Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נראה איך זה יתקדם, אני סתם משתמש בכרטיסים כתירוץ, במקרה הטוב אקבל עליהם כ-400-500$ אמריקאי, הג'אנטים עולים סכום פעוט של כ-3000$ אמריקאי (יקרים אש, אבל גורמים לי להשפריץ כל פעם שאני רואה אותם, כל כך יפים והם גם קאסטום לרכב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
\

אגב נהג לילה,

למרות שאני גר בהונג קונג ולמרות העובדה שאיני מגדיר עצמי כדתי וכבר לפני כ-10-15 שנה קיבלתי החלטה עקרונית ליום כיפור שאני מפסיק לצום, עדיין אני לא אבשל ביום כיפור (גם אם אני לבדי בבית) ואסתפק באוכל קר מינימלי מתוך זה שאני עדיין מכבד את החג עצמו.

מעבר לזה, בהונג קונג יש קהילה מאוד מגובשת, אחוז לא קטן ממנה זה אנשים דתיים יותר (ברמות שונות), למרות שאני לא צם אני מכבד אחרים שכן ולכן אשתדל לא לעשות דברים שעלולים ליצור מבוכה כזאת או אחרת.

יכול להיות שתסכים איתי ויכול להיות שלא- זו בכל אופן ה"אמונה" שלי, לפני שאני יהודי- אני קודם כל בנאדם שמכבד את האחר (אין בכך להשתמע שאני חושב שאתה לא מכבד את האחר, למען הסר ספק).

אם יש בסביבתך אנשים שעלולים להיפגע מזה אז ברור שהם קודמים להכל (בדיוק כמו שאני משתדל לא לנסוע ליד בתי כנססת בשבת למרות שמותר). לגבי אמונתך אני שותף מלא לה ונוהג כמוך (אצלי אפילו הילדות כשהיו קטנות לא ירדו אף פעם בכיפור עם אוכל למטה למרות שכולם כן ירדו).

תגיד לי בבקשה שאתה מתלוצץ ?

תגיד מה זה נראה לך כיפור כבקשתך ?

ממש לא מתלוצץ. כשאתה עושה משהו מתוך מסורת ולא מתוך אמונה דתית אז בהחלט ניתן לכופף קצת את הכללים. אישית לא מוצא שום היגיון בצום אם איך שהוא יוצא אתה ממשיך באורח חייך החילוני (הרי הצום בא לכפר בדיוק על העבירות האלה. אם לא שיניתי כלום אז על מי אני בדיוק עובד?).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בוא נראה איך זה יתקדם, אני סתם משתמש בכרטיסים כתירוץ, במקרה הטוב אקבל עליהם כ-400-500$ אמריקאי, הג'אנטים עולים סכום פעוט של כ-3000$ אמריקאי (יקרים אש, אבל גורמים לי להשפריץ כל פעם שאני רואה אותם, כל כך יפים והם גם קאסטום לרכב).

(לא ללכת, לחסוך) כמה הופעות (של הזמרת הזו, מה שמה... + זיכוי על הג'אנטים הישנים שלך) - נראה לי שאתה מסודר :lol:

alfa 156 2.5.

פורסם

לך לפי יום כיפור שעון ישראל, ואם זה מתנגש אז לפי שעון קליפורניה...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
...

לאחר דקה שולח לה הודעה, "אני יודע ששילמתי יותר, זה הכרת תודה על כך שלא ניסית לאנוס אותי כמו מוכרים אחרים ושהיית נחמדה מספיק לשמור לי אותם ולחכות לי".

היא מודה לי....

איזה דפקט, כמעט חודש רץ אחרי כרטיסים ולרגע לא עולה לי לראש שזה יוצא על יום כיפור!!

וזה ממש דבילי שאני לא עולה על זה כי אני יודע היטב מתי נופל יום כיפור- באמצע התערוכה הכי חשובה שאני מציג בה השנה.

תובנות ומסקנות:

4.לפחות נדפוק קופה על הכרטיסים.

:lol::lol::lol:

אני מקווה שלא הבנתי טוב :?

אתה קנית את הכרטיסים במחיר העלות ושיבחת את המוכרת שהיא לא חמדנית, אך אתה רוצה למכור את הכרטיסים ברווח?

אז יפה שאתה שומר על קדושת יום הכיפור, אך...

אם לא הבנתי נכון, אני מתנצל ומבקש סליחה (ולא בגלל יום כיפור, אני לא שומר עליו)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המוכרת לא חמדנית, אבל גם אם היא היתה מבקשת מעל מחיר העלות ולא ניתן להשיג את הכרטיסים בקופה היא לא הייתה נחשבת חמדנית. (תלוי כמה)

כשלמשהו יש ביקוש, המחיר עולה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ממש לא מתלוצץ. כשאתה עושה משהו מתוך מסורת ולא מתוך אמונה דתית אז בהחלט ניתן לכופף קצת את הכללים. אישית לא מוצא שום היגיון בצום אם איך שהוא יוצא אתה ממשיך באורח חייך החילוני (הרי הצום בא לכפר בדיוק על העבירות האלה. אם לא שיניתי כלום אז על מי אני בדיוק עובד?).

אי אפשר לכופף את הכללים. זה לא לבנות סוכה או לאכול מוצרי חלב בשבועות. אין הגיון לטעמך בצום בדיוק כמו שאין הגיון לבכות על קיר שנהרס לפני 2000 שנה. אה וגם צמים בגלל זה. לא תמיד יש הגיון בדת. אמונה משחקת תפקיד חשוב יותר. או שצמים או שלא. אין דתי לפי דעתי. בגלל שהכללים לא מתכופפים אנחנו שורדים כבר כל כך הרבה זמן. תבדוק בהיסטוריה תגיד לי אם תמצא עם ששרד תקופה כל כך ארוכה.

וצודק זה גרוע מאוד שאיך שיוצא הצום אנשים חוזרים לסורם. גילוי נאות - גם אני חוטא בכך. :roll:

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אני מקווה שלא הבנתי טוב :?

אתה קנית את הכרטיסים במחיר העלות ושיבחת את המוכרת שהיא לא חמדנית, אך אתה רוצה למכור את הכרטיסים ברווח?

אז יפה שאתה שומר על קדושת יום הכיפור, אך...

הערכתי מאוד את זה שהיא מכרה את הכרטיסים בעלות וכמו שציינתי אף צ'יפרתי אותה בכיף גדול.

יחד עם זאת, אין שום דבר רע בכך שאם יש לי הזדמנות להפיק מכך קצת רווח אכן אעשה זאת, זו לא חמדנות, זו עיסקה שככל העסקאות מושפעת מהיצע וביקוש, לא מתחזר אבל בהחלט מתכוון להפיק מזה משהו.

יחד עם זאת 2, אני לא חזיר ולא מתכוון לדרוש 200 או 300% על הכרטיסים, לי הם עלו (בשקלול הטיפ) כ- 1300$ הונג קונגי, הם מפורסמים למכירה ב-1650$ לכרטיס.

לא חושב או מנסה להתעשר מהסיפור הזה וכמו שציינתי, אני לא מנסה באמת לדפוק קופה כדי לקנות את הג'אנטים, זה בעיקר הומור ידידי.

פורסם
הערכתי מאוד את זה שהיא מכרה את הכרטיסים בעלות וכמו שציינתי אף צ'יפרתי אותה בכיף גדול.

יחד עם זאת, אין שום דבר רע בכך שאם יש לי הזדמנות להפיק מכך קצת רווח אכן אעשה זאת, זו לא חמדנות, זו עיסקה שככל העסקאות מושפעת מהיצע וביקוש, לא מתחזר אבל בהחלט מתכוון להפיק מזה משהו.

יחד עם זאת 2, אני לא חזיר ולא מתכוון לדרוש 200 או 300% על הכרטיסים, לי הם עלו (בשקלול הטיפ) כ- 1300$ הונג קונגי, הם מפורסמים למכירה ב-1650$ לכרטיס.

לא חושב או מנסה להתעשר מהסיפור הזה וכמו שציינתי, אני לא מנסה באמת לדפוק קופה כדי לקנות את הג'אנטים, זה בעיקר הומור ידידי.

רק אל תמכור את זה למישהו יהודי :)

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אי אפשר לכופף את הכללים. זה לא לבנות סוכה או לאכול מוצרי חלב בשבועות. אין הגיון לטעמך בצום בדיוק כמו שאין הגיון לבכות על קיר שנהרס לפני 2000 שנה. אה וגם צמים בגלל זה. לא תמיד יש הגיון בדת. אמונה משחקת תפקיד חשוב יותר. או שצמים או שלא. אין דתי לפי דעתי. בגלל שהכללים לא מתכופפים אנחנו שורדים כבר כל כך הרבה זמן. תבדוק בהיסטוריה תגיד לי אם תמצא עם ששרד תקופה כל כך ארוכה.

וצודק זה גרוע מאוד שאיך שיוצא הצום אנשים חוזרים לסורם. גילוי נאות - גם אני חוטא בכך. :roll:

קודם כל יש הבדל בין צום ט' באב שהוא צום של אבלות לבין צום יום הכיפורים שהוא צום של תענית (לבין צום הרמדאן שהוא בכלל צום של היטהרות). את ט' באב אני מכבד כמאורע היסטורי של עמנו ולא בגלל שאני חושב שאלוהים כעס עלינו והרס את בית המקדש. בכל זאת זה יום שבו חרבה תרבות ישראל של העת ההיא שאנחנו צאצאיה.

לגבי כיפוף נהלים אין כמעט אדם שלא מכופף את חוקי הדת. עצם המושג פסק הלכה ששני רבנים יכולים לפסוק בצורה מנוגדת כבר מכופף את החוקים. כמה לכופף כל אדם מחליט עבור עצמו.

לגבי שרידות, אל תשכח שגם הנצרות וגם האיסלאם הם למעשה זרמים של אותה יהדות. למעשה עד שנת 400 לספירה הנוצרים והיהודים התפללו באותם בתי כנסת עד שהיהודים החליטו שמספיק.

גם עצם ההגדרה "עם" היא קצת בעייתית. עם כל הכבוד לחיות בלי שום זיקה לישראל ולשמור עליה כעל מקלט לשעת חירות אם תפרוץ שוב מלחמת דת זה לא הופך אותנו לעם. הדרוזי והבדואי שחיים פה איתי כשווי חובות ושווי זכיות הם יותר העם שלי מאשר אותו יהודי חילוני שנולד בארה"ב, לא מדבר את השפה שלי ולא חי פה איתי. הם אפילו יותר העם שלי מאותו חרדי שחי בשכונה מבודדת מנותק מהסביבה ומדבר רק יידייש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הייתי בטוח שזה מזויף כל הקריאה!

היה לי את החשש הזה עד הרגע שפגשתי אותה וראיתי שמדובר בבחורה מערבית אמא לילדה.

יש באמת מקרים שנמכרים כרטיסים מזוייפים, המוכרים שלהם הינם מקומיים, לא מערביים (מערבי במדינה זרה לא יסבך את עצמו ויסתכן בכלא בשביל סכום כסף כל כך זניח).

אבל אם זה מזוייף- היא תיהיה סלב בפייסבוק!!!

ראבק, אם הייתי רווק וגם היא היתה רווקה הייתי קונה ממנה את הכרטיסים ובאותו רגע מזמין אותה לבוא לראות איתי את ההופעה ביחד, כל כך הרבה יופי שמפוזר היטב על בערך 1.75 ושיער בלונד.

:lol:

ושוב, לקחתם שרשור קליל עם סיפור משעשע והומור עצמי והפכתם אותו לצום תשעה באב , באמא'שכם, אל תיהיו כבדים, עוד שניה אני מתחיל לשבות רעב (או לפחות לצום לאיזה חצי שעה) לאות מחאה.

:lol:

פורסם

ריאנה? ריהנא? ריאהנה?!?

רק בגלל זה מגיע לך לשבת בבית ביום כיפור, תאמין לי. :twisted:

(אגב, אתה צודק, טרום-יום-כיפור היא תמיד התקופה הכי כבדה בפורומים, באופן כללי)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...