Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 135K לקורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי איתם, הם מתעקשים על ה10W בטענה שזה הוראות היצרן.

תגידו, כדאי להוסיף לטיפול בדיקת בטיחות ממוחשבת במיני ליין (49 ש"ח)?

כיון שיש בטיפול הזה כבר בדיקת ברקסים וניקוי שלהם אני מסתפק אם יש צורך.

תודה:)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פשוט מיותר. תביא להם שמן 5W30 משלך, ואם הם אומרים שאלו הוראות היצרן תראה להם את ספר הרכב ושיפסיקו לבלבל לך במוח.

פורסם
דיברתי איתם, הם מתעקשים על ה10W בטענה שזה הוראות היצרן.

הם מתעקשים על ה 10 כי זה מה שיש להם בצובר במוסך ועליו הם מרוויחים כסף.

זה לא ששמן כזה הוא רע, אבל 5W30 פשוט יעשה עבודה טובה יותר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רק כדרך אגב, ככל הידוע לי, רוב שמני ה 10W-30 הם מינראליים. עם כל הכבוד, לא הייתי נוסע 10 אלף ק"מ על שמן מינראלי. שמן מינראלי, מתקדם בתקן ככל שיהיה עדיין יותר זול משמן סינטטי מלא. העובדה הזאת רק מחזקת את הטענה של איתמר שהם מרוויחים יותר על השמן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

סליחה שאני מתעלק על השרשור

גם לי יש טויוטה קורולה שנת 2008, שמן הגיר בה לא הוחלף מעולם.

ביצעתי לפני חודש טיפול 90,000 ושאלתי לגבי החלפת שמן גיר.

מוסך מורשה חי מוטורס בנס ציונה ומוסך מורשה רלקס אשדוד טוענים שאין להחליף שמן גיר בטויוטה קורולה רובוטית!!!!

וההוראות יצרן מחייבות רק לבדוק את מצב השמן כל שנתיים אם אינני טועה ובמידה ויש חוסר להוסיף!!

רציתי לדעת אם יש מישהו שכבר ביצע החלפת שמן גיר בטויוטה רובוטית ולא נתקל בזה שהיצרן אומר שאין לגעת.

פורסם

כאן ניתן לקרוא על החלפה שביצעתי ביאריס שלי כשהרכב הגיע לגיל שנתיים. אני מתכוון לבצע החלפה נוספת בקרוב. בהחלט מרגישים את ההבדל בהעברת ההילוכים אם מבצעים גם איפוס קלאץ' ולימוד מחשב גיר מחדש. במוסך רייכמן אמרו לי שמומלץ להחליף שמן גיר כל 60 אלף על מנת לשמור על תפקוד אופטימלי של התיבה.

היצרן לא אומר "לא לגעת"? שטויות. כאן באתר הטכני של טויוטה יש לוח טיפולים מאוד מקיף של טויוטה (שאני עובד לפיו) ומצויין שם שצריך להחליף את השמן כל 48 חודשים. אני ממליץ להחליף לפני, שום שמן לא יכול לתפקד באופן אופטימלי אחרי 4 שנים בתיבת הילוכים.

פורסם

לא הבנת את הלוח נכון.

בתנאים קשים החברה ממליצה להחליף את שמן הגיר כל 60,000 ק"מ או לאחר שנתיים. מאחר ואתה לא מעביד את הרכב בתנאים קשים ושמן גיר כמעט ואינו מושפע מהזמן אין שום צורך להחליף שמן גיר כל שנתיים, מהלך מיותר לחלוטין. שים לב שבתנאים רגילים אין כל הנחייה להחליף את שמן הגיר.

יחד עם זאת ומאחר ואני דוגל באסכולה של נוזלים טריים ברכב - החלפת שמן גיר כל 60,000 ק"מ (ללא קשר לזמן, יכול להיות גם 5 שנים) נשמעת לי כמו תעודת ביטוח טובה לשמירה אפקטיבית על הגיר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מוזר שהדעות לכאן ולכאן..

שני מוסכי מורשה יבואן טוענים בפירוש לא לגעת בשמן הגיר ורק למלא אם חסר...

אפילו הם לא ידעו לתמחר לי את עלות ההחלפה כי הם טענו שאף אחד לא ביצע כזה דבר!!!!!

פורסם

אין מה להילחץ.

אין שום בעייה עם שמנים מינרליים או חצי סינטטיים, הם פשוט פחות מומלצים ופחות טובים משמן סינטטי מלא. לשמן סינטטי מלא יש רק יתרונות ביחס לשמן מינרלי / חצי, והחסרון היחיד הוא בדמות מחיר גבוה יותר (שגם זה נתון לויכוח, מחירי השמנים הסינטטיים צנחו בשנים האחרונות ומחירם לא גבוה בהרבה משמנים חצי סינטטיים).

רוצה את הטוב ביותר? רכוש שמן סינטטי מלא בצמיגות 5W30 מחברה גדולה ומוכרת העומד בתקן API SM ומעלה (התקן מצויין על מיכל השמן).

איתמר

פורסם

ניראה לי שבנתיים אני יישאר עם ההמלצה של המוסך לגבי השמן.

הנזק לטיפול הוא כ850 שח פחות או יותר.

הם אמורים לאסוף את הרכב ממני מחר בבוקר.

פורסם

חברים,

בדקתי וראיתי שלא החליפו ברכב פילטר דלק, הבעיה בקורולה שפילטר דלק עם עבודה יוצא איזה 900 שח כולל מעמ ועבודה כי צריך להגיע אליו דרך הספסל האחרוי הבנתי.

צריכת הדלק של הרכב לא משהו

האם לדעתכם כדאי להחליף אותו או להשאיר אותו ככה?

במידה ומשאירים אותו ולא מחליפים האם עלול להירגם נזק למנוע?

• תוכן חדש...