Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעשה שהיה כך היה:

כבר כמה זמן שמתחשק לי לחדש את מראה הרכב שלי (דובלו 09) שהולך ומתבלה עם השנים, הצבע של כל חלקי הפלסטיק השחורים כגון מראות, פגושים, פסי קישוט בדלתות וגריל קדמי דהה עם הזמן והחלטתי לקחת יוזמה, לקנות צבע פגושים ולצבוע את כל החלקים הדורשים צבע.

קמתי בבוקר שבת, נסעתי לנצרת וקניתי: צבע פגושים, מדלל ומברשות בגדלים שונים.

החלטתי להתחיל בקטן, לראות איך הולך עם הצבע ולהבין איך זה יוצא, פירקתי אך ורק את מראות הרכב, ניקיתי טוב את החלקים לפני הצביעה וצבעתי שיכבה ראשונה בדילול של 50%, לאחר הייבוש כ-30 דקות כבר היה ניתן לראות שהצבע לא יוצא טוב ורואים את כל סימני המברשת על המראות, לתומי חשבתי שאם אצבע שיכבה שנייה בדילול נמוך יותר כל העסק ישתפר, מה להגיד לכם? אני לא צבעי דגול וכנראה שטעיתי, עכשיו המראות נראות נורא והצבע קיבל מרקם המזכיר שילוב של תפוז ואשכולית.

כרגע אני מאושר מדבר אחד, שלא צבעתי ישר את כל חלקי הרכב ושהתמקדתי רק במראות.

מה עושים? יש הצעות כיצד לתקן את הנזק שעשיתי?

פורסם

דבר ראשון תמונות לפני ואחרי.

דבר שני, דע לך שקיימים היום מוצרים מעולים שיודעים "להחיות" את המראה של חלקי הפלסטיק, פגושים, מראות, פסי קישוט והגריל.

אני התנסתי בכמה מוצרים שונים וכולם נתנו תוצאות לשביעות רצוני, מוצרי דגל איכותיים יצליחו להחזיק מעמד כמה חודשים טובים לכל הפחות ועד לשנה ויותר.

חבל שלא התייעצת לפני כן והאמת שאין לי שום עצה מועילה לתת לך לגבי ההסרה של הצבע מלבד מה שכבר אמרתי שיהיה רלוונטי רק לעתיד.

דוגמא למוצרים כאלו

Gtechniq C4 (היצרן טוען שזה יחזיק כשנה, יש כאלה שטוענים שזה מחזיק 18 חודשים ללא מאמץ)

CarPro DLUX

303 Aerospace Protectant

Carplan Black Trim

Carplan Flash Dash

Chemical Guys Bare Bones

opti bond

Brings Black Back

ultima tire & trim, טוענים שהוא ממש מעולה. (אני אקבל אותו עוד חודש בערך ואדאג לעדכן)

גם למגיוורס יש מוצרים נחמדים שיעשו את העבודה.

מצרף לך תמונות אקראיות שמצאתי ברשת שתבין עד כמה המוצרים האלה איכותיים.

אני יודע שזה לא עוזר לך לדעת שיש תכשירים כאלו לאחר שכבר עשית נזק. אבל תמיד טוב להכיר ועל הדרך אחרים גם יכירו.

אם תצליח להוריד את הצבע תרכוש אחד מהם.

אחרי שתראה את התמונות אתה תבין שצבע הוא כלכך מיותר.

72.jpg

63During.jpg

19-50-50.jpg

33Before.jpg

34After.jpg

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

בכל קריאותיי באינטרנט, לא נתקלתי ולו פעם אחת בפרויקט צביעה עם מברשת.

לא מובן כל כך איזה צבע רכשת, מה זה צבע פגושים?

רכוש צבע ייעודי לפלסטיק בספריי, יש של יעקובי בשם קריילון, זה מגיע כבר עם פריימר לפלסטיק ועושה עבודה טובה.

ביישום עקוב אחר ההוראות.

בגלל העבודה עם המברשת כנראה שפני השטח כבר לא חלקים, אני הייתי מציע לעבור עם נייר מים 1200 ואחר כך 2000, אם המצב גרוע אתה יכול עם ניירות יותר גסים.

פורסם

כן צובעים משעמום- כך משקיעים הכי הרבה.

לא קרה דבר שהוא בלתי הפיך.

קנה ניירות מים. 2 ניירות שבין 200 ל400, 4-5 ניירות 600 ו-1 נייר 1000.

בעבר ביצעתי פרוייקט צביעת פלסטיקים, התהליך מפורט בצירוף תמונות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=459290

התחל עם שיוף בעזרת ניירות גסים יותר (ככל שמספר נמוך כך הנייר גס יותר), הקפד לשייף רק על רטוב בתנועות אנכיות או אופקיות. לא סיבוביות.

לאחר הורדת סימני המברשת עבור לניירות שיוף עדינים יותר עד אשר יירד שכבת הצבע שיישמת ויבצרו שריטות על פני הפלסטיק.

סיים בנייר 1000.

העזר ביוטיוב להדרכה בשימוש בצביעה בספרי.

תעשה תמונות לכל אורך התהליך, החל מה"נזק" שעשית ועד לתוצאה הסופית. כמובן שהדרישה היא לשתף אותנו בתמונות.

בהצלחה

פורסם

כמו שנאמר, אם ה"נזק" הוא רק ברמת שכבת הצבע, אז כלום עוד לא אבוד.

שייף את החלק הייטב במספר ניירות שיוף שונים עד שתקבל מרקם חלק.

וצבע עם ספריי יעודי לפלסטיק כמו קריילון שהוצע כאן, או בוסני.

לחלופין, ניתן ליישם שכבת פריימר לפלסטיק, ועליה ליישם צבע שהוא לא ייעודי לפלסטיק.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מי צובע חלקים ברכב עם מברשת?

שפשף את החלקים עם נייר שיוף עדין עד שתגיע למרקם חלק ואז תצבע את החלקים עם ספריי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מאיפה אתה אם אפשר לשאול, ראיתי שרשמת נצרת אולי אתה קרוב אלי ואוכל לעזור קצת :-D

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם

דבר שני, דע לך שקיימים היום מוצרים מעולים שיודעים "להחיות" את המראה של חלקי הפלסטיק, פגושים, מראות, פסי קישוט והגריל.

אני התנסתי בכמה מוצרים שונים וכולם נתנו תוצאות לשביעות רצוני, מוצרי דגל איכותיים יצליחו להחזיק מעמד כמה חודשים טובים לכל הפחות ועד לשנה ויותר.

חבל שלא התייעצת לפני כן והאמת שאין לי שום עצה מועילה לתת לך לגבי ההסרה של הצבע מלבד מה שכבר אמרתי שיהיה רלוונטי רק לעתיד.

דוגמא למוצרים כאלו

Gtechniq C4 (היצרן טוען שזה יחזיק כשנה, יש כאלה שטוענים שזה מחזיק 18 חודשים ללא מאמץ)

CarPro DLUX

303 Aerospace Protectant

Carplan Black Trim

Carplan Flash Dash

Chemical Guys Bare Bones

opti bond

Brings Black Back

ultima tire & trim, טוענים שהוא ממש מעולה. (אני אקבל אותו עוד חודש בערך ואדאג לעדכן)

אני יודע שזה לא עוזר לך לדעת שיש תכשירים כאלו לאחר שכבר עשית נזק. אבל תמיד טוב להכיר ועל הדרך אחרים גם יכירו.

אני מניח שהחומר הראשון מהרשימה הוא הטוב ביותר אז לא אשאל,האם המוצרים האלו הם רק לחידוש הצבע ועליהם מורחים חומר לשימור והגנה או שניתן להשתמש בהם על בסיס קבוע בניקיון השבועי

m7kj.jpg
פורסם

דוגמא למוצרים כאלו

CarPro DLUX

303 Aerospace Protectant

Carplan Black Trim

Carplan Flash Dash

Chemical Guys Bare Bones

opti bond

Brings Black Back

על איזה חומר מדובר שמרחו על הפלסטיקה בתמונות?

m7kj.jpg
פורסם
אני מניח שהחומר הראשון מהרשימה הוא הטוב ביותר אז לא אשאל,האם המוצרים האלו הם רק לחידוש הצבע ועליהם מורחים חומר לשימור והגנה או שניתן להשתמש בהם על בסיס קבוע בניקיון השבועי

הרשימה אקראית, שלפתי אותה מהזיכרון שלי ואין משמעות לסדר, יש עוד כמה מותגים ששכחתי להכניס אבל אלא נחשבים מאוד פופולריים, (במקרה יצא שהראשון הוא מוצר מאוד יוקרתי).

לדעתי אין דבר כזה הטוב ביותר בשום קטגוריה.

מוצרים אלו משחזרים את הצבע וגם מגנים עליו, אין שום צורך למרוח מעליהם מוצר אחר.

ניתן ליישם אותם בטיפול השבועי אבל אין בכך שום צורך.

הגיוני יותר ליישם אותם אחת לחודשיים או אפילו אחת לשלושה חודשים ויותר. יש מוצרים שיהיו עמידים לתקופות של שנה. ואז מיישמים אותם אחת לשנה.

אפילו הזולים ביותר יתנו הגנה בסיסית של חודש לכל הפחות לפי דעתי.

על איזה חומר מדובר שמרחו על הפלסטיקה בתמונות?

אני חושב Brings Black Back, ייתכן ואני טועה.

אבל זה באמת לא משנה. אותם תוצאות יפות ומרשימות מתקבלות על ידי מוצרים אחרים גם כן.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה רבה לכל מי שענה לי וניסה לעזור, תודה גם לחבר הפורום שהציע את עזרתו מחוץ לתחומי הרשת, אגב אני גר בפוריה.

לבקשתכם אמשיך לעדכן, קודם כל, עקב היותי חייל סדיר נבצר ממני ליישם הצעותיכם אם אור של בוקר יום ראשון וכל פעולת השיקום נדחתה לשעות אחה"צ- ערב.

תמונות מתהליך הורדת הצבע והחלקת המשטח אשר לקח כשעה וחצי:

6kuj.jpg

67a3.jpg

לאחר שכל הצבע ירד שטפתי את החלקים והנחתי להם להתייבש:

34eu.jpg

שיכבה ראשונה של צבע:

ar08.jpg

zth0.jpg

7svo.jpg

בזמן שהצבע מתייבש ניצלתי את הזמן להחליף רפידות בילום, דיסקים וסנדלים , כמו כן צבעתי את התופים שהיו מלאים חלודה אך שחכתי לצלם:

qdqe.jpg

yrpf.jpg

zm9j.jpg

69x4.jpg

zudo.jpg

שיכבה שנייה של צבע:

gg8i.jpg

ivl8.jpg

בזמן שהשכבה השנייה מתייבשת ניצלתי את הזמן להתקין תאורת לדים יותר רצינית בארגז הרכב:

bih2.jpg

9iea.jpg

שיכבה שלישית ואחרונה, עכשיו נחכה לבוקר לראות איך יצא, מקווה שיהיה אפשר להרכיב חזרה על הרכב ושיראה טוב.

rnla.jpg

9vgq.jpg

6diw.jpg

פורסם
הרשימה אקראית, שלפתי אותה מהזיכרון שלי ואין משמעות לסדר, יש עוד כמה מותגים ששכחתי להכניס אבל אלא נחשבים מאוד פופולריים, (במקרה יצא שהראשון הוא מוצר מאוד יוקרתי).

לדעתי אין דבר כזה הטוב ביותר בשום קטגוריה.

מוצרים אלו משחזרים את הצבע וגם מגנים עליו, אין שום צורך למרוח מעליהם מוצר אחר.

ניתן ליישם אותם בטיפול השבועי אבל אין בכך שום צורך.

הגיוני יותר ליישם אותם אחת לחודשיים או אפילו אחת לשלושה חודשים ויותר. יש מוצרים שיהיו עמידים לתקופות של שנה. ואז מיישמים אותם אחת לשנה.

אפילו הזולים ביותר יתנו הגנה בסיסית של חודש לכל הפחות לפי דעתי.

אני חושב Brings Black Back, ייתכן ואני טועה.

אבל זה באמת לא משנה. אותם תוצאות יפות ומרשימות מתקבלות על ידי מוצרים אחרים גם כן.

תודה על ההסבר המפורט,אז בעצם לאחר מריחה של חומר על פלסטיקה כל שנותר הוא לנקות עם מטלית לחה נכון?

m7kj.jpg
  • תוכן חדש...