Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, קצת על עצמי:

אני אבי, בן 22, חולה רכב מגיל 3. לפני שנה עשיתי קורס נהיגה מתקדמת ועכשיו אני הולך לקחת עוד קורס מעמיק יותר.

אני שוקל לקנות את הרכב הראשון שלי בקרוב ואני מתלבט בין הגשמת חלום קטן ולקנות רכב קלאסי ספורטיבי ויחסית זול לאחזקה (לפחות בתקווה) לבין התפשרות על סופר מיני גרמנית.

לגבי הקלאסיות:

יצא לי לנהוג באלפא 75 והתאהבתי בה מייד, בעיקר בגלל שהיא מסוגלת להעלות חיוך על הפנים אפילו בנסיעה רגועה.

אופציה נוספת שחשבתי עליה היא מיאטה שנת 95', ראיתי אחת ביד 2, בן אדם שטוען שהיא במצב תצוגה ורוצה עליה 55 אלף שקל עם 180 אלף קילומטר. השיקולים ללכת עליה היא שלפי מה שאני יודע היפניות הרבה יותר אמינות וזה רכב שבנוי יותר לנהיגה ספורטיבית. החיסרון הוא שכנראה שהן חורגות מהתקציב שלי, ופה נכנסת שאלת האמינות ועלות האחזקה, שלגבי הרכב הזה אין לי מושג. חיסרון נוסף שאולי יראה מוזר לחלק מהאנשים פה הוא הגיר הקצר שלה, ראיתי מסרטון ביוטיוב שהסל"ד שמתקבל ב-100 קמ"ש בהילוך חמישי הוא בסביבות 3100, מה שהופך את השיוט מעל 100 ואפילו 90 קמ"ש ללא נעים. ראיתי שיש אופציה לשים דיפרנציאל שמשנה את יחס העברה ומוריד את הסל"ד, משהו שמע \ מכיר?

עוד שאלה, כמה אפשר להוריד את המחירים הגבוהים של המיאטות והאם שווה בתקציב הזה לשפץ אלפא 75, ובמידה ואני מוצא לשים בה מנוע 2000 טווין ספארק עם הגיר המתאים. לפי מחקר קטן שעשיתי באינטרנט מצאתי שה-75 עם הטווין ספארק מאוד מרשימה בצריכת הדלק, בניגוד למיאטה.

לגבי הסופר מיני:

הבנתי שהפולו יקרות, לפי מה שקראתי פה האיביזות מתפרקות, מה שמשאיר אותי עם הפאביה. הבעיה היא שהדגם עם ה-1400 נדיר והצריכת דלק של ה-1600 כבר נראת לי גבוהה בשילוב של הביטוח המקיף.

חשבתי גם על הגרנדה פונטו שמאוד מוצאת חן בעיני, חוץ מהמנוע 1400 החלש והגיר המאוד קצר שלה. (כן יש לי אובססיה בעיניין)

אני יודע שאולי לא כל כך ברור לאן אני חותר אבל השאלה המרכזית פה היא על ההבדל בעלות האחזקה השנתית בין שתי הקטגוריות שהצגתי פה. (כל ההוצאות שקשורות לרכב כולל ירידת ערך)

התקציב שלי בעיקרון הוא בין 30 ל-40 אלף, תלוי בכמה שאני אצטרך להוציא על הרכב אחרי זה. אבל אני מוכן להרחיב ל-50 אלף בשביל מיאטה שתתגלה כרכב שישמור על ארנק סגור.

אני אשמח לשמוע את דעתכם על מה שכתבתי פה ולקבל עוד הצעות

עריכה אחרונה על ידי KD14
פורסם

שיוט במיאטה לא נעים? נו באמת....

הכל שם מתוכנן לעבוד אחד עם השני אין לך מה לדאוג.

זהו רכב אמין וחלפים בארה"ב זולים.

אבל כמו כל רכב ישן בן 19 אתה לא יכול לצפות לאמינות מוחלטת כמו ברכב חדש.

לגבי אלפא - היא ומיאטה לא מתחרות בכלל.

תחליט מה הלב שלך רוצה ותלך עם זה.

בהתאם לתקציב כמובן:wink:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ממליץ שתשקול גם את המיטו בשנתון 2010 עם מנוע ה1.4 טווינאייר ו-155 כ"ס. רכב מאוד זריז ומהנה לנהיגה, אמין, צריכת דלק לא רעה בכלל

ותוכל למצוא בשנתון הזה אחת במצב טוב באזור ה-80 אלף ש"ח

פורסם

המיטו חורגת בהרבה מהתקציב שלי, גם בקניה וגם באחזקה.

שוב, אני מחפש את האופציה הזולה ביותר, ובמידה והמיאטה או ה-75 יתגלו כרק קצת יותר יקרות לאחזקה (בהתחשב בממוצע של עלויות תיקונים וכל הדברים שקשורים לרכב שרק אפשר לחשוב עליהם) אז אני מעדיף את הקלאסיות, ובדגש על הקלאסיות. אם אני הולך על האופציה הקצת יקרה יותר אז החדשות בכלל לא מעניינות אותי. חווית הנהיגה של הרכבים הישנים בתחום הזה לא מתקרבת לחוויית הנהיגה של החדשות שמנתקות אותך מהכביש.

ה-75 בהחלט נמצאת בקטגוריה אחרת מזאת של המיאטה אם מסתכלים על הנייר, אבל שתיהן מכוניות ספורטיביות, מיוחדות ומספקות את מה שחולי ההגה רוצים, שזה תחשות חיבור לכביש ולרכב ומעורבות הנהיגה.

פורסם

קח בחשבון שעלות הביטוח (אם בכלל יסכימו לבטח ביטוח מקיף) של המיאטה היא גבוהה מאד לנהגים בגילך (ובכלל)

מעבר לכך, מלהיבה ככל שתהיה - לא הייתי "משכיב" מעל 50000 ש"ח על רכב בן 20 שנים אא"כ אתה מתכוון להחזיק אותו עד גיל אספנות, ומודע לכך שההשקעה כנראה לעולם לא תוחזר.

(ז"א ההיפך מ"לשמור על הכסף")

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי הסופר מיני:

הבנתי שהפולו יקרות, לפי מה שקראתי פה האיביזות מתפרקות, מה שמשאיר אותי עם הפאביה. הבעיה היא שהדגם עם ה-1400 נדיר והצריכת דלק של ה-1600 כבר נראת לי גבוהה בשילוב של הביטוח המקיף.

לגבי הצריכת דלק, הייתה לי איביזה 1.6 וכרגע יש לי 1.4 אני לא רואה הבדל משמעותי ולדעתי אלו אותם מנועים שיש גם בפאביה, חוץ מזה שלי לא היו בעיות אמינות כלשהן באיביזה ואולי כדאי לך לחקור יותר לעומק משמועות על התפרקויות..(לא שאני מומחה גדול בשנתונים ההם..)

בכל מקרה לדעתי עדיף לך ללכת על הסופר מיני מאשר לכיוון של רכב בן 20 לדעתי במיוחד אם יש לך בעיות תקציביות.. למרות שבינינו אני מת על המיאטות..

פורסם

מעבר לכך, מלהיבה ככל שתהיה - לא הייתי "משכיב" מעל 50000 ש"ח על רכב בן 20 שנים אא"כ אתה מתכוון להחזיק אותו עד גיל אספנות, ומודע לכך שההשקעה כנראה לעולם לא תוחזר.

ידידי, אלו שיקולים אישיים. אני כן הייתי משקיע סכום כזה ברכב ישן שאני אוהב כדי להנות (ועשיתי את זה יותר מפעם אחת). כל אחד והפאן שלו.

אבי, אלפא 75 רכב מאוד מיוחד במבנה שלו ויש גם אומרים שזאת אלפא האמיתית האחרונה. זה רכב הנעה אחורית עם גיר שיושב על הסרן האחורי וברקסים דיסק מאחור יושבים על הגיר ולא בנאבות. גם הדגמים שהם לא 2000סמ"ק אני אוהב, במיוחד את הסאונד של גירסת שני קרבורטורים הכפולים, למרות שיש אומרים שגירסאות הבסיס די אנמיות.

אישית, מאוד אוהב את הרכב למרות שלא הייתי בעלים של אחת (אבל הייתי קרוב מאוד לזה מספר פעמים) .

היתון של אלפא 75, שאפשר למצוא אקזמפלר שמור במחיר יחסית נמוך (משהו כמו 15K ואפילו פחות) ובמצב טוב.

יותר מזה, יש בימרים עם הנעה אחורית, אם תמצא סדרה 3 שמורה E36 במצב טוב מאוד תהנה מהרכב.

אגב, יש חבר פורום שמוכר אלפא 75 עם מנוע V6 כאן בפורום (ניקראית אלפא מילאנו) - תבדוק בלוח מודעות (אני חושב שהיא עדיין זמינה למכירה). אין לי קשר למוכר ואני לא ראיתי אף פעם את הרכב. אבל אם אתה רוצה רכב נדיר מאוד ומיוחד, אולי כדאי לך לחשוב על זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בלי להיכנס לשאלה מה כדאי,אם אתה מוכן להשקיע סכום כזה על רכב בשנתונים הנ"ל הייתי בודק גם את ה306 GTI6 שמפורסמת בפורום.

בהנחה שהנעה אחורית זה לא מאסט, זאת יכולה להיות אופציה טובה.

אין לי קשר לאקזמפלר או למוכר,אבל את החיוך אחרי נהיגה על הדגם הזה לפני כמה שנים לא הורדתי הרבה אחרי שירדתי מהרכב.

ולגבי האמינות בשנתונים האלו,זה הרבה יותר חשוב איך הרכב טופל לאורך השנים מאשר איזה סוג רכב ודגם זה. (יש איזה פרק כזה בטופ-גיר שממחיש את הנקודה,כל השלושה קנו את אותו הדגם כמשומש וההבדלים בין הרכבים היו מהותיים מאוד)

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

לי יש איבו, חד משמעית לא בשבילך. זה לא רכב ל'חולה הגה'... שלא תבין לא נכון - אני מאוהב ברכב, וגם מאוד אוהב לנהוג, אבל הנקודה החלשה (היחידה בערך, מבחינתי) של האיבו היא חוסר העוצמה שלה.

חשבת על פיאט בראבו? גם מאובזרת, גם מהממת, גם חזקה וגם חסכונית. אוטו ייחודי שמסב הנאה לנוהגים בו לפי כל הביקורות שראיתי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

טוב נראה לי שלא הבנתם אותי.

BMW יקרות להחריד מבחינת אחזקה והאלפא מילאנו כבר יורדת מה-10 ק"מ לליטר בצריכה הממוצעת, גם פיאט בראבו לא נראת לי זולה, בטח לא זולה מהסקודה פאביה.

בכיוון הזה של העלויות אני אמצע אלפטה וישפץ אותה, זה הכיוון שלי.

אבל כרגע הכיוון שלי הוא לחסוך בהוצעות חודשיות ולבדוק אם יש דבר כזה בעולם הקלאסיות. אם לא, אני אשמח לשמוע על אופציות אחרות בקטגוריית הסופר מיני מהשנים 06'-08' (קוראניות, צרפתיות ואוטומאתיות לא באות בחשבון). בינתיים ראיתי בפורום את הפיאט 500 עם מנוע 1.4 100 כ"ס שמוצעת עכשיו למחירה במחיר של 50K, שזאת נראת לי אופציה מעניינת.

חוץ מזה אני חושב על האופציה של קניית אלפא 75 עם אחד המנועים העממיים בסביבות 10 - 15K ולשמור עוד 15K בצד לשיפוצים ותיקונים

tzipper,

אפשר לדעת למה לא קנית את ה-75?

עריכה אחרונה על ידי KD14
פורסם

אני חושב שאתה חייב להחליט קודם אם אתה מוכן להקריב מאיכות החיים שלך בשביל ההרגשה של נהיגה באלפא ישנה, ואני לא מדבר רק על כסף, זמן, כאב ראש, עיכובים, מזגן.

אני למשל הייתי מת למכונית כמו אלפא 75, אבל אני יודע שאני לא יכול להתפשר על איכות החיים, אם הייתי יכול להרשות לעצמי מכונית ליום-יום ומכונית לפאן, ה75 היא בהחלט במקום ריאלי ברשימה, במיוחד שאני רואה את המודעה של המילנו למכירה.

בעבר הייתה לי 320 97' ידנית, היום 206 XS (באמצע הייתה ג'אסטי כמה חודשים).

אני מוכרח לומר ברוב התנאים הפיז'ו מעלה לי חיוך יותר גדול, נכון המנוע של הבימר מדהים, של הפיז'ו מאכזב, אבל עדיין בסופר מיני חמימה אני מרגיש אני מרגיש המכונית יותר חדה ויותר נתונה לשליטתי, וגם הויתור באיכות החיים ממש לא נורא.

הב.מ.וו ד"א עברה לדודה שלי, ובמצטבר נמצאת במשפחתינו כבר 9 שנים, רק בשנתיים האחרונות התחילו קצת בעיות, ודווקא מחירי התיקון סבירים לחלוטין, ובמידה ויש לך ידע, סבלנות וידיים טובות, ע"י קניית חלקים מחו"ל והחלפה לבד אתה מקצץ את הוצאות התחזוקה ביותר מחצי. כאן לב.מ.וו יש יתרון גדול, היא נפוצה בכל העולם וקל להשיג חלפים.

פורסם
אני חושב שאתה חייב להחליט קודם אם אתה מוכן להקריב מאיכות החיים שלך בשביל ההרגשה של נהיגה באלפא ישנה, ואני לא מדבר רק על כסף, זמן, כאב ראש, עיכובים, מזגן.

באלפא 75 יש מזגן ואפילו ניתן לסדר שהוא יעבוד ללא בעיות. ככה שלא חייבים לסבול בקיץ. :wink:

זו פשרה מעולה בין רכב מודרני יחסית לבין הנאה בנהיגה בנוסח של פעם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzipper,

אפשר לדעת למה לא קנית את ה-75?

פעם אחת חטפו אקזמפלר שרציתי (זה היה לפני לא מעט שנים, רציתי אלפא בתור רכב ראשון, בסוף הלכתי על 164 שהיא כבר לא אלפא אמיתית אלא פיאט כרומה בתחפושת), פעם השניה עם כל הרצון ראיתי שיהיו לי בעיות חנייה עם רכב שלישי - אין לי חניה פרטית (הייתה אדומה יפיפיה).

• תוכן חדש...