Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בעקבות המקרה הזה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4461760,00.html

אני מחפש הנחיות ברורות של מה לעשות במקרה של איבוד בלמים בזמן נסיעה ממקור מוסמך כמו משרד התחבורה נכון ל 2013.

יש הרבה תגובות לכתבה עם הנחיות סותרות: אחד אומר לכבות מנוע השני אומר שזה אסון, השלישי אומר להעביר לנוטרל ,הרביעי אומר לא נוטרל אלא קודם להילוך נמוך.....

וגם המדריך של YNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4232477,00.html זה לא מקור מספיק מוסמך, לא כתוב שם מי בכלל כתב אותו...

אני צריך הנחיות ממקור מוסמך כמו משרד התחבורה כי אני לא יכול לשים את החיים שלי או של הילדים בידי מגיב\טוקבקיסט וגם לא מתגובות פה בפורום של מומחים. (שאני מפקפק בהם שהם מומחים)

תוכלו לעזור לי ?

חיפשתי באתר של משרד התחבורה ולא מצאתי.

יש לי טויוטה יאריס סול 2004, תיבת הילוכים ידנית ("parking", "drive", reverse", נוטרל , "L", "2")

פורסם

הדרך שאני מכיר היא שימוש בבלימת מנוע- הורדת הילוכים תוך כדי גלישה לשוליים או למקום שלא מסכן אותך או את המשתמשים בדרך, ושימוש סופי בבלם היד על מנת לעצור עצירה מוחלטת (כמובן לאחר שהורדת הילוכים וניצלת אותם עד תום).

פורסם

לא ראיתי את הסרטון ואני מבין שאתה גם לא מחפש תגובה ע"י אחד מאיתנו כאן.

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לקחת קורס נהיגה מתקדמת.

אין הנחיות ברורות של 1,2,3,4 צעדים לביצוע, אפשר לבלום את הרכב בכל אחד מהאפשרויות שהוצגו בשרשור שמדבר על המקרה, וגם היה בעבר שרשור גדול על העניין.

חשוב להדגיש שלמעט קומץ אנשים (שלדעתי רובם מתרכזים כאן), לא הרבה יודעים מה לעשות במצבי חירום, אז לא הייתי מצפה שיהיו הנחיות ברורות ממשרד התחבורה, משרד התחבורה מתרכז באיך לתת דוחות לאנשים על מהירות.

כיבוי מנוע מנתק תגבור של הגה כוח ובלמים, כל עוד יודעים למה לצפות (הגה נוקשה וברקס נוקשה לאחר 1-3 פמפומים), זה לא מפחיד ואפשר להשתלט על הרכב גם בנסיעה על 100 עם מנוע כבוי.

אם הבלמים לא הלכו אפשר להעביר לניוטרל, אם הבלמים הלכו אפשר להוריד הילוך כדי לקבל בלימת מנוע.

אפשר להרים בלם יד בעדינות ובהדרגתיות עד לעצירה (הרמה של בלם יד במהירות עלולה לגרום לאיבוד שליטה).

אפשר להתכחך במעקה בטיחות.

אפשר לכבות מנוע והרכב יאבד תאוצה לבד עד שיעצר לבד.

הכל תלוי בסיטואציה.

פורסם

ההבדל העקרוני הוא בין 2 מצבים.

1. גז תקוע.

הפתרון הוא ניתוק המנוע מהגלגלים. קלאץ' ברכב ידני או ניוטרל באוטומט.

2. אבדן בלמים.

הפתרון הוא הורדת הילוכים (ב100 קמ"ש אפשר לשלב אפילו הילוך שני ללא נזק. ב60 אפשר לרדת לראשון.)

ב20-30 קמ"ש תקווה שלבלמים יש עוד קצת אפקט גם אם הורתחו.

אם אבדן הבלמים הוא לא עקב רתיחה אלא איבוד הנוזל (=חבלה מכוונת, זו מערכת כפולה ומה הסיכוי ל2 דליפות?) אז ניתן להשתמש בבלם היד.

בכביש יבש ישר לא תהיה שום דרמה בשימוש בבלם היד. גם שימוש אגרסיבי.

בכביש רטוב כדאי להיות יותר עדינים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני חושב שבמצב של ברקסים שלא מגיבים, הייתי בולם עם ההילוכים בצורה אגרסיבית (דהיינו נניח לשלב הילוך נמוך במהירות גבוהה, אפילו הילוך שני ב100 קמ"ש, זה באמת לא בריא בכלל ובשגרה לא הייתי מכניס אפילו הילוך 3 כדי לבלות את הרכב במהירות כזאת, בספק לגביי הילוך 4 אפילו), במהירות נמוכה יותר הייתי מכניס ראשון.

לגביי ההצעה להכניס ראשון ב60 קמ"ש - ברוב המכוניות יש מנגנון שלא יאפשר לך להכניס הילוך ראשון במהירויות כאלו.

הייתי גם שוקל להעמיס על המערכת של המנוע כדי שיהיה לו יותר קשה לייצר מהירות, נגיד אם המזגן לא דלוק אז להדליק אותו כדי ליצור עומס על המנוע על מנת שיהיה לו קשה לשמור על מהירות. מחפש תוך כדי עליות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
זה באמת לא בריא בכלל ובשגרה לא הייתי מכניס אפילו הילוך 3 כדי לבלות את הרכב במהירות כזאת, בספק לגביי הילוך 4 אפילו)

ברכב אוטומטי בעל 4 הילוכים השני נגמר בסביבות 120 והשלישי בסביבות ה160. אם יש 5 הילוכים השני יגמר בסביבות ה100 והשלישי ב140-150, לא מבין את הבעיה בלהכניס ל3 ב100 קמ"ש, זה אפילו לא קרוב לניתוק הצתה.

גם ברכב ידני ממוצע אפשר להכניס שלישי ב100 ועדיין לא להגיע לקו האדום.

ממליץ לכולם להפסיק לפחד מהספרות שמעל ל3 במד הסל"ד שלהם, בדיוק כמו שהרכב מסוגל לנסוע 160 קמ"ש בלי יותר מדי בעיות הוא מסוגל לשהות גם ב-4000-6000 סל"ד ואף להגיע למנתק רחמנא ליצלן. זה אפילו מנקה קצת את המנוע מכל הפיח שמצטבר שם (ומצטבר שם הרבה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מסתכל על הרכב שלי, ידני עם 5 יחסי העברה,

לא רואה סיבה הגיונית להכניס הילוך 3 ב100 קמ"ש, אפילו רביעי לא.

וגם ב3000-3500 סל"ד הבלימות מנוע בשגרה מספיק אפקטיביות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אנחנו לא מדברים על שגרה (ירידה ארוכה ומתונה בה הילוך רביעי ישמור על 100 קמ"ש רצויים לאורך זמן בלי לשבת על הבלם).

אנחנו מדברים על מצב חירום נדיר בו אין לך בלמים בכלל ומטרתך לעצור את הרכב במרחק המינימלי האפשרי (תחשוב שאתה מתקרב לצומת או פקק תנועה למשל).

במצב הזה בהחלט משלבים שני גם ב100 קמ"ש.

נכון, זה יביא את המנוע ל6000-7000 סל"ד אבל זה עדיין תחום עבודה תקין לגמרי - מתחת למנתק.

אתה מוזמן להאיץ בהילוך שני (או כל הילוך אחר) עד שתרגיש את המנתק, ולספר לנו בכמה סל"ד מדובר.

אצלי בקליאו המנתק ב7200 סל"ד בהילוכים הנמוכים ו7000 בגבוהים.

100 קמ"ש בשני זה טיפה מתחת למנתק כמו ב99% מהמכוניות הידניות.

באוטומטיות השני עוד יותר ארוך בדרך כלל ונגמר ב110-115 בערך.

המאמץ של המנוע ללא גז, גם בסל"ד גבוה, לא משמעותי.

וכל עוד לא נוגעים בגז גם לא מוזרק בכלל דלק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ממליץ לכולם להפסיק לפחד מהספרות שמעל ל3 במד הסל"ד שלהם, בדיוק כמו שהרכב מסוגל לנסוע 160 קמ"ש בלי יותר מדי בעיות הוא מסוגל לשהות גם ב-4000-6000 סל"ד ואף להגיע למנתק רחמנא ליצלן. זה אפילו מנקה קצת את המנוע מכל הפיח שמצטבר שם (ומצטבר שם הרבה).

זו בדיוק הסיבה שקורסים ואף ימי מסלול מומלצים לא רק למשוגעי נהיגה, אלא טובים לכלל האוכלוסיה, שיכולה פתאום לראות שהרכב מסוגל להרבה יותר ממה שהם חושבים או מאמינים, ואפילו לא יקרה לו כלום. כך, למשל, נמנעות תגובות כאלה:

אני מסתכל על הרכב שלי, ידני עם 5 יחסי העברה,

לא רואה סיבה הגיונית להכניס הילוך 3 ב100 קמ"ש, אפילו רביעי לא.

וגם ב3000-3500 סל"ד הבלימות מנוע בשגרה מספיק אפקטיביות.

חשוב לזכור, שכמו כנכתב פה:

אנחנו לא מדברים על שגרה (ירידה ארוכה ומתונה בה הילוך רביעי ישמור על 100 קמ"ש רצויים לאורך זמן בלי לשבת על הבלם).

אנחנו מדברים על מצב חירום נדיר בו אין לך בלמים בכלל ומטרתך לעצור את הרכב במרחק המינימלי האפשרי (תחשוב שאתה מתקרב לצומת או פקק תנועה למשל).

מצב חירום בהחלט מחייב תגובות חירום, החורגות מנהיגה מנהלתית רגילה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בלימה באמצעות הילוכים זה לא הדבר הכי אפקטיבי, בסוף אפשר להגיע למהירות אפסית ככה, אבל זה יכול לקחת המון זמן ומרחק.

לרוב לא יהיה מספיק זמן וצריך לעצור קצת יותר מהר.

לגבי ההורדות - ברכב אוטומט אפשר פשוט להעביר את הידית להילוך הכי נמוך (L או 1 לצורך העניין).

המחשב כבר יוריד את ההילוכים בהתאם לירידה במהירות, הוא לא ייתן להילוך להשתלב אם הסל"ד החדש יהיה מעל לקו האדום.

בירידה זה כבר בכלל לא אפקטיבי לעצירה (כתלות בשיפוע כמובן).

לדוגמה בחיפה בירידה מהאוניברסיטה לנשר - אם הגעת ל-100 קמ"ש בירידה לא תוכל להאט בעזרת בלימת מנוע בלבד למהירות

שהיא מתחת ל-70-80 בערך, בדקתי את זה בעבר (מדובר כמובן על מצב שיש אפס יכולת בלימה מהבלמים).

לכן, דעתי - אם מדובר במצב של גז תקוע, כמובן להוציא לניוטרל, ואז אפשר לעצור רגיל, למרות שהמנוע צורח על המנתק, לא יקרה כלום. אם משום מה לא מצליחים להוציא לניוטרל - לכבות מנוע, להיות מוכנים להשקיע קצת יותר כוח בהגה ובבלמים ולעצור.

במקרה של אובדן בלמים, המקרה הנפוץ יהיה התחממות של הרפידות בירידה.

במקרה כזה הנהג יבחין בירידה משמעותית בכושר הבלימה, אבל זה עדיין יהיה גדול מאפס בלימה.

להמשיך ללחוץ על הבלמים בכל הכוח, להוריד הילוכים. מאחר והעומס בבלימה נופל ברובו על הרפידות הקדמיות - הן אלה שיתחממו

ויאבדו יותר יכולת בלימה לעומת האחוריות. מערכת הבלמים לעומת זאת ממשיכה לנתב את הלחץ ההידראולי לבלמים הקדמיים,

וכך יוצא שיש קצת יכולת לא מנוצלת ברפידות האחוריות.

לכן, מומלץ להשתמש בבלם היד. ברובם המכריע של הרכבים הוא בולם את הגלגלים האחוריים, והוא מחובר מכנית, כך שהוא לא מושפע מהנוזל ההידראולי.

להרים את בלם היד בהדרגה, שן אחרי שן. אין מה לדאוג מנעילת גלגלים - הרפידות ממילא חמות ואיבדו חלק משמעותי מיכולת הבלימה, אז יהיה להן קשה לנעול את הגלגלים.

אם מדובר בכביש ישר - אז גם במקרה שתהיה נעילה, לא יקרה כלום, הגלגלים האחורים יחליקו קצת בכיוון ישר והרכב יעצור (אולי תהיה סטיה קלה של הזנב, לא משהו קריטי).

אם מדובר בכביש מפותל הייתי עושה אותו דבר, אולי קצת ביותר רגישות (עם החזקה של הכפתור בבלם היד לחוץ).

הנה הדגמה שעשיתי בעבר אחרי התאונה בטבריה, שמראה בלימה בירידה תלולה מ-130 קמ"ש בשימוש רק בבלם יד

(ברכב עם בלמים תקינים כמובן).

בלי שימוש בבלם היד, אלא רק בהילוכים, הייתי מוריד את המהירות ל-100-110 ברמזור, במקרה הטוב.

https://www.youtube.com/watch?v=

xpdxAXc0qXk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בחלק לא מבוטל של המכוניות שמצויידות ב 4 בלמי דיסק, יש תופי בלימה נפרדים לבלם היד, ואז אפקטיביות העצירה גבוהה יחסית מאחר והם נשארים קרים.

אבדן בלימה מוחלט כתוצאה מאיבוד נוזל נדיר מאד, מאחר ומשנת 72' מחוייבות כל המכוניות שנמכרו בארץ במעגל בלימה כפול.

כיבוי המנוע אמנם ימנע סיוע ממגבר הבלם, אך עדיין כוח העצירה יהיה מכובד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מאמין שאם אני אאבד בלמים בכביש מהיר עם תנועה סבירה אני עוד אצליח לזגזג בין הרכבים עד לעצירה מוחלטת...

אותי מעניין מה קורה אם אני מאבד בלמים ודוהר לתוך פקק עומד :lol:, לעשות אנדנדינו באיזה רכב מלפניי אין משפחה עם ילדים ושאללה ידאג לכל השאר?.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

• תוכן חדש...