Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפוקס יש (בנתוני 2011) 1900 עובדים ורווח נקי של 75 מליון ש"ח, אתה באמת ובתמים רוצה להגיד לי שתגמול של כלל העובדים שמשתכרים משכורת מינימום (בא נגיד 1500 עובדים) ב 4000 ש"ח בונוס סוף שנתי (זה 6 מליון ש"ח לפני שנכנסנו לקיזוזי הוצאה מוכרת וכו') יפגעו בחוסנה של החברה?

וזה עוד לפני שנתייחס להכנסות המשופרות שייצרו עובדים מרוצים ונאמנים ובשיפור במקצועיות העובדים שישאפו לעבוד במקום מספר שנים ויהיו מקצועיים יותר.

אז כשיש בוסים כמו ויזל, מהר מאוד הוא מוצא מולו ועד עובדים ובצדק מוחלט!!!

הוא יכול ללמוד ממה שקורה בחברות הסלולר עם התאגדות העובדים ולשנות תנאים כבר עכשיו, אבל הוא מתעקש להיות חאריית ועניין הועד אצלו זה רק עניין של זמן.

ואחרי שכבר יהיה ועד, אתה תבכה על "הועדים הדורסניים" ויזל יבכה בדמעות תנין על זה שפוגעים לו בעסקים ואני, אני אחכך ידיים בתענוג ואקווה שהם יורידו אותו על הברכיים ויוציאו ממנו כל גרוש שהם יפנטזו עליו.

לחזירים כמוהו מגיע ועד עובדים דורסני.

באגירה, שורה של רווח נקי בלבד לא אומרת שום דבר. אם זה 75 מליון בחברה שהשווי שלה מוערך ב 75 מיליארד אז המנכ"ל צריך לעוף הביתה לא בגלל חזירות אלא בגלל שהוא מנהל גרוע.

ניטץ', בעל השליטה לא צריך 50%. גם עם 20% כשהאחרים מחזיקים פירורים הוא עושה מה שהוא רוצה. אם לא מתאים לך כמשקיע (ישיר או עקיף) תצביע ברגליים וקח את הכסף שלך משם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ניטץ', בעל השליטה לא צריך 50%. גם עם 20% כשהאחרים מחזיקים פירורים הוא עושה מה שהוא רוצה. אם לא מתאים לך כמשקיע (ישיר או עקיף) תצביע ברגליים וקח את הכסף שלך משם.

ת'שם לב שזה היה המשפט הראשון שלי, כן? התחלת להזדהות עם הדגים שאתה מוכר ולשכוח את תחילת המשפט כשאתה מגיע לסופו?

לחילופין, מי מוכר לך את החומר, אני צריך גם :D

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הוא גם מוכר דגים? :shock:

או שהתבלבלת איתי? :lol:

נהג לילה,

מדובר על ויזל, על פוקס, הנתונים ברורים.

erv041.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תשואה של כ 9% על ההון עם רווח תפעולי של 12% זה לא מציאה גדולה.

ניטץ' אני מוכר מגופים. דגים אני אוכל.

פורסם

ת'בלבלתי. כנראה החומר שלי טוב מספיק.

שי, אני יודע, חושב על לשדך לך מישהו שפגשתי שיש לו פטישיזם לברזי כיבוי אש. יבנה לך מועדון מעריצים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ואני ממשיך לתהות בקול רם מה היה קורה לו פוקס היו מעלים את המשכורת לכל העובדים הזוטרים ב1500 - 2000 שקל. החברה היתה קורסת? היו מרוויחים "רק" 90 מיליון? מר ויזל ודומיו היו נאלצים לעזוב את סביון \ כפר שמירהו \ מערבית ברמת השרון? באמת אסון בקנה מידה בינלאומי. ואיך בדיוק הטענות על זה שברגע שלעשירים יש יותר גם העניים נהנים יותר נכונות במקרים הללו (קיצוצים ופיטורין מחד ועלייה בשכר של הבכירים מאידך)?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה צריך להבין איך משקיע חושב. אם יש לי מליארד דולר נזיל אני אשים אותם איפה שתהיה לי תשואה יותר טובה. אם פוקס תיתן לי 9% אבל לינגלונג 12% אז אמכור את פוקס ואקנה את לינגלונג.

חוץ מזה אם אתה חושב שהעסק כל כך טוב ושהוא גוזר קופון שמן אז לך וקנה אותה.

קל מאוד להיות גיבור על כסף של אחרים. לא יודע אם במקומו הייתי מעלה את המשכורות, משנה את מבנה כוח האדם, משנה את המבנה הארגוני או משאיר את המצב כמו שהוא (אין לי זמן וחשק לשבת וללמוד את הדוחות הכספיים שלהם וללכת לעשות סקר פנימי) אבל יש הרבה שיקולים שלא את כולם אתה יודע.

פורסם

אני מבין מעולה איך משקיע חושב. כולם רוצים תשואה יותר טובה. אבל מעבר לכך, אני חושב שזה עניין של סטנדטרים חברתיים מסויימים. דנו בעמודים הקודמים בנושא שכר מינימום. יש מדינות בעולם המערבי בהן אין חקיקה בנושא ועדיין יש סטנדרט מסויים לגובה שכר. שאלתי לפני כמה עמודים מתי נוצר לדעתם של המגיבים כאן "השוק החופשי" ולא קיבלתי תשובה. אני לא שואל את זה סתם, אלא גם בגלל מה שכתבתי בתגובה הקודמת שלי: האמונה שברגע שלעשירים יהיה יותר זה יחלחל למטה. למה שזה יקרה, אם הסטנדטרט הוא לשלם לעובדים כמה שפחות ולפטר כשאפשר, והעיקר שאפשר יהיה להוסיף עוד מיליון בדוח השנתי, והמנכל יקבל עוד כמה מיליונים ללא שום מגבלה? הנה, היתה כותרת היום על זה שגם החודש היתה ירידה בכמות הקניות שהישראלים עשו בסופרים השונים. זה לא באמת מפתיע, לא? נותנים כאן פרשניות פשטניות ופשוטות יחסית לכלכלת העולם. אז הנה הפרשנות האישית שלי: כשחברה כמו פוקס מוכנה לבזבז X מיליונים על שכר בחודש, מתוך זה היחס בין מה שמקבל המנכל לבין מה שמקבלים העובדים הזוטרים גדל כל הזמן לטובת המנכל - מאיפה בדיוק יהיה יותר כסף לעובד הזוטר לקנות משהו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

השכר של העובד הזוטר לא תלוי בביצועי המנכ"ל אלא באלטרנטיבות. אם אין מי שיעשה את העבודה ב X אז ישלמו X+Y עד ש X+Y יגיע לסכום שמאפשר לקנות מכונה שתחליף אותו ואז העובד ילך לייצר מכונות כאלה. אם המנכ"ל ירויח שכר מינימום עדיין העובד הזוטר לא יקבל יותר.

מצד שני מנכ"ל זה משרת אמון ואני צריך אדם שלא רק שיהיה מוכשר אלא שיהיה גם אמין וכאלה אנשים הם נדירים ולכן גם יקרים בדיוק כמו שפטרית כמהין לא עולה כמו שמפניון למרות ששתיהן פטריות ואת שתיהן אתה מכניס לתבשיל.

פורסם

עם מכירות של מיליארד בשנה ורווח תפעולי של פאקינג 60%, זה מכרה זהב.

מה הוא עושה עם הכסף שמ 60% נשאר בסוף רק 10% זה כבר כלל לא מעניין אותי כי בכל מקרה זה לא יכול להיות תירוץ ל"למה אני מעסיק את העובדים שלי במשכורות רעב".

פורסם

זהו שאת זה צריך לבדוק. יכול להיות שהוא לא יודע לנהל ויכול להיות שיש שם איזו גיבנת שהחברה סוחבת אבל את זה אפשר צראות רק בדוחות המלאים.

אל תשכח גם שאף אחד לא מחזיק שם את העובדים בכוח. אם יש תנאים טובים יותר בחוץ מדוע הם לא עוברים?

ועכשיו באגירה עם יד על הלב. אם יש לך עובד שמנקה את החרא של החיזרים בכלובים והוא מקבל שכר מינימום וכל יום נכנסים אליך 3 אנשים שמחפשים עבודה בניקוי קקי של חייזרים אתה תעלה לו את השכר?

אני רוצה גם להבהיר שאני ממש לא בעד להחזיק עובדים בשכר מינימום. גם לעובד הכי לא מקצועי כדאי לשלם קצת יותר כי מינימום יש בכל מקום וכך הוא גם ירגיש טוב וגם יהיה לו בשביל מה להישאר.

פורסם

אין אצלי אף עובד שמקבל שכר מינימום.

מעולם לא היה ולעולם לא יהיה, זה נוגד לחלוטין את תפישת העולם הסוציאלית שלי.

להגיד לעובד "אני נותן לך את המינימום שהחוק מתיר לי" זה בעצם גם לבקש ממנו שישקיע את המינימום וזה לרוב מה שמקבלים תמורת השכר הזה.

פורסם

גם אצלי אין כי אני רוצה עובדים שבעים ועם קורת גג אבל אני מאמין שגם אתה בדיוק כמוני לא משלם לאף עובד (כולל אתה עצמך) סכום שיסכן את העסק או יפגע ביכולת שלו להתחרות.

פורסם
ואני ממשיך לתהות בקול רם מה היה קורה לו פוקס היו מעלים את המשכורת לכל העובדים הזוטרים ב1500 - 2000 שקל. החברה היתה קורסת? היו מרוויחים "רק" 90 מיליון? מר ויזל ודומיו היו נאלצים לעזוב את סביון \ כפר שמירהו \ מערבית ברמת השרון? באמת אסון בקנה מידה בינלאומי. ואיך בדיוק הטענות על זה שברגע שלעשירים יש יותר גם העניים נהנים יותר נכונות במקרים הללו (קיצוצים ופיטורין מחד ועלייה בשכר של הבכירים מאידך)?

1900 עובדים כפול 2000 שקל כפול 12 חודשים הם 45 מיליון שקל בשנה, כלומר הרווח התפעולי של פוקס היה יורד ל90 מיליון שקל והרווח הנקי היה יורד ל60 מיליון שקל, מה שלפי מכפיל הרווח הנוכחי שלהם (1.3 מיליארד על 90 מיליון רווח נקי) היה חותך משווי החברה בערך שליש - 430 מיליון שקל. איך אתה היית מרגיש לגבי מניה בתיק שלך שמאבדת 30% בן לילה?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...