Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חופשה מפעלית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

במפעל שבוא אני עובד התקבלה החלטה שב-1.1.14 עד ל-4.1.14 ישנה חופשה מפעלית,

כשיש חופשה מפעלית הכוונה כי אנחנו צריכים לשלם על הימים האלה בחופשים שלנו או לחילופין למי שאין ימי חופש אז בהעדרות.

המפעל בימים האלה סגור ולא ניתן להגיע גם באופן פרטי,

האם הדבר הזה חוקי?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

זה נקרא הדממה וזה חוקי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זכותו של המעביד להוציא לחופשה מרוכזת על חשבון ימי החופש של העובד אבל אם אין לך מספיק ימי חופש המעביד אמור לספוג את עלותם (ללא קיזוז עתידי).

מכאן השאלה היא אם אתה רוצה לקבל את היומיים האלה וללכת הביתה או לספוג אותם (או להגיע עם המעביד לסיכום שבעיניי נראה הכי הוגן של קיזוז ימי חופשה עתידיים) או לספוג יומיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עד כמה שאני יודע, כן.

יוצאים לחופשה מרוכזת מכמה סיבות: יש לך עודף ימי חופש, לתת חופשה לכולם, אין מספיק עבודה ועוד.

מתוך אתר ההסתדרות תרד טיפה למטה, עד לחופשה מרוכזת.

כמו שאני מבין, מותר למעסיק להוציא אותך לחופשה מרוכזת של מעל 7 ימים רק אם הוא הודיע 14 ימים מראש בכתב. אם החופשה קצרה יותר, אין צורך בהודעה בכתב.

חשוב להוסיף, שאם אין לך ימי חופשה צבורים, על המעסיק לשלם לך. (כלומר, החופש יהיה על חשבונו)

פורסם

אף אחד לא מוציא את כל עובדיו לחופשה כפוייה אלא אם כן המפעל עומד בפני קשיים כלכליים ולא יכול לשלם משכורות.

עכשיו, אתה יכול להתעקש ולסחוף אחריך עוד עובדים שאולי לא ישאירו לבעלי המפעל ברירה אלא להודיע על פשיטת רגל, או שאתה יכול לבחור לספוג את היומיים הללו בתקווה שהמפעל ישתקם.

בכל מקרה, תתחיל לרחרח עבור עבודה חדשה.

פורסם

לא תמיד נכון אם כי הגיוני.

קח לדוגמא את סלקום- בחול המועד סוכות ישנה הדממה לכל עובדי המטה.

כך גם נהוג בעוד ארגונים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יש הבדל בין חופשה לאנשי המטה בחברת תקשורת (או כל חברה אחרת שמייצרת שירות ולא מוצר) לבין סגירת מפעל ייצרני שלם לתקופה מסויימת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עבדתי בארגון עם מפעלי יצור בארץ והיה חופש מרוכז בחגים לכולם. אמנם היו אנשי כוננות שבאו לעבודה אבל בגדול זו היתה חופשה מחייבת לכולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חופשה בחגים זה סיפור אחר לגמריי, אני לא חושב שהחופשה הכפוייה שפותח השירשור מדבר עליה נופלת על חג כלשהו (מהזיכרון, לא בדקתי עם לוח-שנה).

פורסם

במילים אחרות תגיד תודה שלא מפטרים אותך.

תחשוב כמה כסף זה חוסך למעביד שעושה דבר כזה, ותבין שזה עדיף מכך שהוא יפטר כמה עשרות עובדים, משרת את האינטרסים של כולם למרות שזה טיפה לא נעים.

תכין מזוודה, דרכון וצא לדרך...

Polo 2012

פורסם

ה-1.1 מובן למה יש חופש, כשרוב העובדים במפעל רוסים מומלץ ואף רצוי שהעובדים ינוחו לאחר ערב שכזה.

ב-2.1 החליטו כבר לעשות גשר.

ההחלטה לחופשה מרוכזת נובעת עקב ירידת עבודה בעקבות סוף שנה/סוף רבעון.

בכל מקרה לי ספציפית כבר אין חופשים והיומיים האלה יחשבו כהעדרות, משמע על חשבוני.

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם
אף אחד לא מוציא את כל עובדיו לחופשה כפוייה אלא אם כן המפעל עומד בפני קשיים כלכליים ולא יכול לשלם משכורות.

עכשיו, אתה יכול להתעקש ולסחוף אחריך עוד עובדים שאולי לא ישאירו לבעלי המפעל ברירה אלא להודיע על פשיטת רגל, או שאתה יכול לבחור לספוג את היומיים הללו בתקווה שהמפעל ישתקם.

בכל מקרה, תתחיל לרחרח עבור עבודה חדשה.

יש הבדל בין חופשה לאנשי המטה בחברת תקשורת (או כל חברה אחרת שמייצרת שירות ולא מוצר) לבין סגירת מפעל ייצרני שלם לתקופה מסויימת.

אני יכול להתערב שהארגון שאתה עובד בו מייצר שירות ולא מוצר.

כמה נחרצות בתשובות שלך כנראה בלי שום בסיס רחב.

בכל הארגונים שעבדתי ,יצרניים בשבילך, חופשה מפעלית הייתה נהוגה בדרך קבע בלי שום קשר למצב החברה (ותאמין לי מדובר על חברות רווחיות ויציבות), גם בתקופות חגים וגם בקיץ.

בחברה בה אני עובד היום(כבר 3 שנים)גם כן יצרנית אמיתית, אחת מ10 החברות הגדולות בעולם, גם כן ישנה חופשה מפעלית בכל קיץ ובכל פסח, בד"כ החופשה מנוצלת לצורכי טיפולים משביתים במכונות, אין שום קשר למצב החברה ולי אין מה להגיד בנושא אלא אם כן אני משכנע את מי שצריך שיש צורך שאעבוד באותה תקופה.

• תוכן חדש...