Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המנוע של הפלאונס מוציא 115 כ"ס

אותו מנוע יש בקליאו הישנה היה מוציא 60 כ"ס

מה ההבדל ? הבלוק אותו בלוק אבל השינויים הם במערכת ההזרקה סוג המרססים הלחצים ומגדש הטורבו

אם נניח אני מחליף אצלי רק את הטורבו, לטורבו של DCI חדשה יותר, האם זה יוסיף כוח משמעותית? האם זה יתאים בכלל ללא תוספות נוספות?

פורסם

אף פעם לא נתקלתי במצב בו אני מנסה להאיץ עוד ולא מצליח, אז לא חשבתי על מה שאתה אומר. ואכן נשמע אופטימלי והגיוני.

אבל מה קורה כאשר לאותו רכב יש כמה גרסאות מנוע, האם יש אותו מספר גרסאות גם לגיר? אני מניח שלא.

אם כך, האופטימליות נופלת בין הכיסאות כדי לחסוך בעלויות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כן, בהחלט גירסאות מנוע חזקות יותר לרוב מגיעות עם גיר בעלי יחסי העברה ארוכים יותר, או גיר זהה אבל יחס העברה סופי בדיפרנציאל ארוך יותר.

פורסם (נערך)

תודה על התשובה המפורטת!

אבל עדיין משהו לא ברור לי:

אני די בטוח שמצב שתיארתי נכון גם לגבי גולף SDI. אם היה הילוך שישי עם יחס ארוך יותר משמעותית מחמישי, המנוע (החלש יחסית) לא היה מצליח לצבור סל"ד ונעצר עוד לפני 150 קמ"ש.

לפי מה שהבנתי, תפוקת ההספק מהמנוע דומה לפונקציית פרבולה 'בוכה' . כלומר ההספק מתגבר ככל שהסל"ד עולה אך עד לנק' מסויימת שממנה למרות העלייה בסל"ד - יש ירידה בהספק המנוע.

לכן לכאורה אם היה לי הילוך שישי, הסל"ד היה יורד מהקו האדום לסל"ד נמוך יותר (נניח מ5K סל"ד ל3.5K) והיה מגיע לאזור נק' שיא ההספק, ואז היה ניתן להמשיך ולצבור מהירות.

השאלה שלי היא ברמה העקרונית ולא לגבי המנוע הזה שהוא אכן חלש יחסית ומתאים בהחלט להתנהלות יומיומית אך לא ליומרות ספורטיביות.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

זה פשוט, במהירות 180 קמ"ש התנגדות האוויר גדולה בהרבה מאשר במהירות 150, וגם אם מנוע פועל בסל"ד הכי יעל שלו, הוא צריך להתמודד עם יחס העברה גבוה של הילוך 6 (כלומר מומנט שמגיע לגלגלים קטן) והוא פשוט לא יצליח להתגבר על התנגדות האוויר, ויפסיק לצבור סל"ד ולהאיץ באיזשהו שלב, לפני שיגיע לשיא ההספק.

דוגמה קטנה שממחישה עד כמה התנגדות האוויר משפיעה - בשביל להגיע ל 100 קמ"ש לא צריך יותר מ 40 כ"ס.

בשביל להגיע ל 200 קמ"ש צריך 130 - 140 כ"ס. בשביל להגיע ל 250 קמ"ש צריך כבר 250-300 כ"ס.

פורסם
זה 115 כ"ס

רוצה להמשיך להתווכח סתם?

http://www.renault.co.il/cars/meganeHatchback/specifications.html

110 כ"ס, תפסיק להתווכח לפני שאתה בודק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...