Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם שמתם לב לכך שמספר לא מועט של רכבים שכיכבו על כבישי ארצנו בסוף שנות ה - 90 פשוט הולכים ונעלמים וכבר כמעט שלא רואים אותן, ואם רואים אז במספרים צנועים:

נתחיל עם המאזדה לאנטיס דור I של שנות 96-98 (אם אינני טועה) - הרכב נמכר פה כמו לחמניות והיה להיט, כמעט לכל משפחה שנייה היה מאזדה לאנטיס, וכיום כבר כמעט שלא רואים אותו על כבישינו.

דוגמא נוספת היא סוזוקי בלנו דור I ששווקה בין השנים 96 - 98 והייתה כ"כ נפוצה פה ופשוט כמעט ונמחקה ואם פה ושם רואים איזה בלנו דור I אז בד"כ היא נראית שחוקה, מעוכה ודהוייה. מוזר?!

כך גם לגבי דייהטסו שרייד דור II ששווק בדגם 4 ו - 5 דלתות עד שנת 00 והיום כבר כמעט ואיננו נראה.

הרשימה עוד ארוכה וכוללת רכבים טובים ומגוונים כדוגמת - פולקסווגן פולו (סדאן והצ'בק) ששווקו בין השנים 96-00 ובמיוחד דגם הסדאן קלאסיק נעלם כלא היה.

רכבים נוספים הם יונדאי לנטרה ויונדאי אקסנט דור ראשון, שברולט קוואליר, רנו מגאן דור ראשון, פורד פיאסטה, דייהו לאנוס, פיאט פונטו דור ראשון (שאמנם התחילה את שיווקה בארץ ב 95 אך דור זה שווק עד שנת 00 במספר רמות גימור והיה רכב מאוד מאוד נפוץ).

ייתכן שפספסתי עוד איזה דגם או שניים אבל זו לא הפואנטה.

העניין הוא שתמיד מספרים לנו שרכב מחזיק בממוצע 20 שנה ויותר מכך אם שומרים ומטפלים כמו שצריך אך בפועל נראה שהממוצע הרבה פחות מ - 20 שנה.

רוב הדגמים שציינתי למעלה נמכרו כמעט עד סוף שנות ה - 90 והיום לאחר 14 - 17 שנים "בלבד" שהרכבים הללו עלו על הכביש רובם כבר סיימו את חייהם ויושבים בפירוקיות / משחטות / ברזליות והאחרונות שעדיין מתרוצצות על הכבישים סביר שיימצאו את דרכם לשם בקרוב (יגיעו לשם בכוחות עצמם או על גרר???).

ואני לא מדבר כבר על הרכבים של תחילת שנות ה - 90 כדוגמת אונו, ג'אסטי, לאונה, 205, שרייד, סיריון וכו' שכבר מזמן יצאו מהמשוואה אך מכיוון שרובם נחשבו לרכבים "פשוטים וזולים" יחסית ורובם כבר בני 20+ ניתן להבין שהם כבר התעייפו.

מה זה אומר על הרכבים? האם ניתן להסיק שמאזדה 3, יונדאי גטס או סוזוקי ליאנה שכ"כ נפוצות כיום על כבישינו יתחילו גם הן להיעלם בעוד מספר שנים בודדות?

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באמת אני לא רואה לנטיסים משנתון 96-98, כאילו נשארו רק 99-04.

בלנו לעומת זאת אני רואה די הרבה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

לדעתי זה לא קורה בגלל שהרכבים לא מחזיקים, אלה בגלל שעם כל הבכי על המצב הכלכלי, רכבי יש שניה היום עולים גרושים.

לליסינג יש תרומה רבה לעניין.

בסביבת 20 אלף ש"ח אתה נוסע היום ברכבי 2005-2008

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

אציין שלאבי יש פורד אסקורט שקנה אותה בסוכנות פורד ב95' ועד היום היא נוסעת ולא עייפה בכלל, התכנון הוא להביא אותו לאספנות.

בנוסף תמיד אוהבים להתחדש, ומאחר והרכבים שציינת הם לא כ"כ משהו מיוחד הם יעלמו כנראה בהזדמנות הראשונה שתהיה אופצייה להחליף אותם במשהו טוב יותר.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כולם שומרים על רכב בצורה כזאת שתאפשר לו להחזיק 20 שנה. ככל שהערך של הרכב יותר עם הזמן, הנטייה היא להשקיע בו כמה שפחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פות"ש, אתה שואל לגבי דגמים שאין להם פוטנציאל אספנות (למרות שלא ניתן לקבוע זאת בוודאות), הרכבים האלה כבר לא כל כך מתקדמים ואפשר בשוק של היום לשדרג אותם די בקלות. את הרכבים האלה אפשר לראות במגזרים בעשירונים הנמוכים יותר (מרובי ילדים מכל הדתות), וגם אפשר לזכות למנת אגזוז גדושה (הכוונה לעשן הנפלט, לא לסעפת היניקה).

ומזכיר גם את שאלת הקסארות והקסנטיות. אוסיף שידידה שלי החזיקה מזדה 323 ידנית מהדור הראשון שהגיע ארצה, יד ראשונה עם 360K ק"מ והיא נגנבה השבוע :(

אני דווקא רואה לא מעט את המאזדות 1994-5 האלה, רק צריך לפקוח את העיניים. אפילו קסנטיות דור ראשון יוצא לי לראות.

לדעתי זה לא קורה בגלל שהרכבים לא מחזיקים, אלה בגלל שעם כל הבכי על המצב הכלכלי, רכבי יש שניה היום עולים גרושים.

מסכים לגבי מצב השוק, כפי שרשמתי. אבל יש גורם נוסף: לאחזקת רכב יש מסנן כלכלי, כ-3000 ש"ח עלות אגרות וביטוחים, ולא כולל טיפולים שגרתיים לפני המטר הראשון. הסכום מהווה מסננת כלכלית לאחזרת רכב, כך שמי שמחזיק יכול כמעט באותו סכום להחזיק רכב חדיש יותר שיתן תמורה טובה יותר לכסף וגם יהיה קל יותר לאחזקה.

פורסם
...העניין הוא שתמיד מספרים לנו שרכב מחזיק בממוצע 20 שנה ויותר מכך אם שומרים ומטפלים כמו שצריך אך בפועל נראה שהממוצע הרבה פחות מ - 20 שנה.

בן כמה אתה שאתה מאמין בסיפורים?

על הרבה דברים מספרים ש'פעם' הם היו מחזיקים ומשמשים הרבה שנים. לפעמים זה נכון, כי תמיד היו מוצרים איכותיים ומוצרים באיכות עלובה, אבל נכון שבאותו 'פעם' הצרכים והדרישות היו ברמה נמוכה ממה שמקובל היום.

כם בתחום כלי הרכב - עלויות היצור הוזלו, האיכות השתפרה חזק, והאנשים דורשים בטיחות ואיבזור, בעוד שפעם היתה מכרית אויר אחת או שתיים, התלהבות מחלון חשמלי או נעילה מרכזית, היום זוהי נורמה בסיסית ויש מינימום איבזור שהוא מובן מאליו. פעם זו היתה תוספת יקרה, אם בכלל הוצעה.

רובם של כלי הרכב שציינת פשוט הזדקנו. אין בהם יחוד או משהו חמוד שיגרם לאנשים להתחבר אליהם ולא להשבית אותם. עלויות האחזקה והכדאיות גורמות לאנשים להחליף את הרכב ברגע שיש תקלות יקרות לטיפול. תוסיף את האפשרות לקבל חידושים ושכלולים - הכל לפי השנתון - ולמעט חיבה אישית הרי שאין שום סיבה לא לגרוט או לזנוח רכב ישן.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רכבים בארץ מחזיקים 20 שנים מחוסר ברירה. מחיר קנייה יקר וירידת ערך אכזרית גורמים לכך.

במדינות נורמליות בהן אחוז המס אינו 100 אחוז על קניית רכב, המכוניות נגרטות בגיל הרבה יותר צעיר.

אני לא חושב שאיזה שהוא יצרן תכנן אי פעם במטרה שיחזיק כל כך הרבה שנים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמרת 20 שנה בממוצע אמרת הכל.

כידוע לך יש רכבים שמחזיקים יותר מ-20 שנה, אז ברור שיהיה גם פחות.

רכבים גם הולכים בתאונות/גניבות.

חוץ מזה שהיד הראשונה היא ליסינג שחורשת הרבה קילומטרים בהתחלה, אז אורח החיים יהיה קצר יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

גיל הרכב בארץ רק הולך ופוחת.

אפשרויות המימון הרבות והזולות מאפשרות להגיע לרכבים חדישים, חסכוניים ובטיחותיים יותר בקלות יחסית.

אני חושב שהמגמה מבורכת ומכוניות כמו לאנטיס, באלנו ואפלאוז טוב שירדו מהכביש מהר ככל האפשר.

זיהום אויר ובטיחות זה מה שהביא את הממשלה לתוכנית הגריטה (המבורכת אבל לא מספקת).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)
פות"ש, אתה שואל לגבי דגמים שאין להם פוטנציאל אספנות

דווקא ללא מעט מן הדגמים הללו יש פוטנציאל לאספנות, כך לדוגא את הפולו 5 דלתות, רכב נהדר שנראה טוב לזמנו ואף זול מאוד לאחזקה.

כמו כן, יש לציין שבשנים ההם היסינג היה נפוץ פחות כך שהרכבים הללו אמורים להיות שמורים יותר.

עריכה אחרונה על ידי ronaldo17
פורסם

נתחיל עם המאזדה לאנטיס דור I של שנות 96-98 (אם אינני טועה) - הרכב נמכר פה כמו לחמניות והיה להיט, כמעט לכל משפחה שנייה היה מאזדה לאנטיס, וכיום כבר כמעט שלא רואים אותו על כבישינו.

אני רואה אחת כל יום, אצלי בחניה :wink:

בכל מקרה, יש עוד לפחות 5 כאלה בשכונה שלי. רואים אותן פחות מהדגם החדש יותר, אבל עדיין רואים אותן הרבה. גם רואים די הרבה דייהטסו אפלאוז מתחילת- אמצע שנות ה-90. זאת אומרת, מחזיקות יותר מ-20 שנה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

גם רכבים איכותיים יותר ויקרים יותר שהיו נפוצים לפני 15 שנה נעלמו.

נכון שהיא לא נמכרה באותם הכמויות כמו הלאנטיס או הבלנו אבל ב.מ.וו סדרה 5 דור ראשון של שנות התשעים המוקדמות והדור שאחריו שנמכר עד 2003 אם אינני טועה, נעלמה מהכבישים כמעט לגמרי.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...