Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא פורד פיאסטה ST לישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי שמתמקד בביקורת על המחיר מפקשש את התמונה.

יש לברך על יבוא מקביל בכלל, יש לברך על יבוא דגם כזה, שהיבואן אינו מיבא, בפרט.

נקעה נפשנו ממבנה שוק סגור שבו אין תחרות. כאשר קיים ביקוש לדגמים מסויימים אך היבואן שנהנה ממעמד מונופוליסטי קובע שלא תקבל אותם.

אני נמנע מלפתוח שוב דיון על רכב אחר של יבואן אחר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הערה הבאה לכל אלה שכתבו שבחברות ליסינג המחיר שפוי יותר!?

קצת עובדות-

1) אתה מקבל רכב כאשר אתה יד 2 ואם תסתכלו במחירון לוי יצחק, תגלו שעל זה מורידים במהלך מכירה לפחות 10 אחוז.

2) חברות ליסינג קונות את הרכב במחיר שחיטה ועושים עלינו קופה ושלא תחשבו שהם טובי לב.

עם אפשר להוסיף אבזור ולהגיע לסביבות 180-190k אז לפי דעתי המחיר סביר וזה לאור המחיר של הרנו cap והגולף.

בכל מקרה הרכב פונה לקהל מסויים והוא יחליט אם לקנות או לא. אני חושב שניתן להתמקח על המחיר.

החיים הם כמו....

פורסם

איילון מוטורס עכשיו גם העלו את המחיר של הפיאסטה (74,000 לדגם הזהה של דלק מוטורס ו-78,000 למאובזר).

את האוטומטית הם מציעים ב-95,000.

הם אפילו קיבלו סיומת משלהם (סיומת 54).

בנתיים לא נראה שהייבוא המקביל משפיע על דלק, כנראה בגלל שהפער מחירים הוא לא כל כך גדול.

הדבר היחיד שיכול לעניין שראיתי אצלם זה שהם מוכרים מונדיאו דיזל ב-170,000 שקלים (הרבה יותר נמוך מגרסאות דיזל של המתחרות).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מי שמתמקד בביקורת על המחיר מפקשש את התמונה.

יש לברך על יבוא מקביל בכלל, יש לברך על יבוא דגם כזה, שהיבואן אינו מיבא, בפרט.

נקעה נפשנו ממבנה שוק סגור שבו אין תחרות. כאשר קיים ביקוש לדגמים מסויימים אך היבואן שנהנה ממעמד מונופוליסטי קובע שלא תקבל אותם.

יבוא מכוניות הוא עסק מסחרי גרידא.

אם יבואן יכול למכור כל חודש 2,000 מכוניות לציי רכב ברווח נאה, למה לו לייבא מכוניות נישה שרק כאב ראש יביאו לו ?

יבוא מקביל אינה מילת קסם.

גם היבואן המקביל ירצה להרוויח כסף, וזה אפשר רק כשמוכרים כמויות גדולות או מכוניות עם שולי רווח גדולים, ואז חוזרים שוב למחיר המופקע..

מה שמכונה מילכוד 22.

כמובן שאני מברך על ספורטיבית שמיובאת לארץ ומגוונת לנו את ההיצע הדל משהו, אך אני מנסה להבין גם את הצד השני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תשמע חן, מצטער על הסגנון, אבל אין לי כוח לתגובות מהסוג הזה. הם בוודאי לא מייצגות מי שמאמין בשוק חופשי ובוודאי אינן משרתות חובבי הגה.

התשובה שלך התמקדה במחיר והטענה שלי אינה על המחיר. בוודאי לא עיקרה.

אם יצרן מסויים מייצר קונפיגורציה מסויימת שמתאימה לי,והיבואן מוכן לייבא אותה, המחיר פחות מציק לי.

אבל אם היבואן מחליט מה מתאים לי או מה לא ופשוט מונע ממני לקבל דבר קיים, הרי שזה חורה לי.

ברור שאז כשאני עושה פשרה, הכיף שלי לשלם יורד ואז עולה נושא המחיר.

לא טענתי שמישהו צריך להפסיד כסף...

בכוונה אני לא אדבר על ה GTI...גולף אלא על סאנרוף כדוגמא. מדוע יבואנים מייבאים דגמים מסויימים עם סאנרוף רק בגרסה היקרה ביותר. כאשר בחו"ל בדיוק אותו סאנרוף ניתן לרכישה גם בדגם עם המנוע הצנוע ביותר? למה לא לתת את האופציה הזו? האם יש טענה הגיונית כנגד זה? הרי מדובר באותם חלפים בדיוק... זאת דוגמא. זה יכול להיות מושבי עור או GPS או כל חארטה אחרת. אפילו צבע המכונית.

פורסם

בוודאי שאני מאמין בשוק חופשי ובכוחה של תחרות, לא יודע מדוע הסקת שלא.

רק שאני מנסה להבין את הרציונל של היבואנים, שאחרי הכל הם בראש ובראשונה עסק מיסחרי.

ישראל היא שוק די בעייתי, שמיוצאות אליו מכוניות שלרוב לא הפכו ללהיט גדול במרבית המקרים - נסה לספור כמה מאזדה 3 1.6 אוטומטיות תתקל באירופה - וסך הכל היבואנים משלמים מחירים סבירים לחלוטין עבור המכוניות.

כמובן שהמיסוי הוא סיפור אחר, אבל זה לא קשור.

נראה לך הגיוני שמישהו ישלם על גולף 1.2 שתאובזר בכבדות 160K ?

רוב היבואנים "תופרים" חבילות איבזור כבר בשלב היבוא הראשוני, ולפחות בסגמנט העממי, שבו כל 2-3K חורצים גורלה של מכונית, אין הרבה אפשרויות איבזור.

ואם תזמין תוספות בהזמנה מיוחדת, תגיע למחיר לא הגיוני בעליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נראה לך הגיוני שמישהו ישלם על גולף 1.2 שתאובזר בכבדות 160K ?

חד משמעי כן!

תן לה ג'אנטים יפים וסאנרוף ועוד כמה שטויות ויהיו כמה רוכשי GTI שיעדיפו אותה...

ולמי שלא מאמין שיחפש את גרסת ה GT של MKV... עם 1.6 אוטמאט.

לא פעם שרוכשים מכונית ממילא מחכים 3-4 חודשים. מה שמספיק ליבואן לבצע הזמנה לפי מפרט של הלקוח. כך שאין שום סיבה לא להציע. זה סתם סוג של עצלנות והתנשאות על הלקוחות. יבואן שמוטרד מביטול הזמנה יכול לפתור גם את זה...

ואגב GOLF GTI, רק כדי להבין את טענתי מעלה - איך היית מגדיר אנשים שקונים מכונית מבלי לנהוג בה, ומבלי לקרוא חוות דעת אחת שרלוונטית לגביה, רק מישיבה וצפיה בה באולם התצוגה...? היו לפחות 30 כאלו. ואגב, היא מהממת. אבל חבל על הכסף של האנשים האלה. עבורם 1.2 מאובזרת תעשה את העבודה...

פורסם

חברים אתם בסטלה??

אם יבואן אופל יכול להביאקורסה OPC מאובזרת לגמרי ב144 אלף כולל סאןרוף וב 4500 פחות ללא, על הכביש.

להזכירכם הרכב עולה יותר מהפיאסטה באירופה.

הם לא רוצים ליבא ולא רוצים להתעסק, לא בזיין שלהם למכור כי הרבה יותר משתלם לדחוף ליסינגים להמונים נקודה.

פורסם

בכוונה אני לא אדבר על ה GTI...גולף אלא על סאנרוף כדוגמא. מדוע יבואנים מייבאים דגמים מסויימים עם סאנרוף רק בגרסה היקרה ביותר. כאשר בחו"ל בדיוק אותו סאנרוף ניתן לרכישה גם בדגם עם המנוע הצנוע ביותר? למה לא לתת את האופציה הזו? האם יש טענה הגיונית כנגד זה? הרי מדובר באותם חלפים בדיוק... זאת דוגמא. זה יכול להיות מושבי עור או GPS או כל חארטה אחרת. אפילו צבע המכונית.

הסיבה מאוד ברורה. הם לא רוצים להיתקע עם מלאי. באירופה זה יותר קל כי אפשר להעביר את הרכבים ממדינה למדינה. לאן תעביר מכאן? לירדן? לבנון?

נכון זה מעצבן, וכן גם אני הייתי רוצה שתהיה את האופציה להזמין פיאסטה עם מגנזיום ואקו-בוסט. אבל זו הבעיה כשמדובר בשוק קטן.

פורסם

ידעתי שתכתוב את זה ולכן כתבתי:

יבואן שמוטרד מביטול הזמנה יכול לפתור גם את זה...

מה הבעיה לייצר קנס על ביטול הזמנה מיוחדת? או לבקש מקדמה גדולה יותר או כל רעיון אחר. פותרים היום בעיות מסובכות יותר.

פורסם

כנראה שבגלל שלא בא להם להביא את הרכבים הנ"ל אנחנו נשחם ומשלמים מחירים גבוהים. אבל אני מתאר לעצמי ישיבת הנהלה שבא אחד מציע להביא את הפייסטה ואז שואלים מה המשאבים לפרסום ומה הצפי לרווח וכמות? הוא חושב ואז עונה שבמחשבה שניה זה לא כלכלי עם כל הכאבי ראש. כי אם הוא ייבא נגיד 10 רכבים ובסוף בגלל המחיר ישארו שניים אז לקראת סוף שנה בערכת עובדים הוא לא יקבל תוספת. מה שמעצבן אותי שהם גם בהזמנה אישית לא מוכנים לדבר ולשמוע.

החיים הם כמו....

• תוכן חדש...