Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעצרתי ע"י שוטרת בצומת תחנת רכבת "מרכז" בתל אביב, שאורבת לכלי רכב, המגיעים מהבורסה ברמת גן (כביש ז'בוטינסקי) ופונים ימינה לרח' ארלוזרוב.

היא טענה שעברתי על קו הפרדה לבן רצוף, אך רשמה את הסעיף 22 א'. לטעמי אין תקדים לקו הפרדה כזה של יותר ממספר מטרים קטן לפני הפניה, למעט אם מדובר בתמרור 815 (אי תנועה), שלא היה שם. מה שכן היה שם, זה קו הפרדה ארוך (100 מטר, לפחות).היא רשמה 250 ש"ח קנס, ללא נקודות.

האם יש לי טענה שיש כאן שימוש לא הולם בתמרור ?

האם יש לי סיכוי לבטל את הקנס ?

תודה על התייחסותכם !

פורסם

לפי מה שעולה מדבריך, היא רשמה לך דו"ח על אי ציות לתמרור 815 (אי תנועה) ואכן יש שם אי תנועה.

קנס על קו לבן הוא 500 ש"ח ולא 250 שקל.

אי תנועה יכול להיות גם באורך של קילומטר.

פורסם

למה כוונתך לא הולם?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
נעצרתי ע"י שוטרת בצומת תחנת רכבת "מרכז" בתל אביב, שאורבת לכלי רכב, המגיעים מהבורסה ברמת גן (כביש ז'בוטינסקי) ופונים ימינה לרח' ארלוזרוב.

היא טענה שעברתי על קו הפרדה לבן רצוף, אך רשמה את הסעיף 22 א'. לטעמי אין תקדים לקו הפרדה כזה של יותר ממספר מטרים קטן לפני הפניה, למעט אם מדובר בתמרור 815 (אי תנועה), שלא היה שם. מה שכן היה שם, זה קו הפרדה ארוך (100 מטר, לפחות).היא רשמה 250 ש"ח קנס, ללא נקודות.

האם יש לי סיכוי לבטל את הקנס ?

תודה על התייחסותכם !

הדרך מוכרת לי היטב, הפנייה אגב אינה לארלוזורוב (הוא מתחיל לאחר מכן) אלא ל"על פרשת דרכים".

תקן אותי אם אני טועה, אבל מה שעשית זה:

* בצומת עלית עמדת בנתיב האמצעי או השמאלי.

* התקדמת לאחר צומת עלית ובמקביל לבורסה ליהלומים באחד משני הנתיבים האמצעיים או השמאלי (מתוך ארבעה).

* עקפת את הפקק הקבוע שיש שם לפנייה ימינה לכיוון "על פרשת דרכים".

* נעצרת כדי להיכנס לפנייה ימינה על נת"צ.

* ניסית להיכנס לקראת הצומת עצמה כשיש כבר פס לבן, או ממש בצומת על גבי אי התנועה המצויר שיש מסביב לאי התנועה הבנוי.

* ניידת שיש שם (ולא לעיתים נדירות) בצומת עצרה אותך.

אם אתה שואל אותי, יצאת בזול, היית יכול לקבל גם דו"ח על עצירה על נת"צ, אי מתן זכות קדימה, וכניסה לצומת שלא מהנתיב.

ד"א הקו הלבן הרצוף הארוך נמצא שם בדיוק כדי למנוע מאנשים לעקוף את הפקק ולהידחף בצומת תוך כדי אי מתן זכות קדימה וסיכון העוברים בדרך.

יש לך בדיוק 0% סיכוי לשכנע שופט שיש שם שימוש לרעה בקו הלבן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

א. אני יודע שנדחפתי אבל לא הייתה לי ברירה כי הייתי חייב להגיע למקום מסויים במהירות ואם הייתי מחכה בתור.... לא שאני בעד להידחף אבל לא הייתה לי ברירה !

ב. שימוש לא הולם- הכוונה שזה לא היה אי- תנועה, כי לאי- תנועה יש נפח מוגבה או מסומן בקווים אלכסוניים. כאן השתמשו בפס לבן, שמיועד להציל חיים, למטרה של "עשיית צדק" ובעיניי זה רעיון יצירתי מדי... וממילא- לא קביל משפטית !

ג. אין לי ספק שכל העבירות שצוינו, שעליהן לכאורה עברתי, היו יכולות להופיע בדו"ח. הטענה שלי היא שהשוטרת אינה עומדת מול התור של הנהגים מתוך כוונה להרתיע, אלא כל הכוונה היא לגרוף כסף מנהגים, שלפעמים נאלצים להידחף מחוסר ברירה ! אין אי תנועה ? בעיה של הרשות ולא של הנהגים !

ד. איפה עוד יש תקדים לפס לבן ארוך כזה ?!

פורסם
א. אני יודע שנדחפתי אבל לא הייתה לי ברירה כי הייתי חייב להגיע למקום מסויים במהירות ואם הייתי מחכה בתור.... לא שאני בעד להידחף אבל לא הייתה לי ברירה !

ב. שימוש לא הולם- הכוונה שזה לא היה אי- תנועה, כי לאי- תנועה יש נפח מוגבה או מסומן בקווים אלכסוניים. כאן השתמשו בפס לבן, שמיועד להציל חיים, למטרה של "עשיית צדק" ובעיניי זה רעיון יצירתי מדי... וממילא- לא קביל משפטית !

ג. אין לי ספק שכל העבירות שצוינו, שעליהן לכאורה עברתי, היו יכולות להופיע בדו"ח. הטענה שלי היא שהשוטרת אינה עומדת מול התור של הנהגים מתוך כוונה להרתיע, אלא כל הכוונה היא לגרוף כסף מנהגים, שלפעמים נאלצים להידחף מחוסר ברירה ! אין אי תנועה ? בעיה של הרשות ולא של הנהגים !

גבר, נדחפת איפה שלא היית צריך? נתפסת? עכשיו אתה מתרץ את זה ב"חוסר ברירה"?

אז היתה לך ברירה, היית יכול לא לעקוף טור ולשים פס על החוק ועל הנהגים האחרים.

אתה מנסה לסובב את כל הסיפור כדי שאתה תצא צודק, שהקו הושם שם בכוונה, שהשוטרת מחפשת לקחת לך כסף.

יש לכל זה פתרון פשוט- אל תעבור על החוק.

*כל הנאמר להעיל לא מתייחס לסיטואציה שבה אשתך כורעת ללדת ברכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יוצא לי לעמוד שם מדי פעם,כל פעם אני מתזמן את זמן העמידה-למרות שנראה נצח לא עומדים שם יותר ממספר דקות.

בכל מקרה אני מבטיח לך שאם היית משתלב אפילו מאמצע הפקק(תחילת הגשר) היו נותנים לך להשתלב.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

א. מי שממהר לעבור עבירות, משלם מהר מאוד קנסות, או שתצא מהבית מוקדם יותר או שתודיע שאתה מאחר. אבל להגיד שאתה ממהר זה לא מהווה הגנה בפני עבירות שעשית, למעשה שוטרי תנועה מאוד אוהבים שנהגים אומרים להם בתגובה "אני מיהרתי", הם ממהרים בעצמם לרשום את זה מתוך ידיעה שאפילו אם הנהג יערער לבית משפט על הדו"ח, הוא יקבל שם זרנוק גדול.

ב. "הקו הלבן" בעיניך הוא למעשה אי תנועה, יש לו צורה משולשת חדת זווית, ובכל מקרה הוא לא ברוחב של קו לבן, אלא יותר קרוב לרוחב של שני קווים לבנים. כמו שאמרתי, לא מעט חשבו בדיוק כמוך, הרבה מהם הלכו להתייעץ עם עו"ד לענייני תעבורה ומשום מה משם הלכו ישירות לשלם את הדו"ח.

תמרור 815:

איי תנועה (בצורות שונות), מסומנים על הכביש בצבע לבן: אסור לעבור, לעצור או לחנות עליהם

הקו הלבן שם אינו נועד "לעשות צדק" כדבריך, הוא שם כדי למנוע מאנשים להידחף תוך כדי סיכון הרכבים הנוסעים בנתיב.

ג. יש אי תנועה ויש קו לבן, ואם אתה שואל אותי, המקום שבו השוטרים עומדים זה צדק פואטי, מי שחושב שהזמן שלו יותר חשוב מכולם ועוקף את כל התור כדי להידחף, תוך כדי הפקעת זכות הקדימה של הרכבים בנתיב וסיכון שלהם, או שלא ראה את הניידת בזמן וקיבל דו"ח (לצערי זה רק 250 ש"ח בלי נקודות), או שראה את הניידת בזמן ונאלץ להמשיך על מנחם בגין ולפנות ימינה לנמיר, ביג פאקינג דיל, אז זה 1.2 ק"מ במקום 250 מטר עד ליציאה לאיילון דרום.

מדובר על עבירה מכוערת, שמוגדרת הלכה למעשה כעבירת בריונות, הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על האכיפה שלה זה שמדובר במסחטת כספים. תגיד תודה שאתה לא מגיע לבית המשפט על עבירה כזאת, על עבירות בריונות התביעה מבקשת בד"כ שלילה בפועל, ובצדק, תיאורטית עומדת להם הזכות גם לבקש מאסר בפועל על עבירות בריונות.

ד. לא חסרים מקומות, עם פס לבן ארוך, למרות שכאן יש הבנה לקויה שלך, כמעט עד סופו מדובר באי תנועה (הרוחב שלו והצורה מעידים על משולש ולא קו).

מה שנותר לך לעשות זה:

1. להבין שטעית במחשבה שלך שהזמן שלך שווה יותר משל האחרים, ולכן אין לך הצדקה לכך שאתה עוקף את הפקק ונדחף.

2. להבין שכשיש פס לבן ואי תנועה, אתה לא עובר עליהם כדי לקצר את התור.

3. לשלם את הדו"ח ולהודות למי שאתה מתפלל אליו על כך שקיבלת סעיף של 250 ש"ח ללא נקודות, ולא קיבלת את ה-250 ש"ח האלה בתוספת של 500 ש"ח ללא נקודות (מעבר על אי תנועה) ועוד 500 ש"ח ללא נקודות (קיפוח זכות השימוש בדרך, "אי מתן זכות קדימה"), ועוד 500 ש"ח עם 6 נקודות (נהיגה שלא בכיוון החץ), סה"כ קיבלת הנחה של 1500 ש"ח ו-6 נקודות.

4. להבין שמדובר בעבירות שמוגדרות בריונות, אתה תהיה מסכן מאוד אם אתה תגיע לבית המשפט עם אישום על עבירה כזאת (ואם לא תפנים את 1-2, זה יקרה, רק שאלה של זמן).

5. תבין שעל עבירות כאלה יכולים לבקש מאסר בפועל במשפט.

האופציה השנייה שלך זה להמשיך בדרכך ולשכנע את עצמך שאתה צודק, רשות התמרור התרשלה בתפקידה, מחפשת לעשות צדק ולא בטיחות, השוטרים מחפשים כסף, ואתה פשוט נפלת ברשת שלהם, Fast Forward כמה שנים ואתה תבין ממקור ראשון את סעיפים 4-5 שכתבתי למעלה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שהקו הושם שם בכוונה

בוודאי שהקו הושם שם בכוונה, כדי למנוע מאנשים כאלה לסכן אותי ואותך שעומדים בתור.

כל תמרור עובר כל כך הרבה גילגולים (למעט מקרי קצה) עד שהוא נתקע באדמה, הוא לא יכול להגיע לשם בטעות, כל תמרור נמצא שם מתוך כוונה.

*כל הנאמר להעיל לא מתייחס לסיטואציה שבה אשתך כורעת ללדת ברכב.

א. אם זה היה המקרה לא רק שהשוטרים לא היו נותנים דו"ח אלא עוזבים הכל כדי לעזור (מנסיון אישי של אבא שלי כמה וכמה פעמים שלקח אישה שכרעה ללדת, פעמיים אפילו ילדו אצלו במונית).

ב. הדרך לאיכילוב (הבי"ח הקרוב ביותר) זה דווקא להמשיך ישר ולפנות ימינה בשאול המלך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תגיש בקשה להשפט ותספר בבית משפט על המקרה החשוב שלך.

יתחשבו בך.

כמובן שיש צורך להביא מסמכים שמאשרים את הבהילות שלך להיות במקום הנ"ל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אני יודע שנדחפתי אבל לא הייתה לי ברירה כי הייתי חייב להגיע למקום מסויים במהירות ואם הייתי מחכה בתור.... לא שאני בעד להידחף אבל לא הייתה לי ברירה !

כלומר החלטת שהזמן שלך שווה יותר מהזמן של שאר הנהגים והנוסעים שעמדו בתור :evil:

סבבה, אני מאוד בעד.

יש אנשים שהזמן שלהם באמת שווה יותר ולכן באמת קיימות 2 אפשרויות - לעמוד בתור בחינם או לשלם 250 שקל על עקיפתו.

בדיוק כמו הנתיב המהיר בכביש 1.

רק שפה הכסף הולך לקופת המדינה שזה מצויין.

חוצפן מגעיל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני עומד בתור לפניה הזו מדי בוקר.

מכיר טוב מאוד מה הולך שם וראיתי גם את הניידת הבוקר.

תמיד יש מישהו שעוקף את טור המכוניות ונדחף, ויש כאלו שמעזים גם לחצות את הקו הלבן שאתה חצית היום.

הרוב נדחפים במכוון כי אין להם כוח לעמוד בתור, ויש גם את המבולבלים שנזכרים ברגע האחרון.

פס לבן - אסור לחצות, ועל כן מגיע לך קנס.

פורסם
  • תוכן חדש...