Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

ב-27 לחודש(בעוד כ-3 ימים) אני מסיים את חוזה השכירות שלי.

הבעלים פנה אליי וסיכמנו בע"פ שאני אמשיך עוד שנה. בעקבות מחסור בצ'קים יצא שהבאתי לו 5 צ'קים עבור סכום X כשאשר הפדיון של כול צ'ק הוא לפי כול חודש, ואת השאר אני אביא לו ברגע שאני אקבל פנקס צ'קים חדש. יש לציין שלא חתמנו על חוזה חדש בכתב.יש למשכיר עדיין את הצ'ק פיקדון משנה שעברה.

כעיקרון אני מעוניין להמשיך בדירה הזאת עוד שנה, אבל סיכוי לא רע שאני אצטרך לעזוב את הדירה הזאת במהלך השנה הזאת.

עכשיו השאלות:

1. האם אני צריך לעשות חוזה מחדש שבו יהיה כתוב הזמן שבו אני צריך למסור הודעה מוקדמת טרם פינוי הדירה באמצע התקופה?

2. במידה ואין חוזה,ואני רוצה לעזוב, האם אני אהיה מחוייב לשלם את כול השכירות עבור 12 החודשים(שנגדם יש 12 צ'קים)?

3. האם עכשיו באופן פתאומי אני מחליט שאני לא רוצה להמשיך בדירה, האם זה חוקי לבטל את הצ'קים הנוכחיים, ולא להביא את הצ'קים החדשים?

תודה לעונים

פורסם

תסתכל בחוזה (שנגמר) שאתה חתום עליו, יכול להיות שיש שם סעיף שיש לך אופציה לשנה באותם תנאים. לפי כך ובהתחשב בעובדה שנתת כבר חמישה צ'קים ויש לכם סיכום בעל פה יראו אותך כמסכים לאותם תנאים שהיו בחוזה הקודם.

כן רצוי (חובה) לעשות חוזה חדש, בחוזה גם תפרט כמה זמן צריך להודיע לפני פינוי הדירה ו/או הפסקה באמצע.

כמשכיר דירה אני יכול לציין שלא אשאיר שוכר בכוח בדירה ואבקש רק התראה סבירה (כחודש) כדי שאוכל למצוא שוכר אחר.

פורסם

במצב כזה הייתי מבקש לחתום על חוזה חדש ולעבור לתשלום בהעברה בנקאית.

צ'קים זו צורת תשלום ארכאית ומיותרת שלא מועילה בכלום לא לך ולא למשכיר, רק יוצרת איזשהו אפקט פסיכולוגי של מחוייבות כביכול שאין לו שום אחיזה במציאות.

פורסם

דריש, זה לא מדוייק.

צ'קים זו התחייבות לתשלום בכתב.

ניתן להגיש אותם ישירות לביצוע בהוצל"פ, מה שאי אפשר לעשות עם חוזה ובטח שלא עם חוזה בע"פ.

המצב הנוכחי (סיכום בע"פ) הוא מבחינה חוקית הסכם תקף לכל דבר, הבעיה תתחיל ברגע שמישהו יידרש להוכיח מה בדיוק סוכם בהסכם הזה.

אני הייתי מעדיף שיהיה חוזה בכתב.

בקש מבעל הבית להכניס סעיף בחוזה החדש שאתה יכול לצאת מהדירה בהודעה מראש בכתב של 30 או 60 יום.

יש לקוות שהוא יסכים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

צ'קים זו התחייבות לתשלום בכתב.

ניתן להגיש אותם ישירות לביצוע בהוצל"פ, מה שאי אפשר לעשות עם חוזה ובטח שלא עם חוזה בע"פ.

להגיש אפשר, אבל לקבל את הכסף? בהצלחה עם זה...

אני לא הייתי לוקח ולא הייתי נותן צ'קים. יש חוזה כתוב, יש ערבות בנקאית נדיבה ויש בתי משפט והוצל"פ (או גופי גביה פרטיים) למקרה שאברח בלי לשלם. אנשים שעדיין משתמשים בצ'קים למטרות פרטיות, שולחים פקסים או מחזיקים פרופיל ב"מקושרים" הם אתנחתא קומית ותו לא.

פורסם (נערך)

אתה רוצה להתקשר אלי כל חודש לתזכר אותי לעשות לך העברה בנקאית?

או שאתה אולי מוכן לשלם לי את העמלה שהבנק דורש על העברה בנקאית?

העברה בנקאית לא נותנת לך תעודת ביטוח טובה יותר מצ'ק, ולמעשה היא יוצרת לך פתח לכאב ראש אם נפלת על אדם קצת פחות אכפתי שצריך לתזכר אותו.

זה כמו תשלום לוועד, נותנים צ'קים לשנה מראש ויש לך שקט.

בתי משפט? למה צריך אותם אם יש לך צ'ק ביד שמאפשר לך לדלג עליהם ולגשת ישר להוצל"פ? אני גם לא בטוח אם גופי גביה כאלה ואחרים יסכימו לגבות לפי חוזה בלבד. הם ידרשו ממך הוכחה לכך שאכן לא הופקד לך לחשבון הסכום באותו החודש, ואז תאלץ לרוץ לבנק להוציא תדפיס, וכל זה בזמן שיש לך אפשרות לבוא אליהם עם הצ'ק ביד כהוכחה.

עריכה אחרונה על ידי ToMeR

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בכל חוזה יש פיצוי מוסכם.

אני מכיר בעלי דירות שאומרים שכל עוד לא מצאת מחליף, השכירות שלך ממשיכה לרדת.

ההורים שלי משכירים דירה ואצלנו בחוזה רשום שאם אין מחליף, צריך לשלם את יתרת החודש + חודש מעבר, אבל אם מצאנו שוכר לפני אז לוקחים רק על התקופה שהבית היה ריק.

בכל אופן הפיצוי צריך להיות מוסכם (ולא משהו שהבעל בית ירויח עליך)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

1. אם בחוזה הקיים אין תקופת אופציה אז אתם צריכים לערוך חוזה חדש ובמעמד החתימה למסור צ'קים, לא יזיק להכניס את מספרי הצ'קים לחוזה.

2. אתה בכוח רוצה להפסיד מלא כסף? תן לי במקום:)

אם נתת למישהו צ'קים ולא חתמת על הסכם אתה יכול להיות בבעיה, כי כמו שנאמר צ'ק זה התחייבות לתשלום, החוזה מפרט כנגד מה.

3. אל תבטל צ'קים שנתת למישהו סתם ככה, אתה יכול למצוא את עצמך בבעיה.

בכלל אם אתה יודע שתצטרך לצאת מהחוזה לפני הסוף תכניס סעיף מחליפים, שיאפשר לך לאתר מחליפים לחוזה (שאתה חתמת עליו) ולא תפסיד הרבה כסף אם הדירה מבוקשת ולא יקרה מדי, אחרת יש מצב שתפסיד את יתרת שכ"ד בחוזה.

עריכה אחרונה על ידי noogie
פורסם
אתה רוצה להתקשר אלי כל חודש לתזכר אותי לעשות לך העברה בנקאית?

או שאתה אולי מוכן לשלם לי את העמלה שהבנק דורש על העברה בנקאית?

היות ואני משלם בהעברה בנקאית, כי ככה רצה בעל הדירה:

1) יש היום הוראת קבע להעברה בנקאית, לא צריך לתזכר אף אחד.

2) העברה בנקאית יותר זולה מהמחאה, עולה רק דמי שורה, פנקס צקים עולה כסף.

הערבות שאתה נותן לבעל הדירה זה אמור להיות הבטחון שלו.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

חשבתי על זה,

אני אנסה לדבר איתו טרם הבאת הצ'קים הנוספים, שנקבע חוזה זהה רק עם סעיף יציאה כלשהו(60 יום מראש). במידה והוא לא ירצה, אני אסרב לשלם את הצ'קים הנוספים.

הרי אני יכול להגיד שקבענו הסכם בעל פה לשכירות של חצי שנה, לא? זה מילה שלי נגד מילה שלו.

פורסם
היות ואני משלם בהעברה בנקאית, כי ככה רצה בעל הדירה:

1) יש היום הוראת קבע להעברה בנקאית, לא צריך לתזכר אף אחד.

2) העברה בנקאית יותר זולה מהמחאה, עולה רק דמי שורה, פנקס צקים עולה כסף.

הערבות שאתה נותן לבעל הדירה זה אמור להיות הבטחון שלו.

1. זה גם אפשרות אבל אל תשכח לבטל את זה כשאתה עובר דירה...

2. לא יודע איך אצלך, אצלי אפילו על העברה בנקאית מחשבון לחשבון בתוך הסניף שהחשבון שלי נמצא בו, יש עמלה יותר מעמלת שורה. אם כבר, יש כאלה שמקבלים X פנקסים חינם לשנה.

in the face

with a chair

פורסם

תמצא את השוכר הנכון ולא תצטרך לדאוג לדברים האלה. בברצלונה הייתי שוכח לפעמים להעביר את שכה"ד (בעיקר כשהייתי בנסיעות בימים הרלוונטיים), אבל בסוף השנה הייתי עובר על התקציב, מוצא את החוסרים ומעביר לבעל הבית את כל מה שלא שולם בזמן. ככה עובדת מערכת יחסים בריאה בין בני אדם בוגרים המבוססת על אמון הדדי, והיא מעולם לא אכזבה אף אחד מאיתנו. באופן דומה עכשיו שאני שוכר בארץ ויוצא לחודש בחו"ל, אני מעביר מראש שכ"ד של חודשיים בשביל שלבעלי הבית יהיה ראש שקט. הרבה יותר פשוט להתעסק עם אדם אמין והגון מאשר לחיות כל השנה בפחד מצ'קים שיחזרו או שוכר שיסגור את חשבון הבנק ויעלם יום אחד בהיר.

פורסם

זה בדיוק הבעיה, אתה לא יכול לשלוח כל שוכר להערכת אישיות ואופי אצל פסיכולוג כדי לקבל חוות דעת.

אני יכול לתת לך דוגמה קיצונית לצד השני, של מישהו שהיה סופר נחמד במעמד חתימת חוזה וגם ב-3 חודשים הראשונים שילם בזמן במזומן. רק שמהחודש הרביעי עד השישי, לא ראית ממנו שקל ובחודש השישי הוא היה אורז את עצמו ועובר לקורבן אחר.

רוב האנשים בישראל, רחוקים מההתנהלות תקינה שאתה מתאר.

in the face

with a chair

פורסם

ToMer אם הוא שלם שלושה חודשים, השאיר חוב של שלושה וברח זה עוד מצב זהב. יש מקרים שבהם השוכר מסרב להתפנות חודשים ארוכים, משאיר חובות בוועד הבית ובכל מקום אפשרי. והמהדרין אף עושים נזקים בעשרות אלפי שקלים.

Derish הלוואי וכל השוכרים יהיה כמוך, השוכר הקודם שהיה לי השאיר לי חוב של חודשים שכר דירה, למזלי לפחות לא עשה נזקים והתפנה מרצון, דומה למצב ש ToMer תיאר מכיון שאני יודע שאחרי שעזב אותי הוא עבר לעוד שתי דירות שבכל אחד מהם שהה בין חצי שנה לשנה.

היום יש לי שוכרת שמשלמת כ 75% משכר הדירה הממוצע לאיזור/גודל הדירה, אך היא איתי כבר יותר משנתיים (התחילה עוד השנה השלישית) והצ'ק מופקד כמו שעון שוויצרי אמיתי, שווה לי.

פורסם

דריש, מה זאת אומרת שוכח לפעמים להעביר? זאת נראית לך התנהלות תקינה ואחראית? זאת אחת מהסיבות שלא מסכימים להעברה בנקאית מהשוכר, ועדיף צ'קים ביד. הצ'קים מופקדים למשמרת בבנק. גם אני צריך לשלם שכר דירה, ואת הכסף הזה אני צריך ובונה עליו. אם הוא לא מעביר זה משאיר חור.

• תוכן חדש...