Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לרכב פרטי זה סביר.

 

אבל מה עם נהגי ליסינג?

אוקיי, בדקתי עבורך גם את זה:

רשות המיסים בדקה ונמצאה שב- 2012 הממוצע לרכב בבעלות פרטית היה 14,700 ק"מ.

בליסינג? תחזיק חזק - 28,600 ק"מ. כן,כן - כפול!!!

לפעמים סטיגמות מתגלות כנכונות :-P

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

זה תלוי במיליון משתנים כמו גיל הרכב (ברכבים ישנים נוסעים פחות), סוג הדלק (בדיזל נוסעים יותר), דמוגרפיה (מדינות עם מרחקים גדולים בין אזורים מיושבים), גיל ומין הנהג וכהנה וכהנה.

באופן כללי, במרבית המדינות המפותחות התמהיל לא מאוד שונה - אנשים "מבזבזים" את מרבית הנסועה באזור המגורים שלהם, ולרוב הם גרים במרחקים די דומים מהעבודה וממקומות הבילוי והקניות, כך שלא מפתיע שהנסועה לא מאוד שונה.

 

כמובן שיש כל מיני יוצאים מהכלל. בפינלנד ובשוודיה, מדינות בעלות שטח ענק ואוכלוסיה מפוזרת ולא גדולה, הנסועה הממוצעת גבוהה. באיטליה ובריטניה נוסעים פחות. סה"כ הממוצע באיחוד האירופי הוא כ-14000 ק"מ לשנה נכון ללפני כמה שנים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אוקיי, בדקתי עבורך גם את זה:

רשות המיסים בדקה ונמצאה שב- 2012 הממוצע לרכב בבעלות פרטית היה 14,700 ק"מ.

בליסינג? תחזיק חזק - 28,600 ק"מ. כן,כן - כפול!!!

לפעמים סטיגמות מתגלות כנכונות :-P

 

השינויים במיסוי הרכב הצמוד הביאו לכך שמי שלא נוסע מעל כ-20K ק"מ בשנה, לא משתלם לו להחזיק רכב ליסינג.

מה בא קודם? הביצה או התרנגולת?

בחברה שבה אני עובד בעבר היה נהוג שרכב היה חלק מהסכם השכר, גם למי שגר 5 ק"מ מהמשרד.

כשנכנסו תקנות המיסוי, ועלות של רכב ליסינג מקבוצה 2 הוא 4K שקל מהברוטו, מי שלוקח ליסינג זה מי שנוסע מספיק כדי שזה יהיה לו משתלם.

 

מה זה אומר? זה אומר שחוץ מהבכירים, כל מי שהיה נוסע עד טווח של 40-50~ ק"מ ביום החזיר את הרכב אחר כבוד.

 

החוזה שלי אגב הוא ל-42K ק"מ בשנה, כמו שאמרתי למי שנוסע מעט הליסינג לא משתלם פשוט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דווקא נסיעות ארוכות בכבישים ראשיים עדיפים מאשר נסיעות ארוכות בבין עירוני, בגלל זה לפעמים קילומטרג' זו לא אינדיקציה נכונה ממש, כי אם יש רכב עם 50 אלף ק"מ שרובם נעשו בעיר, ורכב עם 80 אלף שרובם נעשו בנסיעות בין עירוניות, דווקא ההעדפה שלי תהיה לרכב עם ה-80 אלף, הבעיה שאי אפשר לדעת :|

asdasdasd

פורסם
ככל כשמדינה יותר גדולה אוטו עושה יותר קילומטראז'?

ככל שאנשים עובדים רחוק יותר ממקום מגוריהם, או משתמשים באוטו למרחקי נסיעה גדולים יותר - השימוש בו רב יותר.

בהחלט ייתכן מצב שאדם שגר במדינה גדולה ועובד ליד הבית יסע מעט,

ובהחלט ייתכן שאדם שגר במדינה קטנה ועובד רחוק מהבית, או נוסע כל יום הלוך ושוב - ייסע הרבה.

:multi: רז .

 

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מי שגר בערי פריפריה בעיקר צפון ובמיוחד דרום גומעים קילומארז' גבוה בשנה לעומת למי שגר באזור מרכז שם הכל נגיש.

פורסם

למרות שחייבים לציין שגם אז הבלאי של הרכב מהפריפריה עשוי להיות יותר קטן כי בפריפריה כמעט ואין פקקים ואין נסיעות בתוך העיר.

מי שעושה כל יום נסיעות מכרמיאל לחיפה או לעכו, סביר להניח שהרכב שלו יסבול מפחות בלאי ביחס למי שנוסע כל יום מראש העין לתל אביב ותקוע שעה בפקק.

  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

בישראל היא מדינה קטנה ולכן נסועה נמוכה לעומת איחוד האירופי שמאפשר לעבור מעבר גבולות מדינה לנסוע קילומטראז גבוה במיוחד בשנה.

×
×
  • תוכן חדש...