Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט 24/7,

אגב המקום יחידי בעולם במערבי שמפגר אחרינו בתחבורה ציבורית זה דרום קליפורניה, במיוחד אורנג' קאונטי.

אבל יש להם סיבה טובה,הכבישים מרווחים בצורה מפגרת,צמתים ענקיים,חנייה בלי סוף ודלק זול זול זול,ותכוניות תשלומים ו מגוחכים,כל אם חד הורית שבורה יכולה להרשות לעצמה רכב.

Porsche 944 turbo

פורסם

6. תח"צ 24/7. בהחלט. שכחתי :wink:

הבועה האמריקאית סביב הפרברים גם הולכת ומתנפצת לאט לאט ויש שיגידו שהיא כבר לא קיימת.

ישנם הרבה פרברים נטושים בארה"ב והמחירים בקרשים. אנשים הבינו שזה לא עסק לגור בפרבר ולהיות תקוע על ה Highways במשך שעות כל יום, זאת בצירוף מחירי הדלק שהולכים ועולים גם בארה"ב הכל יכולה.

בגלל המבנה הפיזי של רבים מהפרברים, היוממות וההשענות על הרכב הפרטי כגורם תחבורה עיקרי - התחבורה הציבורית מאוד לא מפותחת והתוצאה היא מקומות שלא רוצים לגור בהם.

העולם הופך להיות יותר ויותר עירוני. הצפיפות רק הולכת וגדלה וערים צריכות להתאים עצמן לשינויים. למרבה הצער בעוד כמה שנים כולנו נבין את זה, אחרי שהמצב יהיה קטסטרופלי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
עוד כמה שנים כולנו נבין את זה, אחרי שהמצב יהיה קטסטרופלי.

אני חושב שהמצב הוא כזה כבר עכשיו. בפריפריה אין עבודה, מחירי הדיור במרכז מטורפים (בני תמותה רגילים לא יכולים לרכוש דירה), יוצא שיש פקקים ארוכים מפריפריה למרכז כדי לעבוד, כי אין דרך אחרת להגיע לעבודה חוץ מרכב פרטי. לרוב המקומות הרכבת לא מגיעה, צריך להחליף 4 אוטובוסים כדי להגיע לעבודה. תוסיף לזה מחירים מאוד גבוהים של רכבים ומחירי דלק מאוד גבוהים וקיבלנו מצב הנוכחי שאפשר ליראות בו משבר שהולך ומחריף. לא רק זה, אלא גם תחבורה הציבורית שהיא לא יעילה יקרה. דור שלם לא יכול לקום על הרגליים ולהתפרנס בכבוד, אנשים חיים בחוסר ולא סוגרים את החודש. לאט לאט נמחק מעמד הביניים כי גם המששכורת של הי טק לא מאפשר לקנות דירה במרכז ובפריפריה אין עבודה. זה הפך להיות עבור רבים מעגל ללא מוצא והפתרון הוא תחבורה ציבורית יעילה ובראש וראשונה רכבת והורדת מחירי תחבורה ציבורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
קחו דוגמה ממדינה מפותחת ונאורה, ברזיל.

איתמר

אל תהיה ציני\סרקסטי. למרות שקוריטיבה נחשבת לדוגמה לתח"צ. אבל עליך להביא בחשבון - צפיפות האוכלוסיה היא משהו כמו שליש מזה של גוש דן. לא בדיוק בר השוואה.

בינתיים נסה לראות מה התוצאות קצת יותר קרוב - ה-BRT בחיפה. נכון שהוא בתחילת דרכו, בינתיים נראה שזוכה ללא מעט משתמשים. נראה מה יקרה כאשר יתחילו לגבות תשלום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הלוואי והיתה תחבורה ציבורית, אני ברכב משיכון המזרח אל העבודה שלי באיזור התעשיה במערב ראשון לציון - ברכב 10 דק'

באוטובוס 50.

אני קם בעשרה ל 7 כדי להגיע ב 7:15 עם הרכב

כי אם אני יוצא עם הרכב בשעה 7:15 אני אגיע סביבות 8 בגלל הפקקים.

ואם אני אצא באוטובוס אני עדיין, אקום ברבע לשבע ואגיע במקרה הטוב ברבע לשמונה.

הידד תחבורה ציבורית, אני אגיע יותר מהר אם אני אשב לעצור טרמפים כל בוקר. שלא לדבר על ניחוחות הזיעה הנהדרים באפטובוסים בארצנו

Opel Adam S 2017

פורסם
גם ההתיחסות לפקקים בחיפה היא קשקוש. נכון שבתקופת בנית נתיבי המטרונית היתה בעיה, ביקר בגלל נזקים לריבוד הכבישים. בסיום העבודה בעיה זו נפתרה, במסגרת בנית הנת"מ שופצו תשתיות אחרות ובקו התחתון כולם הרויחו.

מה שגרם פקקים בעיר היה פעילות אחרת - בנית מנהרות התשתית בהרצל והחלוץ. שוב - מדובר בעבודה מורכבת אשר בסופה הכביש חוזר להיות כקודם, עם תשתיות משופרות מאוד בתחומים אחים (מים, חשמל, תקשורת וכו').

ממש לא קשקוש.

1. תקופת הבניה של נתיבי המטרונית (לא ממש בניה בעצם אלא הפקעת נתיבים קיימים לטובת המטרונית) נמשכה 8 שנים!

2. אולי לא שמת לב אבל העיר התחתית בחיפה פקוקה בצורה מטורפת במשך כמעט מרבית שעות העבודה, החל משעות הבוקר המוקדמות.

3. כביש 22:

- בשעות הבוקר 2 היציאות של הכביש בחיפה עמוסות בצורה יוצאת דופן. פקקים של 3 ק"מ ויותר.

- בסוף יום עבודה, לקראת ערב, קיימים עומסים רציניים ביציאות של 22 בקריות.

- טרם הושלמו החיבורים בין 22 למנהרות הכרמל ובין 22 (לבאים מצפון) לכביש 75. זה יוצר עומסים כבדים מאוד בין חוצות המפרץ לצ'ק פוסט בשני הכיוונים (לבאים מצפון בשעות הבוקר ולבאים מדרום בשעות אחה"צ וערב).

4. בנוסף לכל זה יש גם פקקים מצומצמים יותר ברחבי חיפה.

אולי כל זה קשקוש בעינייך.

התחבורה הציבורית בארץ בהחלט צריכה לעבור רענון ורפורמה מקיפה, בעיקר בכל הקשור למסלולי הקווים, תדירויות ועלויות.

אבל עדיין, יש כאן שאלה של ביצה ותרנגולת. התחבורה הציבורית בארץ זוועה בין היתר בגלל צפיפות נוראית בכבישים. נהגים ששמים זין על נת"צים ונוסעים / חונים בהם "רק ל 2 דקות", אכיפה אפסית וקנסות מצחיקים.

בכל הזדמנות שיש לי או שאני צריך להתנייד באיזור המרכז אני מעדיף לעשות את זה בתח"צ ולא עם האוטו. במהלך הנסיעה אני לא יכול שלא להרהר בכל המפונקים שנוסעים באוטו שלהם, נוהגים כמו חראות ובאגרסיביות כדי "לשרוד" בג'ונגל הכבישים הישראלי. מאידך גיסא אני גם לא יכול שלא להרהר למה גיחה לשלושה יעדים בגוש דן עלתה לי כמעט 4 שעות בדרכים, והתשובה לכך היא שאולי התדירות הייתה יכולה להיות טובה יותר, אבל המפונקים שבמאזדה3ליסינג שלהם תרמו לכך הרבה יותר.

איתמר

במדינת ישראל, התחבורה הציבורית כמעט ואינה קיימת, לפחות בהשוואה למצב תקין (כמו במערב אירופה).

אני לא חושב שאפשר להאשים את הצפיפות בכבישים בכך. נכון, זה תורם להחמרת המצב, אך אין זה הגורם אלא תוצר לוואי.

גם האשמת "המפונקים" במאזדה3ליסינג הינה חסרת תוכן מעשי.

תחבורה ציבורית יעילה צריכה להתקיים ולתפקד ללא קשר למצב הפקקים. בנוסף, אנשים בוחרים את הדרך המהירה והנוחה ביותר עבורם להגיע למחוז חפצם. לכן ברגע שאתה מבקש לבחון זאת דרך פריזמה של "מפונק/לא מפונק" אתה מפספס את המטרה.

ניקח כדוגמה את העיר פרנקפורט על המיין בגרמניה, הייתי שם ממש לא מזמן (כידוע לך). מדובר על עיר גדולה, מרכז העצבים הפיננסי של אירופה ומתגוררים בה כ-700,000 תושבי קבע ובנוסף לאלה תמיד יש כמות מבקרים רבה מאוד (תערוכות, כנסים, תיירות קניות ועוד). התחבורה הציבורית בעיר זו כוללת: רכבת מהירה (S-Bahn), מטרו (U-Bahn), רכבת קלה ואוטובוסים (גם מוניות מן הסתם אבל זה פחות רלוונטי).

האדם הפשוט בפרנקפורט, אין לו כמעט שום צורך ברכב שם. התחבורה הציבורית שם כל כך יעילה שניתן להגיע כמעט מכל נקודה A לכמעט כל נקודה B במהירות, עם חיבורים הגיוניים (בין אמצעי תחבורה שונים), באמצעות כרטיס אחד ומבלי לעשות דוקטורט על מבנה התחבורה הציבורית.

בהשוואה לפרנקפורט, חיפה (בה התחבורה הציבורית, יחסית לערים אחרות בישראל, יותר מפותחת) היא בדיחה עלובה.

אל תהיה ציני\סרקסטי. למרות שקוריטיבה נחשבת לדוגמה לתח"צ. אבל עליך להביא בחשבון - צפיפות האוכלוסיה היא משהו כמו שליש מזה של גוש דן. לא בדיוק בר השוואה.

בינתיים נסה לראות מה התוצרות קצת יותר קרוב - ה-BRT בחיפה. נכון שהוא בתחילת דרכו, בינתיים נראה שזוכה ללא מעט משתמשים. נראה מה יקרה כאשר יתחילו לגבות תשלום.

נכון לכרגע, כל פרוייקט המטרונית הוא עלבון לאינטליגנציה. קודם כל נזכיר שוב כי הפרוייקט נמרח (בלשון המעטה) במשך 8 שנים ואין שם קורטוב הצדקה למשך ביצוע שכזה.

אבל נעזוב את זה רגע, איך זה עובד בפועל?

ובכן הם רחוקים כמעט כפליים מעמידה בזמנים שדובר עליהם. נסיעה מקצה לקצה (קו 1) לוקחת כשעה וחצי ויותר במקום 45-50 דקות שדובר עליהם (שגם זה הרבה). זאת בדיחה גרועה.

ברכב פרטי אפשר לכסות את המרחק הזה בחצי שעה וברגע שכביש 22 יתחבר למנהרות הכרמל אף פחות מחצי שעה.

בשורה התחתונה, מה הוא ההבדל בין המטרונית לבין סתם אוטובוס? שום הבדל.

בעצם נעשו שני דברים: יצירת בידול מובהק יותר בין הנת"צ שהיה פעם לבין הנת"צ (של המטרונית) כיום וארגון מחדש של קווי האוטובוסים הקיימים. אני לא אומר שזה חסר תועלת אבל זה רחוק מאוד מלהיות מספק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
6. תח"צ 24/7. בהחלט. שכחתי :wink:

ואם יורשה לי להוסיף גם 7 - צמצום התעסקות הנהג עם כסף ותיקוף למינימום (ובשאיפה לפטור אותו מהעניין כליל). אחד הגורמים העיקריים לעיכוב ותסכול כלל הנוסעים.

פורסם

המדינה צריכה לפעול להעביר את האזרחים לתח"צ בדרך של להפוך את התחבורה הציבורית לטובה ולא בדרך של להפוך את התחבורה הפרטית לגרועה

• תוכן חדש...