Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי רנו מגאן אוטומטית שנת 2008, 88,000 ק"מ.

לפני כחודש וחצי בזמן הסופה הגדולה נסעתי במכונית כאשר פתאום תיבת ההילוכים נכנסה ל SAFE MODE ועל הצג הופיע ההודעה CHECK GEAR BOX.

לאחר כיבוי הרכב והדלקה הכל היסתדר.

בתחילת השבוע הזה הדבר קרה שוב.

היום לקחתי את הרכב למוסך מורשה של רנו. בבדיקת מחשב היתגלה שצריך להחליף את המפלג ההידראולי שבתיבת ההילוכים.

הבדיקה עלתה 354 שח (כולל מע"מ). יתר העבודה צפויה לעלות עוד 1997 שח.

רציתי לשאול:

1. האם אני יכול להיות בטוח שזו אכן התקלה? אולי יש בעיה אחרת...?

2. האם חובה לתקן בכלל. הבעיה מתרחשת לעיתים רחוקות אך אם לא אתקן אולי יגרם נזק משמעותי לגיר?

3. היכן כדאי לבצע את התיקון? במוסך מורשה, מוסך רגיל או מכון מיוחד לגיירים?

4. יש מוסך בבאר-יעקב שנקרא "ההילוך השישי". האם מישהו מכיר אותם? אפשר לסמוך על איכות העבודה שם?

5. מה דעתכם על המחירים?

6. שמעתי שסוג השמן של תיבת ההילוכים חייב להיות זהה לזה שרנו מחייבת. זה נכון? האם השמן שרשום בהצעת המחיר הוא השמן המומלץ?

7. שמעתי שבתיבת ההילוכים יש בעצם 2 מפלגים כאלו. אמרו לי שצריך להחליף אחד אך אם כבר מפרקים אז אולי כדאי להחליף גם את השני?

תודה

רנו.jpg

פורסם

קיבלתי ממישהו את התגובה הבאה:

אם קוד התקלה מדבר על וויסות לחצים לא תקין בגיר,

הטוב ביותר יהיה לשפץ את בלוק השסתומים ולהחליף ווסת לחץ.

החלפת הווסת בלבד תפתור את הבעיה אך לזמן קצר.

בעצם, הווסת מתבלה בגלל פעולה לא תקינה של בלוק השסתומים, ולכן שיפוץ בלוק השסתומים הכרחי.

במוסכים בדרך כלל יודעים להחליף ווסת לחץ, אבל לא מכירים את פעולת בלוק השסתומים,

ולא יודעים לשפץ אותו.

מה דעתכם?

פורסם

מדובר פה על הסולונואיד לחץ של הAL4 ?

לפי התקלה שלך אני מעריך שכן, המחיר לתיקון שנתנו לך גבוה, אתה יכול לסגור את הסיפור הזה בסכום נמוך עד פי 2.

פעם היו מחליפים על התקלה הזאת גיר - אחרי שעלו על הקומבינה הישראלית אז הסולונואיד הזה היה עולה בחברה מעל 2000 שקל לתקופה (על פי שמועות), אחרי שעלו על זה גם, הורידו את המחיר של הסולונואיד המדובר במאות אחוזים.

פורסם

הצעת מחיר יקרה !

אם תסע למכון גירים אוטומטיים מומלץ בפורום כמו ספי מפ"ת ,תוכל לחסוך בין כמה מאות ש"ח לאלפייה והתיקון יהיה לא פחות מקצועי מ"מוסך מורשה רנו".

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתה לי תקלה דומה מאוד הרנו שלי, ממליץ לך בחום לדבר עם ספי

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

• תוכן חדש...