Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה שאני שואל את השאלה היא בגלל שיצא לי לנסוע בפלואנס דיזל 2012 אוטומטית.

אצלי במגאן במהירות תלת ספרתית מסוימת הסל"ד עומד על 3K, ואילו הפלואנס הסל"ד עמד על 2.5K.

האם זה בגלל התיבה? או שעם השנים הוחלפו מכלולים מסוימים במנוע?

אם נניח אני ארצה להחליף את הטורבו אצלי במגאן, האם זה אותו הטורבו?

או שזה שינוי תוכנה?

שאלה של סקרנות, תודה מראש לעונים.

פורסם

מה שמשפיע על סל"ד במהירות מסויימת זה רק יחסי העברה בתיבה.

מנוע חזק יותר עם מומנט גבוה יותר מאפשר שימוש בתיבה בעלת יחסי העברה ארוכים יותר, כלומר סל"ד יותר נמוך במהירות נתונה.

מנוע 1.5DCi נמצא בשימוש ברנו משנת 2001 בערך ועד היום, בהספקים שבין 55 ל 110 כ"ס. ההבדלים הם בניהול ובמערכות היקפיות, אך אינני יודע במדויק מה שונה בין הגירסאות השונות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני כמעט בטוח שלפלואנס יש גיר רובוטי עם 6 הילוכים. המגאן ידנית עם 5. כנראה זה מקור ההבדל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תבין, אין שום תקלה שיכולה להשפיע על יחס סל"ד/מהירות בגיר ידני.

גם אם תרכיב מנוע של סוזוקי אלטו וגם אם תרכיב מנוע של משאית וולוו FH16, סל"ד בהילוך נתון ישאר אותו דבר כל עוד תיבת הילוכים תישאר אותה תיבה.

אני כמעט בטוח שלפלואנס יש גיר רובוטי עם 6 הילוכים. המגאן ידנית עם 5. כנראה זה מקור ההבדל.

לא בהכרח קשור.

יכולים להיות שתי תיבות הילוכים, אחת 5 הילוכים והשניה 6 הילוכים ובשתיהן יחס העברה בהילוך אחרון יהיה זהה וסל"ד מנוע בהילוך אחרון יהיה זהה.

פורסם

לא בהכרח קשור.

יכולים להיות שתי תיבות הילוכים, אחת 5 הילוכים והשניה 6 הילוכים ובשתיהן יחס העברה בהילוך אחרון יהיה זהה וסל"ד מנוע בהילוך אחרון יהיה זהה.

עקרונית לגמרי נכון. במציאות, 99% שיחס העברה הסופי יהיה שונה כשמדובר בתיבות הילוכים שונות במהות וגם במספר ההילוכים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מדובר באותו מנוע עם אותו הספק, לרכב מאותו סוג ואופי שימוש, לא נראה לי שיש טעם לפתח תיבה עם הילוך אחד יותר ובאותו יחס העברה סופי. מה הטעם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בחו"ל דגמים שוניום מוצעים עם מספר גירים ידנים שונים מבחינת כמות ההילוכים ויחסי העברה.

אני חושב שאם נתחיל להשוות מספרים, אפשר למצאו באותו רכב עם אותו מנוע גיר ידני 4 הילוכים ו 5 הילוכים (או 5 ו 6 הילוכים) עם יחס העברה דומה מאוד בהילוך האחרון.

יותר הילוכים מאפשרים ניצול מנוע טוב יותר במהירויות ביניים, את יחס ההעברה הגבוה אי אפשר לעלות עד אינסוף...

פורסם

המנוע של הפלאונס מוציא 115 כ"ס

אותו מנוע יש בקליאו הישנה היה מוציא 60 כ"ס

מה ההבדל ? הבלוק אותו בלוק אבל השינויים הם במערכת ההזרקה סוג המרססים הלחצים ומגדש הטורבו

פורסם

בפלואנס ובמגאן III זה 110 כ"ס.

(אני בטוח בזה, ראיתי את הרישיון של הרכב של ההורים)

לך יש 85 כ"ס, ורק 5 הילוכים, לפלואנס ולמגאן דיזל יש גם בגרסה הידנית וגם בגרסה הרובוטית 6 הילוכים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
את יחס ההעברה הגבוה אי אפשר לעלות עד אינסוף...

בוקי, האמת תהיתי לעצמי כמה וכמה פעמים למה לא ניתן לשלב עוד הילוכים ולהפיק יותר מהמנוע כשיחס העברה הסופי יהיה באמת גבוה מאוד.

למשל: בגולף SDI שלי, הצלחתי להגיע למהירות של 150 קמ"ש כשמד הסל"ד התקרב לקו האדום. לו נניח תיאורטית שהיה לי עוד הילוך או שניים, הייתי יכול להמשיך למהירות גבוהה יותר ולא נבלם ע"י ההילוך האחרון כשלא היה יותר לאן 'למשוך'.

אני בטוח שאם לא עשו זה- כנראה זה לא אפשרי. השאלה למה?

פורסם

אפשר להוסיף עוד יחס העברה, ולאפשר לך להגיע למהירות גבוהה יותר.

השאלה היא מה העלות ומה התועלת.

הצרכן יצטרך לשלם יותר עבור הרכב, ויקבל אפשרות להגיע למהירות 180 במקום 150. נראה שווה את התוספת?

גם אם לך כן, לרוב האנשים שקונים גולף SDI זה לא חשוב, ולכן היצרן החליט לא לעשות זאת.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

תכנון מקובל (וככל הנראה נכון ואופטימלי, אחרת לא היו מתכננים כך) של יחסי העברה הוא כזה, שבהילוך אחרון מנוע לא מצליח להגיע לקו האדום של הסל"ד. התנגדות האוויר גוברת על כוח מנוע איפשהו באיזור 70-80% סל"ד מירבי בהילוך אחרון.

כך שהוספתי יחסי העברה ארוכים יותר לא תעלה את המהירות המירבית.

יותר מכך, יש מכוניות שמגיעות למהירות המקסימלית שלהן דווקא בהילוך אחד לפני האחרון, ולא בהילוך הגבוה.

דוגמא: נניח בהילוך רביעי מנוע מסוגל להגיע ל 6500 סל"ד, שהם שווים ל 170 קמ"ש.

בהילוך חמישי מנוע לא מסוגל להאיץ (עקב התמגדות האוויר) מעבר ל 4500 סל"ד, שהם 150 קמ"ש.

אני די בטוח שמצב שתיארתי נכון גם לגבי גולף SDI. אם היה הילוך שישי עם יחס ארוך יותר משמעותית מחמישי, המנוע (החלש יחסית) לא היה מצליח לצבור סל"ד ונעצר עוד לפני 150 קמ"ש.

• תוכן חדש...