Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני בן 18, ״מורעל״ על הצבא.

אני חשבתי עד עכשיו להתגייס למג״ב,

אך אני אוהב מכוניות, מכונאות, נהיגה, וכל מה שביניהם.

חשבתי על להתגייס בתור נהג בצבא, ומכיוון שיש לי פרופיל 97 יש סיכוי שישבצו אותי ביחידה קרבית (א+).

או, להתגייס לחיל החימוש וללכת לקורס מכונאות רכב, ולהיות מכונאי רכב.

רציתי להתייעץ עמכם, האם שווה ללכת להיות נהג קרבי / מכונאי רכב ? חשוב לציין שאני בכושר פיזי טוב ושאני חולה נהיגה .

תודה !!

נ.ב. זה יותר מתאים לאוף טופיק אך אין לי גישה לשמה.

:twisted:
פורסם

נהג/מכונאי אלה בין התפקידים ההכי גרועים שיש בצבא, מכל בחינה אפשרית. יש לי כמה חברים במקצועות האלה והם מההכי שבוזים שאני מכיר.

פורסם

נהגים קרביים, שעוברים מסלול עם שאר הלוחמים זה בסה"כ תפקיד מעניין ומאתגר.

אבל אין קשר לחובבי נהיגה. בנהיגה מבצעית אין מקום לטעויות או סיכונים ולכן הנהיגה מקובעת.

דווקא בחימוש (בוחן רכב\תחזוקה), לחובבי רכב, התפקיד כן יכול לספק. מכוון שמתעסקים גם עם רכבים פרטיים.

אך מדובר כמובן, בתפקיד (ובמקצוע בכללי, כמוסכניק) בשגרה שוחקת ותפקיד פיזי ברובו ולא מתגמל בכלל.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם
אתה מדבר כאילו זה איזה חוג להרשם לשעות אחה"צ.

ממתי הצבא שואל אותך "מה בא לך?"

בעקרון הצבא כן נותן לך למלא מנילה ולתת את האפשרות לעשות משהו שאתה רוצה. (מנסים להתחשב)

אגב, חימוש חיל כל כך שנוא, שיש מצב שעם הפרופיל שלו, אם הוא יבקש הוא יקבל אותו.

מכונאות רכב זה לא בהכרח להתעסק ברכבים אזרחיים. תתעסק בכל מיני רכבים צבאיים כמו סופות, אבירים, משאיות ריאו וטטרות וכו'.

(הטטרה אגב זה אחד מהרכבים הצבאיים הכי מטורפים שיש)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמו שאמרו לך- תפקיד ממש לא להיט.

אם אתה לא מתאים לקרבי ותרצה להיות נהג משאית, הצבא בשמחה יקח אותך, רק לסמן במנילה, גם אם לא תסמן ישאלו אם אתה רוצה, בכיף.

אם אתה מתאים לקרבי לא תקבל אפשרות לנהג משאית.

כל השאר זה ממש לא לבחירתך, נהג מ"פ בקרבי זה אחרי שאתה נכנס לסדיר במידה ויש אפשרות וצריך (ממש לא תמיד) אז יכולים לבחור בך מכולם לתפקיד הזה ואתה יוצא לקורס במהלך השירות.

חיל החימוש זה ממש על הפנים, לא מציע לך לעבוד במכונאות רכב בצבא.

Miata ND2

פורסם

אני לא יודע מה איתכם, מה אתם עשיתם בצבא ואיפה.

אני הייתי בשירותי הצבאי מכונאי רכב (מכונאות רכב למדתי בצורה אזרחית לפני הצבא, הקורס של בה"ד 20 זה שטויות).

עברתי טירונות וקורס בבה"ד 20 ולאחר מכן (עם פרופיל 64 למי שמעניין אותו) שובצתי לא פחות מגדוד.

הייתי בקווים מבצעיים לכל דבר (לא בתור לוחם כן).

הייתה לנו אחלה מחלקה, ות'כלס אין על חימוש, כל עוד אתה מקצועי, יודע את העבודה, ועושה אותה טוב, והכי חשוב אוהב את העבודה.

אני הייתי בגדוד 4 וחצי שנים (שנה וחצי קבע), יש אנשים שיאהבו את זה, יש כאלה שלא,

מה שבטוח שבוז? ממש לא הייתי.

יש קטעים מבאסים כמו חילוצים באמצע הלילה ודברים כאלה, זה חלק מהתפקיד, אתה יכול להנות ואתה יכול לסבול מזה.

פורסם

לא משנה מה, אל תעשה את הטעות ותלך לחיל חימוש, רמת האוכלוסיה שמגייסים לחיל הזה ירודה ביותר, אתה תעבוד לרוב עם אנשים שיורידו לך את החשק מכל דבר שתעשה, במיוחד אם אתה בן אדם פדנט שאוהב לעשות דברים כמו שצריך, אתה תכיר שפות שכנראה לא הכרת וגם אלימות פה ושם..

פורסם

תראה - מנסיון אני אגיד לך.

להיות נהג בצבא זה בזבוז מוחלט של כל הפוטנציאל שלך. לא משנה איזה נהג אתה.

יש לך 97? יופי. לא מפחד להיות קרבי? תשאף הכי גבוה שאתה יכול.

כשרציתי לעבור ולהתנדב לחי"ר מתפקיד נהג, דרשו וויתור פז"מ של שנה, וזה היה יותר מדי בשבילי.

אם תהיה נהג משא, זאת שחיקה בשירות כי תמיד חסרים נהגים, והרבה מאוד מילואים.

נהג "קרבי" זה להיות ברווז שיושב במקום הכי חשוף ברכב, ואסור לך לצאת בזמן אירוע מהרכב.

נהג "קו" זה 8 שעות של נסיעה במהירות של 20~ בציר קבוע כל השירות.

אל תעשה את הטעות שלי, תקח את ה3 שנים האלה ותתרום למדינה, וגם בשבילך, בזה שתלך לתפקיד שיקח ממך הכי הרבה, וככה גם תקבל

בחזרה הכי הרבה.

🤔

פורסם

adi89 אני לא יודע איפה אתה היית בצבא, אבל מה שכתבת לא בהכרח נכון, איתי היו אנשים טובים, רציניים, לא שפות לא אלימות ולא שומדבר.

נכון שלפעמים מגיעים אנשים שלא באו מהתחום ואין להם מושג ברכב (ויש לי מלא סיפורים ודוגמאות על אנשים שהיו איתי בשירות ש"נקלעו" לתפקיד לא מבחירה).

יש ויש, אי אפשר לדעת.

הייתי גם בבסיס פתוח (צריפין) וראיתי איזה "מכונאים" יש שם, אנשים שלא יודעים איך נראה מפתח 10, והדבר שהכי מעניין אותם זה מתי הם הולכים הביתה.

החיים בבסיס סגור ובסיס פתוח הם שני דברים שונים לגמריי.

בבסיס פתוח לא נקשרים לאנשים וכל אחד רק רוצה לסיים את היום כבר.

בבסיס סגור (גדודים חטיבות וכו' ושם הייתי הרבה) זה עולם אחר, החיים שונים אתה באמת מתחבר לאנשים שאתה איתם יום יום, ולא משנה אם זה חימושניקים, נהגים (שבדרך כלל נמצאים הרבה ביחד), אנשי לוגיסטיקה, קשר, לוחמים או כל מחלקה או תפקיד אחר.

פורסם (נערך)

אם אתה ממש חולה הגה, לך תיהיה ג'ובניק, תשתחרר ב5 בערב מקסימום, תעבוד עד 2 בבוקר, ובכסף שאתה עושה תקנה רכב ותממן אותו.

מעבר לכך, תקשיב לכל מה שאמרו לך פה.

יכול ליהיות שבמקומות אחרים תוכל להתפתח הרבה יותר מאשר ליהיות נהג.

מעבר לכך כמו שאמרו, נהג בצבא זה לפעמים באסה, כמו שאמרו אם יש לך קו מסויים שאתה צריך לעבור חצי מהשירות שלך ב20 קמש למשך מרחק מסויים, ועוד..

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
לא משנה מה, אל תעשה את הטעות ותלך לחיל חימוש, רמת האוכלוסיה שמגייסים לחיל הזה ירודה ביותר, אתה תעבוד לרוב עם אנשים שיורידו לך את החשק מכל דבר שתעשה, במיוחד אם אתה בן אדם פדנט שאוהב לעשות דברים כמו שצריך, אתה תכיר שפות שכנראה לא הכרת וגם אלימות פה ושם..

איזה שטויות.

חיל לוגיסטיקה ומטבח זה בדרך כלל הרמה הכי נמוכה.

בחימוש דווקא הרמה בסדר, לפחות אצלי בבסיס יש אנשים סבבה, גם החיילים וגם הנגדים.

אגב, trip_88, אתה יודע שאני בבסיס פתוח, ובכל זאת יש אחלה קשרים בין אנשים ויש חברויות והכל, אין קשר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...