שהוא לא עצר בעצור, הוא מראה לשוטר את המצלמה ואומר הנה יש לי הוכחה שכן עצרתי, השוטר אומר "אין בעיה" לוקח (מחרים) את כרטיס הזכרון לצורך ההוכחה, במשטרה עוברים על הכרטיס והכן רואים שעצרת ולא נותנים דו"ח, אך... עוברים על הכרטיס כולו פריים אחרי אחרי ונותנים דוחו"ת על כל מיני עברות אחרות שרואים בכרטיס.

וכן, אני יודע שכולם כאן טלית שכולה תכלת ובחיים לא עושים עברות תנועה כל שהם, רק יואב.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

לכל אחד יש זכות להמנע מהפללה עצמית

יש לא מעט מצבים בהם יש יסור מסירת חומרים ועדויות כמו לדוגמא בעדויות של בני זוג חסינויות למיניהם אנשי דת,רופא,עו"ד,ח"כ,עיתונאים וכו....

כך שאין כאן עניין של להתחמק מאחראיות או לא.

כשלמשטרה יש מספיק ראיות להגיש כתב אישום היא יכולה לעשות כן.

המקרה של פותח השרשור כמעט ואין דילמה.

אבל נניח שיש מקרה אחר שבו אני נוסע עם מצלמה ולפני מתרחשת תאונה , אני כאזרח טוב יוצא להגיש עזרה להזעיק כוחות הצלה וכו... ואני גם יודע שהכל מתועד אצלי על כרטיס הזכרון , אני גם יודע שעל אותו כרטיס זכרון שמספיק לצילומים של חודשיים שלושה אולי מוקלטת שיחה בדיבורית על מסיבה כזו או אחרת שהשתתפתי בה.

החוק הוא שברגע שמסרתי את הכרטיס למשטרה היא אינה מוגבלת בראיות וכתבי אישום אותם יכולה להפיק , וכתוצאה מכך שרציתי להיות אזרח טוב ומסור עדות חד משמעית על עבריין שדורס למוות 3 נשים ובורח אני יכול למצוא את עצמי עם כתב אישום של נסיעה על מהירות מופרזת על בסיס ניתוח יצירתי של צילום וידאו מכביש החוף בין נתניה לחיפה .

פורסם
האם תתכן האפשרות, שבמידה ומצלמה כזו מותקנת ברכבך ואתה מעורב בתאונה חו"ח עם הולך רגל, האם כדי לא להפליל את עצמך, תוריד את המצלמה?

עצם העובדה, שהעניין הזה עלה בדיון עם חברך, ושאלת את הפורום את שאלת ה"כדאיות", מעוררת מחשבות לגבי איך תנהג בזמן אמת. כמובן שמדובר בתאוריה בלבד.

אני חייב להודות ארז, שאני לא נוטה להתעצבן אבל הסקת המסקנות שלך והקביעה החד משמעית שלך שעצם השאלה מעידה על אופיי המחורבן, העברייני והאנוכי - מקוממת.

ולשני החברים שענו, אני חושב שאחרי כל מה שנאמר בצירוף עם מה שחשבתי מלכתחילה, אני אקנה את המצלמה. את הסיכוי של אחד למליון שיהיה מישהו מספיק מטונף כדי לנצל רצון לעזרה ביום מן הימים כדי להפליל אותי בהישארות בנתיב השמאלי - אני אקח.

תודה ושבת שלום חברים.

פורסם

עוד הערה קטנה

לנחקר יש את את הפריביליגה של אי הפללה עצמית והוא לא חייב לענות על שאלות מפלילות

לעד אין הגנה כזו

פורסם
אני חייב להודות ארז, שאני לא נוטה להתעצבן אבל הסקת המסקנות שלך והקביעה החד משמעית שלך שעצם השאלה מעידה על אופיי המחורבן, העברייני והאנוכי - מקוממת.

מודה שלא היה לי נוח עם השאלה שאיתה פתחת את השרשור הזה ואולי מעט מהאי נוחות הזה, בא לידי ביטוי בתגובות שכתבתי. למרות זאת, השתדלתי לא להאשים אותך ישירות אלא רק ב"אשמות תאורטיות", על משקל השאלה התאורטית שלך בפתיחת השרשור.

אני שמח שהחלטת להתקין את המצלמה ואני בטוח שתשתמש איתה בתבונה, גם אם לא תמיד היא תשרת את עניינך. לפעמים יש מחיר שאנחנו צריכים לשלם, רק כדי שנוכל להתהדר בתואר, בני אדם.

ארז רונן

פורסם
וכן, אני יודע שכולם כאן טלית שכולה תכלת ובחיים לא עושים עברות תנועה כל שהם, רק יואב.

אני אוסיף ואומר שמי שאומר שאף פעם לא עושה עבירות תנועה פשוט לא מכיר את התקנות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

במצב של תאונה בה אתה שרוע חסר הכרה בתוך הרכב המרוסק, ומתעורר לאחר שבועיים בטיפול נמרץ, ברור שייתכן שהסרט שהוקלט במצלמה ייתפס ע"י המשטרה כחומר ראיות וייתכן שימוש בו לכאן או לכאן.

רוב התאונות אינן כאלו, ואני לא חושב שהמשטרה תטרח להחרים מצלמות במצב כזה.

אולי אני טועה.

אולי אני צודק היום אבל הנהלים ישתנו בעוד יומיים/שבוע/שנתיים.

מה שכן - עובדת קיום המצלמה ברכב בעת התאונה לא בהכרח מוכיחה:

1. שהיה בכלל כרטיס זיכרון במצלמה.

2. שהמצלמה היתה בכלל תקינה ופעילה בזמן התאונה. לגיטימי שהמצלמה היתה מנותקת כי בדיוק חיברת למצת מטען לפלאפון במקומה.

3. שהחומר המוקלט לא נדרס מאוחר יותר (רוב המצלמות מקליטות בלולאה של שעה-שעתיים והחומר הישן נדרס).

גילוי נאות - אני משתמש במצלמה בדרך כלל.

השיקולים:

1. במקרה של עבירות תנועה זה יכול לשמש רק לטובתי.

2. במקרה של תאונות לא קשות - ככל הנראה לא ישמש לרעתי.

3. במקרה של תאונות קשות חו"ח - אני מחזיק מעצמי נהג טוב יותר מהממוצע (כמו 95% מהאנשים :roll: ) כלומר יותר סיכוי לתאונה שאינה באשמתי, ולכן מבחינת מאזן הסיכויים תוחלת התועלת היא חיובית.

עריכה אחרונה על ידי wil

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לפי הידוע לי משטרת ישראל לא משתמשת בעדויות ממצלמת דרך של נהגים. אין טעם אפילו להציע להם, אז בטח שעוד מוקדם לחשוב אם המצלמה האישית יכולה לשמש נגד הנהג שמשתמש בה.

לעבירות תנועה לא יכולים 'סתם ככה' לקחת את כרטיס הזכרון, ואי אפשר להשתמש בהן נגד הנהג עצמו. אולי עו"ד יוכל להרחיב על דרך השגת ראיות ומה בין פלילים לתנועה.

גם אם תשלח להם סרטון שמראה עבירה הכי חמורה - הוא יודיעו בנימוס כי הסרטון אינו קביל. כבר היו מקרים כאלו, לא אחד.

לדוגמה - חפש סיפור על נהג מונית שצילם בירושלים איך נהג עובר לצד השני (מעל מדרכת ההפרדה) כמעט מתהפך, פוגע בכלי רכב כשהוא נוסע נגד הכיוון, חוזר לנתיב המקורי עם עוד פגיעה ועוד כמעט סלאלום, וממשיך בדרכו בלי התרגשות. אז הוא צילם, המשטרה אפילו לא טרחה לראות את הסרטון.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

למה שהסרטון לא יהיה קביל?

ככל הנראה יהיה צריך שבעל המצלמה יעיד מתי הסרטון צולם, אבל למה שהסרטון לא יוכל להוות ראיה?

מה שכן נכון הוא שלמשטרה יש שיקול דעת מתי לפתוח חקירה ומתי לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אין בכלל שאלה של קבילות.

חפש את המקרה של הליצנים בעכו

הסרטון הגיע למשטרה בחלוף חודשים רבים (כמעט שנה אם אני זוכר נכון) , המצלמים עצמם הכחישו את מה שקרה בסרטון וטענו שהכל מבויים והם עשו ב"כאילו"

למרות זאת השיתו עליהם עונשים מאוד מאוד כבדים בהתבסס על מסקנות הנובעות מהמצולם בסרטון.

• תוכן חדש...