Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע עם הנושא קשור לכאן, אבל רשום ביטוח בכותרת הפורום הזה,

אז כך אם האדם הוציא רשיון בגיל 27, ורכש רכב בגיל 30 בביטוח מה הוא אחשב?

1. נהג צעיר.

2. נהג חדש.

3. אחר(פירוט).

תודה לעונים, שחר.

פורסם

למרות שלא תחשב נהג צעיר ו\או חדש, אני מאמין שמבחינת הביטוח אתה אכן תשלם מחיר של נהג חדש.

מכיוון שאין לך עבר ביטוחי. אז מבחינת הביטוח, אתה נהג חדש.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
למרות שלא תחשב נהג צעיר ו\או חדש, אני מאמין שמבחינת הביטוח אתה אכן תשלם מחיר של נהג חדש.

מכיוון שאין לך עבר ביטוחי. אז מבחינת הביטוח, אתה נהג חדש.

על חוסר העדר תביעות פשוט לא מקבלים את הנחת העדר תביעות. זה לא קשור לנהג חדש או ישן.

פורסם

יש חברות שמתחלקות לפי 3 קטגוריות:

1. מתחת לגיל 21

2. גיל 21-24

3. גיל 24 ומעלה

מישהו יודע מה היתרון בקבוצת הגיל השניה? מה הרעיון שעומד מאחורי זה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש יותר משלוש קבוצות בכל החברות שאני מכיר.

בדרך כלל זה:

1. מתחת לגיל 21 או מתחת לשנה וותק

2. 21-24 ולפחות שנה וותק

3. 24-30 ולפחות שנה וותק

ויש עוד מדרגות (ראיתי כבר ב35 וב45, תלוי בחברה)

היתרון בקבוצת הגיל השניה הוא שמשלמים פרמיה יותר זולה מהקבוצה הראשונה...

אין שום קשר לסטטוס "נהג חדש" של משרד התחבורה (שהוא שנתיים וותק ויכול להתארך אם מבצעים עבירות).

נהג עם שנה וחצי וותק משלם בדיוק אותה פרמיה כמו 20 שנה וותק רשיון.

אה, ואין דבר כזה "נהג צעיר". תוציאו את המונח הזה מהראש בכלל.

צמד המילים הנ"ל לא מופיע בשום מקום בתקנות התעבורה או בפוליסות ביטוח, ולכן אין לו שום משמעות.

בכל פוליסת ביטוח שראיתי עד היום הגילאים והוותק נקובים במדוייק בשנים.

לגבי היעדר תביעות - אכן נהג שאין לו היסטוריה ביטוחית ישלם ביוקר. גם אם הוא בן 40 עם 23 שנה רשיון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אה, ואין דבר כזה "נהג צעיר". תוציאו את המונח הזה מהראש בכלל.

צמד המילים הנ"ל לא מופיע בשום מקום בתקנות התעבורה או בפוליסות ביטוח, ולכן אין לו שום משמעות.

תספר את זה לכל האנשים שמשלמים ביטוח לנהג צעיר, כי נגמר להם הנהג חדש והם בני פחות מ24.

פורסם

אז הנה, סיפרתי להם.

שיסתכלו בפוליסה שלהם ויראו שממש המילים הנ"ל לא מופיע.

כתוב תמיד הגיל במספרים.

למשל "הביטוח בתוקף לכל נהג מגיל 21 ועם לפחות שנה רשיון".

פורסם

נכון, אבל הביטוח מתייחס לאחד כמוני עדיין כנהג צעיר. (בן 21, 4 שנים על הכביש וכולן עם וותק ביטוחי של חובה ומקיף)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הבעיה היא ש"לשון העם" הזו לא מספרת את כל התמונה.

לפי "לשון העם" הזו יש 3 סוגי נהגים: חדש, צעיר וזקן.

זה לא המצב.

יש יותר מ3 קטגוריות והגבולות ביניהן הוא כפי שתיארתי קודם.

נהג בן 45 עם 13 חודשים רשיון נהיגה ישלם פרמיה מאוד נמוכה. למרות שמבחינת תקנות התעבורה הוא נהג חדש וחייב בשלט "נהג חדש" בצבע צהוב בשמשה האחורית ורמות האלכוהול שהוא רשאי לנהוג תחתן הן נמוכות יותר מאשר נהג בן 25 עם 25 חודשי רשיון.

נהג בן 25 הוא עדיין צעיר בהשוואה לנהג בן 31 שהוא עדיין צעיר בהשוואה לנהג בן ה45 הנ"ל, ופרמיות הביטוח שלהם יהיו בהתאם.

תיאורטית אם היה מידע מושלם אז היה ניתן לקבוע פרמיית סיכון מדוייקת לכל נהג לפי הגיל בימים וותק הנהיגה בימים.

אבל אין מידע מושלם וגם יותר נוח לעבוד עם טבלאות עם מדרגות קבועות ולא גרפים רציפים רב-מימדיים.

אז יש מדרגות...

אם אתם לא מאמינים אז שחקו קצת עם מחשבון ביטוח חובה באתר של משרד האוצר (לא צריך פרטים מזהים - רק מקלידים נפח מנוע גיל ומין הנהג וותק) ונסו גילאים שונים ותראו שאני צודק.

http://car.mof.gov.il

פורסם

האם מעל גיל 21 יש "מדרגה" משמעותית במחירי הביטוח? בהשוואה לנהג בן 20? לא נהג חדש בשני המקרים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כן, יש הבדל די משמעותי בין פחות מ21 ל-21.

גם המדרגה ב-24 די משמעותית.

המדרגות הבאות (30 וכו') פחות משמעותיות.

פורסם

איזו מדרגה בדיוק?

4 שנים וותק אצלי, אני בן 21, ההורים שקלו להכניס אותי לביטוח שלהם ברכב, העלויות אסטרונומיות. כמעט כמו שהם שילמו עליי כשהייתי נהג חדש, בן 17 בלי ניסיון בכלל.

• תוכן חדש...