Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש מליסינג 0 ק"מ

eranratzon
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום

אני יודע שרכישת רכב חדש מחברת ליסינג -עם 0 ק"מ היא זולה יותר ממחיר היבואן

אבל אני יד שנייה.

השאלה- האם היד הראשונה היא "ליסינג" או "פרטי" כמו שנציג אוויס אמר לי היום?

האם המכונית נמכרת עם 3 שנות אחריות יבואן? (יונדאי i30 cw )

או אחריות של חברת הליסינג שמכרה לי.

מדובר כמובן בקניית הרכב ללא כל ליסינג מימוני או תפעולי.פרטי לחלוטין.

תודה

ערן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באופן עקרוני אתה אמור להיות "יד שנייה מליסינג" ולא יד שנייה מפרטי.

יש מקרים נקודתיים בהם השימוש בליסינג לא מופיע ברישיון, אבל זה חריג מאוד ובדרך כלל זה סוג של קומבינה. אני לא יודע אם אוויס מתעסקים עם זה, אם כן בטוח שכלמוביל לא יהיו שמחים לשמוע על זה.

הרכב נמכר עם שלוש שנות אחריות יצרן (לא יבואן).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחריות יצרן= אחריות שהמוסכים המורשים מכבדים אותה,נכון?

למעשה מי שמכבד את האחריות זה היבואן, נכון?

זאת אחריות זהה לאחריות שכלמוביל נותנים?

ערן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת אותה האחריות שאתה מקבל אם אתה קונה את ה-i30cw בסוכנות הראשית של יונדאי ברחוב יגאל אלון בתל אביב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככלל, אתה מקבל אחריות יצרן רגילה אולם חשוב לוודא את הנושא.

שכן ישנם מקרים שהדיל של היבואן עם חברת הליסינג הוא לאחריות מקוצרת.

כך לדוגמא - רכבי קיה מקבלים בד"כ 7 שנים (מתוכן 3 מלאות), אולם כשאתה קונה מחברת הליסינג, אזי לאור ההסדר שלה עם היבואן אתה לא מקבל את 4 השנים הנוספות.

זה לא קבוע אלא תלוי בחוזה שבין חברת הסלינג ליבואן ולפיכך חשוב לוודא בעת הרכישה.

אתה נרשם כיד 2 מליסינג.

בהצלחה.

Subaru Forester 2024

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שתקופת האחריות מתחילה להספר מהיום שחברת הליסינג קיבלה את הרכב ולא מהיום שאתה תקבל אותו. ברור שאם זה חודשיים שלושה אז זה זניח. אבל שם לב שזה לא רכב שתקוע אצלם הרבה זמן. ואם כן אז נסה לשפר את ההצעה מבחינת המחיר.

ממה שאני מבין מידע כללי ותקשורת יש 3 אופציות לגבי הרישום:

1. אתה יד שניה והיד הראשונה ליסינג/החכר. עד לפני שנה בערך זו היתה האופציה היחידה.

2. אתה יד שניה והיד הראשונה פרטית (בעבר לא היה אפשרי אבל היום לעיתים זה אפשרי).

3. אתה יד ראשונה - האופציה הזו צריכה להיות קיימת אבל במציאות ישנו איזה חסם חקקיתי בעניין והיעדר אינטרסים של הצדדים.

העניין הוא שבגלל היחסים המורכבים בין היבואנים לליסינג אף אחד לא מקדם את אופציה 3. כי זה יהפוך אותם למתחרים ישירים עם מוצר ממש זהה. הבידול טוב לשני הגורמים.

אופציה 2 הוצעה לי באלבר לפני חצי שנה. גם המתכונת הזו יוצרת כמעט זהות במוצרים ולכן לא לגמרי נפוצה ומוסדרת.

מה שמשאיר בד"כ את אופציה 1.

בכל אופציה מוטב לקבל אישור שהרכב נמכר עם 0 ק"מ.

לדעתי מי שמחזיק את הרכב למעלה מ 3 שנים כמעט לא ניזוק מהיד הנוספת שרשומה. או לפחות ניזוק פחות ממה שהרויח ברכישה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסתבר שלאחרונה חלק מחברות הליסינג מציעות את רכבי ה"יד 2 0 ק"מ" עם רישום של בעלות קודמת פרטית

http://wheel.co.il/%D7%99%D7%93-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-0-%D7%A7%D7%9E-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99/

הייתי מציע לבדוק את העניין. אין לי מידע רשמי אך אני מאמין שהאתר לא יסתכן בפרסום דבר כזה ללא איזשהו כיסוי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרישום של יד-1 מופיע כליסינג רק במחשב משרד הרישוי.

ברישיון הרכב לא מופיע רישום של ליסינג בבעלים קודמים (לפחות לא אצלי).

עדיין, אם הרוכש העתידי יבדוק במשרד הרישוי הוא יגלה את האמת.

אופציה 2 הוצעה לי באלבר לפני חצי שנה

או שהייתה אי הבנה בניכם או שהם מרחו אותך.

הם לא מספקים כזו אפשרות מהסיבות המובנות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלק גדול המכוניות שנקנות לשם מכירה הלאה רשומות על ע"ש החברה המוכרת כרכב חברה ולא כרכב ליסינג.

במקרה כזה לא יופיע רישום החכר/ליסינג ברשיון והרכב יצטרך לעבור טסט אחרי שנתיים (כמו רכב חדש פרטי)

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרישום של יד-1 מופיע כליסינג רק במחשב משרד הרישוי.

ברישיון הרכב לא מופיע רישום של ליסינג בבעלים קודמים (לפחות לא אצלי).

עדיין, אם הרוכש העתידי יבדוק במשרד הרישוי הוא יגלה את האמת.

או שהייתה אי הבנה בניכם או שהם מרחו אותך.

הם לא מספקים כזו אפשרות מהסיבות המובנות.

אי הבנה לא היתה. מריחה אולי כן... אבל גם לא נראה לי.

לא השלמתי את העסקה אז אין ודאות בעניין. ההצעה שניתנה לי תואמת את מה שמופיע בקישור מעלי לאתר wheel.

אני מבין שהעניינים הללו נזילים ואין מדיניות קבועה.

גם לגבי "הסיבות המובנות" זה לא לגמרי ברור. ההנחה היא שהשינויים באופן הרישום משפרים את המוצר שמקבלים מחברות הליסינג ולכן היבואנים מסכמים איתם לא לעשות זאת. במקביל יש טענה הגיונית שאם יספקו רכב שרשום לגמרי כפרטי או 0 ק"מ יד שניה כשהיד הראשונה פרטית אז המחיר של המוצר הזה יעלה, כי לקוחות יהיו מוכנים לשלם יותר.

אני חושב שאנחנו בתקופת מעבר וסביר שתהיה איזושהי אחידות בהמשך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין דבר כזה "יד 0" יש "בעלים קודמים 00" מה שאומר שלפניך לא היו בעלים לרכב, משמע אתה הבעלים הראשון שלו (יד 1)

Ford Focus estate ; Subaru XV

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני מבין מידע כללי ותקשורת יש 3 אופציות לגבי הרישום:

1. אתה יד שניה והיד הראשונה ליסינג/החכר. עד לפני שנה בערך זו היתה האופציה היחידה.

2. אתה יד שניה והיד הראשונה פרטית (בעבר לא היה אפשרי אבל היום לעיתים זה אפשרי).

3. אתה יד ראשונה - האופציה הזו צריכה להיות קיימת אבל במציאות ישנו איזה חסם חקקיתי בעניין והיעדר אינטרסים של הצדדים.

כאשר חיפשתי רכב לפני כחצי שנה מרבית ההצעות בחברות הליסינג היו מסוג 1. היו הצעות בודדות (למיטב זכרוני - רק באלדן) מסוג 2. אופציה 3 היא כאשר חברת הליסינג משמשת כסוכנות הפצה של היבואן - תאורטית אפשרי, מעשית כנראה שלא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...