Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(למנהל - אם המקום לא מתאים נא להעביר ל-OFF-TOPIC)

כמו ישראלים רבים התנסתי רבות בשימוש בגזיות זולות של וועדי עובדים ושל פק"לי קפה בטיולים משפחתיים וכמובן במילואים, ביחד עם פינג'ן מצ'וקמק, כלים ח"פ וכד'. זה עבד, ככה. אבל מאחר ואני חובב בישול ולא רוצה לותר על אוכל טוב בשטח החלטנו לנצל את הנסיעה שלנו בקיץ לקנדה לצורך שדרוג מסיבי של ציוד הקמפינג בכלל וציוד בישול השטח בפרט.

להלן סקירה קצרה על המוצרים.

בנזיניה DRAGONFLY תוצרת MSR -- בנזיניה וותיקה של המותג המוכר. באריזת המוצר מקבלים את הבנזיניה עצמה, משאבה עשויה פלסטיק (אולם מוצקה למדי), ציוד תחזוקה בסיסי (ניתן לקנות קיט תחזוקה מלא בנפרד), דיזה לדלקים כבדים (סולר/נפט), משטח ומגן רוח מרדיד אלומיניום עבה, חוברת הוראות ואזהרות ושקית אריזה לכל הנ"ל.

מיכל בנזין יש לרכוש בנפרד - רכשתי מיכל 650 מ"ל. המיכל מרגיש איכותי וכולל פקק עם נעילת בטחון (דורש לחיצה ורק אז סיבוב).

הציוד מרגיש איכותי, ההתאמה בין החלקים (המשאבה לבקבוק והצינור למשאבה) טובה, מי שלא עבר עם בנזיניה חייב לקרוא את ההוראות היטב לפני ההפעלה הראשונה ולזכור שההפעלה והכיבוי לוקחים מעט יותר מאשר בגזייה.

היתרון של הבנזיניה הזאת היא שיש לה שסתום לשליטה מאוד מדויקת בלהבה, עד לרמה של להבת נר - חיוני למי שרוצה להכין בשטח מאכלים מתקדמים יותר ממרק אינסטנט. עד כה הכנתי איתה אומלטים, שקשוקה מושקעת ומגוון רוטבים לפסטה, זאת מעבר למרקים ומים רותחים לקפה/תה. החסרון העיקרי שלה - היא מאוד רועשת - במיוחד שהיא מופעלת בעוצמה (הרתחת ליטר מים בפחות מ-4 דקות). חבר שלי קרא לה "המרעשה". חברת MSR מיצרת את ה-Whisperlite השקטה יותר, אולם ללא יכולת שליטה על עוצמת הלהבה. על פי ביקורות ארוכות טווח שיש ברשת - הציוד נחשב אמין, אם כי לא ברמה של ה-XGK.

בקנדה השתמשנו בדלק coleman fuel שניתן למצוא בכל כלבו צפון-אמריקאי בעלות של 8-10 דולר לבקבוק של ליטר. בישראל הצלחתי למצוא בנזין לבן אצל "זיו כימיכלים" בא"ת חולון ב-35 ש"ח לליטר (אני משער שברכישת כמות גדולה המחיר ירד). עם דלק זה הלהבה מאוד נקיה, ללא פיח כלל וללא סירחון. כאמור הבנזיניה תעבוד גם עם בנזין מוטורי, סולר ונפט (קרוסן).

SPORK פלסטי של LIGHT MY FIRE - ספורק פלסטי קשיח ומעוצב, יחסית זול (בחו"ל או ב-EBAY). ארגונומי, גם הילדים מאוד אהבו (יש גם גרסה קטנה לתינוקות), עמיד בטמפ' של מים רותחים, צבעוני ובולט, קל משקל ולא שביר יחסית לכלי פלסטיק זולים.

מחבת MSR Flex Skillet - מאוד קלה, מותג מוכר אבל בהתאם לא מאוד זולה. חולקת את ידית האחיזה עם שאר כלי הבישול של המותג (יתרון חשוב). עושה את העבודה, אבל המתכת הדקה רגישה לדפיקות ועיקומים בתרמיל. ציפוי טפלון על יתרונותיו וחסרונותיו. על הגזיה היא מתעוותת (wrap) בתחילת הבישול אולם בהמשך "הבטן" נעלמת כאשר כל המחבת מתחממת באופן אחיד, מאוד מעצבן אבל לא קריטי.

Base 2 Pot Set - גם של MSR - ידית אחיזה היעילה של החברה. קל משקל מאוד ועמיד יותר מאשר המחבת. הציוד מעט קטן ל-4-6 אנשים, לפעמים צריך שתי נגלות של בישול. המכסה מתאים לסיר הגדול וכולל חורים לניקוז המים, מאוד נוח בהכנת פסטה.

GSI PINACCLE SOLOIST - "פינג'ן למתקדמים", מגיע בסט עם קערת פלסטית טובה וספורק שמרגיש קצת שברירי. נרכש בעיקר למילואים, אבל עושה עבודה נאמנה כמובן בכל טיול להרתחת מים לקפה/תה, למרק ואפילו למנות קטנות של פסטה. ידית מתקפלת עמידה לחום (סביר) ומכסה מחורר משלימים חבילה ארגונומית למדי.

סט כלי אוכל לשטח של GSI INFINITY 4 PERSON DELUXE - אוסף של 4 צלחות, 4 קערות עם מכסים, 4 כוסות ו-4 ספלים עם מכסים ושרוולים טרמיים. הכוסות והצלחות מוצלחות למדי, הקערות והספלים בסדר, אבל המכסים שלהם לא מדהימים. הכיסויים הטרמיים של הספלים מעצבנים שהם נרטבים ולא יודע לגבי העמידות שלהם. לא עמיד במיקרוגל (במקרה ורוצים גם להשתמש בסט בצימר או בבית), לא בדקתי עמידות במדיח. סך הכל סט סביר ומקיף למדי, עדיפים משמעותית על כלים ח"פ (ובטח אקולוגי יותר) אבל לציין שלא התנסתי בסטים דומים של המתחרים.

פורסם

אתה מוזמן לעיין במגה-פוסט על הטיול שפרסמתי בפורום הכללי.

בכל זאת צרפתי הוכחה מצולמת לפחות לחלק מהציוד (הבנזיניה והפינג'ן של GSI), צולם ב-Pine Bunglows, מספר קילוטרים מהעיירה ג'ספר ועל גדת נהר האת'בסקה. בהמשך הציוד שימש אותנו נאמנה גם במהלך קמפינג בחוף צ'יינה (על גדת מיצר חואן-דה-פוקה) ובעוד כמה טיולים בארץ בחודשיים האחרונים.

התמונה לא כוללת את מגן הרוח משיקולים של פוטוגניות. אני מוכן להוסיף תמונות של שאר הציוד לפי דרישה...

9696349356_99b2c88fd3_b.jpg

פורסם

מהניסיון שלי עם ה-dragonfly (קצת יותר מ-10 שנים), הרגישות של הבנזיניה ללכלוך וסתימות הוא גבוה. מאוד גבוה!

אם משתמשים בבנזין ורוצים להשתמש מספר פעמים במהלך הטיול, צריך יהיה לנקות טוב טוב.

בנוסף, הסירחון והצרות שעושה הבנזין מסביב, פשוט לא שווים את זה, שלא לדבר על ה-priming שכל פעם כמעט עושה שריפת יער.

בסופו של דבר, אם הציוד לא על הגב, הכי נוח (לי) לעבוד עם גז-נע.

אם כן על הגב, יש הרבה גזיות טובות עם להבה רחבה שאפשר לבשל איתן בסטנדרט עבודה עם בלון בר-פירוק. יש גם מתאמים ושסתומים לתיאום בין בלוני נקירה לאלו עם שסתום.

המחיר שלהן באיביי הוא גרושים.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

טרם יצא לי לבלות עשר שנים עם הבנזיניה, אני מקווה שהיא לא תעשה לי בעיות כמו שהיא עשתה לך (שימוש צפוי 1-2 פעמים בחודש). עד עכשיו עבדתי רק עם בנזין לבן ולא נתקלתי בשום סירחון. גם אם יש ריח, הוא נעלם בתוך דקה-שניים. אני משער שבנזין מוטורי יסריח יותר.

הדלקת המכשיר אכן מעלה להבות לגובה של כ-20 ס"מ.

אני מאוד מקפיד על סדר הדלקה וכיבוי כפי שמומלץ בחוברת ההוראות ובאתר של MSR. על פי דיווחים ברשת זה אמור לצמצם מאוד בעיות.

מסכים בהחלט שגזיה "אלפינית" לרוב עדיפה בתנאים של ישראל. אז למה קניתי את ה-Dragonfly? כי התחשק לי... אבל גם משיקול נוסף - כי ראוי לציין שלבנזיניה יש יתרון למי שמבשל הרבה ולקבוצה גדולה ולא רוצה להסחב עם אוסף מיכלי גז. יש גם את אופצית החירום להשתמש בבנזין מוטורי או סולר (עם חסרונות של סירחון ויותר סיכון לסתימות).

לגבי "גז-נע" - יש לי גז-נע וברגע שמתחילים לבשל יותר heavy-duty ולקבוצה גדולה יותר, מיכלי הגז מתחילים להתרוקן במהירות.

מאחר ואין לי ג'יפ וגם אין לי כוונה לרכוש אחד כזה בעתיד, אתרי הקמפינג שלנו לא תמיד צמודים לרכב וכאן גם נכנס יתרון המשקל והגודל (עוד שיקול של גודל - אנחנו מתניידים בהצ'בק קטנה יחסית ובתא המטען גם צריך לדחוף אוהל, שקי שינה ומזרנים לכל המשפחה, מנשא לתינוקת והרבה בגדי החלפה ואוכל - לעיתים להתאים הכל לאחוריה החטובים של הבראבו זה כמו משחק טטריס).

תמונות נוספות אני אעלה במהלך סופ"ש. אני גם אשלים את החלק האחרון של המגה-פוסט שלי על הטיול בכללי.

פורסם
מהניסיון שלי עם ה-dragonfly (קצת יותר מ-10 שנים), הרגישות של הבנזיניה ללכלוך וסתימות הוא גבוה. מאוד גבוה!

אם משתמשים בבנזין ורוצים להשתמש מספר פעמים במהלך הטיול, צריך יהיה לנקות טוב טוב.

בנוסף, הסירחון והצרות שעושה הבנזין מסביב, פשוט לא שווים את זה, שלא לדבר על ה-priming שכל פעם כמעט עושה שריפת יער.

בסופו של דבר, אם הציוד לא על הגב, הכי נוח (לי) לעבוד עם גז-נע.

אם כן על הגב, יש הרבה גזיות טובות עם להבה רחבה שאפשר לבשל איתן בסטנדרט עבודה עם בלון בר-פירוק. יש גם מתאמים ושסתומים לתיאום בין בלוני נקירה לאלו עם שסתום.

המחיר שלהן באיביי הוא גרושים.

תוכל בבקשה לצרף לינק מאייבי לדוגמאות כאלו ואחרות?

פורסם

גזיה ליד בלון (לא מעליו) - 50 ש"ח (משלוח חינם)

http://www.ebay.com/itm/Camping-Steel-Stove-Gas-powered-Cookout-Butane-Burner-Portable-Outddor-Picnic-/140953941147?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20d182749b

גזיה על בלון, מאוד קטנה וקומפקטית - 20 ש"ח (כולל משלוח)

http://www.ebay.com/itm/Outdoor-Picnic-Butane-Gas-Burner-Portable-Camping-Mini-Steel-Stove-Case-TR-/400548179795?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item5d42882f53

מתאמים בין נקירה לבין הברגה (לא מצאתי בזול, אבל אם משקיעים בחיפוש, מוצאים):

http://www.amazon.co.uk/dp/B0037X9YOK/ref=asc_df_B0037X9YOK15854091/?tag=shopzil_ret257-21&ascsubtag=13845386826420077794411010400008005&creative=22114&creativeASIN=B0037X9YOK&linkCode=asn

http://www.ebay.co.uk/itm/Edelrid-Puncture-Style-Cartridge-Adaptor-NEW-/400444396016?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5d3c5891f0

http://www.ebay.co.uk/itm/Edelrid-Stechkartuschen-adapter-/251312371174?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3a836275e6

לי יש את זה, כבר שנים. עלה בזמנו בערך 80 ש"ח פה בארץ. לא הצלחתי למצוא שוב, מאמין שעם קצת מאמץ - אפשר.

http://www.amazon.co.uk/System-Travelpak-Converter-pierceable-cartridge/dp/B0014W7R22

מבחינת מחירים, את הבלונים בצורה של ספריי אני קונה ב: 4 יח' - 50ש"ח.

בהתחשב בכך שהמחיר לא עד כדי כך גבוה יותר מהנקירה, טוב לי עם זה.

מתאים לי גם למנגל גז הקטן שמספיק עם בלון אחד לבערך 10 סטייקים.

מנגל גז:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=755582

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

פורסם

תודה רבה!

אם כבר בגזיות עסקינן אז לפני כשבוע ניצלתי בנס מלשרוף את הבית בגלל גזיה.

יש לי גזיה של CAMPTOWN, הפשוטות הירוקות והמוכרות מפקלי הקפה השונים. ניסיתי להחליף לה בלון גז, יש לה בלון גז 190 גר' ניקוב. הוצאתי את הבלון הישן, שמתי חדש והתחלתי להבריג את ראש הגזיה על מנת שינקב את הבלון, הרגשתי שניקבתי את הבלון והמשכתי להבריג על מנת לקבל אטימה שלא יברח הגז אך ללא הועיל, הרמתי את הגזיה והידקתי את הבלון עם היד והמשכתי לסובב אך עדיין דולף גז, לפתע אין לי מושג כיצד הבלון פשוט עף החוצה והתחיל להסתובב על הריצפה משל היה איזה רימון רסס :shock: . הגז יצא ממנו במהירות, בלי לחשוב פעמיים קראתי לכולם לצאת החוצה מהבית לדקות הקרובות עד יעבור זעם. בנס לא קרה כלום. אבל מאז יש לי טרואמה מהגזיה הזאת ומהשיטה הארורה של ניקוב הבלון. לצורך העניין החלפתי בעבר בלון גז ולא זכור לי שנתקלתי בבעיה כלשהי. לכן אני רוצה לקנות גזיה אחרת עם חיבור הברגה ולא ניקוב. מישהו עוד נתקל בבעיות החלפה של בלון ניקוב בגזיה?

פורסם

קרה לי פעם שהבלון ישב עקום והנוקר קרע את הבלון. תופעה מאוד דומה למה שקרה לך.

אני אישית, לא אוהב את הפטנט הזה של הנקירה. גם לפני טיסות הוא בעיה שכן אי אפשר לטוס עם בלון, וגם אי אפשר סתם לנתק את אלו עם הנקירה.

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

פורסם

בסוף לא יצאנו לטיול סופ"ש זה, אז סבלנות עם התמונות.

יש מגוון גזיות אלפיניות ב-DX, חלקן נראות סבירות ועם ביקורות טובות. אותי אישית קצת מלחיץ לקנות גזיה סינית שלא ברור איזה QC היא עברה. אני כנראה אזמין ציוד סיני לחבר שביקש ואפרסם כאן מניסיונו. ה-DRAGONFLY היא תוצרת ארה"ב, גם זה שווה משהו.

על כל פנים...

החלטתי לנסות לעשות השוואה מתולוגית בין המוצרים - עשיתי בדיקה קטנה ולהלן המספרים.

תכולת אנרגיה ושקל לאנרגיה - בנזין משחרר 42 מגהג'אול לקילו, בוטאן/פרופאן בערך 50 מגהג'אול לקילו.

720 גרם (ליטר) בנזין לבן עולה 35 ש"ח. בנזין מוטורי כמובן עולה פחות, אבל במחיר של סירחון ויותר סיכון לסתימות. מיכל נקב מכיל 190 גרם גז ועולה 10-15 ש"ח. מיכל לגז-נע - 220 גרם ועולה 14-20 ש"ח. יתרון קל לבנזין לבן ויתרון עצום אם מעדיפים להשתמש בבנזין מוטורי, סולר או נפט. מיכל גז-נע יקר יותר ממיכל נקב, אבל לא באופן משמעותי.

משקל על הגב - ראש של גזית תרמילאים שוקל 60-80 גר', אם רוצים את הנוחות ויכולת עבודה ברוח של גזיה אלפינית, מדובר ב-300-400 גרם (כולל מגן הרוח), בנזינית תרמילאים שוקלת 400-600 גרם. גז-נע לא רלוונטי לנשיאה על הגב. מבחינת משקל דלק - יש יתרון לבנזיניה שהולך וגדל ככל שכמות הדלק גדלה. תרמילאי מינימליסט אמיתי כנראה יבחר בפיתרון של כהליה (במצבים שלא ניתן להדליק מדורה).

בטיחות - בנזיניה דורשת יותר ריכוז ומיומנות, אבל בתפעול נכון אני לא חושב שהסיכון בה עולה על הסכנות שבגז. בנזיניה משחררת הרבה CO שהוא גז קטלני, אבל לא מהווה כל בעיה אם מקפידים לבשל רק בחוץ.

איכות סביבה - בנזין מזהם יותר מגז, אבל מיכלי הגז החד-פעמיים מזהמים משמעותית יותר. יתרון לבנזיניה.

אקלים וגובה - הגז "הרגיל" לא יעבוד בטמפ' נמוכות (מתחת למינוס חמש אאל"ט) ובגבהים מעל 2000-2500 מטרים. לא רלוונטי לישראל. יש גזיות מסוימות שיודעות להתגבר על בעיות הגובה והטמפ' במידה מסוימת.

כאמור קניתי את ה-DRAGONFLY לא בהכרח בגלל שיקולים פרקטיים, אלא כסוג של גאדג'ט שגם מביא עימו שימושיות והנאה בתפעול .

• תוכן חדש...