Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים בשנקר - עיצוב פנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

חבר שלי מעוניין ללמוד עיצוב פנים בשנקר. הבנתי שכדי להתקבל צריך לעבור מבחני קבלה הכוללים ראיון אישי ומבחן פסיכוטכני.

יש פה מישהו שלמד שם ויכול לספר מהניסיון שלו על מה הם מתמקדים במבחנים?

האם כדאי לעשות קורס(מכינה) הכנה למבחנים האלה? העלות של הקורסים האלה מאוד גבוהה (עד 10אלף ש"ח).

אני מאוד אשמח לקבל כל מיני הארות\הערות לגבי תהליך הקבלה בשנקר או לאופן כללי לגבי הלימודים שם.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

חברה שלי הולכת ללמוד עיצוב פנים ב"קווים", אבל שם לא מדובר בתואר אלא (אם אני לא טועה) בלימודי תעודה.

השאלה היא האם באמת כדאי ללכת ללמוד לתואר, ואם מסתכלים על זה אחרת לעומת מישהו שלמד ב"קווים".

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש להבדיל בין "מכונים" למיניהם המכינים למרכזי הערכה, בתי ספר המכינים לפסיכומטרי ומכינות אקדמיות המיועדות ללימודי תואר. התרשמותי האישית היא שהמכינות האקדמיות שוות את ההשקעה ונותנות לתלמיד המתחיל בסיס הרבה יותר טוב להתחיל ממנו מאשר מישהו שמגיע מהרחוב, בדומה למכינות של הנדסה או רפואה המרעננות את הידע שנרכש במסגרות קודמות.

ספציפית, בלי שום היכרות אקדמית עם המוסד, הייתי ממליץ להיפגש עם אנשי המכינה הבינתחומית ולהתייעץ בנושא - זה לא אמור לעלות כסף או לחייב למשהו בהמשך. הסיבה שאני ממליץ דווקא עליהם היא המנכ"ל, דורון וינטר, שהוא אחד משלנו. כאמור, אין לי מושג מה זה אומר על רמת המקצועית או גובה שכר הלימוד שלהם, אבל זו נקודת התחלה טובה להתייעצות.

• אחראי פורום
פורסם

המכינות נהיו סוג של פילטר. בשיחה האישית מול חלק מהסגל, אתה נדרש להציג תיק עבודות ועוד עבודה

שמקבלים את הדרישות עליה כחלק מהליך הקבלה (או יותר נכון, הסינון :|).

מי שבא בלי שום רקע ועם כמה "ציורים", חוטף שם על הראש. הם מצפים ממך להגיע למבחנים

כשאתה מציג יכולות גבוהות יותר מאשר נבחנים למקומות הפחות נחשבים. איך אתה עושה את זה?

או שאתה הולך למעצב ועובד (ומשלם) איתו על תיק עבודות, או שעושים מכינה.

הפסיכוטכני מתיש ומטופש כמו שפסיכוטכני יכול להיות וכרגיל משמש ככלי סינון בלבד, אבל אין ברירה למי שמתעקש על שנקר.

בסה"כ הם אכן מייצרים מעצבים טובים ומעניינים ברוב המקרים. בחלק הקטן אלה סטודנטים בינוניים ומטה עם PR מעולה וזהו.

לשומאכר ובכלליות לגבי מוסדות "עם כבוד" לעומת הפשוטים יותר: לבוגר של מוסד מכובד יהיה פחות קשה למצוא עבודה.

זה לא שבוגרי מכללות פחות מוכרות לא מוצאים עבודה באופן גורף, אבל הדרך שלהם למעלה הרבה יותר מורכבת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

זה נכון מה שאתה כותב, אבל מצד שני כיום למי שיש נסיון ועבודות טובות יתקבל לעבודה לעומת מישהו שהוא עם תואר אבל לא באמת מוכיח את עצמו. כמו בכל תחום, לא? :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• אחראי פורום
פורסם

נכון, אבל נק' ההתחלה שלו נמוכה יותר. לעיתים הם בכלל מגיעים לג'ובים שמסביב למשרת המעצב (לעצם העניין) עצמה:

ביצועיסטים על תוכנה, מודליסטים, תדמיתניות בתחום האופנה וכו'. לא שזה רע, אבל זה גם לא עיצוב.

אני למשל חושב שהוצאתי מעצמי תוצאה טובה יותר כשפניתי לפן ה-R&D/טכני/ביצועיסטי יותר של התחום שלי,

לעומת אם הייתי מעצב (מוצר, מה שלמדתי) ומדשדש שנים מקצועית וכלכלית כמו המון קולגות שלי.

פורסם

איתי, שומאכר ודריש תודה רבה על הטיפים.

היום יש לו פגישת ייעוץ ב"קווים" לגבי מכינת הכנה ללימודים בשנקר. המכינה הרב תחומית פחות רלוונטית כי אין להם סניף בחיפה.

איתי מההודעה שלך אני מבין שאין לו סיכוי לעבור את המבחני קבלה מבלי לעבור קודם מכינה.

חבל ששנקר עצמם לא מעבירים מכינות לפני הלימודים.

הבחור אגב עשה הנדסאי אדרכילות לפני כמה שנים אז יש לו קצת רקע, והיום הוא עובד אצל אדריכל אלומיניום.

VW Golf GTI 2006 Manual

• אחראי פורום
פורסם

איתי מההודעה שלך אני מבין שאין לו סיכוי לעבור את המבחני קבלה מבלי לעבור קודם מכינה.

חבל ששנקר עצמם לא מעבירים מכינות לפני הלימודים.

הבחור אגב עשה הנדסאי אדרכילות לפני כמה שנים אז יש לו קצת רקע, והיום הוא עובד אצל אדריכל אלומיניום.

אני חושב שהסיכוי נמוך, המועמדים היום הרבה יותר מודעים לסיכויים ומתאבדים על כל מקום

כך שנראה שממש מעטים באים בלי תיק עבודות מגובש יותר.

מצד שני, ההנדסאי שהוא עשה אמור לתת לו כמה כלים שהוא יכול להציג, כמובן אם הוא השכיל לשייף אותם -

יכולת סקיצות, רנדר, התבטאות בתלת מימד. הוא לא בא "על אפס".

אגב, מאדריכלות לעיצוב פנים? למה? עיצוב פנים זה תחום די פרוץ היום.

פורסם
הוא עובד אצל אדריכל אלומיניום.

אדריכל אלומניום זה כמו קונסרוקטור שיער?

מנתח מערכות?

דב נמלים?

יועץ ירקות בסופר?

שמאי יבלות בבית מרקחת?

מה זה בדיוק?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אדריכל אלומיניום.

אחד החזקים.. :roflmao: :roflmao: :roflmao:

אל תעלבו, זה סתם פאסון של "ארכיטקטים" :wink:

אגב כל תואר שהוא מהמקצועות הבאים - אדריכל, מהנדס, רו"ח, עו"ד, רופא (רופא שיניים זה דוקטור?) ושאר אוכלי חינם -

בלי רישיון מהמדינה לא באמת שווה משהו.

וסתם סיפור -

בתור סטודנט עבדתי שנתיים וחצי בתור קב"ט באוניברסיטה העברית (במעונות רזניק אם זה משנה).

בסוף השנה הרביעית מצאתי/השגתי עבודה בתור אדריכל-סטודנט במשרד בהרצליה.

הייתי כל כך מאושר שזה קרה ושסוף סוף אני מתפטר מהחרא של להיות קב"ט ולמהסתובב עם בלטה כמו -

פיסטול-עוזי, גלוק או חרא בצורת FN.

החבר הראשון מהעבודה שספרתי לו בגאווה על כך שאני מעכשיו עובד "במשרד אדריכלים" שמע שאני עובד "במסעדת גחלים" :loco::screwy::loco: .

ככה בשניה הורדתי מדרגת רב שרטט לדרגת רב-מלצר. :bigcry: :bigcry:

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
אני חושב שהסיכוי נמוך, המועמדים היום הרבה יותר מודעים לסיכויים ומתאבדים על כל מקום

כך שנראה שממש מעטים באים בלי תיק עבודות מגובש יותר.

מצד שני, ההנדסאי שהוא עשה אמור לתת לו כמה כלים שהוא יכול להציג, כמובן אם הוא השכיל לשייף אותם -

יכולת סקיצות, רנדר, התבטאות בתלת מימד. הוא לא בא "על אפס".

אגב, מאדריכלות לעיצוב פנים? למה? עיצוב פנים זה תחום די פרוץ היום.

כאמור, היום הוא היה בפגישה עם "קווים" סה"כ עושים רושם טוב, מחר יש לו פגישה עם 6B.

את ההנדסאי הוא עשה לפני הגיוס לפני כ 8 שנים, ובגלל שהוא לא רוצה לפספס את שנת הלימודים הבאה, ההעדפה כרגע כן לעבור קורס הכנה.

בהתחלה הכיוון שלו באמת היה להמשיך לתואר באדריכלות, אבל כרגע הוא מתעניין יותר בעיצוב פנים, בעיקר בגלל תנאי הקבלה הקשים לאדריכלות אני מניח.

אדריכל אלומניום זה כמו קונסרוקטור שיער?

מנתח מערכות?

דב נמלים?

יועץ ירקות בסופר?

שמאי יבלות בבית מרקחת?

מה זה בדיוק?

אין לי מושג :shock: . יכול להיות שהוא בכלל מהנדס אלומניום ולא אדריכל (אני לא יודע מה ההבדל בין שניהם - אם בכלל יש הבדל), בגוגל הוא מופיע כיועץ אלומניום. בכל מקרה לי אין קשר עם התחום, אז סלחו לי אם אני מתבלבל במושגים.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...