Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנסיעה כיצד צריך ללחוץ על הברקס? (כדי לא לחמם את הברקסים ולהגיע למצב של איבוד בלמים) .

חלק אמרו בפימפומים,חלק אמרו לחיצות קצרות וחזקות,חלק אמרו לחיצות חלשות וממושכות.

דרך אגב זה משנה אם אני נוסע מהר או לאט? (לדוגמא:נוסע במהירות גבוהה =לחיצות קצרות ומהירות ,נוסע במהירות נמוכה=לחיצות חלשות וממושכות)

תודה לעונים.

פורסם

אם אתה בירידה וברכב ידני,נסה להיות בהילוך נמוך,בלימת מנוע תעזור לך,לגבי הבלימה עצמה,זה מאוד תלוי במצב,אבל הפימפומים שאמרו לך אכן זאת הדרך במידה ויש ירידה ארוכה.

ברכב עם גיר אוטומטי,יש כפתור שמבטל את ההילוך האחרון ואז יש לך סוג של בלימת מנוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם אתה בירידה וברכב ידני,נסה להיות בהילוך נמוך,בלימת מנוע תעזור לך,לגבי הבלימה עצמה,זה מאוד תלוי במצב,אבל הפימפומים שאמרו לך אכן זאת הדרך במידה ויש ירידה ארוכה.

ברכב עם גיר אוטומטי,יש כפתור שמבטל את ההילוך האחרון ואז יש לך סוג של בלימת מנוע.

אני לא מדבר על תנאי קיצון של כביש,אלא בדרך עירונית -בין עירונית יומיומית שלא מצריכה להתעסק על התיבת הילוכים..

פורסם (נערך)

משתמשים בהילוכים כדי למנוע מהרכב להאיץ בירידות ממשוכות, אחרי שמאטים עם הבלמים. לא מפמפמים בשום מצב.

בדרך עירונית, אפילו באיזורים הרריים אין מה לדאוג לגבי זה, במיוחד ברכב מודרני עם דיסקים ורפידות מקוריים.

עריכה אחרונה על ידי Miraz
פורסם

גלישה מאוד עוזרת,כלומר אם אתה רואה אור אדום אין טעם להמשיך ללחוץ על הגז אלא לגלוש.

עם יש גיר ידני אני נעזר בבלימת מנוע גם בכביש מישורי ביחד עם הבלמים,ככה במידה וצריך פתאום להאיץ אני תמיד נמצא בהילוך המתאים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בנסיעה כיצד צריך ללחוץ על הברקס? (כדי לא לחמם את הברקסים ולהגיע למצב של איבוד בלמים) .

חלק אמרו בפימפומים,חלק אמרו לחיצות קצרות וחזקות,חלק אמרו לחיצות חלשות וממושכות.

דרך אגב זה משנה אם אני נוסע מהר או לאט? (לדוגמא:נוסע במהירות גבוהה =לחיצות קצרות ומהירות ,נוסע במהירות נמוכה=לחיצות חלשות וממושכות)

תודה לעונים.

בלמים מתחממים בירידות ארוכות, בנסיעה תובענית מהירה או עם רכב עמוס. מצב של דעיכת בלמים הוא מצב קיצוני שבמהלך היום יום ממש לא אמורים להגיע אליו, בטח לא בעת נסיעה עירונית או בין-עירונית בתנאי הארץ (למעט כבישים כמו סדום-ערד או הירידה מדימונה לצומת הערבה, שגם שם צריך לא מעט כשרון כדי להגיע למצב של טיגון בלמים).

נהיגה נכונה כוללת גם תפעול של תיבת ההילוכים במידת הצורך, בעיקר כסיוע בירידות ארוכות ומתמשכות. במקרים כאלו בלמים משמשים רק לצורך האטה במהירות ולא לשם שמירה על מהירות הרכב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בנוסף למה שאמר איתמר אני אוסיף שבלימה נכונה היא לחיצה קצרה וחזקה ולא חלשה וממושכת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני לא מדבר על תנאי קיצון של כביש,אלא בדרך עירונית -בין עירונית יומיומית שלא מצריכה להתעסק על התיבת הילוכים..

אין לך שום בעיה עם הבלמים בשימוש יומיומי רגיל.

אין ריבוי תאונות ואין בטיח, ברכב תקין.

סע לשלום, הכל בסדר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פשוט תסתכל רחוק, תחסוך האצות מיותרות לפני רמזורים,כיכרות והשתלבויות. ברגע שאתה מרים את הרגל מהדוושה המהירות יורדת לבד.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם (נערך)

שלא נשכח ששמירה על הבלמים קשורה גם בטיפולים: החלפת רפידות בזמן, רענון נוזל הבלמים פעם בשנתיים לפחות, שימוש בצמיגים טובים והחלפתם בזמן, מילוי לחץ אויר כראוי, החלפת בולמים במועדם - כל אלו ישפרו את כוח הבלימה, יקטינו את שחיקת הבלמים המצטברת ויקטינו את הסיכוי לדעיכת בלמים. רצוי גם להיפטר ממטען מיותר בתוך הרכב כדי להקטין את העומס על מערכת הבלימה.

בעניין סגנון הנהיגה: האטה מוקדמת, עדינה ורצופה היא תמיד הדרך. אפשר להתחיל את ההאטה על ידי המנוע בלבד, אך בדרך כלל נדרש שימוש עדין בבלמים. בזמן ההאטה מורידים הילוכים אך בעיקר על מנת לשמור על כוח המנוע זמין ולא על מנת לסייע בהאטת הרכב (למעט ברכב כבד מעל כ-7 טון) ולכן הורדת ההילוכים תתבצע במהירות מנוע נמוכה יחסית. בירידה השיטה היא די דומה: מאטים עם הבלמים למהירות הרצויה ושומרים על המהירות הזו עם המנוע. ההילוך המתאים יאפשר לשמור על המהירות הרצויה תוך כדי לחיצה על דוושת הדלק - בדומה לשליטה ברכב במישור.

לגבי "פמפום" שהוזכר כאן - לא צריך. במקרה של בלימה ארוכה בצורה חריגה בישורת אפשר אולי לחלק את הבלימה לשניים ולשחרר את הבלמים לרגע באמצע, ובמקרה שנדרשת בלימה בירידה (בגלל שינוי בשיפוע) רצוי לא לבלום בצורה רצופה לאורך למעלה מ-8 שניות - אבל בשני המקרים לא מדובר ב"פמפום". ברכב כבד מסתייעים גם בהילוכים ובאמצעי בלימה נוספים הפועלים על המנוע (כשהכביש יבש).

דברים נוספים: מהירות מתאימה, שמירת רווח ותכנון מוקדם יקטינו את הצורך בהאטות מיותרות. בנוסף, כדי לייצר בלימת מנוע יעילה צריך לנסוע בהילוך המתאים, בחלק מהמצבים (רחובות צרים, עומס תנועה ודרכים מפותלות) גם ברכב אוטומטי. אני אישית תמיד נוגע בבלמים (ומביט בראי) בתחילת הבלימה כדי להדליק את אור הבלם, למרות שכאמור אני מסתמך בתחילת ההאטה על בלימת מנוע בלבד. בכל הפעלה של הבלם יש להתחשב גם בזמן התגובה שלו (כשליש שניה) ורצוי לתכנן האטות בקטעים ישרים ולא בתוך עיקולים.

נ.ב. יש להתחשב גם במזג אויר. במזג אויר חם גדל הסיכוי לדעיכת בלמים, אך במזג אויר קר ישנה אפשרות לדעיכה בגלל חדירת רטיבות (שמתייבשת לאחר מספר לחיצות על הבלמים) או - במקרים קיצוניים - קפאון של הבלם, שמפשיר לאחר הפעלה קצרה. יש להתחשב גם בטמפרטורת הנמוכה בבלמים (ובצמיגים ובמתלים) בדקות הראשונות לנסיעה ולהיות עדינים יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...