Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפיצי הנמכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם אני מעוניין בקרוב להנמיך את הרכב (איביזה קופרה 2011) לרמה שהצמיג נכנס קצת לתוך המרכב. השאלה שלי אם מספיקים רק קפיצי הנמכה או שחובה לצרף גם בולמים (יקרים) כדי להגיע להנמכה כזו. אם למישהו יש תמונה של הרכב הזה מונמך אני אשמח עדיין לא ראיתי

פורסם

תחשוב שהבולם נמצא במצב "סגור" כל הזמן, זה כאילו אתה "מוחץ" אותו. הוא לא בנוי לכך, הוא בנוי לחטוף כיווץ מהיר ולהיפתח, בפנים יש לך שמן, כאשר הוא נמצא בלחץ גבוה באופן מתמיד הבלאי הוא גבוה לשתסום ואתה יכול להגיע למצב של נזילת שמן ואפילו אחד השסתומים יכול להיקרע תחת הלחץ.

בכל מקרה במידה והחלטת להנמיך עד כדי כך את הרכב, קח בחשבון שתצטרך קאמבר שלילי לגלגלים כדי שיכנסו מתחת לכנף, לא בטוח שהרכב שלך יכול לבצע קאמבר בכלל.(בד"כ דורש ברגים מיוחדים)

כמו כן תידרש יכול להיות לקיפול הכנף כלפי חוץ כדי שיהיה מספיק מקום ומרחב תמרון לגלגלים הקדמיים.

כדי להנמיך כמו שאתה רוצה, מומלץ אך ורק קויילאוברים.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

זהו לא הסבר של ממש. חלק מהכתוב גם לא נכון.

בכל אופן, המנטרה הרווחת בפורום היא: "אם רוצים להחליף קפיצים, או שמחליפים גם בולמים או שיורדים מהעניין".

על אילו בולמים ממליצים? קוני ובילשטיין למשל. אממה? הם בעלי אותו המהלך ואותו האורך כמו הבולמים המקוריים.

הבולמים האלו נחוצים כדי להתמודד עם קפיצים קשיחים בהרבה מהמקור, וזה לא המקרה ברוב קפיצי האפטרמרקט.

רובם של הקפיצים קשיחים רק במעט מהמקור, ונמצאים בטווחי הכיול של הבולמים המקוריים. הם אפילו תוכננו לכך.

פורסם

נראה לי שהלכנו פה לאיבוד קצת אני לא מתכוון להנמיך בצורה מוגזמת אלא בצורה יפה ושנראית לעין

פורסם
זהו לא הסבר של ממש. חלק מהכתוב גם לא נכון.

בכל אופן, המנטרה הרווחת בפורום היא: "אם רוצים להחליף קפיצים, או שמחליפים גם בולמים או שיורדים מהעניין".

על אילו בולמים ממליצים? קוני ובילשטיין למשל. אממה? הם בעלי אותו המהלך ואותו האורך כמו הבולמים המקוריים.

הבולמים האלו נחוצים כדי להתמודד עם קפיצים קשיחים בהרבה מהמקור, וזה לא המקרה ברוב קפיצי האפטרמרקט.

רובם של הקפיצים קשיחים רק במעט מהמקור, ונמצאים בטווחי הכיול של הבולמים המקוריים. הם אפילו תוכננו לכך.

אז מה אתה אומר בעצם? שלא חובה להרכיב גם בולמים?

פורסם

מה הקשר בין זה שבולמים מקוריים ובולמים להנמכה הם באותו אורך ואותו טווח? למה זה הפרמטר היחידי? ואני גם בספק שזה נכון.

למה רכבים ששמים עליהם קפיצי הנמכה הופכים לקופצניים? כי הם לא קשיחים מספיק, עם קפיצי הנמכה בלבד הבולם במצב סגור חלקית ובגלל שהוא לא קשיח מספיק הוא יכול לסגור מהלך הרבה יותר בקלות מאשר בולם להנמכה, שלא צריך להיות גאון כדי להבין שזה לא בריא לרכב ולא מועיל להתנהגות שלו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
עם קפיצים כמו אייבך פרוקיט לדוגמא, בהחלט לא.

ד"א, רצית תמונה:

11999773.jpg

ניראה לי שאתה לא קורא את הכותרת, הוא מדבר על הנמכה שהצמיג נכנס מתחת למרכב(כנף לצורך העניין) ואתה נותן דוגמא של רכב שעבר הנמכה עדינה של עד 5 ס"מ.

אף אחד לא אמר לו שאסור לשים קפיצי הנמכה על בולם מקורי. במידה וירצה להנמיך עד 5 ס"מ, אין שום בעייה מעל זה הוא יצטרך קויילאוברים.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שהגלגלים נכנסים מתחת לכנפיים זו כבר הנמכה קיצונית. לדעתי קוילאוברים יתאימו לך יותר אבל גם יעלו יותר.

קח בחשבון שנוחות הנסיעה תיפגע בצורה משמעותית מהנמכה כזו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קוילאוברים ועבודת התאמה שתמנע מהצמיג להשתפשף בפח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...