Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למנהלים לא יודע אם אני צריך לרשום כאן אם טעיתי סליחה מראש!

טוב הכל היתחיל כך, הלך המנוע באונו 1.4שלי קרנק דופק.

לאחר שפתחתי את אגן השמן להמיסבים התברר שמצב בילתי הפיך עקב מצבגרוע של הקרנק.

חיפשתי בפרוקיות שנות מנוע טוב וזול היתקשרתי לאחים יזדי בראשון לציון קיבלתי הצעת מחיר על 1000

1170 פלוס מע"מ.

שילמתי על החשבון ואמרו לי לבוא לקחת אותו למחרת כי צריך לפרק את המנוע, מקובל עלי.

מכיון שאני עובד על מאוחר שלחי את אבי לקחת את המנוע אני חוזר מהעבודה נירגש ליקראת המנוע החדש ומה אני רואה למול עיני??? מנוע 1.1!!! היתחלתי ליתלוש את השערות מעצבים.

ששאלתי את אבי מה זה ואיפה השטר מכר הוא אמר לי שאמרו שזה המנוע ואת השטר מכר ישלחו לו למחרת כי לא מוצאים את המיספר רכב שמימנו הוא מורכב הירמתי טלפון ליזדי אמרתי לו זה אני עוד 10 דקות מגיע היה 16.45 וחסר לו אם הוא לא שם איך שאני מגיע אני מבין שהמוכר כבר יודע שהמנוע לא מתאים הוא אומר לי אתה אם המנוע 1.1 הירמתי את המנוע ושמתי אותו על סף הדלת ואמרתי לו שאני לא חוזר הביתה היום בלי מנוע 1.4 ולא מענין אותי מי יפרק אותו מיצדי השאחים יזדי יפרק. אני ממתי הוא אומר יש לי 1.4 המנוע בשטיפה אני מחכה חצי שעה הוא יוצא שוב ואמר לי לא טעות זה 1.6 טמפרה וזה אחרי שהוא הוציא לי שטר מכר על המנוע שרשום 1.4!!!!

פה כבר לא יחלטי יותר היתחלטי ליצעוק לא מעינין אותי שילמתי תביא לי את מה שמגיע לי ולא תאמינו איך זה עזר 12 דקות היה לי מניוע 1ץ4 של אונו כולל מפלג,סעפת יניקה וקרבורטור סעפת פליטה תושבת חדשה הקיצר הפועלים היו בלחץ כי כבר היה מאוחר ולא פירקו כלום ןתוך דקות המנוע היה באוטו כלל שטר מכר.

לסיום- חובבנות פושעת אין לי מילים זה כבר גובל בטימטום.

המלצה לא ליקנות מהמקום הזה כלום!!!!

ראו הוזהרתם!

החתימה בשיפוצים!!!

פורסם

שלום.

אסור לקנות מנוע מפרוק מקומי!!!!

יש מנועים מיבוא כמו חדשים איין מתנות נמוע זול פרוק כפול מתוך נסיון.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

אסור לקנות מנוע מפרוק מקומי!!!!

יש מנועים מיבוא כמו חדשים איין מתנות נמוע זול פרוק כפול מתוך נסיון.

זה פשוט לא נכון!

המנועים מיבוא הם בדיוק מנועים מפירוק - רק שפירקו אותם בארץ אחרת. יש מלא קומבינות על המנועים הללו - מפרקים אותם כמו חאפרים (חותכים צמות, מנסרים ציריות עם מסורי דיסק וכו'). גם השטר מכר שלהם הוא "גמיש" - חבר שלי קנה מנוע XU 1.9 וקיבל כמו שביקש שטר מכר על 1.6.

אז אל תכתוב סתם דברים. מספיק סוחרים מזיינים ת'שכל ש"זה מנוע מיבוא עם 20000 ק"מ, - ואתה בחיים לא יכול לברר מאיזה רכב פירקו וכמה הוא עבר.

לעומת זאת, בפירוק בארץ אתה יכול לראות את הרכב ממנו הורד המנוע - כמה ק"מ באמת עשה - למרות שזה מדד מפוקפק וכו'. ועוד דבר למשל לגבי מנועי GTI מיבוא - אין להם את ההתאמה באגן השמן למדחס מזגן - למה - כי באירופה רובם יוצרו בלי מזגן - אז יש גם חסרונות למנוע מיבוא. לא סתם האחריות עליו היא רק לשלושה חודשים. (לפעמים - חצי שנה).

בכלל - אם יש אופציה לעשות אובר אול על המנוע שלך - זה תמיד עדיף על יבוא או פירוק בארץ. אתה יודע מה אתה מקבל. הבעייה היא שזה בד"כ יותר יקר.

פעם הבאנו מכולה של 50 מנועים - שלא תדעו איך פירקו אותם בצרפת - ולגבי הניירת, הסוחר שם שאל מה נרצה שיהיה כתוב!!!! כולל ק"מ למנוע - אז בבקשה - לא לצאת סתם בהצהרות.

לגבי המקרה הזה - אז לא טיפלו בו כמו שהיה צריך - סו וואט....

בשורה התחתונה הוא קיבל את המנוע שרצה בגרושים. טעויות לא קורות רק אצל מי שלא עושה כלום... מי שעושה - גם טועה לפעמים.

אלון

פורסם

אם כל הכבוד שרות ללא טעויות חשוב אבל לא יותר חשוב איכות המוצר

אם קיבלת מנוע טוב+ מכללים במחיר מציאה...על מה בדיוק האזהרה??.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
אם כל הכבוד שרות ללא טעויות חשוב אבל לא יותר חשוב איכות המוצר

אם קיבלת מנוע טוב+ מכללים במחיר מציאה...על מה בדיוק האזהרה??.

זה בדיוק מה שאמרתי...

אתה קונה משהו?

תבוא למקום - תיקח מה שאתה צריך - תשלם ותלך...

אלון

פורסם

אגב, ביזדי המחירים זולים, בין השאר בגלל האופי הבלגניסטי של המקום, וזה חלק מהעניין.

רצונך ביחס של בית מרקחת ? לך ל"מאגר" ותשלם בדיוק פי 3 על אותו מנוע...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טוב אז ככה לפי מה שאני הבנתי המוכר ידע על כך שהמנוע הוא 1.1 עוד ליפני שהגיעתי זה מדליק לי מנורה אדמוה אני לא יודע מה איתכם.

דבר שני אם לא היה לי ידע במנועים של פיאט אולי היתי מרכיב את המנוע.

ודבר אחרון אני משלם 1170 שקל וכל מי שאומר לי שזה לא כסף אז כניראה לא עובד בשביל הכסף שלו אני מצפה לשרות הטוב ביותר על אחת כמה וכמה שלא הורדתי שקל מהמחיר שהוא ביקש ואני לא צריך להיתרוצץ בשביל לקבל את המנוע שאני צריך אם יש למישהו חילוקי דעות לגבי זה שילך לקנות משם חלקים.

אז מה אם קיבלתי מנוע אם המכלולוים אני עדין לא יודע אם הוא תקין ואת זה אני ידע רק אחרי שאני ירכיב את המנוע.

החתימה בשיפוצים!!!

פורסם
טוב אז ככה לפי מה שאני הבנתי המוכר ידע על כך שהמנוע הוא 1.1 עוד ליפני שהגיעתי זה מדליק לי מנורה אדמוה אני לא יודע מה איתכם.

דבר שני אם לא היה לי ידע במנועים של פיאט אולי היתי מרכיב את המנוע.

ודבר אחרון אני משלם 1170 שקל וכל מי שאומר לי שזה לא כסף אז כניראה לא עובד בשביל הכסף שלו אני מצפה לשרות הטוב ביותר על אחת כמה וכמה שלא הורדתי שקל מהמחיר שהוא ביקש ואני לא צריך להיתרוצץ בשביל לקבל את המנוע שאני צריך אם יש למישהו חילוקי דעות לגבי זה שילך לקנות משם חלקים.

אז מה אם קיבלתי מנוע אם המכלולוים אני עדין לא יודע אם הוא תקין ואת זה אני ידע רק אחרי שאני ירכיב את המנוע.

דווח לחברי הפורום על מצב ותקינות המנוע, לאחר הרכבתו!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
זה פשוט לא נכון!

המנועים מיבוא הם בדיוק מנועים מפירוק - רק שפירקו אותם בארץ אחרת. יש מלא קומבינות על המנועים הללו - מפרקים אותם כמו חאפרים (חותכים צמות, מנסרים ציריות עם מסורי דיסק וכו'). גם השטר מכר שלהם הוא "גמיש" - חבר שלי קנה מנוע XU 1.9 וקיבל כמו שביקש שטר מכר על 1.6.

אז אל תכתוב סתם דברים. מספיק סוחרים מזיינים ת'שכל ש"זה מנוע מיבוא עם 20000 ק"מ, - ואתה בחיים לא יכול לברר מאיזה רכב פירקו וכמה הוא עבר.

לעומת זאת, בפירוק בארץ אתה יכול לראות את הרכב ממנו הורד המנוע - כמה ק"מ באמת עשה - למרות שזה מדד מפוקפק וכו'. ועוד דבר למשל לגבי מנועי GTI מיבוא - אין להם את ההתאמה באגן השמן למדחס מזגן - למה - כי באירופה רובם יוצרו בלי מזגן - אז יש גם חסרונות למנוע מיבוא. לא סתם האחריות עליו היא רק לשלושה חודשים. (לפעמים - חצי שנה).

בכלל - אם יש אופציה לעשות אובר אול על המנוע שלך - זה תמיד עדיף על יבוא או פירוק בארץ. אתה יודע מה אתה מקבל. הבעייה היא שזה בד"כ יותר יקר.

פעם הבאנו מכולה של 50 מנועים - שלא תדעו איך פירקו אותם בצרפת - ולגבי הניירת, הסוחר שם שאל מה נרצה שיהיה כתוב!!!! כולל ק"מ למנוע - אז בבקשה - לא לצאת סתם בהצהרות.

לגבי המקרה הזה - אז לא טיפלו בו כמו שהיה צריך - סו וואט....

בשורה התחתונה הוא קיבל את המנוע שרצה בגרושים. טעויות לא קורות רק אצל מי שלא עושה כלום... מי שעושה - גם טועה לפעמים.

אלון

שלום.

אתה מקשקש הרבה ותלמד את הפתגם מכול מלמדי השכלתי!!!

אני בימקומך היתי שואל " בני למה כתבתה את מה שכתבתה"

והיתה מקבל תשובה מלאה...

אכשו תקשיב טוב טוב בחור צעיר!!!

הבעיה העיקרית במנועים מפרוק מקומי זה שהם נסעו בארץ

ולצערי בדרך כלל אם מי ברז והמים מאכלים את המנוע.

בחול לא כך הדברים.

בנוסף בדרך כלל רכב שמושבת בארץ צריך להיות הרוס טוב טוב

או שלא ישביתו אותו. לא כך בחו"ל.

מיכיוון שיש לי נסיון (מהמר על בטוח) לפחות כפול משך אם לא יותר

רק 35 שנים במקצוע ואני עדיין מנהל מוסך בפועל סביר להניח

שהחלפתי יותר מנועים ממך והנסיון שלי עם המנועים מפרוק מקומי

הוא חרה אבל חרה אמתי!!!

לאומת זה 99% מהמנועים שהרכבי מיבוא יצאו מצוינים ולקוחות

מרוצים...

מצידי אתה יכול להמשיך להשתמש במנועים מפרוק מקומי

אבל יבוא יום וגם לך ירד האסימון.

בברכה ובידידות (בלי כעס) בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ובכן זאת הבעיה בארץ,יותר מידי מוסכניקים מתנשאים על אחרים,מנפנפים בכמה שנים הם בתחום,לא תמיד צודקים,מנסים ללמד את כל העולם ,בוכים על התדמית,ולא מסוגלים לרשום הודעה בלי שגיאות כתיב

עכשיו =לא עכשו

חרא=לא חרה [למרות שבשני המקרים הריח אותו הדבר]

נ.ב לא יודע על איזה רמה של רכבים עבדת בעבר,כיום רוב המנועים שנמכרים מתוחזקים ברמה גבוהה בשל היותם מטופלים במוסכים מרכזיים תחת תקופת אחריות[מים ירוקים וכיוצא בזה],ייתכן שלפני 35 שנה היו מכוניות ללא מים ירוקים.[דברי לא לקוחים מנסיון של 350 שנה,הם לקוחים מחבר שאביו הוא אפי אשכנזי הבעלים של חברת אורדן, אחת מהחברות סחר הגדולות בארץ במכוניות וחלקי חילוף].

עד שתהיה לך בלעדיות לקנות רכבים מחברות ביטוח ולמכור אותם לשיקום\פירוק\סוחרי עגלות עדיף שלא "תפגין" איזה רכבים הולכים לפירוק או שיקום או באיזה מצב,להפתעתי ישנם מלא רכבים שנתקלתי בעבר שהלכו לפירוק ולא לשיקום לא בגלל שהם היו מתים אלא בגלל שמצבם היה כזה טוב שהם היו שווים יותר כחלקים ולא כרכב משוקם שנמכר הרבה מתחת למחירון. אתה הריי בטח יודע שרכב בחלקים [בתנאי שהם נמכרים כמובן]שווה הרבה יותר מהשלם,לא?

מכל מלמדי השכלתי....יסודי,חטיבת ביניים,תיכון,צבא,אוניברסיטה,עוד אוניברסיטה,הזונה רבקה 50 בחצר,החתול שמיל ........

פורסם
שלום.

אתה מקשקש הרבה ותלמד את הפתגם מכול מלמדי השכלתי!!!

אני בימקומך היתי שואל " בני למה כתבתה את מה שכתבתה"

והיתה מקבל תשובה מלאה...

אכשו תקשיב טוב טוב בחור צעיר!!!

הבעיה העיקרית במנועים מפרוק מקומי זה שהם נסעו בארץ

ולצערי בדרך כלל אם מי ברז והמים מאכלים את המנוע.

בחול לא כך הדברים.

בנוסף בדרך כלל רכב שמושבת בארץ צריך להיות הרוס טוב טוב

או שלא ישביתו אותו. לא כך בחו"ל.

מיכיוון שיש לי נסיון (מהמר על בטוח) לפחות כפול משך אם לא יותר

רק 35 שנים במקצוע ואני עדיין מנהל מוסך בפועל סביר להניח

שהחלפתי יותר מנועים ממך והנסיון שלי עם המנועים מפרוק מקומי

הוא חרה אבל חרה אמתי!!!

לאומת זה 99% מהמנועים שהרכבי מיבוא יצאו מצוינים ולקוחות

מרוצים...

מצידי אתה יכול להמשיך להשתמש במנועים מפרוק מקומי

אבל יבוא יום וגם לך ירד האסימון.

בברכה ובידידות (בלי כעס) בני ל

הגיל לא תמיד מרמז על ניסיון....

כמה מכולות מנועים הבאת מחו"ל בחיים שלך? כמה מנועים אתה מחליף בשבוע?

אני אומנם לא מתעסק בזה באופן קבוע אבל אצלנו בעסק הצטבר נסיון של 42 שנים. מספיק לך?

החבר'ה פה ענו לך תשובות נכונות...

מנועים היום מטופלים טוב יותר מאשר בעבר.

מנועי יבוא קונים באופן הבא:

1. נכנסיפ למאגר רכבים עם תאונות בדרום צרפת למשל.

2. יש שם כ - 5000 כלי רכב למשל.

3. אתה עובר ובוחר 100 רכבים למשל - ושואל כמה על כל המנועים של המאה האלו?

4. מתמקח כמו בשוק מחנה יהודה...

5. חלק מהמנועים כבר מפורקים את השאר - בעל המקום(מהגר מרוקאי ותיק) שולח פועל שלו (בד"כ מהגר אלג'יראי צעיר) עם מסור דיסק, מברג וכמה כלים.

6. המופרע האלג'יראי מתחרע על הרכבים - מה שלא מתפרק בקלות או שדורש זמן פירוק הוא חותך עם הדיסק. ציריות צמות ושאר חלקים טובים.

7. הכל נזרק למכולה ונשלח לארץ (הניירת מותאמת לפי בקשתך - תקבל ניירת של 1.6 למנוע 1.9 וכו' - הכל לפי מה שתבקש). גם שם יש רכבים שעמדו יותר משנה ומנועים ששכבו בחוץ וכו'.

8. חלקם לא מותאמים לארצות חמות (הכנות נדרשות למזגן, סנסורים וכו').

בקיצור אני אולי "רק" 15 שנה מתעסק בחובבנות ברכב אבל יום ניסיון יש לי.בנוסף, גם לא קבעתי עובדה שעדיף פירוק מיבוא מחו"ל. אמרתי רק את דעתי והיא:

אם הלך לי מנוע אני יעדיף:

1. לעשות לו אובר אול.

2. לקנות מנוע מפירוק מקומי מרכב שראיתי, בדקתי את הק"מ שלו וגם הוצאתי הסטורייה של טיפולים (אם זה פז'ו סיטרואן אני יכול לעשות את זה!!!).

3. להביא מנוע מיבוא - כמו שאומרים, על עיוור... יהיה טוב הרווחתי, לא יהיה טוב - אכלתי אותה.

בכל מקרה אני ממליץ למנועים שנלקחו מיבוא או מפירוק מקומי (אם עמדו יותר מכמה חודשים) לפתוח ראש ולבדוק מה המצב - רצוי תמיד לבצע שיפוץ ראש(גומיות/מובילי שסתומים וכו') אם ניתן ויש תקציב. כאשר המנוע עומד הרבה זמן זה גורם אח"כ להתייבשות של הגומיות ולשריפת שמן.

גם רצוי תמיד לעשות כבר טיימינג כמו שהמליץ פה מישהו לפני וכן רצוי להחליף כל מיני מחזירי שמן וכו'.

מי שלא עושה את זה בד"כ יתקל בבעיות כעבור מספר חודשים. בד"כ סוחרי רכב אוהבים את השיטה הזו - קונים רכב בזול שהלך לו המנוע

מביאים מנוע מיבוא בזול...

מכניסים מניעים ומוכרים...

לא עושים שום טיפול ובדיקה - זה עולה כסף...

אחרי כמה חודשים הקונה של הרכב צריך בד"כ לעשות לפחות ראש מנוע....בגלל שבד"כ גם עברה תקופת האחריות (3 עד 6 חודשים) וגם רוב האנשים לא רוצים לריב על משהו אבוד מראש - הם לא חוזרים למוכר ומתקנים לבד את המנוע על חשבונם (אולי בגלל זה לא חוזרים אליך ב 99 אחוז מהמקרים?)

יש גם מנועים טובים מיבוא אבל זה עניין של מזל - מה שבטוח, הם בטוח לא עדיפים על מנועי פירוק בארץ - הכי הרבה, אולי זהים באיכות.

לא שאני בא לשבור לך את המילה - אבל מה שכתבתי למעלה אלו עובדות - עכשיו, כל אחד יעשה את החושבים שלו....

אלון

פורסם

במיקרה שלי לא חושב שהיה כדאי לי להביא מנוע מיבוא כי המחיר כפול בימקום 1100 ביקשו 2500 ועל רכב כמו פיאט אונו המיחר הזה מהווה כימעט 40% ממחיר הרכב.

וגם אם צריך לעשות טיפול כללי למנוע שקניתי אני עדין לא יגיע למחיר של מנוע מיבוא.

החתימה בשיפוצים!!!

• תוכן חדש...