Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

להפתעתי לא מצאתי אצלנו כל שרשור אינפורמטיבי בנושא וטרם הספקתי לחקור פורומים בארצות הניכר.

בקיצור - אני צריך לבצע צביעה כללית לרכב, ישנה התקלפות לכה בכל חלקי המרכב.

בהזדמנות חגיגית זו אני גם מעוניין להחליף את צבע הרכב, כלומר חתיכת עבודה.

עכשיו הדילמה - עיטוף או צביעה?

צביעה - תידרש המון עבודה: פירוק טמפונים, שמשות, פנסים, קליפסים ואלוהים יודע מה יצליח לחזור למקומו כמו שצריך.

מדבקה - מממ... כלום?

כמובן שהרכב יעבור מקצה פחחות מקיף טרם העיטוף / צביעה.

מאוד מטרידה אותי איכות המדבקה - עד כמה הדברים האלה באמת עמידים? מה לגבי הפרדות של הדבק לאחר X זמן? דהייה? איך שוטפים רכב עטוף? מי בארץ ב-א-מ-ת מבצע עבודה פדנטית, אני לא אתפשר על פחות ממושלם, הן מבחינת העבודה והן החומרים. מה העלויות?

אודה לכל מי שיוכל לעזור בצורה מקצועית.

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פלסטידיפ לא עושה לי את זה:

1. הוא בגימור מט בלבד, אני רוצה מבריק.

2. הוא נראה לי בלתי עמיד בעליל.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם בשביל מדבקה צריך לפרק את הכל. כי יש ידיות של דלתות ועוד. צביעה תלוי מטיב שלה לא תמיד מחייבת פירוק.

על איזה רכב מדובר?

ראיתי רנו מגאן דיזל שעשו לה הדבקה איכותות למדי. זה היה צבע שחור מט - הרכב עשה רושם של ערסמוביל.

צבע עדיף לדעתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפרק שתי ידיות זה בקטנה (וגם אני לא בטוח שזה הכרחי). לפרק שמשות, פנסים ופגושים זה כבר יותר סיפור.

טויוטה יאריס.

איתמר

פורסם

תסתכל על רכבים של חברות כמו הוט וכו', שנעטפו במדבקה פירסומית.

איך הם נראים לאחר 3-4 שנים על הכביש? די דהוי ומרופט. אונמם שם לרוב מדובר בצבעים בוהקים כמו אדום, שדוהים מהר בשמש.

אולי בצבע לבן שונה.

שאלה נוספת - איך מתקנים שריטות כשיש מדבקה?

צבע עדיף, ואם אתה שואל אותי - אז לצבוע בצבע המקורי של הרכב. הרבה יותר פשוט, הרבה יותר זול והתוצאה הסופית טובה יותר. והפירוקים ההנדרשים הם מינימליים.

פורסם

התחילו לי קילופי לקה על הגג והמכסה מנוע,ציפיתי את המכסה מנוע בקרבון ואחרי חודש החלטתי לעשות כללי לרכב כולל החלפת צבע.

שקילפתי את המדבקת קרבון היא התקלפה יפה ובחתיכה אחת,הבעיה היא שהיא השאירה דבק על המכסה מנוע שרק אחרי 5 שעות של שיפשופים עם טינר אציטון וניירות שיוף הדבק ירד,מדבקה לא משנה איזה לא תיהיה לעולם איכותית כמו צביעה ולך תדע מה היא תשאיר אחריה,ואם אתה רוצה עבודה טובה לכל הרכב תתכונן למחיר של צבע כללי.

אני ככל הנראה מכניס את הרכב לפחח שבוע הבא,את כל הפירוקים וההרכבות אני עושה בעצמי לחסוך עלויות ואני גם מחליף צבע,ההבדל בין פירוק הרכב לצורך צבע כללי לבין החלפת צבע הוא לא גדול.

לצבע כללי עדיף לפרק כמה שיותר כדי שהצבע לא יתקלף,בדרך כלל שעושים כללי ולא מפרקים ידיות ופסי קישוט לאחר זמן מה מופיעים בנקודות האלו בדיוק קילופים.

אז חשוב לפרק ידיות ופסי קישוט ואת הפלסטיקים שיושבים מתחת לשמשה.

ספציפית אצלי אני מביא לפחח את הרכב ערום(פח נטו) שמשה קדמית אני לא מפרק.

כדי לעשות החלפת צבע כמו שצריך צריך לפרק אטמים מסביב לדלתות ומסביב לשמשות,קנטים של הדלתות ודיפוני דלתות.

כדי לקבל עבודה כמו שיותר איכותית צריך לפרק כמה שיותר,אנשים נוטים לחשוב שאם צובעים את הרכב באותו צבע אז לא צריך לפרק,הבעיה שבהרבה נקודות הצבע פשוט לא תופס ומתקלף אחרי זמן מה.

לדעתי תפרק את הרכב לבד ותתן לפחח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בוקי, הרכבים של הוט וכו' הם הדפסה דיגיטלית, אני מתעניין בחומר שמגיע בצבע מקורי מהיצרן (ובצבע לבן מבריק אם זה תורם לדילמה). שריטות מתקנים על ידי החלפת כל המדבקה.

את האמת שהשיקול העיקרי הוא המחיר. אם עיטוף יעלה חצי מחיר זה דבר אחד, אם זה עולה כמו צביעה מלאה אין כאן בכלל דילמה.

פורסם

עיטוף מקצועי ובאיכות מדבקה גבוהה יתקרב מאוד למחיר של צביעה.

אני חושב שאתה עושה טעות עם החלפת הצבע, אלא אם כן אתה מתכוון להשאר עם הרכב עד יומך האחרון.

אם הצבע לא לטעמך אז ניתן להחליף גוון לגוון קרוב (לדוגמא בורדו מטאלי).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גם צביעה ללא שינוי גוון תצריך ממני פירוק מאסיבי, בין היתר הצבע התקלף בחיבור השמשה הקדמית לגג, תחת החלונות האחוריים וצמוד לשמשת תא המטען.

את האמת דווקא יכול להיות פרוייקט נחמד לפרק את כל הרכב ולהריץ עליו פרוייקט בידוד רעשים על הדרך.

פורסם

זה גם בדיוק מה שאני עושה, כל עוד הרכב מפורק אני מנצל את העניין.

ובאמת אין הרבה הבדל בין החלפת צבע לצבע כללי, צובעים בנוסף את הקנטים בפנים ואת הדלתות וזהו, זה זניח יחסית.

רק אל תפרק שמשה קדמית כי אם האטימה לא טובה יהיו רעשים מעצבנים מאוד של רוח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ארצה להצטרף לחגיגה ולשאול כמה שאלות כי אני מתכנן משהו דומה (אך עצמי) :

1. התכנון שלי להחליף את צבע הרכב כי הצבע שלי מכוער, ברור לי שצריך לצבוע את ספי הדלתות ומשקופים וכו', איך זה מתבצע בפועל ?

צריך לאטום עם ניילונים ממש את כל פנים הרכב כאשר הדלתות פתוחות לרווחה ?

2. בידוד רעשים - משהו שמאוד מאוד נחוץ אצלי, יש לכם הערכת עלויות?

3. פירוק אטמים לדלתות - איך זה מתבצע? רציתי לפרק את שלי בזמנו בגלל החלפה בסוף רק ניקיתי אותו יסודי, האטם הוא חתיכה סגורה מאחורי המנגנון שתופס את הדלת, אי אפשר להוציא אותו בלי להוציא את הדלת..

פורסם

אכן אוטמים את פנים הרכב וצובעים כשהדלתות פתוחות, את האטם שמסביב לדלת אפשר להוציא בלי לפרק את הדלת, הדבר היחידי שמפריע להוציא את האטם ברכב שלך זה הסטופר של הדלת, אתה מוציא את הפין ואז אתה יכול להוציא את האטם.

לגבי בידוד רעשים תריץ חיפוש בפורום אודיו יש שם ערמות של מידע על בנושא.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...