Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכרתי לאחרונה סוזוקי אלטו ואני מחפש רכב חדש, בדקתי את הספארק - זוועה. רכב איטי וגמלוני למרות כל האבזור המסנוור (עם זאת, הגרסה החדשה עם 84 כוחות סוס עוד סבירה). מהספלאש גם התאכזבתי, לא יציבה, מאוד פשוטה מבפנים.

האופציה ההגיונית מבחינתי כרגע היא הפיקנטו עם האחריות המקיפה, האבזור הנדיב.. הבעיה שאני שומע המון על בעיות של צריכת דלק. יש פה חברה שנוהגים או נהגו עליה ויכולים לשפוך קצת אור על הנושא?

אשמח גם לביקורת כללית עליה. תודה

פורסם

יש לי שנה וחצי פיקנטו 1250 אוטומטית. אוטו מצויין, אבל לא כל כך חסכוני. נסיעה יומית של כ-80-90 דקות ביום שכ-65% מתוכם באווירה עירונית. צריכה נעה בין 12.5-13.5 קילומטר לליטר

חוץ מזה, רכב מצויין

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

כלומר בגרסה הידנית אפשר לצפות בנסיעה משולבת לצריכה של כ-15 ק"מ לליטר? אשמח אם עוד אנשים יגיבו על העניין.. יותר מידי ביקורות רעות ברשת על נושא החיסכון, לא ברור אם זה בגלל שהם ציפו ל20 ק"מ לליטר וקיבלו 15.. או שהם קיבלו מספרים לא הגיוניים כמו אחד ל10/11

מוכן לספוג צריכה כזאת ביחס לתמורה שמקבלים.. נראה הרכב הכי מפנק במחיר הזה.

פורסם
כלומר בגרסה הידנית אפשר לצפות בנסיעה משולבת לצריכה של כ-15 ק"מ לליטר? אשמח אם עוד אנשים יגיבו על העניין.. יותר מידי ביקורות רעות ברשת על נושא החיסכון, לא ברור אם זה בגלל שהם ציפו ל20 ק"מ לליטר וקיבלו 15.. או שהם קיבלו מספרים לא הגיוניים כמו אחד ל10/11

מוכן לספוג צריכה כזאת ביחס לתמורה שמקבלים.. נראה הרכב הכי מפנק במחיר הזה.

אם אתה קונה פיקנטו בגלל החיסכון, אזי אתה עלול להתאכזב. מכל שאר הבחינות מדובר על הרכב הכי בשל שלא מרגיש כמו קופסת שימורים. עם הפיקנטו שלי הצלחתי להגיע גם ל 17 ק"מ/ל' בתוואי הררי - אך עם רגל סופר עדינה וקצב סביר.

עם הריו אני מגיע ל 16 ק"מ/ל' באותם הדרכים מבלי להתפשר על הקצב.

* חשוב מאוד : חיסכון בדלק מאוד מושפע מסגנון הנהיגה, ועשוי להשתנות מנהג לאחר!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לא קונה אותו בגלל הצריכה.. אבל אני אשמח אם היא לא תהיה מגוחכת. 1-15 לצורך העניין יהיה נתון מעולה מבחינתי.

פורסם

תלוי בתמהיל הנסיעות שלך. אם בעיקר בין עירוני וללא פקקים (ורגל עדינה...), תוכל להגיע גם ל-15, אם יותר עירוני, פקקים ורגל כבדה (כמוני), הרכב ישתה (כמו אצלי) ליטר לכל 12 קילומטר.

מדובר על האוטומטי. הידני (עם מנוע ליטר) אמור להיות חסכוני יותר, אולם הוא גם חלש יותר, ויתכן שתלחץ חזק יותר כדי לקבל ביצועים "נורמליים", מה שיגרום לצריכת דלק גבוהה יותר.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני עם הרכב כשנה בגרסה הידנית ובעיקר נוסע בתוואי עירוני , ואני מגיע ל1\14 בממוצע (מדוד מדויק ולא מהמחשב).

בהחלט תלוי בסגנון נהיגה , ואני אוהב קצת כוח (כמה שאפשר ממנוע 1 ליטר) ולכן הצריכה בהתאם.

אך עם נהיגה שקולה ועדינה אפשר בקלות להגיע ל1\15 ויותר , מה שירצה אותך.

חוץ מזה , לדעתי הרכב הוא הכי טוב בקטגוריה , וכמות הרכבים על הכביש מוכיחה את הטענה.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

יש לי את הרכב כשנה וחצי וגם לאחותי.

אני עושה בין 11.5 ל1-14 כי אני תמיד בתוך חיפה ופותח את האוטו,אחותי נוסעת יותר בקריות ובמישור והצריכה יותר קרובה ל 14/15.

רכב מצויין .מאוד מומלץ ולא סתם הוא כל כך מבוקש.

פורסם

תודה חברה. כמו שחשבתי.. נשמע שהבעיה פחות ברכב ויותר בציפיות ממנו ובסוג נהיגה של חברה שפחות רגילים לרכבי מיני (ולכן כבדים על הגז). רוב הנסיעות שלי הן בין-עירוניות (לא כביש החוף\6, יותר בין הישובים) וכמעט ורק במישור.. לכן אני מאמין מכל מה שקראתי שהרכב אמור לתת לי את הצריכה שאני מצפה ממנה..

היום נסיעת מבחן, מקווה שהכל יהיה בסדר ויהיה אפשר להתקדם הלאה :-)

פורסם

אם אתה עושה היום נסיעת מבחן, שים לב למשענת הראש של כסא הנהג. זה הדבר היחיד שקשה לי להסתדר איתו (אחרי יותר משנה). המשענת בולטת מדי קדימה ומאלצת אותי להשכיב את המסעד כדי שהראש ירצה לעלות למעלה ולא להשען. זה נראה מוזר, אולם עובדה שעד עכשיו אני עדיין משחק עם מצבי הכסא.

דבר נוסף: בני מתלונן ששקע ה-USB אינו טוען את הסמרטפון (אם זה בכלל בעיה בשבילך) ובפורום התלוננו על איכות נמוכה של מערכת השמע המקורי.

ועוד דבר: החלון האחורי נמוך, וכדי לראות מספיק רחוק דרכו יש להנמיך את כסא הנהג למינימום.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני לא מבין בלקנות כזה רכב אם מכרת את האלטו,הפיקנטו פחות חיסכונית ממנה,מבחינת כוח זה יהיה אותו דבר רק האיבזור והנוחות.

לדעתי אם כבר תעבור לסופר מיני ידנית,תקבל צריכה בערך של פיקנטן אבל רכב נוח יותר,מרווח יותר,בטיחותי יותר.

זה יהיה שיפור הרבה יותר גדול מאשר מעבר לפיקנטו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני לא מבין בלקנות כזה רכב אם מכרת את האלטו,הפיקנטו פחות חיסכונית ממנה,מבחינת כוח זה יהיה אותו דבר רק האיבזור והנוחות.

לדעתי אם כבר תעבור לסופר מיני ידנית,תקבל צריכה בערך של פיקנטן אבל רכב נוח יותר,מרווח יותר,בטיחותי יותר.

זה יהיה שיפור הרבה יותר גדול מאשר מעבר לפיקנטו.

אני נוסע אולי 50 ק"מ ביום וגם הגזמתי, בערך 12 אלף ק"מ בשנה, 90 אחוז נסיעות קצרות. כבר אני לא רואה סיבה לשים סכום גדול על רכב (והבדל של 80 אלף לעומת 60 הוא די גדול לדעתי).

דבר נוסף, הגבלתי את עצמי, בעיקר בגלל מה שרשמתי כאן, בתקציב לבערך 60 אלף שקל.

תגידו אגב, אלדן מציעים למכירה רכבים יד ראשונה (ללא סימון של ליסינג, לטענתם, יד ראשונה פרטית). זה נשמע הגיוני? יש פה איזה קאץ' שאני לא מבין?

פורסם

כן היום יש חוק מאפשר להם למכור רכב ואתה יד ראשונה ללא רישום ליסינג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...