Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

פאביה עם מנוע פולקסווגן דגם BTS 1.6. כל פעם כשאני מתניע כשתנעה קרה (מתחת ל 15 מעלות) נשמעים תקתוקים מהמנוע שעולים ומתגברים יחד עם הסל"ד. ככל שהטמפ' החיצונית נמוכה יותר, כך התקתוקים חזקים יותר. מה זה אמור להיות?

המנוע עבר 63K ק"מ, יש שמן עד הסוף, אף פעם לא הוספתי ואף פעם לא ירד מה- MAX. לא נדלקה שם נורה על הלוח.

אם זה קשור, כשאני עומד ברמזור מידי פעם הסל"ד צונח מ- 700 ל- 500 ואז עולה חזרה, ההרגשה כאילו המנוע עומד להיכבות, אבל לא קורה כלום וגם פה לא נדלקת שם נורה.

מה מציק למנוע? זה דרוש טיפול דחוף?

תודה!

גיא.

פורסם

אני לא זוכר את הסוג, אבל לא נראה לי שזו הבעיה - מדובר בשמן ששמים בכל המנועים מהסוג הזה, ואני לא שמעתי שכולם מתקתקים... נראה שמדובר בבעיה אחרת.

התקתוקים היו גם בחורף שעבר, אבל הופיעו לקראת סיומו ולאחר שהגיע הקיץ שכחתי מזה. עכשיו זה חזר (בחורף שעבר היה שמן אחר, בקיץ הרכב עבר טיפול ועכשיו יש שמן חדש. עדיין מתקתק).

פורסם

לא מסתדר לי משהו.

נניח ניקח את שנה שעברה: הרכב עבר טיפול באוקטובר 2012 אצל צ'מפיון.

כל החורף צמיגות השמן היתה בסדר (לא היו תקתוקים), ורק לקראת סוף החורף הם התחילו. אז אם הצמיגות לא היתה טובה, למה לא היו תקתוקים כל החורף?

והשנה הוחלף שוב שמן באוקטובר 2013, ואיך שהטמפ' יורדת התקתוקים חוזרים...

לפי הקבלות, אם זה אומר לכם משהו, השמן הוא VW 502-5. שמים אותו בכל שנה, זה עקבי לפי החשבוניות.

בכל מקרה, אם אני משאיר את זה כך יכול להיגרם נזק למנוע או שזה מסתכם בתקתוקים בלבד?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

ערב טוב,יש לי גם אותה הבעיה יש במנוע שלי כרגע שמן של 5W40 של liqui moly..כשהיה לנו שלג בכפר וטםפרטורה של -3 היה לי תקטוקים חבל על הזמןן אני מחקה להצעות שלכם לבעיה הזאת

פורסם

בעיקרון במדינה כמו שלנו נהוג להשתמש בשמן מנוע 5W-40, ליקוי מולי הוא שמן נהדר העומד בתקן VW 502-5, היצרן אומר במדינות קרות (אירופה) יש להשתמש בשמן מנוע 5W-30 השמן הנ"ל פחות צמיגי וכך מסכך יותר טוב גם לפני שהגיע לטמפ' עבודה בשני המקרים בטמפ' עבודה הצמיגות היא 5 ההבדל בינהם היא צמיגות בהנעה לפני חימום השמן .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

בדקתי את זה ובאמת היה לי בילבול לגבי ה5 ,

אך בעניין יעוד השמן במנועי VW היצרן ממליץ להשתמש בשמן 5W-30 במדינות קרות (אירופה) ולעומת זאת במדינות המזרח התיכון בשמן 5W-40

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אם כבר הקפצתם את השרשור ומכיוון שאני פתחתי אותו, אכתוב שהבעיה נעלמה לחלוטין גם בטמפ' חיצונית של °(1-) וזאת לאחר החלפת שמן וניקוי מצערת.

ניקוי המצערת פתר את בעיית הרעידות, השמן פתר את בעיית התקתוקים - לכן הכל עניין של שמן.

המנוע עומד על כמעט 80K ק"מ.

פורסם

שכחתי איזה שמן זה היה (הטיפול היה לפני כמה חודשים), אבל הנה תמונה שצילמתי במוסך ורואים את הג'ריקן שמן מונח על הרצפה לפני ששפכו אותו פנימה. מזהים איזה שמן זה?

טיפול שגרתי.jpg

• תוכן חדש...