Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מחפש מוסך שיקח לי רק על העבודה אני מביא איתי את כל החלקים (הזמנתי מחול כי המחירים בארץ יקרים)

הייתי היום בחברה והם לא היו מוכנים למרות שאני הבאתי חלפים מקוריים ולא תחליפים.

עדיפות לאיזור אשדוד, הרכב זה גולף.

זה לטיפול קטן :שמן, פילטר שמן,וקויילים.

תודה לעוזרים.

על השם משתמש הזה יש כ4 אנשים שונים ו4 מכוניות שונות.

• ספונסר פורום
פורסם

פנה אל אנדריי, המנהל של מוסך רוסקי באשדוד. הסבר לו בדיוק מה צריך לעשות ואני מאמין שהוא יוכל לעזור לך, ובמחיר הוגן.

פורסם

שלום

אתה מזכיר לי את הסיפור הבא.

אחד ניגש לסטיקייה מגיש לעובד סטייק יפה שהביא איתו ואומר לבחור שם על האש אני רוצה אותו כמו שצריך !

העובד מה הוא יודע מכין את הסטייק ומגיש לבחור. פתאום קם הבחור ומקים צעקות , איזה מסעדה מה זה הבשר החרה הזה.

הבנתה מר בחור?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

איזה דאחקות בני, אבל בעצם לא.

לקוח רשאי להביא חלפים איכותיים יותר מאלה שמחזיקים המוסכים או חנויות החלפים שאיתם עובד המוסך.

כבר מספר שנים אני עובד בצורה שבה אני מביא את החלפים בעצמי, ובוחר אותם בצורה הטובה ביותר ורק את הטובים ביותר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מסכים לגמרי עם עמוס ,

אני בעל פונטו ובאמת את כל החלפים קונה בעצמי ( מקורי , או לחילופין באייבי מספק של היצרן) דרך חנויות שונות כי אין מה לעשות יש כל כך הרבה הפרשי מחיר , אז חייב לעשות סקר שוק !

פורסם

בעלי המוסכים לא אוהבים את זה משני סיבות:

1. יהיה מחלוקת על אחריות העבודה\אחריות החלק במידה ותחזור עם הבעיה מסוימת.

2. הם גוזרים קופון גדול על החלפים מלבד הכסף שאתה משלם על העבודה, לדוגמה מחייבים אותך על החלפת שמן 20-30% יותר על השמן ממחיר השוק.

דווקא המוסכים של הבני דודים עובדים בשיטה הזאת, אתה מביא את החלפים(או נוסע ביחד עם המכונאי) ומשלם רק זמן על העבודה.

שי.

פורסם

בני, התשובה שלך קצת מקוממת.

זכותו של כל בעל מוסך לסרב לקבל חלקים שהובאו מבחוץ, אבל הסיבה לכך איננה בקרה על איכות המוצר מכיוון שניתן לראות איזה חלק הלקוח מביא עימו ואיזו פירמה. אלא, רצונו של בעל המוסך לגזור קופון גם על החלקים. אותי לימדו שלמי שיש אינטרס אישי כנראה התשובה תהיה הפלא ופלא- מתאימה לאינטרס שלו.

זכותם של בעלי מוסכים להתפרנס ולהתעשר, וזכותנו כצרכנים להוזיל עלויות. רכב זה לא מותרות, בשבילי רכב הוא מוצר צריכה יומיומי וכן, אני מחפש לחסוך לא על חשבון האיכות, ולכן קונים לבד.

דוגמה?

תן לי הסבר איך שמן מנוע שאני (צרכן פרטי) קונה ב 150 ש"ח אותו השמן בדיוק במוסך עולה 225 ש"ח. וכאן ההפרש עוד יותר גדול כי בעל המוסך מקבל הנחת מוסך כך שבטוח המחיר שלו נמוך מ 150 ש"ח שאני משלם. אותו דבר יש הפרש גם בפילטרים, פלאגים (למי שיש) וכן הלאה. בסך הכל הרווח שלו על חלקים מאוד משמעותי לא פחות מהמחיר שנגבה על עבודה. והיי, אני משלם גם על עבודה, נכון?

שוב, אף אחד לא אומר שלבעל מוסך אסור למקסם את הרווחים שלו, אבל היום בעידן הצרכנות והקניה המקוונת, צרכנים משתמשים בכלים שלהם להוזיל עלויות, וכדאי שתכבד את זה.

אם אתה שואל אותי? להערכתי מחיר החלפים במוסך אמור להיות כמו המחיר שהם נמכרים בחנויות הייעודיות. הרווח שלו יכול להסתכם בפער בין מחיר השוק לבין המחיר המוזל שבעל המוסך מקבל מהיבואן/מפיץ.

דור

פורסם

תנו לי להכניס למשוואה פקטור נוסף, שהוא האחריות שאתה מקבל מהמוסך אם אתה משתמש בחלפים שלו.

בהחלט זכותו של המוסך למכור במחיר גבוה יותר מחנות חלפים, אבל בתמורה הלקוח מקבל אחריות גדולה יותר.

אין להסיק שאני מסכים עם גובה הפרשי המחירים שהם אסטרונומים (כמו הדוגמא עם השמן - הפרש של למעלה מ 40% ממחיר ללקוח פרטי!!).

יש כאן ניצול בוטה של נאיביות הלקוחות שמגיעים למוסך ורוצים לקבל את כל השירות במקום אחד, או אנשים שפשוט לא יודעים שקיים דבר כזה חנות חלפים והמקום היחידי בשבילהם זה מוסך.

אם הלקוח מוכן לשלם יותר בעבור האחריות - זה כבר ההחלטה שלו, אני (והרבה אחרים כאן) מסיקים שהסיכוי לחלק מקורי ו/או איכותי שיהיה תקול הוא קטן מאוד, ולוקחים את הריזיקה שאם משהו לא תקין בחלק נצטרך לשלם על עבודה שוב.

עם זאת, אני אציין שחבר שעשה בדיוק את זה אבל עם חלק סיני אכל אותה, הרכיב בולמים סינים (למרות שאמרתי לו שהם לא שווים) ואחרי חצי שנה החליף אותם שוב, כמובן שילם על עבודה שוב.

פורסם

אני יכול להמליץ לך על מוסך ברחובות שיסכים למה שאתה מבקש. אני ביצעתי אצלו טיפול 60,000 עם חלקים מקוריים שרכשתי לבד. אם תרצה שלח הודעה פרטית.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אם זה טיפול פשוט, לא עדיף לעשות לבד ?

מבלי שבעלי המוסכים ייגבו מחיר כפול בגלל שאתה מביא את החלפים.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
שלום.

אני מחפש מוסך שיקח לי רק על העבודה אני מביא איתי את כל החלקים (הזמנתי מחול כי המחירים בארץ יקרים)

הייתי היום בחברה והם לא היו מוכנים למרות שאני הבאתי חלפים מקוריים ולא תחליפים.

עדיפות לאיזור אשדוד, הרכב זה גולף.

זה לטיפול קטן :שמן, פילטר שמן,וקויילים.

תודה לעוזרים.

זה לא בהכרך רעיון טוב. למדתי על בשרי.

גם אני קניתי חלפים טובים לטיפול קטן. ומצאתי מוסך (מורשה) שמוכן לעשות את העבודה עם החלקים שאני מביא.

אחרי הטיפול אני מגיע הבייתה נותן לרכב להתקרר 4 שעות, ומודד שמן, חשכו עיני. המון המון שמן הרבה מעל למקסימום.

עבדתי שעתיים כדי לרוקן ליטר וחצי שמן עודפים עם משאבת סבון כלים.

התקשרתי למוסך לברר מה קרה, ומסתבר שכשהם עושים טיפול הם משתמשים במיכלי 4 ליטר שמן, ואני הבאתי מיכל של 5 ליטר.

העובד שעשה את הטיפול פשוט שפך הכל פנימה - ככה הוא רגיל.

למה לא עלו על זה כשבדקו במדיד אחרי המילוי ? (ואני זוכר שבדקו) רק לאלוהים פיתרונים.

הכי טוב - לעשות את הטיפול לבד. מהתחלה ועד הסוף.

פורסם

העובד שעשה את הטיפול פשוט שפך הכל פנימה - ככה הוא רגיל.

ואלו העובדים במוסך מורשה..

גם אם יש לו בקבוק של 4 ליטר, כל רכב דורש כמות שונה, איך דוחפים את כל הבקבוק פנימה?

פורסם

אם אני לא טועה במוסך מורשה הם ממלאים שמן באמצעות צינור שיורד מהתקרה ומספק שמן לכל העמדות וכבר לא משתמשים בבקבוקים.

לפחות ככה ראיתי במוסך מאזדה של היבואן שעשיתי טיפול 1,000 ק"מ אצלהם ללאנטיס שהיה ברשותי לפני הרבה שנים.

פורסם

יש מוסך מעולה בצומת כנות (קובי ואיציק) שיעשה זאת ואפילו ישמח כי זה חוסך להם זמן

אני גם תמיד מביא חלפים

אנשים טובים מחירים מעולים ומקצוענים

אם אתה צריך טלפון פנה אלי בפרטי

• תוכן חדש...