Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים מאוד, רק חוץ מדבר אחד.

הגזיה (המחורבנת למדי) שלקחתי איתי לדרום אמריקה, עבדה כמו גדולה בחלק החבוה ב-santa cruz ב-peru (הכוונה בטרק).

זכרתי שהוא גבוה, אבל לא זכרתי כמה. לפי מה שרשום בקישור, זה 4700 מטר.

http://muchiler.co.il/peru/huaraz/santacruz.html

פשוט מסובר בבלונים עם תערובת גזים שונה.

ושוב, עבדה כמו גדולה והיה אחלה מרק בקור המקפיא שם למעלה

בנוסף, למצוא בנזין לבן, לא תמיד כ"כ טריויאלי, בטח לא בחו"ל (תלוי איפה), ואז אתה תקוע עם בנזין (מוטורי) מסריח שגם ממיס לך חצי מהפלסטיקים בתיק או עושה גירויים לא נעימים על העור במקרה של נזילה.

אגב, לגבי בנזין מוטורי, במדינות "נחשלות", יש עדיין בנזין עם עופרת. לא מאמין שיש צורך להרחיב על הרעילות של הדבר הזה, במיוחד על מה שנכנס לאוכל :-)

את ה-draginfly שלי קניתי, בעיקר כי רציתי שתהיה לי בנזיניה. אחרי שקניתי, השתמשתי כי היה לי. לא היה לי כיף ובאיזה שהיא נקודה, החלטתי שזה לא כ"כ מתאים לצרכים ולנוחות שלי.

אגב, מבחינת גודל רכב ונפח של ג'אנק שלוקחים, אני נוסע על פיאסטה 88. יחד עם האישה והתינוקת :-D

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

תודה על הסקירה המעניינת. שים לב שהתעלמת ממיכל שסתום (הברגה). יתרונו של המיכל הוא שבניגוד למיכל ניקוב, ניתן להפריד את הראש מהמיכל מבלי לחשוש מדליפת גז.

כמו"כ, מיכל שסתום מגיע בשני גדלים: 230 ו-450 גרם, כך שאפילו מיכל ההברגה הקטן יהיה גדול יותר ממיכל הניקוב. הבעיה היא שהמיכלים הללו יקרים יותר בהשוואה למיכלי הניקוב: מחירם הוא 26-46 ש"ח, בהתאמה לגודלם. על נוחות משלמים.

יתרון נוסף בעת שימוש במיכל הברגה הוא שאת ברז הגז שמתחבר אליהם ניתן לחבר באמצעות מתאם למיכל גז נע, כך שאם במקרה נתקעת באמצע השטח עם מיכל הברגה שהתרוקן ויש לך מיכל גז נע, תוך כמה שניות שוב יש לך אש בוערת.

המתאם עצמו קל משקל ומחירו כ-40 ש"ח.

אפרופו מיכל גז נע: הוא מכיל 220 גרם גז, כלומר: כמעט אותה כמות שנמצאת במיכל ההברגה הקטן, אך מחירו נמוך משמעותית - כ-14 ש"ח בלבד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בגובה רב וטמפ' נמוכה אפשר להדליק גזיה עם פרופאן, בנוסף יש גזיות עם מיכל הפוך וחימום של הצינורית שעוזרים במצבים כאלו.

אני מאמין שבמקומות הרלוונטיים מוכרים מיכלי המכילים פרופאן. לפחות בצפ' אמריקה שזה מאוד נפוץ, פחות בישראל (אבל לא רלוונטי כאן כאמור).

אלעד - התעלמתי ממיכל שסתום בגלל המחיר שלו.

לגבי מתאמי נקב-שסתום - הם מוסיפים עוד סיבוכיות ועוד אלמנט שיכול לדלוף במערכת של חומר דליק בלחץ. גם זה משהו שצריך להביא בחשבון.

את ה-draginfly שלי קניתי, בעיקר כי רציתי שתהיה לי בנזיניה. אחרי שקניתי, השתמשתי כי היה לי. לא היה לי כיף ובאיזה שהיא נקודה, החלטתי שזה לא כ"כ מתאים לצרכים ולנוחות שלי.

בערך אותו סיפור. בנתיים רק התחלתי להשתמש בה ואני מרוצה וכיף לי. נראה מה יהיה בעתיד.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון - למרבה הצער בשל עומס בעבודה לא יצא לי להשתמש בבנזיניה בתדירות שקיוויתי. אולם במספר טיולים משפחתיים ובאימון אחד במילואים היא תפקדה כמצופה. לפני שבועיים הבנזיניה אירגנה לנו תבשיל ירקות מצוין שהתבשל שעתיים וחצי על אש קטנה ועם צריכת דלק מגוכחת. אני עדיין משתמש רק בבנזין לבן ואין בעיית סירחון או פיח.

לציין שחבר שלי שרכש בנזיניה סינית זולה שנראת כמו חיקוי של ה-MSR ועולה רבע מחיר, סבל כבר אחרי 3 שימושים מדליפת דלק מהצינור שכמעט הובילה לאסון.

לפני מספר חודשים ציוד בישול השטח שלנו קיבל תגבור בצורת ראש גז pocket rocket גם תוצרת MSR (למיכלי הברגה). ראש הגז הזעיר הזה שימש אותנו (אשתי ואני) בהצלחה בטיול בגרמניה ומהווה בעיני השלמה לבנזיניה.

• תוכן חדש...