Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז יש לי רעיונות לאפליקציות - בניגוד לרוב השירשורים שנפתחים בנושא, אני לא אומר שיש לי רעיון ואני מוכן למכור אותו ב50%...

אני עובד בתחום הweb (בתור מתכנת Server), כך שאני יודע מה דרוש בשביל לפתח אפליקציה איכותית וכרגע אין לי את הזמן ללמוד שפות וטכנולוגיות חדשות ולכתוב לבדי ייקח לי חודשים על חודשים ועוד לא דיברתי על עיצוב, ניסיתי ומצאתי את עצמי מנסה ללמוד בלילות וסופ"ש אבל ההתקדמות איטית מדי.

מה שאני כן מצליח הוא להתקדם מבחינת הproduct, בקרוב יהיה לי כבר mock-ups ויותר בשר.

עכשיו השאלה איך מתקדמים?

1) זכות קניינית - הבנתי שבשביל שיהיה לי זכות קניין על האפליקציה לוקחים את הmock-ups לעו"ד וניתן "לחתום" עליהם כמעין הוכחה לזכות קניינית.

2) חברת פיתוח/מפתח - למי הולכים ומה התהליך? (שוב בניגוד לאחרים) אני מוכן להשקיע כסף בשביל תוצאה מוכחת ואיכותית.

3) האם בסוף הקוד שלי?, אני יוצא מנקודת הנחה שתחזוקה הרבה יותר קלה מאשר הקמה מאפס ואוכל ללמוד תו"כ, מאשר להיות כבול לבית תוכנה שכל feature ישחטו אותי.

אז אם יש פה אנשים שעברו את התהליך, אשמח לייעוץ.

תודה ולילה טוב,

דורון

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אני מהצד המפתח אז על 1 אין לי מושג מעבר לזה שקשה להגן על תוכנה ורעיון. ועוד יותר קשה למצא משהו שבאמת לא עשו כיון שלו. השאלה איפה החדשנות שלך ולמה לא כל אחד היה יכול לעשות את זה בקלות לבד.

2. השאלה מה רמת הבשלות, האם אתה מביא עיצוב, מסמך איפיון סגור והידע שלך לגבי היתכנות טכנולוגית באמת.

3. מקובל שהקוד שלך. יש יוצאי דופן קלים כמו אם משתמשים בקומפוננטות מסחריות שאותה חברה כתבה (פלטפורמה מול שרת שלהם, שירות רץ וכו) ואת החלק הזה אתה תקבל כקופסאות שחורה ז(ספרייה סטטית).

פה חשוב לעבוד מול מקום איכותי. קשה למי שלא מבין בתחום להבין מה אתה מקבל, אבל ההבדל ויכולת התחזוקה קשורה מן הסתם ישירות באיכות הבסיס.

ליביו

מפתח בתחום, אין לי אינטרס בכלל - החברה שלנו לא חברת פרוייקטים, אבל אם תרצה אני יכול להפנות אותך לקולגות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש חברות שעוזרות לך בכל התהליך החל מהצד המשפטי ועד מציאת משקיעים ומתפחים.

במסגרת פרויקט גמר בתואר, אני ניסיתי לעבוד עם חברת fundream, האנשים נראו רציניים אבל בסופו של דבר, קצת לפני חתימת הסכם מצאו פרויקט קרוב מידי לתכנון שלנו.

דבר נוסף, הם לוקחים הרבה מאוד אחוזים.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אני הייתי מקים את המיזם לבדי ולא מחפש חברות פיתוח.

אפליקציה היא דבר שבעזרת תקציב נכון יכולה לצמוח ממקום מאוד קטן להצלחה גדולה מאוד.

הכרתי כמה חבר'ה שנמצאים כיום בעיצומו של פיתוח שכזה. הם מנהלים את העסק וברשותם מתכנת (שאני מכיר אם תרצה...) מעצב והיחידים שבאים מבחוץ לעזור ולא שייכים למיזם הם כמובן המשקיעים.

אגב, אני הייתי משקיע בפיתוח אפליקציה שבשלב הראשוני לא תדרוש הטמעה בבתי עסק כאלה ואחרים כדי להיות שווה משהו. נתקלתי ביותר מדי מפתחים שהרעיום שלהם הוא להציע את האפליקציה לבתי עסק כי רק כך היא תעבוד.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לעונים,

2. השאלה מה רמת הבשלות, האם אתה מביא עיצוב, מסמך איפיון סגור והידע שלך לגבי היתכנות טכנולוגית באמת.

כפי שרשמתי, אני חזק בmock-ups ובאיפיון, אבל ללא עיצוב כלל, גם אין לי נגיעה בתחום הזה.

אין מגבלות טכנולוגיות לפי איך שאני רואה את זה, לא ממציא את הגלגל מחדש.

יש חברות שעוזרות לך בכל התהליך החל מהצד המשפטי ועד מציאת משקיעים ומתפחים.

במסגרת פרויקט גמר בתואר, אני ניסיתי לעבוד עם חברת fundream, האנשים נראו רציניים אבל בסופו של דבר, קצת לפני חתימת הסכם מצאו פרויקט קרוב מידי לתכנון שלנו.

דבר נוסף, הם לוקחים הרבה מאוד אחוזים.

1) אם הם חתמו על NDA, אז מותר להם בכלל לעשות דבר כזה?

2) לא מעוניין לתת אחוזים, מעוניין להשקיע מכספי.

אני הייתי מקים את המיזם לבדי ולא מחפש חברות פיתוח.

אפליקציה היא דבר שבעזרת תקציב נכון יכולה לצמוח ממקום מאוד קטן להצלחה גדולה מאוד.

הכרתי כמה חבר'ה שנמצאים כיום בעיצומו של פיתוח שכזה. הם מנהלים את העסק וברשותם מתכנת (שאני מכיר אם תרצה...) מעצב והיחידים שבאים מבחוץ לעזור ולא שייכים למיזם הם כמובן המשקיעים.

אגב, אני הייתי משקיע בפיתוח אפליקציה שבשלב הראשוני לא תדרוש הטמעה בבתי עסק כאלה ואחרים כדי להיות שווה משהו. נתקלתי ביותר מדי מפתחים שהרעיום שלהם הוא להציע את האפליקציה לבתי עסק כי רק כך היא תעבוד.

הרעיונות שלי הם Stand-Alone לגמרי, לא תלוי אפילו בפייסבוק :lol:

השאלה אם ברגע שאני יושב עם מפתח ומעצב, אני צריך לעבוד איתם צמוד, בעייתי קצת אם אני כרגע 10 שעות ביום במשרד לפחות (סטארט-אפ..).

האם אני בכיוון בכלל?

Renault Megane RS Trophy

פורסם

1) אם הם חתמו על NDA, אז מותר להם בכלל לעשות דבר כזה?

הבעיה הייתה שהם מצאו מוצר מתחרה שנותן את רוב הפונקציונליות שלנו. לא הייתה שום עברה מצידם

2) לא מעוניין לתת אחוזים, מעוניין להשקיע מכספי.

כדאי לך להשקיע הרבה בלימוד הנושא המשפטי, יש יותר מידי סיבוכים ובעיות פוטנציאליות שפשוט אי אפשר לדמיין

תשובות בכחול

בלי קשר, אתה יכול לחפש פרילאנסרים מתחום ה-Objective C או כאלה שמנוסים בפיתוח ג'אווה לאנדרואיד

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

על פי הידוע לי לא צריך יותר מדי זמן מעבר לזמן שדרוש לך למצוא השקעה ולראות שהכל מתההל כשורה. בקש מהמתכנת את עבודתו ומהמעצב את עבודתו ותן להם לעבוד. ככה זה בבנית אתרים. בהזמנת עבודה וכך גם פה. אם אתה לא מתכוון לייצר את האפליקציה בעצמך אין סיבה שזה יגזול לך הרבה זמן. מקסימום את הזמן לישיבת הצוות שתקיים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למישהו יש מושג לגביי עלויות? באופן כללי?

Renault Megane RS Trophy

פורסם

שעת פרילנסינג של מתכנת טוב נעה בין ה150-300 ש"ח בארץ ממה שאני מכיר כשבזה אתה חייב לכלול גם את האפיון והרבה פינגפונגים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

כמוך כמוני....

ונתקלתי באתר xplace.co.il אתר של פרילנסרים (רגע....בעצם אולי אתה מכיר.....טוב,למי שלא מכיר) שניתן לראות תיקי עבודות, טווחי מחירים בכל תחום שתרצה עם דגש על תכנות,עיצוב וכו....

נסה

פורסם

Xplace נחמד, אבל מי שנמצא שם זה אנשים שמשוואים לעבודה והמון בררה (חב חיפש בזמנו שם ועדתי לו לברור. כמות הפניות היתה יפה אגב אבל רק אחד או 2 רציניים)

לטובים שבתחום לרוב יש יותר פניות מיכולת יצור ולא יחפרו באתר הזה.

Then dying is forgetting

פורסם

אם אתה מתכנת ממוצע, אין סיבה לקחת מתכנת חיצוני. אם אין לך עדין אפילו 0.0000001% מהמוצר, אל תתחיל לרוץ במעגלים ולחפש פתרונות בירוקרטיים סבוכים לבעיות שעוד לא נוצרו. אין צורך לרוץ ל500 עורכי דין, רואי חשבון, לקנות חולצות עם הלוגו שלך, לפתוח תאגיד ולשכור משרד של 15 קמ"ר (סיכמתי את המתודלוגיה המקובלת לפתיחת סטארט אפ ישראלי ממוצע). תתחיל לפתח ותבין שביום שבו סיימת את הפיתוח, האפליקציה שלך תהיה עוד אחת מתוך מליונים בחנות האפליקציות, כדאי שתבין כבר עכשיו שאין שום "קסם" שיקרה כדי שהיא תצליח, לא משנה כמה הרעיון טוב וגם אם המצאת את הנורה החסכונית הבאה. הפיתוח הוא 0.01% מההצלחה, השיווק הוא השאר.

אם אתה לא יודע לשווק (לא, "תואר אקדמי" בשיווק לא באמת יעזור לשווק, אחרת כל מסיימי התואר היו מליונרים) הסיכוי שלך להצליח הוא אפסי.

צר לי, אך זו המציאות, לא כל אחד בנוי לפתיחת עסק (אגלה לך סוד, בטח לא 99.9% מהמתכנתים).

פורסם
אם אתה מתכנת ממוצע, אין סיבה לקחת מתכנת חיצוני.

מובייל הוא תחום "קצת" שונה מהווב , מפתח טוב למובייל יחסוך לו המון המון זמן (אם זה כמה חודשי לימוד + כמה חודשי תעסוקה כדי להגיע לרמה שמה שאתה בונה אשכרה מוצלח). אם זה פרויקט קטן יחסית - שהוא רוצה להתחיל להריץ עכשיו - ולא עוד שנה - אז לפתוח את זה עם מפתח שכבר עושה מובייל - "קצת" עדיף.

האם תוך כדיי כדאי ללמוד וכו? כמובן.

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם אתה מתכנת ממוצע, אין סיבה לקחת מתכנת חיצוני. אם אין לך עדין אפילו 0.0000001% מהמוצר, אל תתחיל לרוץ במעגלים ולחפש פתרונות בירוקרטיים סבוכים לבעיות שעוד לא נוצרו. אין צורך לרוץ ל500 עורכי דין, רואי חשבון, לקנות חולצות עם הלוגו שלך, לפתוח תאגיד ולשכור משרד של 15 קמ"ר (סיכמתי את המתודלוגיה המקובלת לפתיחת סטארט אפ ישראלי ממוצע). תתחיל לפתח ותבין שביום שבו סיימת את הפיתוח, האפליקציה שלך תהיה עוד אחת מתוך מליונים בחנות האפליקציות, כדאי שתבין כבר עכשיו שאין שום "קסם" שיקרה כדי שהיא תצליח, לא משנה כמה הרעיון טוב וגם אם המצאת את הנורה החסכונית הבאה. הפיתוח הוא 0.01% מההצלחה, השיווק הוא השאר.

אם אתה לא יודע לשווק (לא, "תואר אקדמי" בשיווק לא באמת יעזור לשווק, אחרת כל מסיימי התואר היו מליונרים) הסיכוי שלך להצליח הוא אפסי.

צר לי, אך זו המציאות, לא כל אחד בנוי לפתיחת עסק (אגלה לך סוד, בטח לא 99.9% מהמתכנתים).

אצלנו בחבר'ה קוראים לגישה שלך גישת העבדים, לשבת בבית (או להיות שכיר) בגלל שיש אחוז הצלחה נמוך מאוד - אז בשביל מה לנסות בכלל.

מבחינת שיווק, יש לי שותף לרעיון חבר ילדות איש שיווק תותח אז בכיוון הזה אני פחות מוטרד.

לא מחפש שום קסם, האמת שבנוסף למדעי המחשב יש לי גם תואר במנהל עסקים, עוד לא מיליונר אבל עובד על זה.

Renault Megane RS Trophy

פורסם
אצלנו בחבר'ה קוראים לגישה שלך גישת העבדים, לשבת בבית (או להיות שכיר) בגלל שיש אחוז הצלחה נמוך מאוד - אז בשביל מה לנסות בכלל.

מבחינת שיווק, יש לי שותף לרעיון חבר ילדות איש שיווק תותח אז בכיוון הזה אני פחות מוטרד.

לא מחפש שום קסם, האמת שבנוסף למדעי המחשב יש לי גם תואר במנהל עסקים, עוד לא מיליונר אבל עובד על זה.

חס וחלילה לא רציתי לפגוע לך במוטיבציה, אני אחרון האנשים שיגידו לאדם לא לנסות, בטח אני לא דוגל ב"שיטה", להיפך, אני משתדל כמה שיותר לעזור לאנשים שרוצים לפתוח עסק.

אני רק רוצה להבהיר לך שהמציאות העסקית לא פשוטה כפי שאתה חושב (יש לי 2 עסקים, אחד מהם מותג מוכר מאוד) וחבר שלך (אומנם אינני מכיר אותו) הוא כנראה לא באמת תותח שיווק, אתה פשוט תבין את זה בהמשך הדרך. הפרספקטיבה שלך בנוגע לשיווק כנראה לא באמת נכונה, כי אם היית יודע באמת שיווק מה הוא, היית יודע להחליף את החבר שלך בתפקידו.

אם אתה מרגיש "איש עסקים" בדם ויש לך מוטיבציה מטורפת (מוטיבציה רגילה ו\או רצון ו\או דיבורים זה לא מספיק), אסרטיביות וביצים אז לך על זה, כמעט כל יום מתקשרים אלי אנשים (אתמול התקשרו 2 שונים) שמבקשים להפגש כדי שאשמע על הרעיון שלהם, אני חותם בלב שלם ש100% מהם לא יקדמו אותו אפילו שני צעדים קדימה מעבר להגיג, אפילו בלי לשמוע את הרעיון.

והטיפ הכי חשוב שלי: אל תיקח טיפים מאנשים שאין להם נסיון (עדיף מוצלח) בעולם העסקי בדיוק כפי שאתה לא לוקח טיפים על טיפול ברכב ממנתח לב. מי כמונו יודעים שישראלים, משלח ידם הינו "מומחיות" בכל תחום ותחום.

• תוכן חדש...