Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורד פיאסטה ידנית הצורה החדשה..

האם יכול להיות כי העברת ההילוכים בצורה הזאת (וזאת כמובן בהתאם להוראת המחשב עם החץ..) פוגעת בצריכת הדלק לרעה?.

פורסם (נערך)

גם לי יש את הפיאסטה הידנית החדשה ובוא נגיד שהצריכה לליטר הוא במספר חד ספרתי:oops:

הלכתי למוסך ואמרו לי לחזור לאחר 5000 קילומטר (עוד 1000 ק"מ) ובמידה ולא יישתפר ייבדקו לעומק

דרך אגב,מעביר כל 3.5K

עריכה אחרונה על ידי בנצי23
פורסם

אולי אתה מעביר מוקדם מדי?

לפעמים עדיף למשוך קצת הילוכים ולא לתת לאוטו להתאמץ בהילוך נמוך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לי את החץ הזה גם בריו

לא תמיד כדאי להקשיב לו, הוא לא מתחשב בתנאי הדרך, אני מעביר לפי הרגש ומתייחס אליו רק במישור.

פורסם
גם לי יש את הפיאסטה הידנית החדשה ובוא נגיד שהצריכה לליטר הוא במספר חד ספרתי:oops:

הלכתי למוסך ואמרו לי לחזור לאחר 5000 קילומטר (עוד 1000 ק"מ) ובמידה ולא יישתפר ייבדקו לעומק

דרך אגב,מעביר כל 3.5K

איך לא תהיה חד ספרתית?3.5 זה המון במישור.. וגם בעלייה מתונה מספיק 3K..

פורסם
איך לא תהיה חד ספרתית?3.5 זה המון במישור.. וגם בעלייה מתונה מספיק 3K..

מצטער,

הכוונה לא למישור.

במישור אני מחליף כמה שיותר מוקדם(חץ).

וגם אם כל 3.5K החלפה באוטו גם ידני גם מנוע קטן וגם "חסכוני" לא אמור לאכול כמו מנוע 4000 V6

פורסם

להחליף הילוך ב 2,000 סל"ד? זה לחלוטין בזבוז אנרגיה.

לו היה מדובר במנוע מוגדש - ניחא. אבל מדובר פה במנוע אטמוספרי. אתה לא מגיע לרצועת הכח במנוע.

כעיקרון קשה לתת הנחיה מתי להחליף הילוך היות שזה מושפע מהרבה משתנים, אבל בגדול יש נק' אופטימלית בין ההספק שהמנוע מפיק לצריכת הדלק שהוא צורך על מנת להביא את אותו הספק. השילוב בין השניים מביא לתוצאה של חיסכון בדלק. הנק' הזו נמצאת בד"כ מעל ל 2,500 סל"ד (תלוי בסוג המנוע)

נניח אם תיסע על 1,800 סל"ד ותלחץ עמוק את דוושת הדלק - לא הרווחת חיסכון ורק נגרם בלאי מואץ למכלולי הנעה.

פורסם

אני חושב שדור צודק,אמנם לא יצא לי לנסוע על הידנית אלא רק על האוטומטית,אבל ממנוע עם נפח קטן וללא הרבה מומנט להעביר ב2 נשמע מאוד נמוך,לדעתי אתה אמור להעביר באזור ה 2600-2700,ככה אני מעביר בפנדה בערך שיש לך אותו נפל.

אחרת למנוע קשה להאיץ ואתה סתם לוחץ על דוושת הדלק יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם בריו שלי (ידנית) אני מעביר בערך ב2700 ואפילו 3000. ובאמת שצריכת הדלק לא נפגעת, מתדלוק של אתמול, קיבלתי צריכה של 1 ל16.8 ק"מ, אומנם בנסיעה מובהקת מחוץ לעיר אבל עם מזגן ואנשים ושיוט על 110 בממוצע

פורסם

יש לי את החץ הזה גם בריו

לא תמיד כדאי להקשיב לו, הוא לא מתחשב בתנאי הדרך, אני מעביר לפי הרגש ומתייחס אליו רק במישור.

בגולף דיזל ידנית שיצא לי לנהוג (השכרה לכמעט חודש בחו"ל) החץ עבד מצויין (אולי בגלל שזה דיזל?)

אומנם תמיד היה מרגיש לי כאילו הוא ממליץ תמיד להחליף מוקדם מדי, אך כשנהגתי לפי ההמלצה זה עבד יופי.

הוא גם היה מתחשב אם זה עלייה/ירידה/מישור.

פורסם

זה עבד טוב בגלל שזה תוצרת VAG.

:)

ולעניינו של דבר, אתה נהגת על גרסת דיזל מוגדשת, שגם מהיותו מנוע דיזל רצועת הכח (הסל"ד שמתקבל בו שיא המומנט) מגיע בשלב מוקדם יותר בסל"ד וגם מנוע מוגדש שגם בו רצועת הכח מגיעה מוקדם. זה הבדל של שמיים וארץ.

• תוכן חדש...