Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו יש לי שברולט קוואליר 97 אוטומט והגעתי למצב שהרכב על 50 ליטר דלק מגרד את ה 300 קילומטר

באמת שאני אוהב את הרכב הזה ואני מסתדר איתו יופי ואני משתדל לטפל בו כמו שצריך

לפני כחצי שנה הלך מזרק דלק ועוד אחד התחיל לנזול אז החלפתי את כל 4 המזרקים

הרכב גם עבר טיפול לפני כמה חודשים

איזה סיבות יש לרכב לאכול כל כך הרבה דלק? הרכב הזה נוסע בעיקר לעבודה וחזרה ואפשר להגיד שיש לו נסיעה עירונית

אשמח לקבל חוות דעת מנסיון של חברי הפורום

פורסם

אם הנסיעות שלך הן קצרות מאוד (?), ו(בשל כך)המנוע כמעט שלא מגיע לטמפרטורת העבודה האופטימלית שלו - הצריכה הזו אפשרית (אם כי היא על התחום הגבוה).

מה נפח המנוע ברכבך ?

alfa 156 2.5.

פורסם

1ל6 זו צריכה כמו של האקס 5 שאני נוסע עליה.

מדובר ברכב ישן בטח בנפח 2200 עם ה 3 הילוכים?

איך הרגלי הנהיגה שלך?

בלחיצות זו צריכה הגיונית

תמיר.

פורסם

המנוע 2200 לא חושב ש 3 הילוכים

הנסיעות הם קצרות של 10-15 דקות לכל כיוון בדרך כלל (לעבודה)

החום מנוע כנראה באמת לא מגיע למידה הרצויה, האם זה כזה קריטי?

פורסם

בנסיעות קצרות - ייתכן מאוד שהמנוע לא יספיק להגיע לטמפרטורת עבודה, לכן צריכת הדלק גבוהה (יש "פיצוי" ממחשבי הרכב לתערובת יותר עשירה).

לעומת זאת - אם בנסיעות ארוכות המנוע אינו מגיע לטמפרטורת עבודה - זוהי כבר תקלה (שגם גורמת לצריכת דלק מוגברת) והבעייה היא כנראה בטרמוסט.

alfa 156 2.5.

פורסם
בנסיעות קצרות - ייתכן מאוד שהמנוע לא יספיק להגיע לטמפרטורת עבודה, לכן צריכת הדלק גבוהה (יש "פיצוי" ממחשבי הרכב לתערובת יותר עשירה).

לעומת זאת - אם בנסיעות ארוכות המנוע אינו מגיע לטמפרטורת עבודה - זוהי כבר תקלה (שגם גורמת לצריכת דלק מוגברת) והבעייה היא כנראה בטרמוסט.

ועכשיו אתה מזכיר לי, התלוננתי לפני 4 חודשים בערך על מנוע שמתחמם יתר על המידה, המכונאי שלי המליץ לי על ביטול תרמוסטט והוא אמר שזה משפיע רק על החימום הפנימי ברכב, האם לא כך הדבר?

בנסיעות ארוכות החום מנוע יציב על אמצע הסקאלה אפילו מעט יותר מדיי פעם

פורסם
ועכשיו אתה מזכיר לי, התלוננתי לפני 4 חודשים בערך על מנוע שמתחמם יתר על המידה, המכונאי שלי המליץ לי על ביטול תרמוסטט והוא אמר שזה משפיע רק על החימום הפנימי ברכב, האם לא כך הדבר?

בנסיעות ארוכות החום מנוע יציב על אמצע הסקאלה אפילו מעט יותר מדיי פעם

לא כך הדבר והמכונאי שלך הוא חאפר ממדרגה ראשונה! המכונאי שלך ביטל את הטרמוסטט כדי לעקוף תקלה שבעיקבותה מיתחמם הרכב. ועכשיו שאני מחבר את כל הסיפור עם צריכת דלק שכזו אז אין מה להיות מופתעים במיוחד לאור העובדה שזה המכונאי שלך. מצטער שאני נשמע כועס אך בסוף מה שקורה זה שאנשים משלמים יותר על טעויות של מכונאים מאשר טעויות והזנחה של עצמם וחבל שזה כך. חפש לך מכונאי אחר והחזר את הטרמוסטט ועלה על בעיית ההתחממות במסודר.

פורסם

לעזעזל :(

אין אמונה באף אחד היום, המלצות למוסך אמין בפתח תקווה שמטפל ברכבים אמריקאים מישהו?

פורסם

אצלך זה מנוע 16v 2.4 או 2.2 8v?

אני נוהג על קוואליר, 95', מנוע 2.2L ה3 הילוכים, הצריכה אצלי 8.4\1 בתוך העיר, מחוץ לעיר נטו לכיוון 10\1.

50L מספיקים לי ל420KM בערך.

בהנחה שיש לך מנוע 2.2L:

מניסיון ארוך טווח (עד לא מזמן היו לי תצלומים של חשבוניות דלק של שנתיים אחורה:wink:), אין אצלי קשר בין חום מנוע לצריכת דלק.

הוונטה אצלי פועלת ברוב הזמן (חיישן EGR מקולקל שמכניס את המחשב למצב חירום שמפעיל וונטה), ברוב הנסיעות הרכב לא מגיע לחום עבודה, והצריכה לא משתנה.

בחודש האחרון הרכב ברוב הנסיעות כן הגיע לחום עבודה תקין (בידיוק על החצי סקאלה), והצריכה נשארה אותו דבר.

מה גם שאין אצלי הבדל בין אם אני אגרסיבי (לעיתים רחוקות) או נוהג רגוע מאוד, או שאני כל הזמן עם מזגן דלוק או בלי, הצריכה לא משתנה באופן מורגש (הכי טוב שיצא לי בתוך העיר זה 8.6\1.

בגלל שיש לי רכב כזה ובגלל שאופי הנסיעות שלי דומה לשלך, אני שולל אפשרות שחום מנוע גורם לצריכה מטורפת ככה אצלך.

(ובדקתי את הנושא של חום מנוע מכל הכיוונים, גם בבינעירוני גם בעירוני גם ב100KM בתוך העיר (קורה מידי פעם))

גם כשאצלי מזרק אחד דלף כבד ועוד אחד דלף חלש, לא הגעתי לצריכה כזאת!

מה יכול ליהיות ברכב שלך:

קודם כל תחזיר טרמוסטט.

תבדוק שוב שהמזרקים לא דולפים. (להבא תנסה לייבא מאיביי, בארץ שוחטים 700 שח על מזרק עד כמה שאני זוכר).

בצריכה מטורפת כזאת, כמו שמאור אמר צריך לעשות בדיקת גזים.

פורסם

תודה על התשובה העניינית

הרכב הוא 2.2 בעבר על 50 ליטר הייתי באמת נוסע איזה 400-380 קילומטר

אז כן קניתי 4 מזרקים מאייבי ולא בסכומים המטורפים שמוכרים פה.. שילמתי לו רק על העבודה (עדיף מאשר לדפוק משהו)

אני אנסה להחזיר את הטרמוסטט הבנתי שזה לא מסובך, רק לבטל את המעקף שהוא עשה לי

אשמח אם מישהו יסביר במה יועיל לי הבדיקת 4 גזים ?

• תוכן חדש...