Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם עקב שינויים גאוגרפיים ומקצועיים יש לי נסיעה של 200 ק"מ (הלוך חזור) מהעבודה הביתה לרוב בדרך בינעירונית.

נכון להיום אני בעל רכב SX4 שנת 2011 1.6 5D

מכיוון שמצב הנסיעה הזה הוא לא זמני (לפחות שנה-שנתיים) חשבתי להחליף רכב.

מבחינת צרכים אז בראש ובראשונה זה החסכון בדלק, במידה והמצב הגאוגרפי משתנה זה יהפוך לנסיעות עירוניות קצרות פקוקות (מרכז הארץ)

אין ילדים, ואוטו יהיה בעל נהג יחיד אני.

האפשריות שאני חשבתי עליהן

טויוטה אוריס היברידית

טוטיה יאריס היברדית

הונדה ג'אז היברידית

רנן מגאן דיזל

אשמח לקבל הצעות ועצות נוספות

תודה

פורסם

סיטואציה קצת בעייתית.

בבין עירוני דיזל יהיה עדיף ובעיר הייבריד. זאת אומרת שאם המצב נשאר כמו בהתחלה אז עדיף לך לרכוש רכב מונע דיזל.

פורסם

לפי חישוב גס וזריז אתה מגיע לכ48-50 אלף ק"מ בשנה, ללא כל ספק דיזל. הייתי הולך על מגאן או פלאונס דיזל, אמינות, חסכוניות מאוד, ונוחות.

מדובר בהמון קילומטרים, זה לא משהו קל, אני מאמין ששקלת את זה.

פורסם

גם אני הייתי הולך על מגאן דיזל. בעיקר בגלל נושא הנוחות.

אחריה ברשימה הייתי הולך על האוריס ההיברידית.

ישנו כלל יחסי אצל היצרניות הרכב השונות, שככל שהרכב ממוקם גבוה יותר (בגודל או בקטגורייה) כך הוא יהיה יותר נוח ושקט. כמובן שיש יוצאים מן הכלל אך לרוב זה כך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

הייתי מאוד ממליץ לך לבדוק את הרנו פלואנס החדשה דיזל שעושה 1/20-1/22 ובחברות כמו אלבר וקל אוטו אתה יכול למצוא סביבות 110 K

פורסם (נערך)

אני לא יודע אם שווה בכלל לקנות רכב חדש בשביל הנסיעות האלו.

אתה מבין שירידת הערך על רכב חדש + ק"מ מטורף שאתה הולך לעשות, תהיי גבוהה מאוד.

הערכה שלי, תצטרך להוסיף על ה-SX4 לפחות 50,000 שקלים חדשים.

כל זה בשביל "לחסוך" בדלק למשך שנה-שנתיים.

אתה צריך לשבת ולחשב ירידת ערך של ה-SX4 ביחס לרכב החדש והאם ההפרש

בצריכת הדלק ביניהן בנסיעה בין עירונית בתקופת הזמן הזו יכסה את זה.

צריך גם לחשב עלויות אחזקה כמו טסט, ביטוח וכו'.. שיהיו יקרים יותר ברכב החדש.

לדעתי אתה תפסיד כסף.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

רכב חדש יהיה בעל ההפסד הכספי הגבוהה ביותר הן עקב ירידת הערך של 3 השנים הראשונות והן עקב הקילומטרז הגבוה.

הכי כלכלי לרכוש רכב בין 3, אם קילומטרז נמוך מאד ואז בשקלול בעוד שנתיים יתכן ותגיע רק לקילומטרז ממוצע.

הייתי בוחן מיני קטנה וחסכונית.

פורסם (נערך)

^

לא צריך להגיע להכללות, shmelov הציע לבדוק את הנתונים והוא צודק.

בקילומטרז כזה, החסכון בדלק יכול להיות גדול יותר מהעלויות הנוספות ברכב חדש.

מעבר לכך אם רוכשים רכב חדש בהנחות ו/או מבצעים, הדבר מקזז את אותן עלויות נוספות (ברנו ניתן להשיג מבצעים ו/או הטבות בסדרי גודל טובים משמעותית מטיוטה).

מעבר לכך כשמשווים בין הרנו לטויוטות, צריך לזכור שלטויוטה בכלל ובייחוד להיברידית פחת נמוך במיוחד וברנו המצב פחות טוב.

ההפרש במחירי המחירון יכול להגיע להבדל משמעותי מאד.

מעבר לזאת במבחני רכב שאני קראתי בין הרנו פלאונס דיזל לטויוטות ההיברידיות, הטויוטות עדיין היו חסכוניות יותר, בכלל וגם בנסיעות בינעירוניות.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כדאי להסתכל על סיטרואן C3 פיקאסו דיזל. מדובר בתמורה מצוינת למחיר, ביחוד הידניות. ראיתי פירסום שעכשיו יש מבצעי מימון שונים.

פורסם

בחודש שעבר התחילו לשווק בארץ את הסיאט טולדו דיזל שהיא כנראה הדיזל הכי זולה בארץ כיום. 130,000 שקל אוטומטית, מנוע 1.6 צריכת דלק מוצהרת של היצרן משולבת 22 ק"מ לליטר. תוריד מזה אפילו עשר או עשרים אחוז הגזמה ותקבל עדין צריכת דלק מעולה למשפחתית מרווחת.

פורסם

זאת לא משפחתית מרווחת, זאת איביזה עם בגאז', הלאון היא משפחתית ורחבה ממנה ב-11 ס"מ ועדיין לדעתי לא מרווחת.

למרות שנראה לי שהוא לא קורא את הפוסטים כי הוא לא מגיב,

הוא יצטרך להוסיף מעל 50,000 ש"ח.

בשביל מה? איפה החיסכון?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
בחודש שעבר התחילו לשווק בארץ את הסיאט טולדו דיזל שהיא כנראה הדיזל הכי זולה בארץ כיום. 130' date='000 שקל אוטומטית, מנוע 1.6 צריכת דלק מוצהרת של היצרן משולבת 22 ק"מ לליטר. תוריד מזה אפילו עשר או עשרים אחוז הגזמה ותקבל עדין צריכת דלק מעולה למשפחתית מרווחת.[/quote']

היא לא הדיזל הזולה בארץ, ומעבר לזה במחיר דומה אפשר לקבל את הפלואנס דיזל שהיא מכונית הרבה יותר מרווחת ועם אחריות ארוכה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מאמין ששקלת את ה200ק"מ ביום והחלטת כבר אם זה משתלם לך או לא, מנקודת מבט אחרת - 200 ק"מ ביום זה המון, כ2-3 שעות על הכביש כל יום במקרה הטוב.

כדאי שתתמקד בנוחות נסיעה כמו כן.

אישית - לא שרדתי 100 ק"מ ביום, הסיכון לתאונה הוא גבוה מדי, פקק אחד שלא היית מוכן אליו הורס לך את כל היום (9 שעות + שעתיים בדרכים = 11, זמן חופשי 3-4 שעות ואז שינה), ככה שזה אוכל לך את השעות החופשיות שלך בבית.

אמנם יש הרבה משתנים שרק אתה מודע להם - כאחד עם מושבים לא נוחים ברכב, אין סיכוי שהייתי שורד 200ק"מ ביום, לכן חשוב לך לעשות נסיעה ארוכה ברכב שאתה מתכנן לקנות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
אני מאמין ששקלת את ה200ק"מ ביום והחלטת כבר אם זה משתלם לך או לא, מנקודת מבט אחרת - 200 ק"מ ביום זה המון, כ2-3 שעות על הכביש כל יום במקרה הטוב.

כדאי שתתמקד בנוחות נסיעה כמו כן.

אישית - לא שרדתי 100 ק"מ ביום, הסיכון לתאונה הוא גבוה מדי, פקק אחד שלא היית מוכן אליו הורס לך את כל היום (9 שעות + שעתיים בדרכים = 11, זמן חופשי 3-4 שעות ואז שינה), ככה שזה אוכל לך את השעות החופשיות שלך בבית.

אמנם יש הרבה משתנים שרק אתה מודע להם - כאחד עם מושבים לא נוחים ברכב, אין סיכוי שהייתי שורד 200ק"מ ביום, לכן חשוב לך לעשות נסיעה ארוכה ברכב שאתה מתכנן לקנות.

אני כבר למעלה מ10 שנים עם 150 ק"מ ביום לפחות (טוב שיש את שישבת וגם אז יש נסיעות) ושורד יופי, צריך ללמוד לקחת את זה באיזי...

• תוכן חדש...