Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק ברדיאטור - שברולט קוואליר 99

dalet11
שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום, ברשותי שברלוט קווליר יד שניה במשפחה - קילומטרז 215 אלף

לפני כשנתיים, התחילה בעיה של נזילת מים, והתחממות מנוע. מה שבוצע במוסך זה הוצאה של התרמוסטט בלבד, ולא הוחלף דבר. נאמר שאין צורך בחלק הזה, והכל באמת היה בסדר.

לאחרונה כשהרכב ביקר במוסך לטיפול סדיר (מוסך אחר ומקצועי יותר) נאמר שהחוסר בתרמוסטט לא כלכך בריא למנוע, כי בעצם הוא עובר קר כל הזמן (מה שגם גורם לחימום בפנים הרכב לא לתפקד) והותקן תרמוסטט חדש באוטו, ובאמת הכל חזר לעבוד כרגיל בלי נזילות.

לאחר חודש בערך, שמתי לב ששוב הרכב מתחמם, וכשבדקתי לא הייתה טיפת מים במיכל.

הלכתי למוסך שהיה בקרבתי (לא הייתי באזור כלל) ולאחר בדיקה שוב הוצא התרמוסטט ונאמר שבגלל שזה רכב ישן חבל להשקיע ושזה הפתרון המקובל, וכך נעשה.

שמתי לב שהפעם, למרות שאין תרמוסטט ברכב, הוא עדין מתחמם מעט. לא מגיע ל90 מעלות סטנדרתי אבל נע באיזור ה70 קבוע, החימום ברכב אפילו מתפקד חלקי, זה היה קצת מוזר אבל לא התייחסתי לזה כלכך

אחרי תקופה מסויימת שמתי לב ששוב הרכב מגיע ל90 מעלות ואפילו עובר במעט, בדקתי ושוב לא היה הרבה מים במיכל.

כל שבועיים בערך אני צריך למלא מחדש מים, ולאחרונה גיליתי נזילה.

לאחר בדיקה מסתבר שיש סדק קטן ברדיאטור, וכשהרכב מונע, הוא נוזל מהנקודה הזו..

את הבדיקה ביצעתי לבד ולא במוסך, אני יודע שעלות החלפה של רדיואטור היא המון כסף, שלא מאמין שאוכל לממן כרגע.

להלן וידאו שממחיש את הנזילה, מה שקורה בוידאו זה שאני לוחץ על הצינור שמחובר לאזור ההוא ברדיאטור, וכל לחיצה הוא זורק מים החוצה.

youtu.be/JeC-79Vh-QY

עכשיו יש לי מספר שאלות:

1. האם להמשיך במצב הזה ולמלא פעם בשבוע מים ולהמשיך לנסוע?

2. האם יש דרך לא להחליף את כל הרדיאטור, אלה לסתום בדרך כלשהי את הסדק? לסתום עם סיליקון או משהו?

או שפשוט אין בררה וחייבים להחליף? ואם כן אז מה עלות ממוצעת לעבודה כזו?

תודה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנסוע ככה זה לא פתרון, יש בעיה צריך לפתור אותה.

עכשיו נוזל קצת עם הזמן הנזילה תלך ותגבר.

אתה יכול לנסות לסתום את הנזילה עם אפוקסי, זה לא משהו מומלץ ביותר, אבל אם תצליח זה יכול להחזיק.

רדיאטור אם אני לא טועה אמור לעלות כמה מאות,

תוסיף לזה נוזל קירור ועבודה, אני מניח (ואני סתם זורק) בסביבות ה1000 - 1500.

שוב זאת רק דעתי ואני לא יודע מה באמת המחירים לרדיאטור ולעבודה ברכב זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרדיאטור עשוי מתכת ולא פלסטיק אני לא חושב שזה אפשרי להדביק.. ודי ברור לי שצריך לטפל בזה איכשהו..

מישהו אולי יודע אם זה משהו שבעל מקצוע יכול לרתך? או שאולי בגלל שכל האזור חלוד זה גם כבר לא פתרון?

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא כלכך מומחה וגם אין לי את הכלים הדרושים לעשות החלפה כזו לבד.. אני גם דיי בספק אם יש לי את הכסף להשקיע כרגע ברדיוטור חדש, מבדיקה שעשיתי נראה שעלות היא סביב ה1000-1500 שקל..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה לשמור על הרכב שלך, כדאי לך להשקיע בתיקון אמיתי ולא תיקון חאפרי בסגנון הוצאת טרמוסטט, אפוקסי וכד'.

אם הרכב חשוב לך, תשתמש בנוזל קירור יעודי ולא מים ודאג שלא יהיו לך נזילות, מערכת קירור תקינה.

מוסכים שאמרו שהוצאת טרמוסטט זה פתרון מקובל - אל תחזור לשם. לך למוסך אמיתי שיודע לתקן תקלות ולא לבצע קומבינות ומעקפים. טרמוסטט זה דבר חשוב מאוד, זה משפיע על צריכת דלק ובלאי מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמובן שאני רוצה לשמור על הרכב, וגם אחרי שהבנתי שכשהוציאו את התרמוסטט בפעם הראשונה זה לא דבר שאמור להיות הלכתי להתקין חדש. לאחר מכן שבו הבעיות וכעת גם הוצאה של התרמוסטט לא עוזרת כי נוצר סדר ברדיאטור.

המטרה שלי היא כמובן להחזיר את הרכב למצב תקין, שזה רדיאטור ותרמוסטט.

הבעיה היא תקציבית בעיקר, אני חייל מרוויח 400 שקל בחודש והוצאה כזו זה דבר לא פשוט עבורי.

השאלה עם יש דרך לסגור את הסדק הזה, כמו ריתוך כלשהו שלא ידרוש את החלפת כל הרדיאטור?

גם אם הפתרון הוא זמני לשנה נניח, ובפעם הבאה שיקרה מצב כזה כבר אדאג לשים כסף בצד להחלפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רצוי לרתך יש מצב שריתוך גרוע יפגע בקשיחות החומר או יכניס חומרים זרים למנוע מה שכן רצוי שאם אתה בטוח שזה הבעיה זה לתקן.

מן הסתם לא תצא לבלות בחודשיים הקרובים אבל זה המחיר של אחזקת רכב בזמן שירות צבאי .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני משתמש ברכב כמעט כל יום לנסיעות של 10-20 קילומטר, אז אני כן משתמש ברכב.

במידה ואני אבצע ריתוך אצל בעל מקצוע שעושה עבודה מקצועית, זה אמור לתת לי פתרון לכמה חודשים טובים? או שזה חסר טעם ועדיף להשבית את הרכב לכמה חודשים עד שאוכל לממן את ההחלפה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק מלחשוב על זה שמוסיפים חומר למיים והוא יעשה תיקון בעצמו נשמע לא טוב כלל, הרי החומר הזה הולך לזחול בכל פינה במערכת קירור ולך תדע מה הוא יעשה לשאר החלקים, אולי לטווח הקצר זה פתרון זול אבל בהמשך זה יכול לגרום לתקלות במקומות שלא ידעתה שקיימים.

ממש לא אפתור את זה עם זה..

שאלה נוספת, הבנתי שיש אפשרות רק להחליף את הדוד שבו יש סדק זה נכון? הרי הרדיאטור עצמו בתכלס תקין (בעבר רדיאטור הוחלף ב2006) והוא נראה בסדר גמור מלבד האזור הסדוק וחלוד (שזה הדוד עם הבנתי נכון) והשאר נראה בסדר גמור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה ריתוך מה ?

הסדק הוא באחד הדודים , והם עשויים פלסטיק.

הדוד בלבד יעלה 400₪ אם תצליח למצוא ( ולא תמצא כי זה לא כדאי התיקון הזה ולא עושים אותו).

הייתי בסרט הזה עם קוואליר שהיתה, החלפת רדיאטור וזהו, עולה בערך 500₪ כל הרדיאטור באיזור ב״ש, הבעיה שאתה צריך קומפלט עם עבודה ונוזל קירור, אז ברור שיעלה לך יותר.

אם אתה חייל הרכב הזה ישחט אותך חביבי, תחשוב פעמיים אם כדאי להחזיק אותו בכלל.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעזוב אותך קומבינות, ותתחיל לעשות את העבודה לבד, כמו שארז אמר הרכב הזה שוחט מבחינת תחזוקה, תתחיל לעבוד עליו לבד ככה יעלה לך פחות.

לדעתי בתור התחלה זה רכב לא רע ללמוד עליו.

תכניס טרמוסטט ואל תתן לאף חאפר לגעת לך ברכב. (זה שהם מוציאים טרמוסטט והופ אין נזילה, זה כי הם מורידים לחץ מהמערכת, אבל במוקדם או במאוחר הרדיאטור יפרוץ).

תחליף פקק מיכל עודפים, כנראה בגלל שהלחץ חזק מידי הרדיאטור התפוצץ. (הצינור שמחובר לטרמוסטט, זה העבה שעובר ליד המצבר, אחרי נסיעה לא קצרה, הוא רך או מנופח?)

איפה אתה גר?

דבר שני, תחליף רדיאטור (לא זוכר כמה עלה לי הרדיאטור, לא שילמתי עליו כי מישהו אחר פגע בי).

את הנוכחי אתה יכול לנסות לסתום לשבועות הקרובים עד שתחסוך כסף ותקנה רדיאטור.

ריתוחים וכל זה, חבל על הכסף, היום אף אחד לא עובד בחינם.

את העבודה תעשה לבד, אצלי אני לא החלפתי לבד, אבל כמו שזה נראה לי יקח כמה שעות לבנאדם בלי ניסיון שעובד לאט לאט.

תחשוב על זה שאתה חוסך כמה מאות (אבל תבדוק את זה, אני לא סגור על זה).

כמו שרואים בסרטון, אתה ממלא מים רגילים, אם כן ואתה לא רוצה להגיע לראש מנוע תוך כמה חודשים, תחליף לנוזל קירור יעודי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדוד אצלי לא מפלסטיק, אתה יכול לראות את זה גם בסרטון..

תעזוב אותך קומבינות, ותתחיל לעשות את העבודה לבד, כמו שארז אמר הרכב הזה שוחט מבחינת תחזוקה, תתחיל לעבוד עליו לבד ככה יעלה לך פחות.

לדעתי בתור התחלה זה רכב לא רע ללמוד עליו.

תכניס טרמוסטט ואל תתן לאף חאפר לגעת לך ברכב. (זה שהם מוציאים טרמוסטט והופ אין נזילה, זה כי הם מורידים לחץ מהמערכת, אבל במוקדם או במאוחר הרדיאטור יפרוץ).

תחליף פקק מיכל עודפים, כנראה בגלל שהלחץ חזק מידי הרדיאטור התפוצץ. (הצינור שמחובר לטרמוסטט, זה העבה שעובר ליד המצבר, אחרי נסיעה לא קצרה, הוא רך או מנופח?)

איפה אתה גר?

דבר שני, תחליף רדיאטור (לא זוכר כמה עלה לי הרדיאטור, לא שילמתי עליו כי מישהו אחר פגע בי).

את הנוכחי אתה יכול לנסות לסתום לשבועות הקרובים עד שתחסוך כסף ותקנה רדיאטור.

ריתוחים וכל זה, חבל על הכסף, היום אף אחד לא עובד בחינם.

את העבודה תעשה לבד, אצלי אני לא החלפתי לבד, אבל כמו שזה נראה לי יקח כמה שעות לבנאדם בלי ניסיון שעובד לאט לאט.

תחשוב על זה שאתה חוסך כמה מאות (אבל תבדוק את זה, אני לא סגור על זה).

כמו שרואים בסרטון, אתה ממלא מים רגילים, אם כן ואתה לא רוצה להגיע לראש מנוע תוך כמה חודשים, תחליף לנוזל קירור יעודי.

המים שראיתה שהם מהברז, זה בגלל שבחודש האחרון כל שבוע אני צריך למלא מיים.. קצת מפגר יהיה לקנות נוזל קירור כל שבוע מסכים איתי?

הלכתי למוסך לפני כמה ימים, עלות החלפת הרדיאטור עומדת על 1100 שקל + נוזל קירור, אין לי את הכסף הזה כרגע כך שזה בעיה.

לעשות התקנה לבד אני מאמין שאני מסוגל עם יהיה לי איזשהו הדרכה, ואת הכלים המתאימים. ביררתי גם כאן, עלות הרדיאטור עומדת על 600 שקלים שזו גם הוצאה די כבדה אבל אני אולי אוכל להתמודד איתה, אך אין לי עדיין את הכלים או הידע לעשות החלפה לבד.

בדקתי את הצינור שציינתה לאחר נסיעה ארוכה, אין לחץ בצינור, כיוון שכל לחיצה עליו זורקת מיים החוצה מהדוד כמוש ראיתה בסרטון, בעצם המים שעוברים דרכו נזרקים החוצה בחלקם.

בנוגע לטרמוסטט אין לי בעיה להתקין שוב, כמובן שאני גם יודע שצריך לעשות את זה אבל לא לפני שמטפלים ברדיאטור.

אני גר באזור הצפון (ליד מעלות)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבל שאתה רחוק , היינו עוזרים לך ( תמיד כיף לפרק רכב של מישהו אחר ;-) )

ד״א ניר אני חושב שהתבלבלת, הטרמוסטט שם נמצא ביציאה השניה (לא זו שליד המצבר ) , מורכב על הצינור מתכת שאליו מתחבר צינור רדיאטור תחתון.

אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול ;-)

ד"א איפה הסרטון המדובר? אני לא רואה כלום פה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ארז אתה מדבר על מנוע 2.2L OHV.

אם כן חידשת לי, ברכב הזה לא יצא לי לפרק טרמוסטט. (מה שכן פירקתי ברכב הקודם והוא היה בצד העליון של המנוע).

אני לא יפרק לאחר את הרכב בחיים, אולי אם זה רכב כמו שלי אחרי שיש לי ניסיון בעבודה הזאת.

1100 על רדיאטור מעפן?

תתקין לבד, תקנה חדש חלופי של בשן או משהו. (אל תשכח לנקז אוויר).

מה שאמרתי שהחליפו לי, בקיצור זה ערבים שפגעו לי ברכב (לקחו רווס ברמזור של הוואן עם טנדר :shock:), הם בכו לי שאין להם ביטוח ולא רצו שאני אודיע למעסיק שלהם, בקיצור אמרתי להם שיציעו מה לעשות, אחרי כמה בירורים לקחו אותי לפירוקיה ברהט ושם הוא הרכיב לי את הרדיאטור והפנס ויישר+צבע לי את המכסה מנוע +קנו נוזל קירור וכל זה ב1200 שח הם שילמו (רדיאטור היה חדש, פנס מפירוק נראה דנדש בזמנו).

לא אני הייתי לידם בזמן ההרכבה, אחי היה שם לשים את העין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...