Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שי, אתה ופוקו מדברים על דברים קצת שונים. פוקו מדבר על הפקת SPL מקסימלי מהסאב שלך ופה התיבות שהיצרן ממליץ עליהן לא יעזרו ויש לתכנן לבד.

בנוסף, נכון שכל חברה הייתה מאוד רוצה שיהיה לה סאב שדורש נפח קטן אבל יש הרבה כאלו שלא הצליחו להגיע לסאב טוב עם תיבה קטנה ולכן הם באמת, כמו שתמיר אמר, נותנות לך פשרה בין נפח ואיכות או נפח ועוצמה.

כשאתה אומר שסאב בתיבה גדולה מאבד מהיעילות שלו אתה צריך לדייק, אתה צריך להגיד גדולה מזו שאופטימלית בשבילו ולא להגיד בכלליות. מהי האופטימלית? אתה יכול לדעת לפי תוכנה ולפי הדרישות שלך. הוא יאבד מהיעילות כי אז בעצם הוא כמו פריאייר.

אתה לא יכול לקחת פיסות מידע שאותן למדת לפני מספר ימים ולדבר כאילו קראת תאוריות שלמות בנושא. מן הראוי היה שאת דברייך תציג יותר כמו שאלה מאשר עובדה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סומך על תכנון יצרן יותר מעל תוכנה ?!

התוכנות האלה לא מנחשות מה יהיה גרף ההענות אלא עובדות עפ"י נוסחאות מדויקות מאוד (לפחות בפורטד ואטומה) שחוזות בצורה נכונה את ההענות של התיבה ב Free Air לפני Cabin Gain וגורמים אחרים.

להחליף סאבים - עדיין זה אומר שתצטרך יותר כוח , אתה נכנס לאותה ההשקעה.

מערכת חשמל - אין כזה דבר שנקרא הרבה כוח בלי מערכת חשמל טובה.

מעבר לזאת , אני מוכן (אם ג'ניה או מישהו מכם מוכן) לתכנן למי שירצה תיבה ואני מבטיח ב 100% שעם אותם מגברים ואותם נתונים הוא יגיע לתוצאה הרבה יותר טובה. יותר מכך , נעשה את זה בלי שום מיכשור כגון RTA כדי שכולם יבינו שהם יכולים לעשות את זה לבד בבית.בצורה סבירה.

אני אשמח להתנדב לניסוי.

מתאים?

...זו התיבה שיש לי היום:

the box.jpeg

פורסם

התוכנות האלה חוזות את התוצאות ב - free field לפי cabin gain, אבל ברגע שהתיבה רק תתקרב לבאגז' של מכונית ההיענות תשתנה באופן משמעותי.

לבן אדם שרוצה לבנות תיבה שתישמע נורמלי עדיף לבחור בהגדרות יצרן, מה שבטוח משחק של מספר דקות עם תוכנת מחשב לא יביא אותו לתוצאה טובה יותר.

חברות נורמליות נותנות מידע שמבוסס על הרבה ניסיון מעשי של הסאב בתוך מכונית.

לדעת איך גרף היענות תדרים ישמע באופן מעשי זה דבר שנלמד לאחר הרבה ניסיון וניסויים מעשיים.

לתוכנות מחשב אין מספיק מידע על המכונית שלנו בשביל לחשב את ההיענות במכונית, רובם פשוט מוסיפות גל לחץ ארוך לתוצאת ה free field בשביל ליצור מעין תוצאה יחסית.

וגם אם הם היו מדויקות כל כך.. אי אפשר פשוט לשפוט איך רמקול ישמע רק לפי ההיענות תדרים שלו.

לבן אדם שרוצה לתכנן תיבת SPL, כן אפשרי להשתמש בתוכנת מחשב בשביל לקבל מעין נקודת התחלה, אבל כעיקרון אין על ניסיון מעשי עם הסאב בתוך המכונית ומשחק עם הנפח/אורך פורט... תהליך ארוך אבל מה שבטוח יביא לתוצאה הגבוהה ביותר.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אם המלצות היצרן טובות או לא זה תלוי ביצרן. כבר ראיתי בעבר המלצות יצרן שגויות (שאפילו היצרן הודה בזה אך לא בפומבי) וזה יכול לנבוע מניסיון למכור את הסאב ככזה שדורש נפח קטן, כזה שיכול להתמודד עם הספק גבוה וכן הלאה.

מדובר פה בעיקר על SPL מירבי שאת זה היצרן לא נותן וגם לא ממש יכול לתת כי זה משתנה מרכב לרכב. תמיד השימוש בתוכנה+ניסוי מעשי יביא לתוצאה הטובה ביותר. גם פוקו שמסתמך על תוכנות ותכנונים מתכוון לנסות מספר תיבות שונות. הכוונה שלו אם הבנתי נכון היא שאם מדובר באנשים שרוצים להגיע למקסימום SPL, לרוב המלצות היצרן לא יהיה טובות וזה נכון.

המלצות היצרן, גם כאשר הן לכיוון SPL עדיין מתחשבות בSQ ולכן לא יתאימו לSPL נטו.

פורסם

טוב אני מאמין שהתרד הזה צריך סיכום קטן, בואו נראה אם כולנו מסכימים על כך:

1. תוכנות לתיכנון תיבות תהודה, אכן מתבססות על הנתונים שלו האלמנט,זה ברור, אך כמובן בתוך הרכב, אף אחד לא יכול להיות וודאי בנושא ההענות של הסאב.

2. המלצות יצרן בדרך כלל נכונות, בגלל שנתקלנו בחברה או שניים או 10, לא אומר שלא צריך להתבסס עליהן..(כמובן שלטיב החברה יש משחק פה)

וכמובן אינם עונות לדרישות SPL.

3. מה שניסיתי להגיד בסך הכל, שהתחושה שפוקו נתן, שכל משתמש יכול להגיע לתוצאה אופטימלית, כמו הטענה שלו עם גניה, "בלי למצמץ", פשוט ניסיתי לחשוף קצת אור על הנושא

שלווא דווקא רק התיבה תהייה 100% השפעה פה, כמובן שיש לה חלק ניכר

אך איטום המרכב, הגברה, מערכת החשמל, והאלמנט עצמו, הם דברים יקרים מאוד, שאי אפשר לסכם אותם ב"תיכנון בלבד", זאת השקעה גדולה לכל דבר... שאני מאמין, שיש כאלה שפשוט יעדיפו להוסיף אלמנט.

והתמורה תהייה זהה, או גדולה יותר, מבלי "לשבור את הראש" , זה לפחות הרושם שאני יכול להעיד מרוב המשתתפים פה..(אולי אני טועה, לא ערכתי סקר בנושא)

4. איל התגובה שלי לתמיר נבעה מבויכוח פרטי, תמיר יצא מנקודת הנחה שבגלל שהסאב ברכב, מקציבים לו נפח קטן יותר(תוך כדי פגיעה בו), ולכן אינו נמצא בתוך תיבת תהודה אופטימלית, ניסיתי להסביר לו את טעותו בדרך הכי טובה שידעתי..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

טוב , אני אבהיר את הנקודות שלי :

1) תמיד כמעט המלצות היצרן לתיבה באות להביא הענות מקסימלית בגודל תיבה מינימלי - מה שאומר, שאם יש לנו יותר מקום בבגאז' או שאנחנו רוצים להדגיש את נושא ה SPL ניתן לתכנן תיבה אחרת.

2) יצא לי הרבה פעמים לבדוק המלצות יצרן ולגלות שהתוצאה לא טובה מספיק וזאת בגלל שחיפפו בתכנון התיבה או לא רצו להציע תכנון תיבה מסובך וזה קורה גם אצל היצרנים הגדולים ביותר.

3) התוכנות השונות מחשבות את הנתונים ב Free Field כמובן וכמובן שיש שינוי אדיר באוטו , אבל ניתן גם לחזות בגדול (ללא דיוק) את השינוי הזה.

4) הוספת אלמנט היא לא פתרון !!! - אלמנט נוסף נותן רק עוד 3DB בעוצמה (הכפלה) בעוד שחלק מהתכנונים המתוחכמים יותר יכול להגיע לגיין של 17DB מעל לתיבת Sealed.

5) כל מה שאמרתי הוא שכדאי לכם לקרוא קצת על תכנוני תיבות יותר מתקדמים , להבין איך כל סוג תיבה עובדת מבחינה אקוסטית ואז אפשר לתכנן תיבה.

לגבי BlackmazdaF - בכיף אני נענה לאתגר לעשות לך תיבת SPL , רק איזה סאב יש לך ומ ה T/S שלו ?

Leon Cupra 2009

פורסם

מספיק טוב בשבילי :)

אם תוכל לעשות קצת חישובים בשביל SPL לתיבה של הפיוניר הידוע, 305C שדיי שולט פה בפורום

אני דיי מאמין שכמה וכמה אנשים יהיו מעוניינים ליישם את זה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

הוספת אלמנט נוסף תיתן לנו עלייה של 6dB ולא 3dB (הוספת סאב נוסף זהה לקיים, מבחינת ה cone area והכוח שהוא יקבל).

הכפלת כוח המגבר לאותו הרמקול תיתן לנו עלייה של 3dB.

פוקו, אם אתה קונה סאב מחברה מוכרת, אתה לוקח חלק פעיל בתמיכה במוצרים שלה, כלומר אתה אמור גם לסמוך על ההמלצות שלה למוצר שקנית.

זה פשוט טיפשי לחשוב שמספר דקות עם תוכנת מחשב יביאו לתוצאות טובות יותר משל היצרן.

אני לא חושב שזה נכון להגיד שהם "מחפפים" בתיכנון התיבה.

אני מדבר על חברות כמו JL Audio לדוגמה... אני לא מאמין שהיא מחפפת בתיכנון התיבות שלה.

אני בטוח שהם גם מתחילים את התיכנון שלהם בתוכנת מחשב, ואז הם עוברים לשימוש מעשי של התיבה במכונית על מנת לקבל תוצאות כלליות טובות ואמינות של המוצר שלהם.

הסיכוי של משתמש ביתי להביא תוצאות טובות יותר משל היצרן הוא אפסי לפי דעתי.

אני תומך בתוכנה אך ורק לתיכנון תיבת SPL...

למצבים רגילים אני הייתי פשוט הולך לפי הגדרות היצרן.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

LoudGuy - איש איש בדעתו יחיה. דרך אגב , במקרה של JL , התכנון תיבות שלהם באמת לא רע.

לגבי כל דורשי התיבה לפיוניר - השבוע אני אמצא שעתיים שלוש פנויות ואדאג לכם לתכנון.

Leon Cupra 2009

פורסם

לגבי BlackmazdaF - בכיף אני נענה לאתגר לעשות לך תיבת SPL , רק איזה סאב יש לך ומ ה T/S שלו ?

בבקשה:

זה ה rockford fosgate power hx2 , גודל 15".

http://www.rockfordfosgate.com/scripts/rightnow.cfg/php.exe/enduser/fattach_get.php?p_sid=x8Ol15nh&p_tbl=9&p_id=157&p_created=1065546950

ועוד משהו... מגבלות תא המטען שלי הן:

גובה = 17"

עומק = 18.5"

אורך = 31.5"

מידות חיצוניות כמובן.

גל

• תוכן חדש...