Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני בכלל בצד שלך! :lol:

אני יודע את זה :D

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טוב לדעת שאני לא היחידי בפורום הזה מאינדיגו. אני מניח שהפיקנטו ספורט הלבנה לא שלכם? :lol:

קטעים, הפיקנטו הלבנה לא שלי, גם לא ראיתי את הריו האדומה שלך, בטח אנחנו לא חונים באותו החניון.. ליד איפה שאני חונה יש פיקטנו חומה עם עוד חבר בפורום :)

פורסם

אתמול הייתה לנו הרצאה של אור ירוק בצבא,

את האמת שדעת הקהל עליהם זה שמדובר בארגון מאוד רציני, ראיתי את התגובות ואיך אנשים היללו את ההרצאה אחר כך, ורק אני כולי מתפוצץ מעצבים מהשטויות שהם מדברים :evil:

לפי דבריהם, 1/3 מהתאונות נובעות ממהירות!

(כאשר בפועל רק 2-3%)

נטען גם כי מהירות גבוהה יותר נותנת לך "ראיית סוס", כלומר אתה פחות רואה לצדדים. אבל הם שכחו את העובדה שמהירות גבוהה מרכזת יותר על הכביש (ואני לא היחיד).

בקיצור כל הטיעונים שלהם של "המהירות הורגת".

הם הראו סרטון של שני רכבים, מאותו סוג לטענתם, אחד נוסע ב60 קמ"ש והשני ב65 קמ"ש. ושניהם רואים לפתע משאית, וההוא שנסע ב60 קמ"ש עם הרבה פחות נזק. לא נראה לי אמין במיוחד כל העסק הזה. אולי אחד נוסע 60 קמ"ש והשני נסע 80-90 קמ"ש ואז זה הגיוני למדי.

אחרי הסרטון הזה טענו שהרכב שנסע 60 קמ"ש נכנס במשאית במהירות של 5 קמ"ש, והרכב שנסע 65 קמ"ש נכנס במשאית במהירות של 27 קמ"ש או משהו כזה. לא מסתדר לי.

ציינו גורמים שכן משפיעים, כמו עייפות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, חוסר ניסיון וכו' - על זה אני לא נגד אף פעם.

אבל שכחו לציין שיש תאונות שאנשים נהרגו סתם, בגלל קמצנות בתחזוקה של הרכב. מה עם המשפחה שנסעה בגרנדיס, ועל פי מידע ברשת לא החליפה 90-100 אלף ק"מ רפידות ברקסים? גם באוטו ידני שנוסע מחוץ לעיר כמעט כל הזמן, אין מצב שרפידות יחזיקו כל כך הרבה.

לא דיברו גם על חשיבות איכות הצמיגים ולחץ האוויר, שיכול להשפיע בהחלט על ההבדל בין תאונה לכמעט תאונה.

צמיג טוב ואיכותי, אוחז כמו שצריך ועם לחץ אוויר נכון.

עוד משהו שהרגיז אותי לא פחות, זה שאם עייפים בנהיגה - אז כדאי לעצור ולשתות משהו ולהמשיך בדרך.

לא אור ירוק, זה לא הפתרון האולטימטיבי. זה נותן רעננות לעוד חצי שעה - שעה של נסיעה ותו לא.

לנסיעות ארוכות ובשעות הלילה, מומלץ לעצור את הרכב במקום בטוח (חניון או תחנת דלק), ולתפוס תנומה לאיזו שעה או שעתיים. אחר כך לשתות משהו ולהמשיך בדרך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפי דבריהם, 1/3 מהתאונות נובעות ממהירות!

(כאשר בפועל רק 2-3%)

כן, וחזירים מעופפים והמשיח בדלת.

בכלל המקצועיות של לזרוק "1/3 מהתאונות נובעות ממהירות" זה סופר לא מקצועי, איזה מהירות? ביחס לתנאי הדרך או לחוק?

נטען גם כי מהירות גבוהה יותר נותנת לך "ראיית סוס", כלומר אתה פחות רואה לצדדים. אבל הם שכחו את העובדה שמהירות גבוהה מרכזת יותר על הכביש (ואני לא היחיד).

ראיית סוס? אני מכיר "ראיית מנהרה" (Tunnel Vision), והתוצאות בגוגל (אחרי קליפים לשירים בשם Tunnel Vision) זה הסברים על התופעה, לגבי ראיית סוס (או Horse Vision) התוצאות הן כצפוי על הראייה של הסוס.

זו אגב תופעה מוכרת היטב.

בקיצור כל הטיעונים שלהם של "המהירות הורגת".

הם הראו סרטון של שני רכבים, מאותו סוג לטענתם, אחד נוסע ב60 קמ"ש והשני ב65 קמ"ש. ושניהם רואים לפתע משאית, וההוא שנסע ב60 קמ"ש עם הרבה פחות נזק. לא נראה לי אמין במיוחד כל העסק הזה. אולי אחד נוסע 60 קמ"ש והשני נסע 80-90 קמ"ש ואז זה הגיוני למדי.

אחרי הסרטון הזה טענו שהרכב שנסע 60 קמ"ש נכנס במשאית במהירות של 5 קמ"ש, והרכב שנסע 65 קמ"ש נכנס במשאית במהירות של 27 קמ"ש או משהו כזה. לא מסתדר לי.

זה תמיד שימושי לערבב בין "מהירות ביחס לתנאי הדרך" ו"מהירות ביחס לחוק".

גם לי אגב המספרים לא נשמעים הגיוניים, אבל אין לי כוח עכשיו לחבר נוסחאות ולבדוק.

ציינו גורמים שכן משפיעים, כמו עייפות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, חוסר ניסיון וכו' - על זה אני לא נגד אף פעם.

אבל שכחו לציין שיש תאונות שאנשים נהרגו סתם, בגלל קמצנות בתחזוקה של הרכב. מה עם המשפחה שנסעה בגרנדיס, ועל פי מידע ברשת לא החליפה 90-100 אלף ק"מ רפידות ברקסים? גם באוטו ידני שנוסע מחוץ לעיר כמעט כל הזמן, אין מצב שרפידות יחזיקו כל כך הרבה.

לא דיברו גם על חשיבות איכות הצמיגים ולחץ האוויר, שיכול להשפיע בהחלט על ההבדל בין תאונה לכמעט תאונה.

צמיג טוב ואיכותי, אוחז כמו שצריך ועם לחץ אוויר נכון.

עוד משהו שהרגיז אותי לא פחות, זה שאם עייפים בנהיגה - אז כדאי לעצור ולשתות משהו ולהמשיך בדרך.

לא אור ירוק, זה לא הפתרון האולטימטיבי. זה נותן רעננות לעוד חצי שעה - שעה של נסיעה ותו לא.

לנסיעות ארוכות ובשעות הלילה, מומלץ לעצור את הרכב במקום בטוח (חניון או תחנת דלק), ולתפוס תנומה לאיזו שעה או שעתיים. אחר כך לשתות משהו ולהמשיך בדרך.

זה הכי מפריע לך? מה לגבי מעבר רמזור באור אדום ואי מתן זכות קדימה? שני הגורמים הראשונים לתאונות בישראל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא, זה לא הכי מפריע לי, אבל זה נושא שהרבה ישראלים לא מודעים אליו בכלל, ומהווה אחוז יותר גדול בתאונות מאשר "מהירות".

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הגורם הכי משמעותי לתאונות שהנהגים לא מודעים אליו זה סטייה מנתיב.

רמזור אדום זה ברור לכולם מה הוא עושה ומה זה אומר כשהוא אדום.

מתן זכות קדימה נניח שהרבה לא יודעים בכלל מתי צריך לתת זכות קדימה.

אבל סטייה מנתיב? כאילו כמה קשה כבר לנסוע בין שני קווים מקבילים?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...