Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתיבת הדואר מגיעות חבילות בגודל של טבעת, בעיקרון. מעל זה, זה כבר תיבת חלוקה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בדרנים בעליאקספרס

Screenshot2025-09-14092847.png.3868d363bf2bbb69bb335c557a2571f4.png

לזכותם יאמר, שמיד נתנו זיכוי.

החבילה הגיע לארץ לבר הפצה לפני שבועיים ומאז לא התקדמה.

סיפור אחר, בלגן בcars245 - הזמנתי ב$33, קיבלתי מספר מעקב מהמייל שלהם. במקביל קיבלתי 3 הודעות מהדואר על פריטים בדרך אלי מלטביה עם מספרים שונים, רק אחד מהם תואם למספר שקיבלתי. עכשיו אחד מהמספרים האחרים הגיע לארץ וחויב ב50 ש"ח. פניתי לcars245 ושאלתי מה פירוש שלושת מספרי המעקב, והם ענו שהמספר הנכון הוא זה שחוייב במיסים. הגשתי עירעור.

• מבאס 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 18.8.2025 בשעה 20:04, DareDevil כתב:

מושכים אותי עד לסוף אוגוסט, כי המוכר "שלח את החבילה" למרות שהוא שבוע לפני המלחמה עם איראן הודה בהודעה שנגנב לו המשלוח.

מושכים אותי עכשיו עד לסוף ספטמבר

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בחוסר ברירה הזמנתי מוצר בשווי 75.04$. ידעתי שיזמברו אותי, אבל לא ידעתי עד כמה.

בעבר, לפני ההפרטה, הם היו מתעצלים לגבות מיסים על מוצרים בשווי 150$.

הפעם זה עלה לי 46 ש"ח מיסים וכמעט 50 ש"ח עמלות לדואר + מע"מ. וזה על מוצר בשווי 75 דולר ומשלוח חינם.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • מבאס 2
:turn-l:
פורסם (נערך)

נו ו...? זכותם המלאה.

זה שלא עשו את זה קודם - פגע בכולנו בכל הקשור לגביית מיסים.

אני מאז ומעולם בכל הזמנה ברשת בעבר בעתיד בהווה - עושה חישוב האם כדאי לי

בשקלול של כל העמלות הצפויות. יוצא מספר, מחליט האם כדאי או לא וזהו.

שכחו לחייב אותי אולי פעמיים בכל חיי, בערך.

עריכה:

מכיוון שהשער הדולרי שמשמש את המכס הוא טיפה שונה מהשער היציג,

כדאי לקחת עוד איזה אחוזון למטה ליתר ביטחון, משהו באזור ה-73.5 דולר.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נכון, זכותם. על מסים אני לא מתלונן. על העמלות המוגזמות, כן. והתלונות הם לממשלת ישראל שנתנה למילגם את האפשרות לחלוב אותנו.

בזמן האחרון יותר ויותר חבילות שלי מגיעות דרך parcel home. של קאיניאו. מהיר, יעיל ואמין. הלואי שדואר ישראל ישארו בלי עבודה, וגם hfd שנתנו להם פייט טוב בשירות גרוע.

:turn-l:
פורסם

גם לפני 15 שנה כששילמתי מיסים על חבילה שחלפה בדואר ישראל שילמתי עמלה בנוסף. זכור לי במעורפל מספר בסגנון 36₪. עשור + אינפלציה = 50₪. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, yuvk כתב:

נכון, זכותם. על מסים אני לא מתלונן. על העמלות המוגזמות, כן. והתלונות הם לממשלת ישראל שנתנה למילגם את האפשרות לחלוב אותנו.

הם לא עושים משהו שהם לא יכולים, יעני לא שינו שום חוק במיוחד בשביל מילגם אלא זה החוק דואר הרגיל שהיה. זה שהדואר לא גבה מיסים זה כבר מראה עד כמה חברת הדואר הישראלית היתה סניף של ג'ובים לכל העסקונה משני צדדי המתרס

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, yuvk כתב:

עד כמה שאני זוכר, כששילמתי מיסים בדואר (לפני ההפרטה) זה היה ללא עמלות.

אז שכחת :) היו.

פורסם

אני לא זוכר מה היה לפני 15 שנה, אבל לפני שנתיים-שלוש פשוט שילמתי את המע״מ ישירות באתר שלהם, בלי עמלות נוספות. לעומת זאת, אם היית מגיע לסניף דואר חבילות – כן היו גובים עמלה על "שימוש במחשב".

פורסם
לפני 11 שעות, ezuf כתב:

גם המחשב רעב מסכן

בייבוא מסחרי, ברשומון, יש סעיף שבו מחייבים אותך על "עמלת מחשב". סך של קצת מעל 40 ש"ח, לפחות לא חל מע"מ על הסעיף הזה (עם כוכבית. הוא נכנס לתוך שווי המע"מ של הייבוא...).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

בייבוא מסחרי

זה היה ייבוא אישי. לפני כמה חודשים גם UPS חייבה אותי על "עמלת מחשב". נראה שגם חברות משלוח אחרות עושות את זה.

פורסם

עמלת המחשב נגבית על ידי רשות המיסים, גובהה תלוי בערך החבילה. הדואר וחברות השילוח מהוות רק צינור להעברת הכספים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...