Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בשבוע שעבר הייתי מעורב בתאונה: בזמן שעמדתי בעצירה מוחלטת בפקק, נכנס בי רכב מאחור בכ30קמ"ש.

הנזק שלי: קילופי צבע ועיקומים בפגוש אחורי, עיקום לאורך דלת תא המטען, פנס רוורס לא עובד, שבר קטן בפנס אחורי.

הרכב יחסית חדש: מודל 2011.

הצעתי לפוגע לסגור את זה בינינו אחרי שנקבל הצעת מחיר לתיקון, בהתחלה הוא האשים אותי בסחיטה, אח"כ הציע שנלך למוסך שהוא בחר, הסכמתי, קיבלנו שם הצעת מחיר של כ1400שח רק לדלת תא המטען ולפגוש.

הפוגע סירב לסגור את זה בינינו ואמר שאפעיל ביטוח.

הוא הודה באשמה בפני חברת הביטוח שלו.

למרות שהרכב חדש, הכנסתי אותו למוסך הסדר של חברת הביטוח שלי (הייתי זקוק לרכב חליפי), שמאי בדק את הרכב בפני ולבסוף החליט להחליף את כל החלקים בחדשים (ומקוריים, שכן אין חלקים תחליפיים לרכב הזה עדיין) + ירידת ערך של 1-1.5%

השמאי היה מטעם חברת הביטוח שלי (לא שמאי שאני הבאתי).

שילמתי בצ'קים סכום של 11K על העבודות החלפים והשמאי. מלאתי טפסי תביעה של צד ג' והמוסך שיגר אותם אל חברת הביטוח.

הסכום נראה לי מופרז ואני חושש שחברת ביטוח של צד ג' לא תסכים לשלם במלואו בכל מיני תירוצים.

מהניסיון של חברי הפורום, איך כדאי להנהל בהמשך התהליך? ומה צפוי לי?

זהו סכום רציני בשבילי. יצאתי מהבית עם רכב ללא שריטה, וחזרתי עם רכב מקומט :( אני חושש שבסופו של דבר חברות הביטוח יוציאו לי את הנשמה ואצטרך לשאת בהוצאות חלקיות...

פורסם

תגיד לסוכן/חברת ביטוח שלך שמראש יצרפו תופס היעדר תביעות ביטוח, כדי שחברת הביטוח של הפוגע לא תתנער מתשלום ירידת הערך. חוץ מכך תדאג לצלם כל מסמך, ולתעד כל פעולה/שיחה עם הצד השני. בנוסף, פנה מדי פעם לחברת/סוכן הביטוח שלך, שיזרזו עניינים. ול תהיה לחוץ, הדברים הללו לוקחים זמן, וקיים סיכוי שלא שתקבל את הכסף רק אחרי שהשיקים שלך יצאו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תגיד לסוכן/חברת ביטוח שלך שמראש יצרפו תופס היעדר תביעות ביטוח, כדי שחברת הביטוח של הפוגע לא תתנער מתשלום ירידת הערך. חוץ מכך תדאג לצלם כל מסמך, ולתעד כל פעולה/שיחה עם הצד השני. בנוסף, פנה מדי פעם לחברת/סוכן הביטוח שלך, שיזרזו עניינים. ול תהיה לחוץ, הדברים הללו לוקחים זמן, וקיים סיכוי שלא שתקבל את הכסף רק אחרי שהשיקים שלך יצאו.

כמה זמן צפוי לקחת עד שחברת הביטוח של צד ג' תחזיר תשובה?

האם קיים סיכוי שאקבל רק חלק מהכסף? האם במקרה הזה אני יכול להפעיל את הפוליסה שלי (לשלם את ההשתתפות העצמית שלי + עליית הפרמייה) ולקבל את ההפרש ?

• ספונסר פורום
פורסם
שלום חברים,

בשבוע שעבר הייתי מעורב בתאונה: בזמן שעמדתי בעצירה מוחלטת בפקק, נכנס בי רכב מאחור בכ30קמ"ש.

הנזק שלי: קילופי צבע ועיקומים בפגוש אחורי, עיקום לאורך דלת תא המטען, פנס רוורס לא עובד, שבר קטן בפנס אחורי.

הרכב יחסית חדש: מודל 2011.

הצעתי לפוגע לסגור את זה בינינו אחרי שנקבל הצעת מחיר לתיקון, בהתחלה הוא האשים אותי בסחיטה, אח"כ הציע שנלך למוסך שהוא בחר, הסכמתי, קיבלנו שם הצעת מחיר של כ1400שח רק לדלת תא המטען ולפגוש.

הפוגע סירב לסגור את זה בינינו ואמר שאפעיל ביטוח.

הוא הודה באשמה בפני חברת הביטוח שלו.

למרות שהרכב חדש, הכנסתי אותו למוסך הסדר של חברת הביטוח שלי (הייתי זקוק לרכב חליפי), שמאי בדק את הרכב בפני ולבסוף החליט להחליף את כל החלקים בחדשים (ומקוריים, שכן אין חלקים תחליפיים לרכב הזה עדיין) + ירידת ערך של 1-1.5%

השמאי היה מטעם חברת הביטוח שלי (לא שמאי שאני הבאתי).

שילמתי בצ'קים דחויים סכום של 11K על העבודות החלפים והשמאי. מלאתי טפסי תביעה של צד ג' והמוסך שיגר אותם אל חברת הביטוח.

הסכום נראה לי מופרז ואני חושש שחברת ביטוח של צד ג' לא תסכים לשלם במלואו בכל מיני תירוצים.

מהניסיון של חברי הפורום, איך כדאי להנהל בהמשך התהליך? ומה צפוי לי?

זהו סכום רציני בשבילי. יצאתי מהבית עם רכב ללא שריטה, וחזרתי עם רכב מקומט :( אני חושש שבסופו של דבר חברות הביטוח יוציאו לי את הנשמה ואצטרך לשאת בהוצאות חלקיות...

אני מוכן לעזור לך ללא התחיבות מצידך, אני צריך את דוח השמאי, וכבר לפי התאור שלך חסר לך אחוזים בירידת ערך, צור איתי קשר טלפוני ואכוון אותך כיצד לפעול. חסרים לי פרטים.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• ספונסר פורום
פורסם

ניקו צודק יש להתחיל לפעול מול חברת הביטוח של צד ג, אבך לפי התאור שלך לא היית צריך לשלם לשמאי ולמוסך, הבנתי שפנית למוסך הסדרר וכנראה. הפעלת את הפוליסה שלך, בכל אופן ישנה בעיה שלא מסתדר לי נושא התשלום וכו. צור איתי קשר העזור לך.

0546999223

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
ניקו צודק יש להתחיל לפעול מול חברת הביטוח של צד ג, אבך לפי התאור שלך לא היית צריך לשלם לשמאי ולמוסך, הבנתי שפנית למוסך הסדרר וכנראה. הפעלת את הפוליסה שלך, בכל אופן ישנה בעיה שלא מסתדר לי נושא התשלום וכו. צור איתי קשר העזור לך.

0546999223

לא הפעלתי את הפוליסה שלי.

פניתי למוסך הסדר של חברת הביטוח שלי (כי הייתי זקוק לרכב חליפי) ופתחתי תביעה (דרך חברת הביטוח שלי) נגד חברת הביטוח של הפוגע.

התשלום היה בצ'ק דחוי ל4 חודשים.

פורסם

כמה הערות כלליות:

1. עם שלל הגאדג'טים הקיימים היום, הדבר הראשון לעשות במקרה של תאונה הוא לתעד (טוב נו, דבר שני, אחרי שמוודאים שכולם בסדר). לתעד הכל, צילום של הפגיעות בכל הרכבים, צילום של איזור התאונה הכללי לפני שמזיזים את הרכבים, הקלטה של הנהגים מעורבים בכל אינטראקציה איתם. לא חסרים שקרנים ורמאים שניתן לסתור בעזרת תיעוד פשוט.

2. אין סיבה בעולם ללכת למוסך שבחר נהג אחר. אתה לא יודע מי הוא, מה הקשר בינהם ומה ינסו להשחיל לך. בדיוק כמו שלא עושים בדיקת רכב במכון שהמוכר בחר. בטח לא אחרי שהוא העז להאשים אותך בסחיטה אין סיבה ללכת לקראתו בשום צורה.

3. מוסכי הסדר עובדים בשביל חברת הביטוח, לא בשבילך. מומלץ להמנע מהם כי במחיר של מציאת פתרון אחר לרכב חלופי (חברים, השכרה, מוניות) אתה יכול לחסוך הפסדים אחרים בשל תיקון לקוי ושימוש בחלפים ירודים. נכון, לא תמיד התיקון רע או החלפפים לא מתאימים, אבלברגע שלמוסך עובד עבור אינטרס של חברת הביטוח, אתה בעמדת נחיתות.

• תוכן חדש...