Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעמי אני מבין למה לאט בהאצות וכדומה, אבל אין שום סיבה להעביר הילוכים לאט. אתה נותן למנוע זמן לפול לסל"ד סרק, ושכאתה משחרר את המצמד שוב נגרמת האטה ראשונית כי המנוע צריך קודם לעלות לסל"ד שמתאים להילוך הבא ונראה לי שזה הגורם לבעייה שלך.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

גם לי הייתה בעיה דומה אני חושב ואפילו שאלתי על זה כאן בפורום.

אמרו לי שאני צריך לעבוד יותר מהר בהחלפה של ההילוכים ואני חושב שזה באמת עזר.

רק לעיתים נדירות עכשיו אני מקבל מכה/קפיצה בהחלפה מההילוך הראשון לשני (גם עלול לקרות בהתחלת נסיעה בהילוך הראשון לפעמים)

עכשיו שאני מתחיל נסיעה בכביש מישורי או משופע אני לא מתמהמה ולא מושך הילוכים, משתדל ממש תוך שניות בודדות להיות כבר בהילוך הרביעי (שאני מגיע למהירות של 30-40 קמ"ש בערך). נראה לי שזה גם יותר חסכוני בדלק לנהוג ככה.

שהכביש תלול זה כבר עניין אחר כי חייבים למשוך את ההילוכים הנמוכים יותר מן הסתם.

וכמובן מאוד חשוב לשלוט בקלאץ' ולא לתת לו להזרק כי זה מה שגורם למכות/קפיצות האלה בעצם נראה לי.

חוץ מזה גם הרכב שלי כבר עבר כמה אלפי קילומטרים טובים וזה כנראה גם עזר "לרכך" קצת את הקלאץ'.

פורסם

היום כשנסעתי לעבודה בהחלט גז ביניים עדין והחלפות מהירות עזר מאוד לרכך את ההחלפה, חוץ מזה שכנראה הגורם העיקרי של הקלאץ' הקשיח הוא בגלל היותו חדש ועדיין לא שחוק מספיק, אני חושב שהוא יותר טוב ממה שהיה כשהרכב היה עם 50 ק"מ לכן אחכה עד לכמה אלפי ק"מ בשביל להיות בטוח..

תודה !

פורסם

כשלקחתי ספארק של חבר לנסיעה מהדרום לחרמון וחזרה, לא הייתה לי שום בעיה עם הגיר או בהעברות ההילוכים.

למען האמת, די נהניתי מהרכב!

לא ריחמתי על הרכב לשניה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אני מצאתי שלפעמים צריך לתת נגיעה קטנה ובגז כי אם הסל"ד נופל מתחת לסל"ד שמתאים למהירות הנוכחית בהילוך הבא, אתה יכול לקבל את הקפיצה הזו.

אתה מעביר הילוכים מהר או לאט יחסית?

אצלי אם אני מתאמץ ונותן גז ביניים, יוצא לי העברות יותר חלקות מגיר אוטומט! (חוץ מבהילוך הראשון).

אם אתה רוצה העברה חלקה לגמריי בראשון, כמובן שזה יפגע בזמן האצה, תאיץ נגיד ל18 קמש ככה, תשחחר גז לאט, החלפה לשני בזריזות קלה, ממש קצת גז ביניים ולשחרר קלאץ' בשלבים.

זה תהליך מהיר וחופר, אבל ככה מביאים החלפות יותר חלקות מאוטומט.

לגבי גז ביניים, אני לא זוכר בידיוק (אני נוהג מתוך הרגל), עד כמה שאני זוכר אני ממשיך להחזיק אותו במהלך השילוב עם הקלאץ', ואז זה מקל על הקפיצת סלד במנוע, שהיא זו שמזעזעת את הרכב.

פורסם
לא, תמיד אמרו לי שלתת גז בזמן שילוב הקלאץ' עוזרת לשחיקה מוגברת

זו הבעייה שלך.

צריך לחזור לגז לפני שחרור מלא של דוושת הקלאצ', כלומר צריך להעלות את סל"ד המנוע לפני שההילוך משתלב.

מה שאתה עושה גורם לבלימת מנוע בלתי רצוייה בעת העברת הילוכים וזה מה שגורם לטלטול.

המושג גז ביניים שנזרק כאן לא קשור בעליל.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...