Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דף רכב רנו מגאן 1 2002 אוטומט [מתעדכן]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב, מתוך האילוץ שבקרוב לא אצטרך רכב לאיזה שנה והרצון ששאר המשפחה תנהג ברכב (אמא שלי ואחותי), חיפשתי רכב שיתאים גם לצרכים שלהם (אוטומט). אמנם מאוד רציתי דייהטסו סיריון אבל בסוף תעדפתי את הפן הבטיחותי יותר מעניין הדלק.

לכן רכשתי לאחרונה רכב Renault megane I sedan ex 1.6L 2002 auto

הרכב היה יד ראשונה שטופל במוסך מורשה בראשון לציון, הרכב לאחר טיפול 10K והעברת טסט בנובמבר.

הבעלים הקודם נראה כאדם מבוגר ששמר על הרכב שלו (מכנית), עם זאת הרכב נפגע חיצונית מפני שהחנו אותו בחוץ לתקופות ארוכות ועל כן הרכב קיבל "מכות שמש".

הרכב קיבל שני שפשופים מאחורה ומכה מרכב שניסה לחנות, בנוסף הבעלים נתן מכת פח לרכב באזור הגלגל הימני

אני פותח שרשור זה על מנת שחברי הפורום יוכלו לעקוב על ההחזקה, טיפולים (בע"ה רק שוטפים), ביטוח, צריכת דלק ושאר ירקות.

הנתונים של הרכב :

צמיג קדמי ואחורי : 185/60R15 .

דגם מנוע : K4M

דגם : LA0B02

כוח סוס: 110

כריות אוויר: 4

רוחק סרנים : 256

ק"מ במעמד הקניה : 78200

כרגע אין לי צורך בטיפול מיוחד (כל פעם שהוא הכניס את הרכב למוסך המרכזי הם בצעו לו שטיפת נוזלים ושמו תוספים)

הצעדים הראשנים שאני חושב לעשות הם טיפולים משמרים ומונעים על הגיר. (לאחר חיפוש מעמיק באתר הבנתי שזה ממש עקב אכילס של דגם זה)

שנית, לטפל "באווירה" ברכב : יש בעיה רצינית של חלקיקים באוויר לדעתי רובם מהריפוד שהתייבש ומתפורר ברכב, לכן אני חושב להחליף אותם ולבצע פלאשינג למערכת האוורור אולי גם להחליף מסנן חלקיקים (שאלה - האם זה יתרום או שיש משהו אחר לעשות)

שלישית, להוסיף מערכות חנייה (שימו לב מיהם הנהגים הנוספים שיעלו על הרכב) אני רוצה להשקיע גם בחיישן רוורס וגם בתצוגה ויזואלית.

לאחר מכן הקוסמטיקה - הצבע השרוף, אני לא חושב שאני מתכוון להשקיע הון תועפות על רכב משפחתי שמטרתו להעביר נוסעים ממקום א' למקום ב' (וזו הסיבה שהוא ממוקם אחרון) אבל אם אפשר ויש לכם רעיונות איך לטפל בצבע השרוף ובמכות האלו אני ישמח להצעות, מה גם שאני חובב DIY אז לצבוע את הרכב בחלקים בבית זה אפשרי מבחינתי.

דרך אגב פעם טיפלתי במכות פח בעזרת פומפה (בדייהטסו שרייד) ,הייתי עושה ואקום ואז מושך, האם כדאי לבצע את אותו התהליך כאן כשהצבע שרוף? (זה עובד פלאים ביישור ותיקון המכה :-D )

בינתיים נסעתי עם הרכב רק בדרכים מהירות בנסיעה רגועה מאוד (אני חושש לגיר ולכן מאיץ בעדינות ושומר על מהירות קבועה) ויצא לי 1L-14KM, הבדיקה ידנית אני ירשום בפעמים הבאות גם את הקריאה של מחשב הרכב להשוואות.

ובקשת טיפ אחרונה מבעלי רכב אוטומטים, אני לא רגיל לנהוג על הגיר הזה אני חי ונושם ידני, אשמח לדעת איך נוסעים, מאיצים ומשייטים בנהיגה בצורה שהכי תשמור על הגיר והמנוע.

תודה רבה מראש לכל העוזרים. ועכשיו תמונות:

תצוגה כללית של הרכב

IMG_1576.JPG?psid=1

IMG_1583.JPG?psid=1

IMG_1580.JPG?psid=1

מכה מאחורה

IMG_1584.JPG?psid=1

בגאז' שרוף.

IMG_1585.JPG?psid=1

IMG_1587.JPG?psid=1

מכות חנייה מאחורה

IMG_1589.JPG?psid=1

IMG_1590.JPG?psid=1

המכה באיזור הימיני קדמי:

IMG_1592.JPG?psid=1

IMG_1593.JPG?psid=1

הגג שרוף:

IMG_1594.JPG?psid=1

שימו לב לידית הכל מתפורר :(

IMG_1595.JPG?psid=1

IMG_1600.JPG?psid=1

IMG_1601.JPG?psid=1

אין צורך בזה

IMG_1602.JPG?psid=1

המזגן מלא בחלקיקים

IMG_1603.JPG?psid=1

אפילו המראות "נשרפו":

IMG_1605.JPG?psid=1

IMG_1606.JPG?psid=1

הגג התנפח (אין דליפות)

IMG_1607.JPG?psid=1

דייהטסו שרייד ידני 93: מדהים כמה שאפשר להתעלל ברכב

יונדאי אקסנט קופה ידני 02: ללמוד איך שומרים על הרכב

רנו מגאן I אוט' 02: מתחיל להבין במה מטפלים

פורסם

איו מה לדבר על תיקוני צבע - רק על צביעה כללית אבל לדעתי חבל על הכסף שלך

(פומפה לא תחזיר לרכב שלך את הצבע המקורי)

בגיר אוטומטי שמים D ונוסעים - לא נורא מסובך. רק בירידות ארוכות להוריד הילוך בתחילת הירידה לקבלת בלימת מנוע

אפשר לשאול בכמה קנית אותו?

פורסם

יצא סה"כ כ11.5K המוכר התחשב בי

לגבי ההילוכים בירידות אני מכיר את הסוגיה והחשיבות שלה (נוהג בידני אישי יותר משלוש שנים) ולפני כן ברכבי דיזל (קנגו ברלינגו)

הכוונה היא איך לא לגרום לגיר להתאמץ/ למשוך הילוכים סתם (אני לא מאיץ חזק או נותן "קיק" חס וחלילה).

בנוסף מה טמפרטורת העבודה הממוצעת של הרכב הזה בחורף (אחרי עשרים דקות נסיעה בערב בקור כרגע) אצלי זה בערך קו וחצי מעל החצי

אני רגיל מהרכב הקודם שלא זז (גם בקיץ עם מזגן) מעל החצי.

תודה לעונים.

נ.ב. לגבי פילטר אוויר בשביל איזה 20 שקל אין לי בעיה להחליף לבד (מצאתי מדריך באנגלית), ואז אני יעלה לפורום איך לעשות את זה.

האם מישהו מכיר חנות במרכז (ראשון לציון, רמלה והסביבה)?.

פורסם

קוריוז :-D

בתמונה הראשונה ניתן לראות עץ גדול עם פרחים צהובים חומים (מאחורי העץ דקל בצד ימין)

הוא קרס לגינה הציבורית בעקבות הסערה

• תוכן חדש...