Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים.

קיבלתי השארה משרשור שעלה כאן לאחרונה בנושא רכבים צבאיים והוזכר בו

גם התמיכה הכלכלית מאמריקה ויצא לי קצת לחשוב- מדוע כמחווה לאמריקה על העזרה הכלכלית,

מדוע אין כאן רכבים אמריקאים בשירות המדינה?

אני נורא בעד שכסוג של מחווה נשתמש ברכבים אמריקאים בשירות המדינה,

בין אם זה בצבא שיש לה כמות מכובדת מאוד של רכבים אמריקים (F350, F150, סוואנה, אקונוליין וכמובן האמרים אספנות),

בין אם זה במשטרה, שממתנהגת כמו בן אדם תמע ומתעניינת ברכישת ניידות מאליבו לשירות מתנ''ע

(בנוסף לחוסר הצניעות שלה ברכישת רכבי טויוטה אוונסיס, קיה סורנטו, פולקסוואגן טרנספורטר, B4 בעבר וכדומה).

ואם תשאלו אותי המשטרה יכולה להישאר מעט יותר צנועה ועדיין להתהדר ברכב אמריקאי כדוגמת הקרוז LTZ שכבר לא איתנו,

גם אם היא מצוידת בריפודי עור, היא עדיין קרוז וכשהיא היתה משווקת בארץ היא עלתה 130K ש''ח ולא כמו מאליבו כיום,

במקום סורנטו אפשר היה להסתפק בקפטיבה ספורט שהיא יותר זולה ויותר פטריוטית לטובת אמריקה [נ.ב הטראקס החדשה אמריקאית?

האם היא גם אופציונלית?]).

וכמובן שבין אם זה כרכב שרד.

חברי כנסת כיום נוסעים ברכבים כדוגמת מאזדה 6 פורד מונדאו וכדומה ואני שואל את עצמי מדוע לא לרכוש מאליבו?

שהיא גם יותר מכובדת למראה וגם מסמלת מחווה לאמריקה?

לשרים לא היתה שום סיבה לנסוע באודי A6 בעבר, לא היתה שום סיבה אפילו לחשוב

על BMW סידרה 5 כרכב שרד וכמובן שאין שום סיבה לרכוש עבור רה''מ לא פחות משלושה רכבי אודי A8 סקיוריטי בעלות של 3 מיליון דולר.

אפשר היה לרכוש לכל שר ביואיק לה קרוס שגם יש לה את ההופעה המכובדת וגם היא זולה משמעותית מאודי A6 ואחותה מבית BMW,

אפילו שברולט אימפלה החדשה מתאימה. מדוע A6?

ולראש הממשלה אפשר היה לחדש את ציי רכבי השברולט סברבן שהיו לו ולהתהדר באיזו קאדילק DTS משוריינת או משהו בסגנון.

לסיכום מה שאני מנסה להראות שאפשר גם לנסוע במכוניות זולות יותר,

(במקום מאליבו- קרוז LTZ, במקום A8- קאדילק DTS, במקום A6- לה קרוס/ אימפלה),

גם לשמש מחווה לאמריקאים ברכישת רכבים שהם מייצרים,

וגם כמובן- לא לאבד את ההופעה והיוקרה שכל כך חשובה לאנשים המושחתים שמנהלים את המדינה.

אשמח לדעתכם.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

לפי דעתי, זה מהסיבה הפשוטה שהאמריקאים אוהבים מנועים גדולים, כמו שהזכרת את הפורד F350 והF150 בשירות הצבא, מנועים פסיכיים, תדלקתי ביום 1 בפורד F350 כ-1100 ש"ח כשיצאתי מהבסיס, ולא היה אפילו ריק עד הסוף, והחזרתי את האוטו לבסיס עם המד דלק כמעט על ריק, כלומר חיסלתי 1100 ש"ח ואפילו יותר ביום אחד.

מכאן ניתן להסיק שהרכבים שלהם לא חסכוניים במיוחד, ובישראל דלת התקציב, פשוט מקצצים ומעדיפים איזה יפנית חסכונית שלא עושה יותר מידיי בעיות.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אבל זה לא משנה, הצבא ממשיך לנסוע ברכבים כאלה,

יש את כל הפורד F למיניהם (150, 350, 550), יש את האקונוליין, יש את הסוואנה,

וכפי הנראה הוא ימשיך לנסוע ברכבים כאלה כדוגמת רכישת דודג' ראם,

הממשלה שורפת דלק עם סיטרואן C5 3.0, אודי A6, מרצדס S קלאס W220,

ובאודי A8 משוריינת שמתחת למכסה מסתתר לו מנוע W12 אימתני, אז גם ככה אין חיסכון? לא עדיף לפחות

להוזיל עלויות ברכישת רכבים אמריקאים שיעלו זול יותר מהצי הלא צנוע שיש גם ככה ובו זמנית גם להראות מחווה לאמריקאים?

שלומי.

פורסם

למה כן?

צרפת עזרה עם הכור הגרעיני, אז בוא נעביר את כולם לצרפתיות.

גרמניה נותנת המון וכמחווה לצורך קידום ההבנות בין שני העמים בוא נעביר את כולם לגרמניות.

איטליה גם היא תומכת בישראל לא אחת, מזראטי משוריינת לראש הממשלה?

סין היא פרטנר רציני של ישראל בקצב הולך וגובר...אז בואו (חס וחלילה) נעבור לגרייט וול.

יפן גם היא מידידי ישראל...

ארה"ב? בוא נמתין שאובמה-קרי ירדו לתהום הנשייה ואז נתעסק במחוות.

אגב, הם אינם משחררים את פולארד למרות שכבר אין כל סיבה להחזיק אותו, אז אתה רוצה שמדינת ישראל תגביר רכישה של תוצרת ארה"ב כמחווה?

אבל מעבר לכל הדברים האלה, ארה"ב היא ספינה שוקעת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אבל זה לא משנה, הצבא ממשיך לנסוע ברכבים כאלה,

יש את כל הפורד F למיניהם (150, 350, 550), יש את האקונוליין, יש את הסוואנה,

וכפי הנראה הוא ימשיך לנסוע ברכבים כאלה כדוגמת רכישת דודג' ראם,

ובאודי A8 משוריינת שמתחת למכסה מסתתר לו מנוע W12 אימתני, אז גם ככה אין חיסכון? לא עדיף לפחות

להוזיל עלויות ברכישת רכבים אמריקאים שיעלו זול יותר מהצי הלא צנוע שיש גם ככה ובו זמנית גם להראות מחווה לאמריקאים?

צה"ל ממשיך להשתמש ברכבים האלה כי יש לו סיבה להשתמש ברכבים האלה.

סתם לדוגמה, אתמול נסעתי עם פורד F350 עמוסה לגמרי, מתחמושת ועד לעמודי מתכת ענקיים, זה נראה לך הגיוני להעמיס את כל הציוד הזה על רכב עם מנוע 1600 לדוגמה?

בגלל זה איפה שלא צריך, אז אין את הדברים האלה, לדוגמה במשטרה, הרוב זה גרמניות או יפניות חסכוניות לדוגמת האוקטביה או הקורולה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם
למה כן?

צרפת עזרה עם הכור הגרעיני, אז בוא נעביר את כולם לצרפתיות.

גרמניה נותנת המון וכמחווה לצורך קידום ההבנות בין שני העמים בוא נעביר את כולם לגרמניות.

איטליה גם היא תומכת בישראל לא אחת, מזראטי משוריינת לראש הממשלה?

סין היא פרטנר רציני של ישראל בקצב הולך וגובר...אז בואו (חס וחלילה) נעבור לגרייט וול.

יפן גם היא מידידי ישראל...

ארה"ב? בוא נמתין שאובמה-קרי ירדו לתהום הנשייה ואז נתעסק במחוות.

אגב, הם אינם משחררים את פולארד למרות שכבר אין כל סיבה להחזיק אותו, אז אתה רוצה שמדינת ישראל תגביר רכישה של תוצרת ארה"ב כמחווה?

אבל מעבר לכל הדברים האלה, ארה"ב היא ספינה שוקעת.

אתה סתם מקטין ראש.

אמנם הצרפתים עזרו, האיטלקים נחמדים והסינים אומרים מדי פעם שלום, אוקיי זה הבנתי.

אבל אתה יודע שהיחסים עם ארצות הברית הם מעט שונים, יותר קרובים ואנחנו מקבלים מהם המון סיוע ובין היתר סיוע כלכלי תמידי וגדול במונחים נומינליים,

אז אין צורך להקטין את הראש, מה גם שעניין המחווה הוא רק משתנה אחד במשוואה הזו,

אני מדבר גם על הוזלת עלויות ברכישת רכבים אחרים יחד עם המחווה לא נראה לי שהמעבר לרכבים גרמניים יוזילו את העניינים למרות שבפועל

זה הרכבים שהשרים שלך וראש הממשלה שלך נוסעים, לא נראה לך קצת מוזר?

צה"ל ממשיך להשתמש ברכבים האלה כי יש לו סיבה להשתמש ברכבים האלה.

סתם לדוגמה, אתמול נסעתי עם פורד F350 עמוסה לגמרי, מתחמושת ועד לעמודי מתכת ענקיים, זה נראה לך הגיוני להעמיס את כל הציוד הזה על רכב עם מנוע 1600 לדוגמה?

בגלל זה איפה שלא צריך, אז אין את הדברים האלה, לדוגמה במשטרה, הרוב זה גרמניות או יפניות חסכוניות לדוגמת האוקטביה או הקורולה.

אוקיי כבר הבנתי שאתה חייל, והבנתי שאתה נוהג על פורד F350 ובגלל זה אתה מתייחס רק לצה''ל ולא לשאלה הכוללת,

אבל בוא תן לי לחדש לך, גם אני הייתי חייל ואפילו עד לא מזמן ככה שאתה לא ממש מחדש לי מה צה''ל צריך ולמה יש לו סיבה.

אתה קצת מגזים עם ההשוואה, מישהו דיבר על לעבור לרכב 1600?

על סמך מה קבעת שהמשטרה לא צריכה רכב אמריקאי? יש לך מושג איך הם בוחרים את הרכבים שלהם?

יש לך מושג שהמשטרה מתכננת לרכוש שברולט מאליבו לשירות משטרת התנועה?

עזוב את העובדה שהמשטרה יכולה להוזיל עלויות ולרכוש קרוז טורבו שהיא גם יותר זולה מהמאליבו ומהאוונסיס,

אבל על סמך מה אתה קובע מה צריך ומה לא? אתה יודע שהביואיק לה קרוס היתה מועמדת להיות רכב שרד

אבל בסוף נקבע שצריך לבחור בין סיטרואן C5 3.0 לבין BMW סידרה 5? ולמה זה?

שלומי.

פורסם

איזה עוד אופציות יש לך להציע לצבא שהם יותר חסכוניות עם אותו היעילות?

טוב שהבנת שאני חייל, אבל תבין עוד משהו, לפני הצבא הייתי כ-3 שנים במשטרה.

אני יודע בדיוק מה הרכבים המשטרתיים עוברים, ובסיור אין צורך יותר מרכב משפחתי ממוצע לדוגמת האוקטביה שהייתה סוס עבודה, הקורולה שזה גם אחלה של רכב, חסכוני ולא עושה בעיות.

אגף התנועה זה גוף שבאמת לא מובן לי כ"כ ולמען האמת גם אני ממש לא מצדיק אותו, לדוגמת המאזדה 6 שבשירות שלהם או אופנועים הסופר טנרה, אני משער שזה מכיוון שהם מבלים את רוב היום שלהם על כבישים מהירים וצריכים רכב עם מנוע קצת גדול בהתאם לכך.

מתחקור של כמה שוטרים בסיור כחובב רכב, הטענה של הרוב הייתה שמחפשים רכבים אמינים שלא מתרגשים מקצת קריעה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

אנחנו לא מקבלים עזרה מהאמריקאים סתם ,הם משתמשים בנו בגלל המוח היהודי וכי אנחנו העם הנבחר ,הם גם מאוד מעוניינים לאחוז במזרח התיכון דרכינו .

פורסם

כמה שאני יודע הולכת להכנס ניידת של שברולט עם מנוע גודש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רק אני לא מבין את מהות השרשור? מה הקשר שהם עוזרים לנו? תודה.

מה בין זה לבין לקנות רכבים שלהם? בוא נקנה גם מקררים שלהם למי אכפת בכלל? :?

פורסם
אנחנו לא מקבלים עזרה מהאמריקאים סתם ,הם משתמשים בנו בגלל המוח היהודי וכי אנחנו העם הנבחר ,הם גם מאוד מעוניינים לאחוז במזרח התיכון דרכינו .

:lol:

החלק הראשון של המשפט שלך זה שטויות, החלק השני זה שטויות. החלק השלישי זה הסיבה היותר קרובה לאמת. :lol:

פורסם

מה זה המוח היהודי?

עם נבחר?:roflmao: ואיזה בדיוק יתרון זה נותן לנו שהם מעוניינים בו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נעשה לכם את הנושא יותר קל להבנה .

צה"ל משתמש ברכבי משא אמריקאים כי הרכבים האלו מגיעים לצה"ל דרך כספי הסיוע האמריקאי .

רכבי משטרת ישראל נרכשים דרך מכרז של מינהל הרכב הממשלתי , המשטרה בוחרת ומתאימה רכבים לצרכיה ממאגר הרכבים שזכו במכרז .

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם

אולי השיקול הוא שרוב כלי הרכב מארה"ב הם לא משהו להתלהב ממנו?

ברכישת צי רכב גדול מדגם אחיד, להבדיל מרכב יעודי או בחירה ספציפית כי ככה מתחשק למישהו, יש אילוצים של איזה תקציב להשתמש ואיזה יבואן מגיש הצעה זולה. בסופו של דבר נתוני העלות והתחזוקה שהוצעו הם שיקבעו, לא ההנאה מהרכב ותגובת כתבי הרכב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ובאודי A8 משוריינת שמתחת למכסה מסתתר לו מנוע W12 אימתני

בטל בשישים. הסיטרואן, האיי-6 והמרצדס דווקא מכוניות חסכניות,

ומספר המכוניות המשוריינות ו/או בעלות מנוע בזבזני הוא אפסי ביחס לצי המכוניות של הצבא.

(ואם תשאל אותי, הידידה הכי נאמנה של ישראל בעשורים האחרונים היא דווקא גרמניה...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...