Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב 0KM מליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה בדיוק רכב 0KM מליסינג? האם זה רכבים שחברות ליסונג קנו מהיבואן אבל לא מצאו לקוח? אם קונים רכב כזה מהם אתה נחשב יד1 או יד2? האם רשום ליסינג ברישיון רכב? כמה הנחה מהמחירון אפשר להשיג על רכבים כאלו?

פורסם

בדיוק כפי שזה נשמע, רכב חדש עם 0 ק"מ רק שבבעלות הרכב רשום יד ראשונה ליסינג (החכר) ולא אפס כמו ברכב שאתה רוכש ישירות מהסוכנות. לפעמים אלו אכן רכבים שהחברות נתקעו איתם אך לא בהכרח. ההנחה במחיר נעה לרוב בין 10-20 אחוז ממחיר המחירון.

פורסם

נכון. אחריות היצרן היא מהיום שהרכב עלה לכביש ולא מהיום שאתה רכשת אותו. לכן כשקונים רכב כזה חשוב לבדוק שהוא עלה לכביש לפני חודש-חודשיים ולא לפני 5-6-7 חודשים. כמובן שאפשר לקנות גם רכב ישן יותר, אם זה בא לידי ביטוי במחיר.

שים לב שיש רכבים שאחריות היצרן שלהם כלפי ציי הרכב קטנה יותר. למשל קיה, שלא נותנת 7 שנות אחריות על הדגמים שהיא מוכרת לציי הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בדיוק כפי שזה נשמע, רכב חדש עם 0 ק"מ רק שבבעלות הרכב רשום יד ראשונה ליסינג (החכר) ולא אפס כמו ברכב שאתה רוכש ישירות מהסוכנות. לפעמים אלו אכן רכבים שהחברות נתקעו איתם אך לא בהכרח. ההנחה במחיר נעה לרוב בין 10-20 אחוז ממחיר המחירון.

אני חושב שזה לא לגמרי מדויק. לאור שינויים בחקיקה ובתקנות לעיתים יש אפשרות שהיד הראשונה לא מצויינת כליסינג/החכר אלא כיד פרטית.

תיאורטית אמורה בנוסף להפתח לחברות אפשרות חוקית למכור בלי יד קודמת אבל זה טרם התממש בפועל וספק אם יתממש.

פורסם

זה לא קשור לשינויים בחקיקה, זאת קומבינה שהייתה קיימת עוד קודם לכן. פשוט רושמים את הרכב על שם אחד העובדים בסוכנות המכירה ולא על שם הסוכנות עצמה.

פורסם

כן, אין הגבלה. וגם אם כן, בכל חברה יש המון עובדים. פשוט רושמים על כל עובד איזה 10-15 מכוניות וזהו.

או, שפותחים חברת בת שהיא לא חברת השכרה או ליסינג ומוכרים את הרכבים אליה. בעלות של חברה פרטית לא מופיעה ברישיון הרכב ולא גוררת ירידת ערך.

לפעמים הרכבים האלו נמכרים באותה הנחה כמו רכב מליסינג ולפעמים קצת יותר יקר. תלוי בסיטואציה.

פורסם

במקרים מסוימים חברת הליסינג רוכשת את הרכב מהיבואן ברגע שביצעת הזמנה, כלומר מועד עליה לכביש הוא ביום שאתה מקבל את הרכב.

זה בדרך כלל קורה ברכבים שלא מהמיינסטרים, כאלו שחברות הליסינג לא רוכשות בכמויות מראש.

לדוגמא באלדן כך הציעו לי את כל הרכבים שלהם (אשר התעניינתי בהם).

בנוסף, היד-1 אכן ליסינג אך זה לא מופיע ברישיון הרכב וניתן לראות זאת רק במשרד הרישוי.

הרכב שלי הוא יד-2, כאשר היד-1 היה ליסינג מימוני (פרטי).

ברישיון הרכב שלי לא מופיע כל זכר לחברת ליסינג ואם המוכר לא היה אומר לי סביר להניח כי לא הייתי עולה על זה.

אישית אני חושב שזו דרך כחמה מאוד לרכוש רכב באם גרסת האבזור מתאימה לך.

לדוגמא, מאזדה-2 ניתן לרכוש בצורה זו בהנחה של כמעט 15K ₪ אז למה לא?

כל הזמן מתלוננים שהמחירים גבוהים ושהאזרח הקטן מסבסד את חברות הליסינג, אז כאן חברות הליסינג זורקות לנו עצם בחזרה..:wink:

פורסם
זה לא קשור לשינויים בחקיקה, זאת קומבינה שהייתה קיימת עוד קודם לכן. פשוט רושמים את הרכב על שם אחד העובדים בסוכנות המכירה ולא על שם הסוכנות עצמה.

זה לא בדיוק נכון. יש אפשרות כיום לרשום בעלות ראשונה על שם הקונה ועדיין לקבל הנחה יפה.

סתם דוגמא - בבלו סקאי הציעו לי לפני 5 חודשים בעלות ישירה (שאני יד ראשונה) על פיאט פנדה החדשה, ב-64K לפני מיקוח, כאשר המחיר בסוכנות היה 67K לפני אגרת רישוי. ז"א אחרי מיקוח היה פער (אז) של 5K וכמובן שהרבה יותר משתלם לקנות דרך חברת ההשכרה.

אם עושים רישום על חברת ההשכרה אפשר להשיג גם הנחה יותר גבוהה, בגובה 10-12% ממחיר הרכב כחדש, זה אומר יותר לכיוון 60K לפנדה החדשה (כשהמחיר היה 67K). אני מניח שהיום, אחרי המבצע, אפשר יהיה להשיג אותה ב-58K - לדוגמא.

יש עוד הרבה מבצעים בסגנון, צריך רק לברר מה יש.

• תוכן חדש...